WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    a mi jest całkowicie płeć obojętna...za długo starałam się o dziecko. Cieszę się, ze udało mi się w końcu zajść w ciążę.

.. ale test sodowy możesz zrobić :D

Tròjka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po konsultacji u lekarza. Ale sie naczekalam:/ i tak troche oszukalam pacjentki ze bylam umowiona bo by mnie nie wpuscily:/ a opoznienie straszne bo poloznej brak i lekarz podlaczal babeczki do ktg itd. Takze dostalam wytyczne na pappa czyli pelny test bialko + wolne hcg.
    Niestety ze wzgledu na takie opoznienia lekarz nie zajrzal do maluchow:( taka mialam nadzieje ale dobrze sie czuje wiec nawet nie mial powodu.. A nie chcialam sciemniac. Grudno musze poczekac do 4 grudnia..

Paulincia88 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych. Już 7,5 cm człowieka, a w zeszłą środę było niecałe 6 cm. Kość nosowa obecna, tętno 157 ud/min, przezierność 1,9. Wszytsko wygląda dobrze, także bardzo, bardzo się cieszę :)
    Wygląda na to, że będzie chłopiec, także synek będzie miał braciszka <3 Wiadomo, na razie się nie nastawiam w 100%. Jak na połówkowym się potwierdzi, wtedy będę się nastawiać, bo po pierwszych prenatalnych, to często jeszcze się zmienia ;)
    Mnie płeć jest obojętna. Jak będzie drugi synek, to super - nie trzeba w zasadzie nic kupować, będą dwaj bracia, a jak córeczka, to też super - będzie miała starszego brata i kupi się trochę sukienek. W zasadzie wyprawkę dla synka mam do około roku całkowicie uniwersalną - biel, brązy, szrości, zielenie i żółcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:31

BettyCatriona, Anitka201, Anna Stesia, Paulincia88, Ruth, A_n_k_a_80, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A robiłyście test sody?

Może się zabawimy? :P

DOTYCZY KOBIET POWYŻEJ 10 TYG CIĄŻY (nie wiem dlaczego)

PRZYGOTOWANIE TESTU:

1. Nasypać dwie czubate łyżki stołowe sody oczyszczonej do przezroczystego kubka (najlepiej plastikowego aby potem wyrzucić)
    2. Nasiusiuać (ranny mocz) do drugiego kubeczka.
    3. Przelać mocz do kubeczka z sodą - NIE MIESZAĆ.

WYNIK TESTU:

1. Jak się pieni - CHŁOPAK
    2. Jak się nie pieni - DZIEWUCHA

Miałam to zrobić, bo widziałam te testy na Youtube, ale jakoś tak mi głupio było, wiec może zrobimy razem jutro rano i wrzucimy fotki? :)

Mówią, że duża sprawdzalność - ponadto, te z Was, które znają płeć mogą potwierdzić lub zanegować skuteczność testu.

Co Wy na to? :)

Ja robiłam to już wcześniej i raczej bym się tym nie sugerowała - mi się pienilo, mojemu mężowi się pienilo i mojej nieciezarnej koleżance też. Także ja nie wierzę w to osobiście. Bardziej bym proponowała zerknąć w chiński kalendarz płci ;-)

Ruth, ewulek lubią tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja robiłam to już wcześniej i raczej bym się tym nie sugerowała - mi się pienilo, mojemu mężowi się pienilo i mojej nieciezarnej koleżance też. Także ja nie wierzę w to osobiście. Bardziej bym proponowała zerknąć w chiński kalendarz płci ;-)

Aleeee...
    ...dziewczynki nie było pomimo pienienia się, więc można przyjąć, że wynik testu nie został podważony :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam przedłużyć l4 i miałam niespodziewane usg. Maluch rośnie, ma 4.52, machal rączkami i nóżkami. Bardzo fajnie, że lekarz mi zrobil usg. Wizyta za tydzień.
    Niestety córeczkę mam chorą, stan podgoraczkowy i wymioty, mam nadzieję, że się nie nasila, bo ostatnio skończyło się szpitalem, w takiej sytuacji, a teraz nie mogłabym być tam z nią.

Marya lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nas lekarz zapytał, czy chcemy znac płeć, my na to, że chcemy i dopiero wtedy powiedział. Ale szczerze mówiąc czekam do porodu, bo tylko wtedy będzie 100% pewność (choc lekarz butnie zapewniał, że się nie myli).

Z objawów to mam tak pół na pół, część jest, jak to mówią, na chłopca, część na dziewczynkę, więc kompletnie w to nie wierzę.

Zdjęcia rosnącego brzuszka chciałam robić, ale odkryłam, że nie mam takiego lustra :-D

Ja Anna podobnie jak Ty, w pierwszej ciąży musiałam wręcz codziennie zjeść loda i ogólnie jadłam dużo słodyczy. I niby to na dziewuszke a mam Norberta :-)
    Teraz tylko ostre. Im bardziej ostre tym lepiej wchodzi hehe
    Może więc tym razem dziewczynka ? :-)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Aleeee...
    ...dziewczynki nie było pomimo pienienia się, więc można przyjąć, że wynik testu nie został podważony :P

Leira to robiłam w tej ciąży,i niestety jeszcze nie wiem kto tam nam rośnie. Ale wiesz wg mnie to sfałszowane jest gdyż czy kobieta czy mężczyzna- nieciezarni he he mają taką samą reakcję w teście jak kobieta ciężarna. Gdzie tu więc powiązanie z określeniem płci?

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Leira to robiłam w tej ciąży,i niestety jeszcze nie wiem kto tam nam rośnie. Ale wiesz wg mnie to sfałszowane jest gdyż czy kobieta czy mężczyzna- nieciezarni he he mają taką samą reakcję w teście jak kobieta ciężarna. Gdzie tu więc powiązanie z określeniem płci?

Tu raczej chodzi o odczyn moczu, tj. PH, a nie o to czy ktoś jest w ciąży czy nie - przynajmniej tak to rozumkuję po swojemu :)

Zgodnie z chińskim kalendarzem powinna być u mnie dziewuszka (daj Boże! :))
    Jutro zobaczę czy soda test to potwierdzi :))

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy coś wiadomo co u Orzeszki? Z tego co pamiętam w czwartek miała się zgłosić do kliniki...

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie odzywa :(

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tu raczej chodzi o odczyn moczu, tj. PH, a nie o to czy ktoś jest w ciąży czy nie - przynajmniej tak to rozumkuję po swojemu :)

Zgodnie z chińskim kalendarzem powinna być u mnie dziewuszka (daj Boże! :))
    Jutro zobaczę czy soda test to potwierdzi :))
    Wg chińskiego u mnie też dziewczynka. No to czekam do usg które wyjaśni wątpliwości;-)

w4sq9n733eq67vqu.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    a mi jest całkowicie płeć obojętna...za długo starałam się o dziecko. Cieszę się, ze udało mi się w końcu zajść w ciążę.

Mam tak samo <3
    Mąż jedynie czasem przebąknie, że wolałby córeczkę, ale długo czekaliśmy na tę ciążę i z każdej opcji będziemy szczęśliwi. Najważniejsze, żeby było zdrowe :)

BettyCatriona, Marya, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja Anna podobnie jak Ty, w pierwszej ciąży musiałam wręcz codziennie zjeść loda i ogólnie jadłam dużo słodyczy. I niby to na dziewuszke a mam Norberta :-)
    Teraz tylko ostre. Im bardziej ostre tym lepiej wchodzi hehe
    Może więc tym razem dziewczynka ? :-)
    Jak byłam w ciąży z synkiem, to lody (tłuste, nie jakaś mrożona woda ;) ) zagryzałam śledziami w occie, męża codziennie wysyłałam do sklepu po te dwie rzeczy, miał wtedy niezły ubaw.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiałam w ciąży zjeść tłusty obiad a potem koniecznie czekolada mleczna:-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z chińskiego wychodzi chłopak..ciekawe ile w tym prawdy..dwoje poprzednich się zgadza z kalendarzem;)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odnośnie chińskich kalendarzy... kupiłam ostatnio kalendarz na nowy rok z różnymi poradami, przepisami kucharskimi i m. in. chińskim kalendarzem znaków zodiaku. Przeczytałam opisy znaków, po czym powiedziałam mężowi, że musimy się rozwieść, bo dowiedziałam się, że ze wszystkimi znakami jestem w stanie stworzyć w pełni satysfakjonujący związek tylko nie z jego znakiem... a ja przez 11 lat myślałam, że jestem szczęśliwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 21:30

Ruth, BettyCatriona, Leira lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Odnośnie chińskich kalendarzy... kupiłam ostatnio kalendarz na nowy rok z różnymi poradami, przepisami kucharskimi i m. in. chińskim kalendarzem znaków zodiaku. Przeczytałam opisy znaków, po czym powiedziałam mężowi, że musimy się rozwieść, bo dowiedziałam się, że ze wszystkimi znakami jestem w stanie stworzyć w pełni satysfakjonujący związek tylko nie z jego znakiem... a ja przez 11 lat myślałam, że jestem szczęśliwa ;)
    Widzisz..jak człowiek może się mylić ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) życzę Wam miłego piąteczku!
    Któraś z nas wizytuje dzisiaj?

Do mojej wizyty jeszcze prawie 2 tyg... już zaczynam kombinować czy nie skoczyć na USG w międzyczasie. Strasznie niecierpliwa jestem pod tym względem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer rozumiem Cię bardzo dobrze! Ja mam wizytę co 10-14 dni, a i tak potrafię świrować pomiędzy... wczoraj miałam słaby dzień, już nie wiem co jeść. Albo mam wzdęcia albo ból brzucha albo mdłości... wszystko działa nie tak jak powinno ;)
    Do tego taka zestresowana się znowu obudziłam... i wyrzuty mam że dziecko stresuje...!

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ