X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Witam,

Czytam Was od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do Was.
    Jestem w ciąży bliźniaczej i prawdopodobnie pod serduchem noszę dwóch synków. W 11 tygodniu na USG genetycznym lekarz był już w stanie określić płeć. Co do jednego dzidziusia nie był do końca pewny:) USG w porządku. Jeszcze tylko czekam na wynik testu Papa.

Marya proszę o dopsianie na pierwszej stronie datę porodu 21.06.2017. Dziękuję:)
    Witaj ;) oczywiście już dopisałam do naszej listy :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to wychodzi na to, że ja najmniej się poświęcam w ciązy ;) Nigdy nie paliłam, kawy nie lubię, alkohol (wino) jeśli piję ze trzy razy w roku, to już dużo, jakoś mnie nie ciągnie, a na większych imprezach jestem kierowcą męża ;) więc w ciąży nie odczuwam jego braku... nawet słodyczy nie muszę ograniczać, bo odkąd mam dzieci, to jem bardzo mało, bo moje "sępy" od razu przychodzą i mi zabierają. Zostaje herbata... nie lubię mocnej, więc nie ograniczam, ale ogranicza mnie synek; co postawię kubek na stole, to po chwili jest pusty... a jak chcę mu nalać, to nie chce, bo nie lubi...

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to zupełnie jak ja:) Jedynie na słodycze mam większą ochotę niż przed ciążą ale staram się ograniczać

w4sqkw7if6213jf0.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy u któreś z Was lekarz w 11 tyg określił płeć? Ja byłam zaskoczona jak lekarz zapytał czy chcę poznać płeć.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Jestem ciekawa czy u któreś z Was lekarz w 11 tyg określił płeć? Ja byłam zaskoczona jak lekarz zapytał czy chcę poznać płeć.
    Mi nawet w 13 nie była w stanie powiedzieć. Z córką dopiero około 21 tygodnia powiedzieli mi że na 100% dziewczynka.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Witaj kalinkaabc :) gratuluję bliźniaków.
    U nas w mieście jest taki lekarz co jak tylko spojrzy na kobietę to już wie jaka płeć ma dziecko hehehe wszyscy się z tego śmieją ale nigdy się nie pomylił ;) i faktycznie bardzo wcześnie określa płeć dziecka prawdopodobnie po wyrostku płciowym

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam,że chłopcy są wcześniej wykrywani

w4sqkw7if6213jf0.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Płeć w tak wczesnym tygodniu da się określić poprzez "wyrostek płciowy", mi po tym określił płeć w 12t 5d na prenatalnych, ostatnie usg 3tyg wcześniej. Teraz na normalnej wizycie ginekolog potwierdziła chłopca patrząc już na narządy zewnętrzne :D

Zerknij tutaj: https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rozmawialam z ordynatorem, powiedzial mi ze plemienia mogą trwać bardzo długo ze względu na położenie kosmówki leki biorę wszystkie jakie sa mozliwe , na pytanie czy nie lepiej żebym w domu leżała powiedział mi tak wie na jakiej sali pani leży jak kończą sie takie przypadki (leze na sali gdzie dziewczyny są z poronieniami ) jesli chce mogę wyjść na własne zadanie tu jestem bezpieczniejsza bo ma na myśli ze w razie poronienia szybko zareagują i dostane leki żeby powstrzymać krwotok. Wyszłam od niego z rykiem . Juz nie wiem co mam robić:( mam dość spróbuje później jeszcze do mojego lekarza zadzwonic. Ja juz nie wiem co mam robic ;(

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rozmawialam z ordynatorem, powiedzial mi ze plemienia mogą trwać bardzo długo ze względu na położenie kosmówki leki biorę wszystkie jakie sa mozliwe , na pytanie czy nie lepiej żebym w domu leżała powiedział mi tak wie na jakiej sali pani leży jak kończą sie takie przypadki (leze na sali gdzie dziewczyny są z poronieniami ) jesli chce mogę wyjść na własne zadanie tu jestem bezpieczniejsza bo ma na myśli ze w razie poronienia szybko zareagują i dostane leki żeby powstrzymać krwotok. Wyszłam od niego z rykiem . Juz nie wiem co mam robić:( mam dość spróbuje później jeszcze do mojego lekarza zadzwonic. Ja juz nie wiem co mam robic ;(
    Ja bym pewnie wolała wyjść i pójść do innego ginekologa. To musi być strasznie obciążające być na takiej sali i słyszeć takie rzeczy.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem, dobrze kojarzę, że mówiłaś coś że do jego szpitala ewentualnie byś się przeniosła? A jakie są te plamienia? Delikatne? Mocne? Poradź się swojego prowadzącego, czasami lekarze nas okropnie straszą, a racji wcale nie mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:28

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Rany po co oni takie rzeczy mówią...wg mnie to jest tylko zabezpieczanie swojej dupy...nigdy nie przewidzimy co się stanie ale ogólnie chyba dla kobiety pod względem psychicznym lepiej żeby była w domu...wiadomo, że jak ma się zalecenia leżenia to nie będziesz biegać po domu :( chyba bym poszła do swojego lekarza. Myślę, że gdyby była taka potrzeba to na pewno skierowałby cię do szpitala, w którym pracuje.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kropka, też właśnie mam teki wysoki puls jak Ty i na dodatek niskie ciśnienie, napisz proszę jak będziesz coś wiedział a w tej kwestii. Moja lekarz trochę olała temat i powiedziała, że w ciąży tak może być. A ja nie chciałabym niczego zaniedbać.
    Oczywiście napisze, narazie dostałam zalecenie zrobienia ekg i konsultacji kardiologa, bo wg mojego gina lepiej chuchać na zimne. Mówił że w razie czego będzie można leczyć to już teraz i nie stresować się później. Dam znać!

Admiralka: tak, chyba to niedokładne pomiary albo taki wielkolud ,;)
    Marya: Dziekujemy!!! :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:39

Ruth lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oczywiście napisze, narazie dostałam zalecenie zrobienia ekg i konsultacji kardiologa, bo wg mojego gina lepiej chuchać na zimne. Mówił że w razie czego będzie można leczyć to już teraz i nie stresować się później. Dam znać!

Nie wiem czy to takie problematyczne, ja tak mam od zawsze, od urodzenia chyba :P
    Ciśnienie na poziomie 60/90, puls 80-90+.

Wiem, że w ciąży rozrzedza nam się krew więc logicznym jest, że serce musi bić szybciej, żeby to przetłoczyć :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie wiem czy to takie problematyczne, ja tak mam od zawsze, od urodzenia chyba :P
    Ciśnienie na poziomie 60/90, puls 80-90+.

Wiem, że w ciąży rozrzedza nam się krew więc logicznym jest, że serce musi bić szybciej, żeby to przetłoczyć :P
    Ja to samo, mega niskie ciśnienie, raz w życiu widziałam 137/90 jak tak się stresowałam przed badaniem czy będzie serduszko :D

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam prezent na mikołaja od położnej. Wysłała maila,że wyniki nifty ok. Nie mam zwiększonego ryzyka. Uff kamień z serca. Jutro wizyta wiec się cieszę :-)

Arga, teqz, Tròjka, Wonderland, A_n_k_a_80, witaminkab, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś konkretnie się nie staram. Jem to na co mam ochotę. Słodycze wsuwam codziennie ;P

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg :/ ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/ :(

Anitka201 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    ja też jem na co mam ochotę ale boje się mega , ze dużo przytyję. Narazie jestem plus 1,7 kg :/ ae wcześniej schudłam z 3 kg . Powoli przestaje się w brzuchu mieścić w garsonki . Patrzyłam na modę ciażową i maskara same wory:/ :(
    Ja przytyłam prawie 4kg, ale nigdy mdłości nie miałam więc jem od początku na co mam ochotę. Zerknij na ciuchy z H&M, ja tam kupiłam 2x spodnie i pare koszulek i są super! Noszę też w miarę obcisłe sukienki żeby było widać brzucho :D

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ