WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarko, koniecznie daj znać :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego tygodnia można farbowac włosy? Nie mogę już patrzeć na to co mam na głowie...:/

Kalarepka lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Dziewczyny od którego tygodnia można farbowac włosy? Nie mogę już patrzeć na to co mam na głowie...:/
    Ja farbowałam 2 tyg temu,czyli zaczynałam wtedy 11tc.

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem w domu, krwiaka nie ma, kosmowka się nie okleja nie wiadomo skąd krwawienie ale najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze, pytała czy chce zostać ale odrazu powiedziała ze nic mi nie zrobią tylko leżeć i duphaston to powiedziałam ze mogę w domu, zwiększyła mi dawkę duphaston z 2 na 3, magnez
    Mówiła ze niektóre kobiety tak mają w terminie miesiaczki a to tak wychodzi

ewulek, BettyCatriona, Wonderland, pilik, Marya lubią tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Juz jestem w domu, krwiaka nie ma, kosmowka się nie okleja nie wiadomo skąd krwawienie ale najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze, pytała czy chce zostać ale odrazu powiedziała ze nic mi nie zrobią tylko leżeć i duphaston to powiedziałam ze mogę w domu, zwiększyła mi dawkę duphaston z 2 na 3, magnez

Krwawienie "z powodu terminu miesiączki" w 14 tygodniu to mało wiarygodne tłumaczenie, takie krwawienia mogą się zdarzać przez MAX 3 pierwsze miesiące, ale nie w 2 trymestrze.. Poza tym zwykle są to bardzo skąpe krwawienia.

U mnie było podobnie - krwawienie - szpital - USG - NIC !!!
    Lekarka nic nie widzi, nie wie skąd krwawienie, zapewnia, że nie z macicy.

Tydzień później (w międzyczasie skąpe plamienia) następne USG i... krwiak! Pojawił się nagle! I nie wiem do dziś czy one tak mają, że jak krwawią to są niewidoczne na USG i pojawiają się po kilku dniach, czy tamta lekarka go nie widziała.

Tak czy inaczej to nie jest groźne, więc spoko :)
    Najważniejsze, że ciąża żywa, czyli krawienie nie jest wynikiem obumarcia ciąży :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o tym krwiaku ze może się pojawi będę leżeć i obserwować jak nie przejdzie to pojadę znowu żeby zostać na obserwacji, już jest trochę lepiej.

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 uff ! jaka ulga ! dużo zdrówka i odpoczywajcie :*

qskyyx8duozh2ovq.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Tez myślałam o tym krwiaku ze może się pojawi będę leżeć i obserwować jak nie przejdzie to pojadę znowu żeby zostać na obserwacji, już jest trochę lepiej.

Tylko, że z drugiej strony, krwiak pojawiający się w 14 tygodniu to też takie dziwne. One sie robią zwykle przy wgryzaniu się zarodka w macicę :P

To była świeża krew jasnoczerwona?
    Czy ciemna, czarna, brązowa, brunatna?
    Bo jak ciemna to nieujawniony, stary krwiak mógł pęknąć :P
    A jak świeża, jasnoczerwona to może jest to też kwestia nie krwawienia z macicy, a z pochwy, czy z szyjki, w sensie, że może jakaś infekcja? Może warto posiew z szyjki wykonać?

Ja tam nie wierzę w krwawienie pt. "taki pani urok" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 11:30

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Uff...

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kiki, że wszystko ok, dokładnie poodpoczywaj i powinno być ok.

Odebrałam wyniki krzywej cukrowej. Uff na szczęście jest ok chociaż na czczo znowu na granicy bo 90,8

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dobrze kiki, że wszystko ok, dokładnie poodpoczywaj i powinno być ok.

Odebrałam wyniki krzywej cukrowej. Uff na szczęście jest ok chociaż na czczo znowu na granicy bo 90,8

Ta cukrzyca to dziwna sprawa - ja wpierdzielam teraz tony słodyczy, a cukier w normie - inne dziewczyny spożywają 0 cukru i cukier mają za wysoki.. oO

Może właśnie trzeba jeść cukier, żeby produkować więcej insuliny i łatwiej go zbijać? :P

Ja już się "leczę" masą krówkową z puszki :P

Tròjka, anna23 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny raz próbuje nadrobić zaległości... :P staram się czytać Was na bieżąco ale z odpisywaniem już różnie wychodzi... U mnie intensywny tydzień w pracy... trochę dużo pracuje ale z drugiej strony cieszę się bo czuje się dobrze oprócz mdlosci które czasem wrócą jeszcze w niespodziewanym momencie :P

Dużo się działo i cieszę się z udanych wizyt :) tylko coś orzeszki ucichla :( mam nadzieję, że wkrótce się odezwiesz!

A na test z sodą muszę zakupić sodę :D i może jutro spróbuje zrobić... wiem, że to tylko zabawa ale ciekawe ilu z nas uda się dobrze "wywróżyć" :)

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tylko, że z drugiej strony, krwiak pojawiający się w 14 tygodniu to też takie dziwne. One sie robią zwykle przy wgryzaniu się zarodka w macicę :P

To była świeża krew jasnoczerwona?
    Czy ciemna, czarna, brązowa, brunatna?
    Bo jak ciemna to nieujawniony, stary krwiak mógł pęknąć :P
    A jak świeża, jasnoczerwona to może jest to też kwestia nie krwawienia z macicy, a z pochwy, czy z szyjki, w sensie, że może jakaś infekcja? Może warto posiew z szyjki wykonać?

Ja tam nie wierzę w krwawienie pt. "taki pani urok" :P

Ciemno czerwona taka jak przy miesiaczce, teraz mam delikatne brudzenie jasno brazowe

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ta cukrzyca to dziwna sprawa - ja wpierdzielam teraz tony słodyczy, a cukier w normie - inne dziewczyny spożywają 0 cukru i cukier mają za wysoki.. oO

Może właśnie trzeba jeść cukier, żeby produkować więcej insuliny i łatwiej go zbijać? :P

Ja już się "leczę" masą krówkową z puszki :P
    Podoba mi się Twój tok myślenia hehehe

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek mieszkamy pomiędzy Bonn a Kolonia. Też mieszkasz w Niemczech?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Ciemno czerwona taka jak przy miesiaczce, teraz mam delikatne brudzenie jasno brazowe

Generalnie jak krew jest ciemna to jest stara - brązowe plamienie potwierdza, że krew jest stara.

Gdyby była świeża to byłaby jasno czerwona a plamienie byłoby różowe.

Więc wygląda, że wszystko OK - stara krew - może miałaś małego krwiaka, który nie krwawił i nikt go nie wykrył, a teraz on zdecydował się opróżnić? :) To by się nawet zgadzało, teraz pewnie będziesz plamić ok. tygodnia i potem będzie po sprawie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy to ja też nie wiem od czego to zależy w ciąży ż synkiem jadlam tony słodkiego drozdzowki ż lukrem wręcz nalogowo nieustannie poza tym że odbiło się to w bardzo dużym stopniu na mojej wadze cukier był zawsze w normie...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś rano się pojawiły bardzo delikatne, brązowe plamienia, ale póki co nic się nie rozkręca więc zostawiam to.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te plamienia muszą być naprawdę stresujące ... ja nie miałam i teraz póki co też spokój tzn na początku ciąży ż synkiem na rozowo zabarwiony śluz ale wtedy schizowalam strasznie... więc współczuję tych nerwow ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Generalnie jak krew jest ciemna to jest stara - brązowe plamienie potwierdza, że krew jest stara.

Gdyby była świeża to byłaby jasno czerwona a plamienie byłoby różowe.

Więc wygląda, że wszystko OK - stara krew - może miałaś małego krwiaka, który nie krwawił i nikt go nie wykrył, a teraz on zdecydował się opróżnić? :) To by się nawet zgadzało, teraz pewnie będziesz plamić ok. tygodnia i potem będzie po sprawie :)

Ja miałam dokładnie tak jak napisałaś... tydzień plamilam, nie powiem bo się nieźle wylezalam i od tej pory nic... I właśnie był to najprawdopodobniej krwiak.
    Chociaż chyba mam już jakąś fobie bo do tej pory mam tak, że sprawdzam czy jest czysto...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ