X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Moj gin toleruje do 2.5...

U mnie 0,7 na euthyroxie 25
    Widzisz..też mi to dziewczyny mówiły, a mój twierdzi, że ok :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:10

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale brzuchy! U mnie powoli coś zaczyna być widać, ale do Was mi jeszcze daleko! W sumie to mam wrażenie, ze to bardziej tłuszcz niż ciąża ;) muszę się ograniczyć ze słodyczami i trochę więcej zacząć ruszać. Ale strasznie mnie ciągnie do czekolady... i do ostrych rzeczy.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Raz na 3 tygodnie.
    Ale jakie badania? Ja robiłam 2 m temu pełen pakiet 3 tyg temu tylko ddimery. Chyba za mało. Jutro lub w pt zrobię wszystko jeszcze raz .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tegz, podmyłam się, chyba za mocno, bo użyłam dużo płynu do higieny, złapałam chyba ostatni strumień.
    Są upławy i pieczenie w środku, piecze też nieco przy sikaniu, ale chyba bardziej od infekcji. Powtórzę jeszcze badanie, dodatkowo zaaplikuję Urosept. Dobrze, że w sobotę wizyta.
    Żurawina też dobra, to prawda, zakwasza szybko organizm.
    Dziewczyny, super, że po wizytach. Jednak emocje są. Nie wiem jak w sobotę wejdę do gabinetu, choć staram się myśleć pozytywnie, już sobie wizualizuję czerwiec, brzuszek, jak to będzie jak maluszek się urodzi.
    Zaraz wszystkie z nas będę miały to za sobą, potem już tylko połówkowego i tego 28-32 tygodnia :-)
    Dziewczyny, wykorzystujecie swoje brzuszki ;-)? Dziś w labie, jak zobaczyłam przede mną 20 osób, od razu brzuch bardziej wypięłam, choć go widać, wyjęłam kartę ciąy i pytam czy mogę bez kolejki panią z okienka ;-)
    Eunice, po co tak negatywnie myśleć...Ja inaczej podchodzę, do porodu z córcia szłam z ulga i radością, że to już, w ogóle się nie bałam, teraz też. Trzeba urodzić i tyle.
    Najgorsze dla mnie po przejściach usg genetyczne, no, ale chyba dla każdej z nas zawsze to stres. Potem jak poczujemy ruchy będzie inaczej.
    Ja ostatnio też mam pieczenia i upławy...

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Widzisz..też mi to dziewczyny mówiły, a mój twierdzi, że ok :|
    Ja bym powtórzyła badanie i jeśli wyjdzie powyżej 2,5 to bym na Twoim miejscu dla spokoju ducha poszła do endo. Mi zrobiła przy okazji usg tarczycy i wyszedł stan zapalny i jakieś guzki.. pamiętaj ze ginekolog to nie endokrynolog. Mi ginekolog powiedziała ze 3,5 jest Ok i mam nigdzie nie iść i nic nie brać (już nigdy więcej do niej nie poszłam) ale z tego co wyczytałam to poszłam do endo bo wiedziałam ze norma to max 2,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:50

Ruth lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tegz, podmyłam się, chyba za mocno, bo użyłam dużo płynu do higieny, złapałam chyba ostatni strumień.
    Są upławy i pieczenie w środku, piecze też nieco przy sikaniu, ale chyba bardziej od infekcji. Powtórzę jeszcze badanie, dodatkowo zaaplikuję Urosept. Dobrze, że w sobotę wizyta.
    Żurawina też dobra, to prawda, zakwasza szybko organizm.
    Dziewczyny, super, że po wizytach. Jednak emocje są. Nie wiem jak w sobotę wejdę do gabinetu, choć staram się myśleć pozytywnie, już sobie wizualizuję czerwiec, brzuszek, jak to będzie jak maluszek się urodzi.
    Zaraz wszystkie z nas będę miały to za sobą, potem już tylko połówkowego i tego 28-32 tygodnia :-)
    Dziewczyny, wykorzystujecie swoje brzuszki ;-)? Dziś w labie, jak zobaczyłam przede mną 20 osób, od razu brzuch bardziej wypięłam, choć go widać, wyjęłam kartę ciąy i pytam czy mogę bez kolejki panią z okienka ;-)
    Eunice, po co tak negatywnie myśleć...Ja inaczej podchodzę, do porodu z córcia szłam z ulga i radością, że to już, w ogóle się nie bałam, teraz też. Trzeba urodzić i tyle.
    Najgorsze dla mnie po przejściach usg genetyczne, no, ale chyba dla każdej z nas zawsze to stres. Potem jak poczujemy ruchy będzie inaczej.
    Pamiętaj żeby przed pobraniem moczu umyć się tylko woda! Żadnych płynów bo coś może dostać się do moczu i już masz wynik niedokładny. Mnie nadal coś lekko czasem zapiecze ale nie zawsze i nie wiem czy może zrobić ten posiew... bakterie mi ostatnio wyszły pojedyncze ale to co napisała Leira trochę mnie przeraziło :(

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zależy w jakim tyg ciąży robilyscie TSH bo w późniejszych tyg jest większa tolerancja niż 2,5 ja w 6 tyg miałam 2,8 o dostałam eutyrox jak się okazało zbyt pochopnie bo teraz walczę z nadczynnością tak bardzo mi lek zbił w dół

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki teqz.. Tak też zrobię ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie podmywam się szarym mydłem. Podobno najlepsze na te okolice. Mam znajoma po nowotworze i takie są zalecenia onkologów. Ile w tym prawdy, sama nie wiem ale nawet przy hemoroidach w 1 ciazy lekarz kazał mi się podmywac tylko szarym mydłem i letnia lub zimna woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:08

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ale jakie badania? Ja robiłam 2 m temu pełen pakiet 3 tyg temu tylko ddimery. Chyba za mało. Jutro lub w pt zrobię wszystko jeszcze raz .
    Wiesz takie klasyczne morfologia, tsh + fibrynogen, czas potrombinowy, czas kaolinowo-- kefalinowy i zawsze homocysteina to tyle co mam w pamięci być może coś jeszcze ale bym musiała spojrzeć do badań a odlatuję i kładę się spać:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Też zależy w jakim tyg ciąży robilyscie TSH bo w późniejszych tyg jest większa tolerancja niż 2,5 ja w 6 tyg miałam 2,8 o dostałam eutyrox jak się okazało zbyt pochopnie bo teraz walczę z nadczynnością tak bardzo mi lek zbił w dół
    W 1. I 2. Trymestrze powinno być do 2,5 a w 3. Trymestrze do 3. Zreszta endokrynolog lepiej potwierdzi :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dzięki teqz.. Tak też zrobię ;-)
    Nie ma za co, daj znać jaki wynik :)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne macie brzuszki:) u mnie mało widać a wieczorem czuje wzdęcia. Nie jest całkiem płasko ale raczej tłuszczyk widać niż typowo zaokrąglony brzuch. Zresztą nie spieszy mi się do dużego brzucha, bo liczę ze przechodzę zimę w swojej kurtce;) Poza tym w poprzedniej ciąży rozrosłam się na boki i teraz pewnie też tak będzie..
    Wonderland super wieści:)

Wonderland lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj odczuwam kłucia w macicy, jakby ktoś mi szpilkę wbijał, są one kilka razy dziennie i trwają ok 1-2 sekundy. Macie coś podobnego?

Wcześniej też miałam kłucia, ale były one zdecydowanie rzadko, raz na tydzień czy dwa, teraz już drugi dzień z zrzędu :|

Wizyta dopiero w piątek, ale nakręcam się, że już mi się szyjka skraca i rozwiera od paciorkowca :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lilkowo Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odczuwam od czasu do czasu klucia tak jakby "w kroczu" ale w rożnych miejscach. Czasami nawet w okolicach pośladków. Niestety wizyta dopiero we wtorek i też się martwię.

oar83e3kxtduyvis.png

Aniołek [*] 9.05.2017
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z tymi kłuciami dziś w pracy kilka razy mnie zaatakowal ten dziwny ból jak siedziałam jutro idę do lekarza zapytam co to bo czytałam że to może być od niewydolności szyjki i już się nakręciłam...

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez delikatne kłucia, wczoraj dodatkowo bolał mnie krzyż. Zaczęło się w pracy i już myślałam ze mnie przewiało.

Mnie wykończą mdlosci :-/ na tym etapie przy młodym dawno o nich zapomniałam a od kilku dni wieczorem i w nocy się nasiliły. Na szczęście rano moge normalnie zjeść śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 05:51

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może to normalne z tym kłuciem? Patrzę na Wasze suwaczki i wszystkie jesteśmy na tym samym etapie ciazy (co do dnia) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 05:55

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucia są normalne. Skurcze już nie zawsze. Będzie nas coś kłuć, coś ciągnąć a jak spojenie łonowe zacznie się rozchodzić to boleć ;-) wszystko się teraz przemieszcza, macica się rozrasta, ciało wykonuje straszną pracę. Będzie dobrze.

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mdlosci wieczorem teraz. Ale to i tak lepiej niz calymi dniami ;) Brzuszek juz sie uwypukla. Juz nie da sie wciagnac na plasko ;) Moja dieta to chleb z maslem i czasami jajecznica. Wczoraj juz stalam nad porcelana ale nic... Wolalabym zwymiotowac i miec spokoj niz takie dlugotrwale mdlosci miec. Ale to takie pobozne zyczenia :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ