CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Juz jestem w domu, krwiaka nie ma, kosmowka się nie okleja nie wiadomo skąd krwawienie ale najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze, pytała czy chce zostać ale odrazu powiedziała ze nic mi nie zrobią tylko leżeć i duphaston to powiedziałam ze mogę w domu, zwiększyła mi dawkę duphaston z 2 na 3, magnez
Mówiła ze niektóre kobiety tak mają w terminie miesiaczki a to tak wychodziewulek, BettyCatriona, Wonderland, pilik, Marya lubią tę wiadomość
-
Kiki1916 wrote:Juz jestem w domu, krwiaka nie ma, kosmowka się nie okleja nie wiadomo skąd krwawienie ale najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze, pytała czy chce zostać ale odrazu powiedziała ze nic mi nie zrobią tylko leżeć i duphaston to powiedziałam ze mogę w domu, zwiększyła mi dawkę duphaston z 2 na 3, magnez
Mówiła ze niektóre kobiety tak mają w terminie miesiaczki a to tak wychodzi
Krwawienie "z powodu terminu miesiączki" w 14 tygodniu to mało wiarygodne tłumaczenie, takie krwawienia mogą się zdarzać przez MAX 3 pierwsze miesiące, ale nie w 2 trymestrze.. Poza tym zwykle są to bardzo skąpe krwawienia.
U mnie było podobnie - krwawienie - szpital - USG - NIC !!!
Lekarka nic nie widzi, nie wie skąd krwawienie, zapewnia, że nie z macicy.
Tydzień później (w międzyczasie skąpe plamienia) następne USG i... krwiak! Pojawił się nagle! I nie wiem do dziś czy one tak mają, że jak krwawią to są niewidoczne na USG i pojawiają się po kilku dniach, czy tamta lekarka go nie widziała.
Tak czy inaczej to nie jest groźne, więc spoko
Najważniejsze, że ciąża żywa, czyli krawienie nie jest wynikiem obumarcia ciąży -
Kiki1916 wrote:Tez myślałam o tym krwiaku ze może się pojawi będę leżeć i obserwować jak nie przejdzie to pojadę znowu żeby zostać na obserwacji, już jest trochę lepiej.
Tylko, że z drugiej strony, krwiak pojawiający się w 14 tygodniu to też takie dziwne. One sie robią zwykle przy wgryzaniu się zarodka w macicę
To była świeża krew jasnoczerwona?
Czy ciemna, czarna, brązowa, brunatna?
Bo jak ciemna to nieujawniony, stary krwiak mógł pęknąć
A jak świeża, jasnoczerwona to może jest to też kwestia nie krwawienia z macicy, a z pochwy, czy z szyjki, w sensie, że może jakaś infekcja? Może warto posiew z szyjki wykonać?
Ja tam nie wierzę w krwawienie pt. "taki pani urok"Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 11:30
-
nick nieaktualnyKiki1916 wrote:Juz jestem w domu, krwiaka nie ma, kosmowka się nie okleja nie wiadomo skąd krwawienie ale najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze, pytała czy chce zostać ale odrazu powiedziała ze nic mi nie zrobią tylko leżeć i duphaston to powiedziałam ze mogę w domu, zwiększyła mi dawkę duphaston z 2 na 3, magnez
Mówiła ze niektóre kobiety tak mają w terminie miesiaczki a to tak wychodzi -
Tròjka wrote:Dobrze kiki, że wszystko ok, dokładnie poodpoczywaj i powinno być ok.
Odebrałam wyniki krzywej cukrowej. Uff na szczęście jest ok chociaż na czczo znowu na granicy bo 90,8
Ta cukrzyca to dziwna sprawa - ja wpierdzielam teraz tony słodyczy, a cukier w normie - inne dziewczyny spożywają 0 cukru i cukier mają za wysoki.. oO
Może właśnie trzeba jeść cukier, żeby produkować więcej insuliny i łatwiej go zbijać?
Ja już się "leczę" masą krówkową z puszkiTròjka, anna23 lubią tę wiadomość
-
Kolejny raz próbuje nadrobić zaległości...
staram się czytać Was na bieżąco ale z odpisywaniem już różnie wychodzi... U mnie intensywny tydzień w pracy... trochę dużo pracuje ale z drugiej strony cieszę się bo czuje się dobrze oprócz mdlosci które czasem wrócą jeszcze w niespodziewanym momencie
Dużo się działo i cieszę się z udanych wizyttylko coś orzeszki ucichla
mam nadzieję, że wkrótce się odezwiesz!
A na test z sodą muszę zakupić sodęi może jutro spróbuje zrobić... wiem, że to tylko zabawa ale ciekawe ilu z nas uda się dobrze "wywróżyć"
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Leira wrote:Tylko, że z drugiej strony, krwiak pojawiający się w 14 tygodniu to też takie dziwne. One sie robią zwykle przy wgryzaniu się zarodka w macicę
To była świeża krew jasnoczerwona?
Czy ciemna, czarna, brązowa, brunatna?
Bo jak ciemna to nieujawniony, stary krwiak mógł pęknąć
A jak świeża, jasnoczerwona to może jest to też kwestia nie krwawienia z macicy, a z pochwy, czy z szyjki, w sensie, że może jakaś infekcja? Może warto posiew z szyjki wykonać?
Ja tam nie wierzę w krwawienie pt. "taki pani urok"
Ciemno czerwona taka jak przy miesiaczce, teraz mam delikatne brudzenie jasno brazowe -
Leira wrote:Ta cukrzyca to dziwna sprawa - ja wpierdzielam teraz tony słodyczy, a cukier w normie - inne dziewczyny spożywają 0 cukru i cukier mają za wysoki.. oO
Może właśnie trzeba jeść cukier, żeby produkować więcej insuliny i łatwiej go zbijać?
Ja już się "leczę" masą krówkową z puszki -
Kiki1916 wrote:Ciemno czerwona taka jak przy miesiaczce, teraz mam delikatne brudzenie jasno brazowe
Generalnie jak krew jest ciemna to jest stara - brązowe plamienie potwierdza, że krew jest stara.
Gdyby była świeża to byłaby jasno czerwona a plamienie byłoby różowe.
Więc wygląda, że wszystko OK - stara krew - może miałaś małego krwiaka, który nie krwawił i nikt go nie wykrył, a teraz on zdecydował się opróżnić?To by się nawet zgadzało, teraz pewnie będziesz plamić ok. tygodnia i potem będzie po sprawie
-
Leira wrote:Generalnie jak krew jest ciemna to jest stara - brązowe plamienie potwierdza, że krew jest stara.
Gdyby była świeża to byłaby jasno czerwona a plamienie byłoby różowe.
Więc wygląda, że wszystko OK - stara krew - może miałaś małego krwiaka, który nie krwawił i nikt go nie wykrył, a teraz on zdecydował się opróżnić?To by się nawet zgadzało, teraz pewnie będziesz plamić ok. tygodnia i potem będzie po sprawie
Ja miałam dokładnie tak jak napisałaś... tydzień plamilam, nie powiem bo się nieźle wylezalam i od tej pory nic... I właśnie był to najprawdopodobniej krwiak.
Chociaż chyba mam już jakąś fobie bo do tej pory mam tak, że sprawdzam czy jest czysto...Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19