X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy chłopczyk..tatko też chce synka :) Ale i z dziewczynki się bardzo ucieszymy. U mnie w rodzinie same dziewczynki..dopiero w styczniu urodzi się pierwszy chłopak od 20 lat u mojej siostry ciotecznej :p
    U nas będzie Beniamin albo Lilia :) miała być Stefania ale partner mówi, że imię jak dla starszej Pani :(

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała teraz chłopca ale będę też szczęśliwa jak będzie dziewczynka. Jak to mówią, ważne aby zdrowe było.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwóch chłopaków, w rodzinie też sami chłopcy :P wszyscy obstawiają dziewczynę bo tak beznadziejnie wyglądam i się czuje zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach gdzie kwitlam :D wczoraj z teściami na Skypie rozmawialiśmy to znowu mi gadali " oj dziewucha będzie jak nic"
    Mi to obojętne, może być i 3 chłopak :) fajne nam wychodzą

Emisia35 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście test sody?

Może się zabawimy? :P

DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)

PRZYGOTOWANIE TESTU:

1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
    2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
    3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.

WYNIK TESTU:

1. Jak się pieni - CHŁOPAK
    2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHA

Miałam to zrobić, bo widziałam te testy na Youtube, ale jakoś tak mi głupio było, wiec może zrobimy razem jutro rano i wrzucimy fotki? :)

Mówią, że duża sprawdzalność - ponadto, te z Was, które znają płeć mogą potwierdzić lub zanegować skuteczność testu.

Co Wy na to? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 15:22

Agnella, Emisia35, BettyCatriona, Kiki1916 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko jedno..moja corcia chce siostre i wiem, że łatwiej by jej było zaakceptować wtedy nowego członka rodziny.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira super:-) to jak wrozba andrzejkowa:-D jak wrócimy z Zakopanego to się pobawie hihi

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A robiłyście test sody?

Może się zabawimy? :P

DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)

PRZYGOTOWANIE TESTU:

1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
    2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
    3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.

WYNIK TESTU:

1. Jak się pieni - CHŁOPAK
    2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHA

Miałam to zrobić, bo widziałam te testy na Youtube, ale jakoś tak mi głupio było, wiec może zrobimy razem jutro rano i wrzucimy fotki? :)

Mówią, że duża sprawdzalność - ponadto, te z Was, które znają płeć mogą potwierdzić lub zanegować skuteczność testu.

Co Wy na to? :)
    Wchodzę w to! ;)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powoli obojętnieje jaka płeć, cieszę się, że będę miała kolejne, drugie dziecko :-) :-) :-) Jak pomyślę o usg genetycznym to troszkę się boję, szczególnie po złych doświadczeniach i grubszym NT...A z drugiej podchodzę ze spokojem....Oby genetyczne wyszły w normie to będę przeszczęśliwa :-) I obiecuję, że nie będę tu marudziła :-D
    Dziś jak wychodziłam do ogródka po natkę pietruchy, to widziała mnie sąsiadka - kuzynka męża i widać było brzuszek, szłam taka dumna.
    Uwielbiam stan ciąży :-)
    Pełnanadziei, jak po wizycie, też bym po cichu albo dała do zrozumienia lekarzowi, że usg przy okazji :)?

U mnie dziś też męczy migrena, źle się czuję, a mała marudzi, popłakuje, ząbki idą....Jak słyszę płacz i marudzenie córki mam ochotę wyjść z domu...Akurat mąż w domu, jak zbawienie, położę się z książką na pół godziny, zawsze to coś i humor się polepszy. Dwie kawy troszkę pomogły na ból i apap.
    Noc zarwana, bo córeczka płakała.

U mnie w sumie dzieci rok po roku, zaszłam w ciążę tuż przed roczkiem córci, rocznikowo będą dwa lata różnicy, a tak ogólnie 1,5 roku. Nudno nie będzie, jak widzę sporo nas takich mam :-) Damy radę, pewnie będzie tu pisały dalej po narodzinach maluszków. Ciekawe jak wyjdzie z zazdrością naszych starszaków, nawet będzie jakieś ukłucie, ale myślę, że się ułoży.

Myślę o porodzie, choć to jeszcze odległe...Chciałabym, aby mąż był tak jak przy I...i to szkopuł, tamten poród był po cichu i dobrze poszło, bo był spokój i totalne wyluzowanie, nie chciałam bliskim sms-a pisać, że jadę na akcję, moja mama jest taka - zamiast uspokoić czy dodać otuchy...ją trzeba będzie pocieszać i panikuje, czym denerwuję ludzi i można rezon stracić :-) A tu córcię trzeba będzie dziadkom podrzucić.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    My mamy dwóch chłopaków, w rodzinie też sami chłopcy :P wszyscy obstawiają dziewczynę bo tak beznadziejnie wyglądam i się czuje zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach gdzie kwitlam :D wczoraj z teściami na Skypie rozmawialiśmy to znowu mi gadali " oj dziewucha będzie jak nic"
    Mi to obojętne, może być i 3 chłopak :) fajne nam wychodzą
    W poprzednich ciążach czułam się świetnie i wyglądałam świetnie, miałam "dorosłe" sny ;), zwiększoną ochotę na seks, zachcianki i zero mdłości... mamy parkę. W tej ciąży zero snów, seks mógłby nie istnieć, zero zachcianek i okropne mdłości (na szczęście już odpuściły)... a możliwości co do płci wyczerpaliśmy ;)

Anna Stesia, ewulek lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba robiłam ten test w poprzedniej ciąży. Coś mi świta, że nic się nie działo i szału nie było więc pewnie się nie pienilo;) No i mam córcię:)
    Jutro też zrobię i dam znać:)
    Wcześniej bardzo chciałam, aby był chłopiec. Teraz myślę, że jak będą 2 dziewczynki to będą moje małe księżniczki. Będą się razem bawić lalkami itd:) coraz bardziej mi obojętne jaka płeć byle maleństwo było zdrowe!!:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży bardzo dobrze wyglądałam i się czułam, aż nikt nie wierzył, że to córka bo one podobno urodę kradną ;-). Teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał ale to dopiero początek.

age.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie juz może jakieś ruchy w sensie bulgotki, motylki itp. ja dziś czuje cały dzień takie lekkie pukanie i gilgotki ciekawe czy to maluch czy jelita ale nie czuje wzdeć dziś ani gazów ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh tez nie wierze w tę ludowe mądrości ale test z soda bym zrobiła :D
    Pamiętam jak szwagierka wpieprzala słodkie aż miło i wszyscy się cieszyli, że będzie dziewuszka heheh a tam chłop :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Dziewczyny czujecie juz może jakieś ruchy w sensie bulgotki, motylki itp. ja dziś czuje cały dzień takie lekkie pukanie i gilgotki ciekawe czy to maluch czy jelita ale nie czuje wzdeć dziś ani gazów ;)
    Mam coś takiego i też się głowie czy to można już czuć ruchu, wiem że 3 ciąża to szybciej można czuć ale nie wiem czy aż tak :) w sumie jest to nawet miłe hehe i wkręcam sobie, że to maluch :P

Fufka30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja w pierwszej ciąży bardzo dobrze wyglądałam i się czułam, aż nikt nie wierzył, że to córka bo one podobno urodę kradną ;-). Teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał ale to dopiero początek.

Ja w pierwszej ciąży wyglądam okropnie tyle syfów miałam i urodziła się córka..a teraz cera jest ok :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córcią wyglądałaś kwitnąco, ładnie, śliczna cera, naprawdę szczupło, w brzuszek tylko poszło. Niby córeczka odbiera urodę.
    W I ciąży był chłopczyk i...cera syfiasta, nigdy nie miałam trądziku, a tu proszę, nawet na plecach, podobno od testosteronu. Wyglądałam kobieco, ale kluchowato. I kto tu urodę zbiera ;-)
    Teraz za to jestem padnięta na maksa, spać się tylko chce, trądziku brak, ale odezwało się AZS...Mdłości największe z każdej z ciąż...Jak żyć :-) I nie wiem co tu wyrokować z płcią.
    Chłopca chyba bardziej chciałabym dla męża, a dla córci siostrzyczkę, sama mam braci i brakowało mi siostry.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:31

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiiii może i ja zrobię test. Lekarze też się często mylą, znam przypadki że na porodówce "zmieniała" się płeć hehe
    Robicie sobie zdjęcia brzucha? Ja stwierdziłam że co miesiąc tego samego dnia w tym samym stroju będę robić zdjęcie.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas lekarz zapytał, czy chcemy znac płeć, my na to, że chcemy i dopiero wtedy powiedział. Ale szczerze mówiąc czekam do porodu, bo tylko wtedy będzie 100% pewność (choc lekarz butnie zapewniał, że się nie myli).

Z objawów to mam tak pół na pół, część jest, jak to mówią, na chłopca, część na dziewczynkę, więc kompletnie w to nie wierzę.

Zdjęcia rosnącego brzuszka chciałam robić, ale odkryłam, że nie mam takiego lustra :-D

BettyCatriona, Paulincia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jest całkowicie płeć obojętna...za długo starałam się o dziecko. Cieszę się, ze udało mi się w końcu zajść w ciążę.

Anna Stesia, BettyCatriona, summer86, Paulincia88 lubią tę wiadomość

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ