CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
admiralka wrote:Ja otrzymałam wynik biopsji kosmówki, potwierdza trisomie chromosomu 18. Oficjalnie więc żegnam się z tym wątkiem, bo to dla mnie zbyt wiele. Trzymam za każdą z Was bardzo, bardzo mocno kciuki i przesyłam same ciepłe myśli :*
Bardzo nam przykroTrzymaj się i my również myślimy o Tobie ciepło!
-
eunice. wrote:Och, dla mnie to totalnie inna bajka, w ciąży a po porodzie, dużo mniejszy stres jak mogę spojrzeć do łóżeczka, że dziecko oddycha spokojnie:).
Po porodzie mam je ciągle na oku, a w ciąży może się wydarzyć dużo różnych rzeczy, których ja nie czuje objawów a dziecku szkodzą, np. taka toxoplazmoza.
Ale przyznam, że jak już byłam po prenatalnych a potem czułam ruchy to było dużo lepiej, oby teraz też tak było.
Te pierwsze tygodnie to prawie tak jakby dziecko na 3 miesiące pojechało na jakieś kolonie z możliwością telefonowania tylko co 3 tygodnie. I przez następne 3 tygodnie człowiek nie wie czy mu się nic nie stało, a jak tylko o jakimś wypadku usłyszy to zaraz się boi o swoje dziecko. Moja mama tak czasem miała jak słyszała pogotowie a kogoś z nas nie było w domu, ale zawsze mogła napisać SMS albo zadzwonić, a już na pewno nie musiała czekać 3 tygodnie, żeby sie dowiedzieć.
Ja też tak mam jak słyszę pogotowie...myślę wtedy tylko gdzie jest mama a teraz też gdzie jest mąż! To chyba będę musiała nieźle wyluzować przy dziecku, co by mu krzywdy nie zrobić zbytnim przejmowaniem się -
dziewczyny kupiłam ten detektor i już żałuję. Nie słysze serduszka.Tydzień temu w cz było dobrze serduszko 170/min teraz nie slyszę. Jestem szczupła więc powinnam słyszeć. Jak przykładam do swojego serca to normalnie pika dzwięk ale jak do brzuszka to nic. Jak ja mam go używać? Leżąc? w jakim dokładnie miejscu może źle robię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:19
-
Sarra maluszek moze byc tak obrocony ze nie wy czujesz teraz nie wazne czy szczupla czy nie I detektory mowi sie powinny byc uzywane po 20tc!
Ja mam Sporo ubranek jeszcze teraz po a Zosi a ze kupowala neutralne to I dla chlopca beda szalała nie bede bo kupiliśmy podwójny wozek plus mam na oku kilka rzeczy typu wysokie krzesło itd wiec wieksze wydatki.
Admiralka bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za wizyty !17.03.2017Sofia
-
Teraz to jeszcze wczesnie,raz mozesz słyszeć,a raz nie,trzeba tez miec pewną wprawę.Nasze maluchy są jeszcze małe;)Wysłuchujesz teraz troche powyzej spojenia łonowego i szukasz dwubitnego tętna,zwykłe świadczy,ze zalapałaś swoje.Ja wysłuchuje na leżąco i na ten moment tylko tak znajdę.Trwa to zazwyczaj trochę mimo iż ja mam taki model z bardzo dobrych...Po 16 tc wysłuchowalam juz bez namniejszego problemu zwykłym detektorem.Głowa do góry i juz za miesiąc raczej problemu nie bedzie:)19.06.2108r
-
Sarrrra wrote:dziewczyny kupiłam ten detektor i już żałuję. Nie słysze serduszka.Tydzień temu w cz było dobrze serduszko 170/min teraz nie slyszę. Jestem szczupła więc powinnam słyszeć. Jak przykładam do swojego serca to normalnie pika dzwięk ale jak do brzuszka to nic. Jak ja mam go używać? Leżąc? w jakim dokładnie miejscu może źle robię?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Marya wrote:Faktycznie czerwiec należy do chłopców...mi się marzy mała dziewczynka w różowych sukienkach.
jak dziecko jest starsze i chodzi to już lepiej ale bobas w sukience to dla mnie była masakra. Pielucha na wierzchu, jak raczkowała to się w nią zaplątywała. W wakacje jak już miała półtora roku to sama czasem chciała tylko, że wtedy kiecka do góry bi pępek musiała pokazać wszystkim
a rajstopy i wszelkie opaski z kwiatkami też się nie sprawdziły. Młoda często była brana za kawalera pomimo szaro różowej bluzy
-
Arga wrote:Szczerze sukieneczki są nie praktyczne
jak dziecko jest starsze i chodzi to już lepiej ale bobas w sukience to dla mnie była masakra. Pielucha na wierzchu, jak raczkowała to się w nią zaplątywała. W wakacje jak już miała półtora roku to sama czasem chciała tylko, że wtedy kiecka do góry bi pępek musiała pokazać wszystkim
a rajstopy i wszelkie opaski z kwiatkami też się nie sprawdziły. Młoda często była brana za kawalera pomimo szaro różowej bluzy
moja córcia hest jak dynamit, a syn ma duszę romantyka
Zgadzam się z Tobą w 100% sukienki i opaski sa ładne do zdjęcia..najważniejsze, żeby dziecku było wygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:57
-
Admiralka ;(
Ha twój maluch już taki duży!! Cieszę się, ze wysztsko w porządku
Ja wczoraj trochę poćwiczyłam i zaczynam mieć zakwasytak to jest jak się człowiek 3miesiace obija bo nie ma sił na nic...
A dzisiaj jak już pisała Ruth byłyśmy razem na basenie, super sprawatylko jak wróciłam do domu to wyjadła pół lodówki i padłam spać na 2,5 godziny
Ja chyba nie będę kupować detektora tętna, myśle, że za bardzo by mnie stresowały takie sytuacje ze maluch się obróci i nic nie słychać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:18
-
Sarrrra wrote:dziewczyny kupiłam ten detektor i już żałuję. Nie słysze serduszka.Tydzień temu w cz było dobrze serduszko 170/min teraz nie slyszę. Jestem szczupła więc powinnam słyszeć. Jak przykładam do swojego serca to normalnie pika dzwięk ale jak do brzuszka to nic. Jak ja mam go używać? Leżąc? w jakim dokładnie miejscu może źle robię?
Spokojnie,ja dopiero wczoraj usłyszałam serduszko pierwszy raz(11t6d). Mój detektor może wykryć serduszko już w 10tc,więc ja też się trochę niepokoiłam,ale od wczoraj jestem spokojniejsza. Dziś usłyszałam to wyraźne bicie od razu po włączeniu detektora.
Używam go leżąc,moje dziecko jest teraz na wysokości kości biodrowych (dokładnie na środku).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:22
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Admirałka, bardzo mi przykro...Przed Tobą teraz trudny okres i przeżycie. Ważne, aby był z Tobą mąż. Jak można napisać do Ciebie na priv?
Dziewczyny, super, że po wizytach wszystko dobrze. I zarazem ta adrenalina, stres za Wami.
u mnie kupa ciuszków po córuni, fakt, że większość w różu, ale znajdzie się troszkę ubranek neutralnych. Po za tym ostatnio mama przywiozła mi duża torbę ładnych ciuszków od sąsiadki, sporo niebieskich i zielonych
U mnie też sukieneczki, rajstopki i opaski tylko na okazje - na roczek, święta i czasami na spacer w wóziu, jak mała jeszcze nie chodziłaWiększość praktyczne różowe dresiki, spodenki
Czy sprzątam codziennie czy nie, córeczka zawsze na kolankach jakieś kurze wytrze. Szkoda tych słodkich białych rajstopek na co dzień
Jeszcze dość praktyczne dla małych cipuszek sa tuniczki i dresiki ala leginsy.
Arga, u mnie teraz też ciąża jakby chłopczykowa, po cichu liczę na małą kiełbaskę na sobotnim usg
-
Ja niestety tez nie mam zbyt dobrych wiadomości na usg okazało się ze dzidzia już była 13 t i1 D seruszko biją dzidzia się rusza jest żywa ale bardzo chora .. trzech lekarzy konsultowało podczas usg i później jeszcze jeden lekarz który opowiadał mi co z dzidzia nie tak i jaki może być powód myślą ze jeden chromosom za dużo 13 lub 18 .. profesor który robił mi wczoraj Hmm biopsje koszykówki czy jakoś tak tez miał przykra minę i miałam do wyboru wczoraj ta kosmykowke lub czekać do 16 na amniopunkcję szczerze to chciałam czekać bo boje się E teraz poronie bo ryzyko większe niż przy amnio ale mój m nie pozwolił mi czekać jestem trochę na niego zła zr podjął decyzje Za mnie ... do tego pobrali ode mnie i od męża próbki krwi żeby sprawdzić porównać konflikt przyczynę żeby na przyszłość zapobiec ... Ehh w pon będę mieć wstępne wyniki a za 3 tyg końcowe ... nie mam już sił na to wszytko wiem ze Mąż tez cierpi i nie kryje łez ale boli mnie to ze próbuje żuć normalnie uśmiecha się niby mówi ze specialnie tak robi żebym ja się nie załamywała bardziej ale mnie to bardzo denerwuje i boli ... tak samo pociesza mnie zaraz zrobimy sobie nowe będzie zdrowe znów zaraz będziesz w ciąży .. Noo z jednej strony cieszę się ze chce ze się nie boi bo ja tez chce być w ciąży j mieć dzidzie ale z drugiej strony boli mnie to ze myśli k tym jak o starej zepsutej rzeczy wyżyć kupimy nowa ... Ehh byłabym skłonna zostawić ciąże i czekać najwyżej umrze Tz napewno umrze lekarze stwierdzili ze tym anomali za dużo i dziecko nie dożyje do końca a nawet jeśli to umrze przy porodzie a i mi może nie daj Boże coś się stać podczas ciąży jeśli zdecyduje się zostawić .. No i powiedzieli ze dziecko żyje i utrzymało się ( Tz z takimi wadami powinnam poronic na początku ) a żyje bo mój organizm jest na tyle bo mój organizm jest tak silny ... masakra jakaś pisze wam to wszytko bo nie mam komu się wygadać Tz mam ale mój mąż nie do końca mnie rozumie tak samo jął chciałbym pochować maleństwo tu w Holandii a on nie chce bo trzeba o tym zapomnieć te słowa najbardziej mnie zabolały jak można zapomnieć o takiej tragedii ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:35
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️