X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy chłopczyk..tatko też chce synka :) Ale i z dziewczynki się bardzo ucieszymy. U mnie w rodzinie same dziewczynki..dopiero w styczniu urodzi się pierwszy chłopak od 20 lat u mojej siostry ciotecznej :p
    U nas będzie Beniamin albo Lilia :) miała być Stefania ale partner mówi, że imię jak dla starszej Pani :(

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała teraz chłopca ale będę też szczęśliwa jak będzie dziewczynka. Jak to mówią, ważne aby zdrowe było.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwóch chłopaków, w rodzinie też sami chłopcy :P wszyscy obstawiają dziewczynę bo tak beznadziejnie wyglądam i się czuje zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach gdzie kwitlam :D wczoraj z teściami na Skypie rozmawialiśmy to znowu mi gadali " oj dziewucha będzie jak nic"
    Mi to obojętne, może być i 3 chłopak :) fajne nam wychodzą

Emisia35 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście test sody?

Może się zabawimy? :P

DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)

PRZYGOTOWANIE TESTU:

1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
    2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
    3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.

WYNIK TESTU:

1. Jak się pieni - CHŁOPAK
    2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHA

Miałam to zrobić, bo widziałam te testy na Youtube, ale jakoś tak mi głupio było, wiec może zrobimy razem jutro rano i wrzucimy fotki? :)

Mówią, że duża sprawdzalność - ponadto, te z Was, które znają płeć mogą potwierdzić lub zanegować skuteczność testu.

Co Wy na to? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 15:22

Agnella, Emisia35, BettyCatriona, Kiki1916 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko jedno..moja corcia chce siostre i wiem, że łatwiej by jej było zaakceptować wtedy nowego członka rodziny.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira super:-) to jak wrozba andrzejkowa:-D jak wrócimy z Zakopanego to się pobawie hihi

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A robiłyście test sody?

Może się zabawimy? :P

DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)

PRZYGOTOWANIE TESTU:

1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
    2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
    3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.

WYNIK TESTU:

1. Jak się pieni - CHŁOPAK
    2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHA

Miałam to zrobić, bo widziałam te testy na Youtube, ale jakoś tak mi głupio było, wiec może zrobimy razem jutro rano i wrzucimy fotki? :)

Mówią, że duża sprawdzalność - ponadto, te z Was, które znają płeć mogą potwierdzić lub zanegować skuteczność testu.

Co Wy na to? :)
    Wchodzę w to! ;)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powoli obojętnieje jaka płeć, cieszę się, że będę miała kolejne, drugie dziecko :-) :-) :-) Jak pomyślę o usg genetycznym to troszkę się boję, szczególnie po złych doświadczeniach i grubszym NT...A z drugiej podchodzę ze spokojem....Oby genetyczne wyszły w normie to będę przeszczęśliwa :-) I obiecuję, że nie będę tu marudziła :-D
    Dziś jak wychodziłam do ogródka po natkę pietruchy, to widziała mnie sąsiadka - kuzynka męża i widać było brzuszek, szłam taka dumna.
    Uwielbiam stan ciąży :-)
    Pełnanadziei, jak po wizycie, też bym po cichu albo dała do zrozumienia lekarzowi, że usg przy okazji :)?

U mnie dziś też męczy migrena, źle się czuję, a mała marudzi, popłakuje, ząbki idą....Jak słyszę płacz i marudzenie córki mam ochotę wyjść z domu...Akurat mąż w domu, jak zbawienie, położę się z książką na pół godziny, zawsze to coś i humor się polepszy. Dwie kawy troszkę pomogły na ból i apap.
    Noc zarwana, bo córeczka płakała.

U mnie w sumie dzieci rok po roku, zaszłam w ciążę tuż przed roczkiem córci, rocznikowo będą dwa lata różnicy, a tak ogólnie 1,5 roku. Nudno nie będzie, jak widzę sporo nas takich mam :-) Damy radę, pewnie będzie tu pisały dalej po narodzinach maluszków. Ciekawe jak wyjdzie z zazdrością naszych starszaków, nawet będzie jakieś ukłucie, ale myślę, że się ułoży.

Myślę o porodzie, choć to jeszcze odległe...Chciałabym, aby mąż był tak jak przy I...i to szkopuł, tamten poród był po cichu i dobrze poszło, bo był spokój i totalne wyluzowanie, nie chciałam bliskim sms-a pisać, że jadę na akcję, moja mama jest taka - zamiast uspokoić czy dodać otuchy...ją trzeba będzie pocieszać i panikuje, czym denerwuję ludzi i można rezon stracić :-) A tu córcię trzeba będzie dziadkom podrzucić.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    My mamy dwóch chłopaków, w rodzinie też sami chłopcy :P wszyscy obstawiają dziewczynę bo tak beznadziejnie wyglądam i się czuje zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach gdzie kwitlam :D wczoraj z teściami na Skypie rozmawialiśmy to znowu mi gadali " oj dziewucha będzie jak nic"
    Mi to obojętne, może być i 3 chłopak :) fajne nam wychodzą
    W poprzednich ciążach czułam się świetnie i wyglądałam świetnie, miałam "dorosłe" sny ;), zwiększoną ochotę na seks, zachcianki i zero mdłości... mamy parkę. W tej ciąży zero snów, seks mógłby nie istnieć, zero zachcianek i okropne mdłości (na szczęście już odpuściły)... a możliwości co do płci wyczerpaliśmy ;)

Anna Stesia, ewulek lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba robiłam ten test w poprzedniej ciąży. Coś mi świta, że nic się nie działo i szału nie było więc pewnie się nie pienilo;) No i mam córcię:)
    Jutro też zrobię i dam znać:)
    Wcześniej bardzo chciałam, aby był chłopiec. Teraz myślę, że jak będą 2 dziewczynki to będą moje małe księżniczki. Będą się razem bawić lalkami itd:) coraz bardziej mi obojętne jaka płeć byle maleństwo było zdrowe!!:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży bardzo dobrze wyglądałam i się czułam, aż nikt nie wierzył, że to córka bo one podobno urodę kradną ;-). Teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał ale to dopiero początek.

age.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie juz może jakieś ruchy w sensie bulgotki, motylki itp. ja dziś czuje cały dzień takie lekkie pukanie i gilgotki ciekawe czy to maluch czy jelita ale nie czuje wzdeć dziś ani gazów ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh tez nie wierze w tę ludowe mądrości ale test z soda bym zrobiła :D
    Pamiętam jak szwagierka wpieprzala słodkie aż miło i wszyscy się cieszyli, że będzie dziewuszka heheh a tam chłop :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Dziewczyny czujecie juz może jakieś ruchy w sensie bulgotki, motylki itp. ja dziś czuje cały dzień takie lekkie pukanie i gilgotki ciekawe czy to maluch czy jelita ale nie czuje wzdeć dziś ani gazów ;)
    Mam coś takiego i też się głowie czy to można już czuć ruchu, wiem że 3 ciąża to szybciej można czuć ale nie wiem czy aż tak :) w sumie jest to nawet miłe hehe i wkręcam sobie, że to maluch :P

Fufka30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja w pierwszej ciąży bardzo dobrze wyglądałam i się czułam, aż nikt nie wierzył, że to córka bo one podobno urodę kradną ;-). Teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał ale to dopiero początek.

Ja w pierwszej ciąży wyglądam okropnie tyle syfów miałam i urodziła się córka..a teraz cera jest ok :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córcią wyglądałaś kwitnąco, ładnie, śliczna cera, naprawdę szczupło, w brzuszek tylko poszło. Niby córeczka odbiera urodę.
    W I ciąży był chłopczyk i...cera syfiasta, nigdy nie miałam trądziku, a tu proszę, nawet na plecach, podobno od testosteronu. Wyglądałam kobieco, ale kluchowato. I kto tu urodę zbiera ;-)
    Teraz za to jestem padnięta na maksa, spać się tylko chce, trądziku brak, ale odezwało się AZS...Mdłości największe z każdej z ciąż...Jak żyć :-) I nie wiem co tu wyrokować z płcią.
    Chłopca chyba bardziej chciałabym dla męża, a dla córci siostrzyczkę, sama mam braci i brakowało mi siostry.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:31

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiiii może i ja zrobię test. Lekarze też się często mylą, znam przypadki że na porodówce "zmieniała" się płeć hehe
    Robicie sobie zdjęcia brzucha? Ja stwierdziłam że co miesiąc tego samego dnia w tym samym stroju będę robić zdjęcie.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas lekarz zapytał, czy chcemy znac płeć, my na to, że chcemy i dopiero wtedy powiedział. Ale szczerze mówiąc czekam do porodu, bo tylko wtedy będzie 100% pewność (choc lekarz butnie zapewniał, że się nie myli).

Z objawów to mam tak pół na pół, część jest, jak to mówią, na chłopca, część na dziewczynkę, więc kompletnie w to nie wierzę.

Zdjęcia rosnącego brzuszka chciałam robić, ale odkryłam, że nie mam takiego lustra :-D

BettyCatriona, Paulincia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jest całkowicie płeć obojętna...za długo starałam się o dziecko. Cieszę się, ze udało mi się w końcu zajść w ciążę.

Anna Stesia, BettyCatriona, summer86, Paulincia88 lubią tę wiadomość

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ