CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
u mnie też już brzuszek widoczny..Ale nadal pokryty warstwą tłuszczu..dobrze że przez ciuszki nie widać tego tylko ciążowy brzuszek
jak bede miala fajne zdjecie to też wstawię
Lubię oglądać wasze brzuszki i zdjęcia z usg
Mam pytanko odnośnie badań
Robiłam ostatnio i badanie moczu i glukoze
W badaniach ogólnych 2 razy wyszło ze mam liczne bakterie..pomiędzy tymi badaniami zrobiłam posiew i nic nie było.. ???
A jeśli chodzi o glukoze to 3 razy miałam na czczo za pierwszym 95, za drugim 89 i za trzecim 101
Przy ostatnim miałam robione z obciążeniem i po wypiciu normalny poziom cukru
Ktoś coś wie lub miał podobnie?? Za bardzo się nie martwię tym na razie ale fajnie by było wiedzieć o co chodzi -
Agnella, a na pewno prawidłowo pobrałaś mocz? Podmyłaś się wcześniej, pobrałaś środkowy strumień itd.? Bo bakterie to często też po prostu zanieczyszenia.
Mój brzuch jest zupełnie płaski, ale to dobrze w tej sytuacjiA wy śliczne macie brzuszki!
-
Sarrrra wrote:ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg
ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/
ładne, zgrabne i ciążowe. Ja ostatnio zamówiłam sobie z firmy beksa sukienkę falbanka ale konkretnie pod moje zmówienie (dłuższa i gładkie rękawy) myśle ze długo posłuży w ciazy i poza nią
. Ogólnie szukam fasonów luźniejszym ale kobiecych, tak żebym mogła to nosić po ciazy.
-
Leira wrote:Nie wiem czy to takie problematyczne, ja tak mam od zawsze, od urodzenia chyba
Ciśnienie na poziomie 60/90, puls 80-90+.
Wiem, że w ciąży rozrzedza nam się krew więc logicznym jest, że serce musi bić szybciej, żeby to przetłoczyćale on powiedział że puls juz ponad 100 czy 114 to za dużo a dodatkowo że mi huczy w głowie i kaszle to woli się upewnić. Wiec się słucham
A EKG od dziecka czesto robiłam bo ciągle były jakieś podejrzenia, chociaż nigdy nic nie wykryli, wiec może to takie częste badanie jak patrzą na moją twarz to myślą: o zróbmy EKG.
-
admiralka wrote:Agnella, a na pewno prawidłowo pobrałaś mocz? Podmyłaś się wcześniej, pobrałaś środkowy strumień itd.? Bo bakterie to często też po prostu zanieczyszenia.
! -
Tegz, podmyłam się, chyba za mocno, bo użyłam dużo płynu do higieny, złapałam chyba ostatni strumień.
Są upławy i pieczenie w środku, piecze też nieco przy sikaniu, ale chyba bardziej od infekcji. Powtórzę jeszcze badanie, dodatkowo zaaplikuję Urosept. Dobrze, że w sobotę wizyta.
Żurawina też dobra, to prawda, zakwasza szybko organizm.
Dziewczyny, super, że po wizytach. Jednak emocje są. Nie wiem jak w sobotę wejdę do gabinetu, choć staram się myśleć pozytywnie, już sobie wizualizuję czerwiec, brzuszek, jak to będzie jak maluszek się urodzi.
Zaraz wszystkie z nas będę miały to za sobą, potem już tylko połówkowego i tego 28-32 tygodnia
Dziewczyny, wykorzystujecie swoje brzuszki? Dziś w labie, jak zobaczyłam przede mną 20 osób, od razu brzuch bardziej wypięłam, choć go widać, wyjęłam kartę ciąy i pytam czy mogę bez kolejki panią z okienka
Eunice, po co tak negatywnie myśleć...Ja inaczej podchodzę, do porodu z córcia szłam z ulga i radością, że to już, w ogóle się nie bałam, teraz też. Trzeba urodzić i tyle.
Najgorsze dla mnie po przejściach usg genetyczne, no, ale chyba dla każdej z nas zawsze to stres. Potem jak poczujemy ruchy będzie inaczej.
-
Laseczki, 140 g szczęścia
Nie chciał współpracować, więc nie udało się z większą pewnością potwierdzić chłopaka, ale w zasadzie to płeć nie robi mi różnicy. Ufff... jaka ulga
Kropka89, malka, ptaszek, Tròjka, Anitka201, witaminkab, Arga, A_n_k_a_80, pilik lubią tę wiadomość
-
Agnella wrote:Napisali tylko, że bardzo liczne bakterie w osadzie moczu.