X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!

zielonooka7 wrote:
    Dziewczyny jak jest u was z piciem wody ? Wypijacie zalecane 2,5 l dziennie ? Ja wypijam tylko 1,5 a i tak wydaje mi sie, ze pije ta wodę cały czas

U mnie woda nie wchodzi, niezależnie czy jestem w ciąży czy nie. Działa na mnie wymiotnie :/ Poję się herbatą i sokami.

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka tak strasznie Ci współczuję... To niesprawiedliwe, że takie rzeczy się zdarzają. Cały czas wierzyłam, że trisomia okaże się pomyłką :(

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga a u mnie ostatnio to synek się krył ;)
    Wstępnie myślę o lokatorze Zosia (może to imię zostanie, bo mąż nie odrzucił ;) ), ale to tylko dlatego, że nie pasuje mi żadne męskie imię...
    Zresztą zawsze jak mamy wybrane imię dla jednej płci, to okazuje się, że dziecko ma tą drugą bezimienną ;)

Admiralka przykro mi, dużo sił ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:18

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Ja otrzymałam wynik biopsji kosmówki, potwierdza trisomie chromosomu 18. Oficjalnie więc żegnam się z tym wątkiem, bo to dla mnie zbyt wiele. Trzymam za każdą z Was bardzo, bardzo mocno kciuki i przesyłam same ciepłe myśli :*
    Tak mi przykro. Trzymaj się i nie poddawaj. Niedługo zdąży się twój cud.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka przykro mi. Życzę ci wiele sił :*

Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Ja otrzymałam wynik biopsji kosmówki, potwierdza trisomie chromosomu 18. Oficjalnie więc żegnam się z tym wątkiem, bo to dla mnie zbyt wiele. Trzymam za każdą z Was bardzo, bardzo mocno kciuki i przesyłam same ciepłe myśli :*
    Trzymaj się!

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Tak bardzo mi przykro, do końca wierzyłam, że okaże się to pomyłką :( trzymam za Ciebie kciuki i jak już wrócisz na fioletową stronę to odezwij się tutaj i daj znać! :*

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,przykro mi :(
    Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Wczoraj byłam u mamy,dzisiaj do mnie dzwoni i mówi,że leży z tatą w łóżku bo tata przyniósł grypę jelitową i go zaczęło czyścić w nocy a ją dzisiaj rano.Mam nadzieję,że na mnie nie przeszło.Złapałam to tylko raz ponad 10 lat temu na basenie i mam dość..a jutro mieliśmy iść do rodziców bo moja babcia robi imieniny,zobaczymy co z tego wyjdzie..

Masakra w styczniu nas czeka już usg połówkowe,ale ten czas zapitala,we wtorek mam gina to mu przypomnę o skierowaniu na echo serca płodu bo na termin się czeka 3 tygodnie.Dostałam info,że niby tylko w jednej poradni kardiologicznej robią to badanie na kasę :/ przecież Wrocław jest taki duży..

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka tak mi przykro to takie niesprawiedliwe :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka bardzo mi przykro :(

U nas na 80% będzie chłopiec. Od główki do pupy dzidziuś ma 9,71cm.

KlaudiaS, Tròjka, Ruth, anna23, Marya, Wonderland, tomania2806, Kropka89, malka, Tini, palusia171 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe już tuż tuż :) Takie małe info ode mnie: mimo, że połówkowe robi się od 18 tyg +0 dni do 22 tyg + 6dni to najlepiej zrobić pomiędzy 20+0 a jeszcze nie skończonym 22 tygodniem (21+6).

Dlaczego? Tu wklejam od mamyginekolog.

"Teoretycznie przedział czasowy na badanie USG połówkowe to od 18 do 22 tygodnia ciąży. A dokładnie 18 tyg +0 dni, a 22 tyg + 6dni. Tyle w teorii – w praktyce wygląda to nieco inaczej. Powiem Wam z doświadczenia osoby, która wykonała tysiące takich badań, że najlepszy okres jest pomiędzy skończonym 20 tygodniem (20+0), a jeszcze nie skończonym 22 tygodniem (21+6). Wynika to z kilku kwestii – jedna to wielkość dziecka, a druga to kwestia prawna. Zacznijmy od tej pierwszej dużo bardziej według mnie istotnej. W 18 tygodniu dzieciątko ma około 250g (przypominam przy okazji, że po 14 tygodniu ciąży nie oceniamy już dzieciątka po długości ale właśnie po masie), a w 22 tygodniu jest dwa razy (2! RAZY) większe i waży około 500g. I teraz pytanie do Was: czy nie wydaje Wam się oczywiste, że dużo dokładniej da się ocenić struktury anatomiczne, które są już dwa razy większe ? Część struktur, takich jak serce czy dokładna ocena twarzy dziecka jest trudna przed 20 tygodniem. Często, gdy pacjentki przychodzą np. w 18 tygodniu – „bo już nie mogą się doczekać, a w internecie jest napisane, że można od 18 tygodnia” – to robię to badanie, ale aby mieć pewność, że dziecko jest zdrowe zapraszam pacjentkę ponownie po miesiącu. Warto dodać, że bardzo istotna jest tutaj też budowa ciała mamy. Jeżeli kobieta jest bardzo szczupła to rzeczywiście w 18 tygodniu można u 250g dzieciątka ocenić już wszystkie struktury obowiązkowe w tym badaniu. Lecz jeżeli kobieta ma BMI około 30 – to będzie to niemożliwe.
    Górna granica wieku ciąży do tego badania wynika nie tyle z warunków anatomicznych, bo teoretycznie nawet 25 tydzień był by odpowiedni do badania z oceną całej anatomii – dziecko do 26 tygodnia ma jeszcze bardzo dużo miejsca, obraca się we wszystkie strony, pokazując każda część ciała. Kończyny mogą się wyprostować i można ocenić ich ruchomość – ALE – ta górna granica wynika z prawa. Ponieważ jest to badanie, w którym niestety możemy rozpoznać bardzo ciężkie wady płodu (tak zwane wady letalne), które prawnie, na prośbę pacjentki, mogą być wskazaniem do przerwania ciąży. Dlatego też to badanie musi być wykonane przed końcem 22 tygodnia ciąży."

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka tak mi przykro :-(

Właśnie się dowiedziałam ze znajoma z jedegonosiedla, która tez miała rodzic w czerwcu 2018 wczoraj miała zabieg. Poszła do lekarza na dodatkowa wizytę bo męczyły ja ostre wymioty i okazało się ze dziecko nie żyje. Siedzę i płacze :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka tak bardzo mi przykro :(

Ha gratuluję synka ;)

• Hefe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka dużo siły Ci życzę... musisz być silna... I pamiętaj, że na pewne sprawy nie mamy wpływu... strasznie mnie smucą takie informacje.... I serce mi pęka, że musisz to przechodzić ❤

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wie, że będzie dziewczynka :P? Bo póki co to dużo synkow :)
    Ja w głębi duszy marzę o małej księżniczce ale co będzie to i tak będę się cieszyć...
    Dopóki sama nie zapragnęłam zostać mamą to nie zdawałam sobie sprawy, że ciąża niesie za sobą tyle stresu i niepewności...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Czy któraś z Was wie, że będzie dziewczynka :P? Bo póki co to dużo synkow :)
    Ja w głębi duszy marzę o małej księżniczce ale co będzie to i tak będę się cieszyć...
    Dopóki sama nie zapragnęłam zostać mamą to nie zdawałam sobie sprawy, że ciąża niesie za sobą tyle stresu i niepewności...
    Ciąża ciążą później też nie jest łatwo ;-) już całe życie będziemy się martwić o nasze dzieci.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie..czy będzie jakaś dziołszka z czerwca czy same samce :-D ?? ;-) ja póki Chi wizytuje 18stego i wtedy może się dowiemy co będzie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 14:10

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pierwszej stronie Marya wypisała ile chłopców i ile dziewczynek :) zerknijcie :)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie dziewczynka, ale nie jest to pewne, tak na 70%

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was też już emocje szaleją? Normalnie płaczę na reklamach ze świętami, dziećmi, wielopokoleniowymi. Poprzednio miałam tak dopiero od 8 miesiąca a teraz nigdy nie wiem kiedy się popłaczę.

Głowa mi pęka. Młoda śpi i nie mam jak pójść po apap. Muszę czekać do 17 na faceta :(

Ja po cichu liczę, że tym razem będzie chłopak bo wszystko jest inaczej ale druga dziewczynka też będzie super. Moja młoda pannica nie jest księżniczką tylko łobuziarą i śmieszką, zastanawiam się czy drugie dziecko będzie podobne czy zupełnie inne. Przyznam ,że trochę się boję bo córka nie jest jakaś problemowa, nawet zabezpieczeń w kuchni na szafki nie musiałam zakładać ani pokoi odgradzać.

age.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ