X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Moj gin toleruje do 2.5...

U mnie 0,7 na euthyroxie 25
    Widzisz..też mi to dziewczyny mówiły, a mój twierdzi, że ok :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:10

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale brzuchy! U mnie powoli coś zaczyna być widać, ale do Was mi jeszcze daleko! W sumie to mam wrażenie, ze to bardziej tłuszcz niż ciąża ;) muszę się ograniczyć ze słodyczami i trochę więcej zacząć ruszać. Ale strasznie mnie ciągnie do czekolady... i do ostrych rzeczy.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Raz na 3 tygodnie.
    Ale jakie badania? Ja robiłam 2 m temu pełen pakiet 3 tyg temu tylko ddimery. Chyba za mało. Jutro lub w pt zrobię wszystko jeszcze raz .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tegz, podmyłam się, chyba za mocno, bo użyłam dużo płynu do higieny, złapałam chyba ostatni strumień.
    Są upławy i pieczenie w środku, piecze też nieco przy sikaniu, ale chyba bardziej od infekcji. Powtórzę jeszcze badanie, dodatkowo zaaplikuję Urosept. Dobrze, że w sobotę wizyta.
    Żurawina też dobra, to prawda, zakwasza szybko organizm.
    Dziewczyny, super, że po wizytach. Jednak emocje są. Nie wiem jak w sobotę wejdę do gabinetu, choć staram się myśleć pozytywnie, już sobie wizualizuję czerwiec, brzuszek, jak to będzie jak maluszek się urodzi.
    Zaraz wszystkie z nas będę miały to za sobą, potem już tylko połówkowego i tego 28-32 tygodnia :-)
    Dziewczyny, wykorzystujecie swoje brzuszki ;-)? Dziś w labie, jak zobaczyłam przede mną 20 osób, od razu brzuch bardziej wypięłam, choć go widać, wyjęłam kartę ciąy i pytam czy mogę bez kolejki panią z okienka ;-)
    Eunice, po co tak negatywnie myśleć...Ja inaczej podchodzę, do porodu z córcia szłam z ulga i radością, że to już, w ogóle się nie bałam, teraz też. Trzeba urodzić i tyle.
    Najgorsze dla mnie po przejściach usg genetyczne, no, ale chyba dla każdej z nas zawsze to stres. Potem jak poczujemy ruchy będzie inaczej.
    Ja ostatnio też mam pieczenia i upławy...

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Widzisz..też mi to dziewczyny mówiły, a mój twierdzi, że ok :|
    Ja bym powtórzyła badanie i jeśli wyjdzie powyżej 2,5 to bym na Twoim miejscu dla spokoju ducha poszła do endo. Mi zrobiła przy okazji usg tarczycy i wyszedł stan zapalny i jakieś guzki.. pamiętaj ze ginekolog to nie endokrynolog. Mi ginekolog powiedziała ze 3,5 jest Ok i mam nigdzie nie iść i nic nie brać (już nigdy więcej do niej nie poszłam) ale z tego co wyczytałam to poszłam do endo bo wiedziałam ze norma to max 2,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:50

Ruth lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tegz, podmyłam się, chyba za mocno, bo użyłam dużo płynu do higieny, złapałam chyba ostatni strumień.
    Są upławy i pieczenie w środku, piecze też nieco przy sikaniu, ale chyba bardziej od infekcji. Powtórzę jeszcze badanie, dodatkowo zaaplikuję Urosept. Dobrze, że w sobotę wizyta.
    Żurawina też dobra, to prawda, zakwasza szybko organizm.
    Dziewczyny, super, że po wizytach. Jednak emocje są. Nie wiem jak w sobotę wejdę do gabinetu, choć staram się myśleć pozytywnie, już sobie wizualizuję czerwiec, brzuszek, jak to będzie jak maluszek się urodzi.
    Zaraz wszystkie z nas będę miały to za sobą, potem już tylko połówkowego i tego 28-32 tygodnia :-)
    Dziewczyny, wykorzystujecie swoje brzuszki ;-)? Dziś w labie, jak zobaczyłam przede mną 20 osób, od razu brzuch bardziej wypięłam, choć go widać, wyjęłam kartę ciąy i pytam czy mogę bez kolejki panią z okienka ;-)
    Eunice, po co tak negatywnie myśleć...Ja inaczej podchodzę, do porodu z córcia szłam z ulga i radością, że to już, w ogóle się nie bałam, teraz też. Trzeba urodzić i tyle.
    Najgorsze dla mnie po przejściach usg genetyczne, no, ale chyba dla każdej z nas zawsze to stres. Potem jak poczujemy ruchy będzie inaczej.
    Pamiętaj żeby przed pobraniem moczu umyć się tylko woda! Żadnych płynów bo coś może dostać się do moczu i już masz wynik niedokładny. Mnie nadal coś lekko czasem zapiecze ale nie zawsze i nie wiem czy może zrobić ten posiew... bakterie mi ostatnio wyszły pojedyncze ale to co napisała Leira trochę mnie przeraziło :(

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zależy w jakim tyg ciąży robilyscie TSH bo w późniejszych tyg jest większa tolerancja niż 2,5 ja w 6 tyg miałam 2,8 o dostałam eutyrox jak się okazało zbyt pochopnie bo teraz walczę z nadczynnością tak bardzo mi lek zbił w dół

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki teqz.. Tak też zrobię ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie podmywam się szarym mydłem. Podobno najlepsze na te okolice. Mam znajoma po nowotworze i takie są zalecenia onkologów. Ile w tym prawdy, sama nie wiem ale nawet przy hemoroidach w 1 ciazy lekarz kazał mi się podmywac tylko szarym mydłem i letnia lub zimna woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:08

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ale jakie badania? Ja robiłam 2 m temu pełen pakiet 3 tyg temu tylko ddimery. Chyba za mało. Jutro lub w pt zrobię wszystko jeszcze raz .
    Wiesz takie klasyczne morfologia, tsh + fibrynogen, czas potrombinowy, czas kaolinowo-- kefalinowy i zawsze homocysteina to tyle co mam w pamięci być może coś jeszcze ale bym musiała spojrzeć do badań a odlatuję i kładę się spać:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Też zależy w jakim tyg ciąży robilyscie TSH bo w późniejszych tyg jest większa tolerancja niż 2,5 ja w 6 tyg miałam 2,8 o dostałam eutyrox jak się okazało zbyt pochopnie bo teraz walczę z nadczynnością tak bardzo mi lek zbił w dół
    W 1. I 2. Trymestrze powinno być do 2,5 a w 3. Trymestrze do 3. Zreszta endokrynolog lepiej potwierdzi :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dzięki teqz.. Tak też zrobię ;-)
    Nie ma za co, daj znać jaki wynik :)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne macie brzuszki:) u mnie mało widać a wieczorem czuje wzdęcia. Nie jest całkiem płasko ale raczej tłuszczyk widać niż typowo zaokrąglony brzuch. Zresztą nie spieszy mi się do dużego brzucha, bo liczę ze przechodzę zimę w swojej kurtce;) Poza tym w poprzedniej ciąży rozrosłam się na boki i teraz pewnie też tak będzie..
    Wonderland super wieści:)

Wonderland lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj odczuwam kłucia w macicy, jakby ktoś mi szpilkę wbijał, są one kilka razy dziennie i trwają ok 1-2 sekundy. Macie coś podobnego?

Wcześniej też miałam kłucia, ale były one zdecydowanie rzadko, raz na tydzień czy dwa, teraz już drugi dzień z zrzędu :|

Wizyta dopiero w piątek, ale nakręcam się, że już mi się szyjka skraca i rozwiera od paciorkowca :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lilkowo Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odczuwam od czasu do czasu klucia tak jakby "w kroczu" ale w rożnych miejscach. Czasami nawet w okolicach pośladków. Niestety wizyta dopiero we wtorek i też się martwię.

oar83e3kxtduyvis.png

Aniołek [*] 9.05.2017
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z tymi kłuciami dziś w pracy kilka razy mnie zaatakowal ten dziwny ból jak siedziałam jutro idę do lekarza zapytam co to bo czytałam że to może być od niewydolności szyjki i już się nakręciłam...

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez delikatne kłucia, wczoraj dodatkowo bolał mnie krzyż. Zaczęło się w pracy i już myślałam ze mnie przewiało.

Mnie wykończą mdlosci :-/ na tym etapie przy młodym dawno o nich zapomniałam a od kilku dni wieczorem i w nocy się nasiliły. Na szczęście rano moge normalnie zjeść śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 05:51

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może to normalne z tym kłuciem? Patrzę na Wasze suwaczki i wszystkie jesteśmy na tym samym etapie ciazy (co do dnia) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 05:55

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucia są normalne. Skurcze już nie zawsze. Będzie nas coś kłuć, coś ciągnąć a jak spojenie łonowe zacznie się rozchodzić to boleć ;-) wszystko się teraz przemieszcza, macica się rozrasta, ciało wykonuje straszną pracę. Będzie dobrze.

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mdlosci wieczorem teraz. Ale to i tak lepiej niz calymi dniami ;) Brzuszek juz sie uwypukla. Juz nie da sie wciagnac na plasko ;) Moja dieta to chleb z maslem i czasami jajecznica. Wczoraj juz stalam nad porcelana ale nic... Wolalabym zwymiotowac i miec spokoj niz takie dlugotrwale mdlosci miec. Ale to takie pobozne zyczenia :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ