X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Hej, chwilę mnie nie było.

Jestem już po biopsji kosmówki, jeszcze czekam za wynikiem, ale to tylko formalność. Na usg wciąż jest widoczny mocny ogólny obrzęk płodu, a ostatnio została też stwierdzona wada serca. Malutka wciąż rośnie, a mnie tak bardzo boli ten widok ruszających się rączek i nóżek na usg. :(

Straszny czas.
    Admiralko, gdybym tylko mogła jakoś Ci pomóc, myślę bardzo często o Was i tak bardzo bym chciała, żeby to była jakas straszna pomyłka. Bądź dzielna albo i nie, w zależności czego sama potrzebujesz. Trzymaj się, nie jesteś sama. Może biopsja kosmówki wniesie jakieś nowe informacje, może pozytywne, na to liczę. Buziaki.

admiralka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Co dalej z tym wszystkim? :(
    Serce mi się kraje kiedy to czytam, nigdy nie zrozumiem dlaczego tak jest :( Dlaczego kobiety, które pragną dziecka muszą się zmagać z takimi tragediami, a patologie się rozmnażają jak głupie :(((

Sama nie wiem co dalej :( Ostatnio na każdej wizycie (miałam dwie w przeciągu tygodnia) było liczenie przez lekarza na to, że serduszko już nie będzie bić. Ale wciąż bije, malutka rośnie :(

Teraz czekamy za wynikami biopsji, a później przyjdzie nam decydować ile jeszcze jesteśmy w stanie czekać aż ktoś zadecyduje za nas :(

anecz_kaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że się powtarzam z wątkiem. Napiszecie mi firmę która polecacie co do tego urządzenia od tętna dziecka ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Marya ja chciałam Ci podziękować, że tak pięknie dbasz o nasze forum i pamiętasz, dopisujesz daty, modyfikujesz naszą początkową stronę. Jesteś Wielka:)
    dzięki ;) to nic wielkiego. Jestem na l4, mąż mnie zmusza do odpoczywania ;) a ja lubię nasze forum i działam :D

klarunia1978, Magda33 lubią tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że po wizytach wszystko ok, nawet są piękne klejnoty :-) Na bogato, póki co dużo chłopczyków.
    I ładne imiona, Wojtuś tez mi się podoba, dla dzieciątka można przyjemnie zdrabniać, dla dorosłego jest ta powaga...Ja dla chłopczyka mam Jerzy.
    Jutro skoczę z rana na badania, tokso i wirusologia - chyba się troszkę czeka na ich wynik?
    Może głupio, ale jak pomyślę, że robię te badania prywatnie, a nie wiem nawet czy z dzieckiem wszystko w porządku w brzuszku, mam nadzieję, że serduszko bije.
    Admirałka, współczuje tej sytuacji, sama wiem jak to jest poniekąd...Trudny okres.
    Na ruchy chyba za wcześnie, ja w I i II ciąży poczułam ok 17 lub 18, najpierw były smyrania, odczucia jak dotyk motylka skrzydełkiem. Na razie maluszki są za małe na koniaczki.

• Leira Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Sama nie wiem co dalej :( Ostatnio na każdej wizycie (miałam dwie w przeciągu tygodnia) było liczenie przez lekarza na to, że serduszko już nie będzie bić. Ale wciąż bije, malutka rośnie :(

Teraz czekamy za wynikami biopsji, a później przyjdzie nam decydować ile jeszcze jesteśmy w stanie czekać aż ktoś zadecyduje za nas :(

I pomyśleć, że ja użalałam się nad pustym jajem płodowym pół roku temu :/

Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że sytuacja sama się wyklaruje, a jeśli nie to życzę Ci dużo siły, żeby podjąć decyzję - jaka by nie była, chociaż głęboko wierzę w to, że okaże się, że to wszystko była pomyłka i kryzys zostanie zażegnany :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice ta ostatnia historia to rzeczywiście musi być cud! wow!

Ale ja już nie mam siły w żadne cuda wierzyć, nie chcę gonić za nieosiągalnym. Usg potwierdza nasze wyniki.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz pisze bo dziś miałam jeszcze jedną wizytę, tym razem u neurochirurga. Na szczęście mimo moich: torbiel, przepukliny, tłuszczak nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego ani ewentualnych znieczuleń. Nawet nie wiecie jak się cieszę!!!!!

A wizyta wczorajsza u ginekologa tez super, mamy na 65-70 % informacji co do płci, ale jeszcze się nie dzielimy i nie nastawiamy :) Maluszek rośnie pięknie i waży juz 120g!!! Będzie chyba jakiś gigant :-D Niestety nie wywalczyłam swojego powrotu do pracy, wręcz mężowi lekarz powiedział że ma mnie pilnować abym naprawdę miała oszczędzający tryb zycia...zero mycia podłóg czy prania firanek etc. Dobrze że mogę wychodzić, ech trochę to przeżyłam wczoraj, ale ostatecznie na pewno sobie znajdę zajęcie. Mam się tylko nie stresować bo mam podobno wysokie tętno już teraz 103-114 wieczorami i skierowanie na EKG i do kardiologa żeby wykluczyć że to coś złego. Niestety trochę tez kaszle odkąd mi tak tętno skoczyło i mi huczy w głowie wiec mam naprawdę nadzieje że będzie ok a to tylko wszystko od zatok, które mi często szwankują.

To chyba na tyle relacji, jesteśmy bardzo szczęśliwi :) A teraz zabieram się za czytanie zaległości!!! Znów kilka stron, nieźle!
    Pozdrawiam Was :-*

A_n_k_a_80, Anitka201, witaminkab, Arga, Wonderland, ewulek lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ale już Wasz Maluch jest duży! <3

Kropka89 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dopiero teraz pisze bo dziś miałam jeszcze jedną wizytę, tym razem u neurochirurga. Na szczęście mimo moich: torbiel, przepukliny, tłuszczak nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego ani ewentualnych znieczuleń. Nawet nie wiecie jak się cieszę!!!!!

A wizyta wczorajsza u ginekologa tez super, mamy na 65-70 % informacji co do płci, ale jeszcze się nie dzielimy i nie nastawiamy :) Maluszek rośnie pięknie i waży juz 120g!!! Będzie chyba jakiś gigant :-D Niestety nie wywalczyłam swojego powrotu do pracy, wręcz mężowi lekarz powiedział że ma mnie pilnować abym naprawdę miała oszczędzający tryb zycia...zero mycia podłóg czy prania firanek etc. Dobrze że mogę wychodzić, ech trochę to przeżyłam wczoraj, ale ostatecznie na pewno sobie znajdę zajęcie. Mam się tylko nie stresować bo mam podobno wysokie tętno już teraz 103-114 wieczorami i skierowanie na EKG i do kardiologa żeby wykluczyć że to coś złego. Niestety trochę tez kaszle odkąd mi tak tętno skoczyło i mi huczy w głowie wiec mam naprawdę nadzieje że będzie ok a to tylko wszystko od zatok, które mi często szwankują.

To chyba na tyle relacji, jesteśmy bardzo szczęśliwi :) A teraz zabieram się za czytanie zaległości!!! Znów kilka stron, nieźle!
    Super ;) gratuluję udanej wizyty :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze :)

Arga, Marya, Wonderland, ScarlettKate, ewulek lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się w końcu dobrymi wieściami oby ten tydzień tylko takie miał ;)) dlatego pomódlcie się za mojego maluszka niech to wszytko się dzisiaj okaże pomyłka bądź czymś mało kłopotliwym co da się wyleczyć /operować coś zadziałać ja jestem pozytywnie nastawiona i dobrych przeczuć i mam nadzieje ze sa one poprawne ;*<3 bo będę walczyć jak lwica o moje dzieciątko <3

pilik, Leira, witaminkab, admiralka, Anitka201, malka, Emisia35, Arga, Ruth, Pysiaczek89, Wonderland, ScarlettKate, Kropka89, KochamSłońce, Anna Stesia lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Mikołajki i trzymam kciuki aby dzieciaczki były jednak zdrowe!
    Spadam odprowadzić syna do szkoły a później do mamy na śniadanko :) biedna ma l4 do końca roku i się nudzi :) na wakacjach sobie rozerwala mięśnie w udzie i nadal ją coś boli :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny cieszę się w końcu dobrymi wieściami oby ten tydzień tylko takie miał ;)) dlatego pomódlcie się za mojego maluszka niech to wszytko się dzisiaj okaże pomyłka bądź czymś mało kłopotliwym co da się wyleczyć /operować coś zadziałać ja jestem pozytywnie nastawiona i dobrych przeczuć i mam nadzieje ze sa one poprawne ;*<3 bo będę walczyć jak lwica o moje dzieciątko <3

Podziwiam Cię.
    Ja trochę panikuje jak myślę o swojej bakterii i możliwości przedwczesnego porodu, ale kiedy czytam Twoje wypowiedzi to przybywa mi sił. Piękna jest miłość matki do dziecka, nigdy nie spodziewałam się, że aż tak bardzo. Teraz wszystkie możemy tego doświadczyć, chociaż jeszcze jest wczesny etap.

Byłam palaczką chyba ze 12 lat, nie wierzyłam, że kiedykolwiek rzucę, paliłam dużo i często. Teraz nie palę w ogóle - bo maluch. Niesamowite to jest. Każdego dnia mnie ciągnie, żeby zapalić i każdego dnia odmawiam bo kocham malucha. To jest nie do opisania, ale wiecie o czym mówię.

Walczmy o nasze maluchy!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii misi być dobrze! W końcu dzisiaj Mikołajki wiec największym prezentem dla każdej z nas jest zdrowy maluch!

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Mała Mi, pomodlimy się, będziemy trzymać kciuki, wysyłać pozytywne fluidy, wszystko co tylko chcesz:) żeby tylko było dobrze.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:

Kropka, też właśnie mam teki wysoki puls jak Ty i na dodatek niskie ciśnienie, napisz proszę jak będziesz coś wiedział a w tej kwestii. Moja lekarz trochę olała temat i powiedziała, że w ciąży tak może być. A ja nie chciałabym niczego zaniedbać.

qq87krhmjgas4avj.png

• lilek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii trzymam kciuki!

• malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi zaciskam kciuki z całych sił!
    Pozostałym dziewczynom też życzę udanych wizyt Mikołajkowych :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ