X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg :/ ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/ :(
    Jeżeli chodzi o ubrania ciążowe...polecam allegro i olx ;)
    Kupuję używane,wolę więcej rzeczy kupić maluszkowi ;)
    A naprawdę za niedużą kasę można kupić extra ciuszki :)

• Ha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka życzę Ci dużo siły! To bardzo trudny czas dla Was :( Jestem z Tobą myślami ...

Welonka nie mam pojęcia co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale bardzo Ci współczuję sytuacji. Czy te plamienia sie jakoś nasilają? Czy już teraz są cały czas takie same?

Ja jem wszystko na co mam ochotę. Palenie rzuciłam 12 lat temu, alkoholu nie lubię, a słodkiego sobie nie odmawiam :)

Ja jutro mam wizytę i bardzo liczę, że poznam płeć. Mi to tak naprawdę już teraz bez różnicy bo mam dwie córki i są cudowne więc mogę mieć jeszcze trzecią, ale mąż bardzo chciałby mieć synka. Dla mnie najważniejsze aby dzidzia byłą zdrowa, a płeć chce znać bo chciałabym powoli zacząć rozglądać się za wyprawką :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Jeżeli chodzi o ubrania ciążowe...polecam allegro i olx ;)
    Kupuję używane,wolę więcej rzeczy kupić maluszkowi ;)
    A naprawdę za niedużą kasę można kupić extra ciuszki :)
    Tańsze są, ale nie każdy lubi używane ciuchy, ja zawsze wolę przymierzyć zanim coś kupię, żeby nie być rozczarowaną zakupem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na wadze +2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:09

teqz, zielonooka7, tomania2806, Wonderland, Arga, A_n_k_a_80, anna23, witaminkab, pilik, Anitka201, malka, ewulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tańsze są, ale nie każdy lubi używane ciuchy, ja zawsze wolę przymierzyć zanim coś kupię, żeby nie być rozczarowaną zakupem :D
    Oczywiście :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja mam na wadze +2

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07d700bd196a.jpg
    Ale piękny brzuszek już masz! :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja mam na wadze +2

plus 2 i taki ładny brzusio :) ja nie umiem rozpoznać brzuszka . Mam wrażenie , ze jest wzdęty po prostu :/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia od 3tygodni sa takie same w ogóle nie ustępują a leki biorę wszystkie jakie mogę. Roniony mialam 3 wymaz o teraz wyszlo cos nie tak mam brac globulki . Juz sama nie wiem co mam robić:( za dwie godziny mam przedzwonić do mojego lekarza bo teraz nie mogl rozmawiać bo przyjmuje

zielonooka7 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya piękny brzuszek :) U mnie też już wyraźnie ciążowy :) Uwielbiam ten stan

Welonka ja chyba zostałabym w szpitalu ... Wiem, że to trudne ale tam tak naprawdę jesteś najbezpieczniejsza.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja mam na wadze +2

Ja pikole!
    Ale brzunio! :)
    Też już bym chciała taki...
    A tu ani widu...ani słychu... :(

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya jak dodać zdjęcie żeby się wyświetliło jak Twoje? :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ja myślę, że ordynator nie mógł Ci powiedzieć nic innego. Skoro w szpitalu trzymają tak długo, jak są plamienia, to przecież to głównie właśnie jego zalecenie. I dlatego to się nazywa "wypis na własne żądanie", że żaden lekarz nie weźmie odpowiedzialności za to co może się ewentualnie wydarzyć. Także oficjalnie żaden lekarz w tym szpitalu Ci nie może powiedzieć, że bez sensu tam leżysz. Najlepiej posłuchaj tego, co powie Ci Twój prowadzący. Jeśli byłoby wszytsko ok, to ja bym wyszła, ale to Twoja decyzja i nikt jej za Ciebie nie może podjąć.
    Ściskam Cię mocno i trzymam za Ciebie kciuki, żebyś dała radę (głównie psychicznie) bez względu na to jaką podejmiesz decyzję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:03

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ostatniej wizycie było +1.5kg..Ale czuje jakbym schudła przez te mdłości :-P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d46383d0298.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:11

Wonderland, teqz, A_n_k_a_80, anna23, Arga, Marya, Anitka201, malka, ewulek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth super brzuszek :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    U mnie na ostatniej wizycie było +1.5kg..Ale czuje jakbym schudła przez te mdłości :-P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d46383d0298.jpg
    Jak dodać takie foto, help :D

• lilek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Plamienia od 3tygodni sa takie same w ogóle nie ustępują a leki biorę wszystkie jakie mogę. Roniony mialam 3 wymaz o teraz wyszlo cos nie tak mam brac globulki . Juz sama nie wiem co mam robić:( za dwie godziny mam przedzwonić do mojego lekarza bo teraz nie mogl rozmawiać bo przyjmuje

Welonka, czy problemem jest niskie położenie łożyska blisko ujścia szyjki? Bo z tego prawdopodobnie wynikają moje plamienia. Mój lekarz twierdzi, że to się z czasem podniesie i nie jest to niebezpieczne. Mogę już nawet zjechać z 3 do 2 lutein. Nie chcę nic sugerować, bo oczywiście każda sytuacja jest inna, ale może faktycznie skonsultować się z innym ginem? To już 15 tc u Ciebie... u mnie np plamienia pojawiają się bez względu na wysiłek. Sama nie wiem, ale tak długi pobyt w szpitalu na pewno nie wpływa dobrze na samopoczucie :/

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Jak dodać takie foto, help :D
    Już Ci piszę instrukcję :-)

teqz lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie brzucholki, Dziewczyny <3 cieszę się, że nie tylko ja taki mam ;)

Zaczynam 16 tydzień! Ale to leci! Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, bo to mniej więcej etap, na którym straciłam pierwszą ciążę, więc boję się jak cholera...
    Trzymam też kciuki za inne mikołajkowe wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:22

Ruth, Arga, Anitka201 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net

Wybierasz zdjęcie 500x500 :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3736bbca89.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64f71daef8a.png

Na forum wklejasz to:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5808d42a376b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:28

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Fajne macie brzucholki, Dziewczyny <3 cieszę się, że nie tylko ja taki mam ;)

Zaczynam 16 tydzień! Ale to leci! Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, bo to mniej więcej etap, na którym straciłam pierwszą ciążę, więc boję się jak cholera...
    Trzymam też kciuki za inne mikołajkowe wizyty :)
    Oczywiście lubię za 16tc ;-) no stress Kochana. Teraz będzie tyko dobrze <3

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ