X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Witam,

Czytam Was od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do Was.
    Jestem w ciąży bliźniaczej i prawdopodobnie pod serduchem noszę dwóch synków. W 11 tygodniu na USG genetycznym lekarz był już w stanie określić płeć. Co do jednego dzidziusia nie był do końca pewny:) USG w porządku. Jeszcze tylko czekam na wynik testu Papa.

Marya proszę o dopsianie na pierwszej stronie datę porodu 21.06.2017. Dziękuję:)
    Witaj ;) oczywiście już dopisałam do naszej listy :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to wychodzi na to, że ja najmniej się poświęcam w ciązy ;) Nigdy nie paliłam, kawy nie lubię, alkohol (wino) jeśli piję ze trzy razy w roku, to już dużo, jakoś mnie nie ciągnie, a na większych imprezach jestem kierowcą męża ;) więc w ciąży nie odczuwam jego braku... nawet słodyczy nie muszę ograniczać, bo odkąd mam dzieci, to jem bardzo mało, bo moje "sępy" od razu przychodzą i mi zabierają. Zostaje herbata... nie lubię mocnej, więc nie ograniczam, ale ogranicza mnie synek; co postawię kubek na stole, to po chwili jest pusty... a jak chcę mu nalać, to nie chce, bo nie lubi...

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to zupełnie jak ja:) Jedynie na słodycze mam większą ochotę niż przed ciążą ale staram się ograniczać

w4sqkw7if6213jf0.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy u któreś z Was lekarz w 11 tyg określił płeć? Ja byłam zaskoczona jak lekarz zapytał czy chcę poznać płeć.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Jestem ciekawa czy u któreś z Was lekarz w 11 tyg określił płeć? Ja byłam zaskoczona jak lekarz zapytał czy chcę poznać płeć.
    Mi nawet w 13 nie była w stanie powiedzieć. Z córką dopiero około 21 tygodnia powiedzieli mi że na 100% dziewczynka.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Witaj kalinkaabc :) gratuluję bliźniaków.
    U nas w mieście jest taki lekarz co jak tylko spojrzy na kobietę to już wie jaka płeć ma dziecko hehehe wszyscy się z tego śmieją ale nigdy się nie pomylił ;) i faktycznie bardzo wcześnie określa płeć dziecka prawdopodobnie po wyrostku płciowym

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam,że chłopcy są wcześniej wykrywani

w4sqkw7if6213jf0.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Płeć w tak wczesnym tygodniu da się określić poprzez "wyrostek płciowy", mi po tym określił płeć w 12t 5d na prenatalnych, ostatnie usg 3tyg wcześniej. Teraz na normalnej wizycie ginekolog potwierdziła chłopca patrząc już na narządy zewnętrzne :D

Zerknij tutaj: https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rozmawialam z ordynatorem, powiedzial mi ze plemienia mogą trwać bardzo długo ze względu na położenie kosmówki leki biorę wszystkie jakie sa mozliwe , na pytanie czy nie lepiej żebym w domu leżała powiedział mi tak wie na jakiej sali pani leży jak kończą sie takie przypadki (leze na sali gdzie dziewczyny są z poronieniami ) jesli chce mogę wyjść na własne zadanie tu jestem bezpieczniejsza bo ma na myśli ze w razie poronienia szybko zareagują i dostane leki żeby powstrzymać krwotok. Wyszłam od niego z rykiem . Juz nie wiem co mam robić:( mam dość spróbuje później jeszcze do mojego lekarza zadzwonic. Ja juz nie wiem co mam robic ;(

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rozmawialam z ordynatorem, powiedzial mi ze plemienia mogą trwać bardzo długo ze względu na położenie kosmówki leki biorę wszystkie jakie sa mozliwe , na pytanie czy nie lepiej żebym w domu leżała powiedział mi tak wie na jakiej sali pani leży jak kończą sie takie przypadki (leze na sali gdzie dziewczyny są z poronieniami ) jesli chce mogę wyjść na własne zadanie tu jestem bezpieczniejsza bo ma na myśli ze w razie poronienia szybko zareagują i dostane leki żeby powstrzymać krwotok. Wyszłam od niego z rykiem . Juz nie wiem co mam robić:( mam dość spróbuje później jeszcze do mojego lekarza zadzwonic. Ja juz nie wiem co mam robic ;(
    Ja bym pewnie wolała wyjść i pójść do innego ginekologa. To musi być strasznie obciążające być na takiej sali i słyszeć takie rzeczy.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem, dobrze kojarzę, że mówiłaś coś że do jego szpitala ewentualnie byś się przeniosła? A jakie są te plamienia? Delikatne? Mocne? Poradź się swojego prowadzącego, czasami lekarze nas okropnie straszą, a racji wcale nie mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:28

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Rany po co oni takie rzeczy mówią...wg mnie to jest tylko zabezpieczanie swojej dupy...nigdy nie przewidzimy co się stanie ale ogólnie chyba dla kobiety pod względem psychicznym lepiej żeby była w domu...wiadomo, że jak ma się zalecenia leżenia to nie będziesz biegać po domu :( chyba bym poszła do swojego lekarza. Myślę, że gdyby była taka potrzeba to na pewno skierowałby cię do szpitala, w którym pracuje.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kropka, też właśnie mam teki wysoki puls jak Ty i na dodatek niskie ciśnienie, napisz proszę jak będziesz coś wiedział a w tej kwestii. Moja lekarz trochę olała temat i powiedziała, że w ciąży tak może być. A ja nie chciałabym niczego zaniedbać.
    Oczywiście napisze, narazie dostałam zalecenie zrobienia ekg i konsultacji kardiologa, bo wg mojego gina lepiej chuchać na zimne. Mówił że w razie czego będzie można leczyć to już teraz i nie stresować się później. Dam znać!

Admiralka: tak, chyba to niedokładne pomiary albo taki wielkolud ,;)
    Marya: Dziekujemy!!! :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:39

Ruth lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oczywiście napisze, narazie dostałam zalecenie zrobienia ekg i konsultacji kardiologa, bo wg mojego gina lepiej chuchać na zimne. Mówił że w razie czego będzie można leczyć to już teraz i nie stresować się później. Dam znać!

Nie wiem czy to takie problematyczne, ja tak mam od zawsze, od urodzenia chyba :P
    Ciśnienie na poziomie 60/90, puls 80-90+.

Wiem, że w ciąży rozrzedza nam się krew więc logicznym jest, że serce musi bić szybciej, żeby to przetłoczyć :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie wiem czy to takie problematyczne, ja tak mam od zawsze, od urodzenia chyba :P
    Ciśnienie na poziomie 60/90, puls 80-90+.

Wiem, że w ciąży rozrzedza nam się krew więc logicznym jest, że serce musi bić szybciej, żeby to przetłoczyć :P
    Ja to samo, mega niskie ciśnienie, raz w życiu widziałam 137/90 jak tak się stresowałam przed badaniem czy będzie serduszko :D

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam prezent na mikołaja od położnej. Wysłała maila,że wyniki nifty ok. Nie mam zwiększonego ryzyka. Uff kamień z serca. Jutro wizyta wiec się cieszę :-)

Arga, teqz, Tròjka, Wonderland, A_n_k_a_80, witaminkab, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś konkretnie się nie staram. Jem to na co mam ochotę. Słodycze wsuwam codziennie ;P

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg :/ ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/ :(

Anitka201 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg :/ ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/ :(
    Ja przytyłam prawie 4kg, ale nigdy mdłości nie miałam więc jem od początku na co mam ochotę. Zerknij na ciuchy z H&M, ja tam kupiłam 2x spodnie i pare koszulek i są super! Noszę też w miarę obcisłe sukienki żeby było widać brzucho :D

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ