X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Własnie, paznokcie akrylowe albo hybrydy są bezpieczne?
    Można robić na pewno hybrydy, a co do akrylu to czytałam, że też, ale pewności nie mam :)

https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/

Agnella lubi tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , gratuluję udanych wizyt :)

Ja juz jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest ok, niuniki mają po 6cm NT w porządku , prawdopodobieństwo trysomi niskie ale dla pewności zrobiłam pappa i za ok tydzień będę miała wynik.
    Niestety płci nie udało się zobaczyć bo mam małe wierciochy w brzuchu :)
    Miłego dnia :)

malka, teqz, Arga, Wonderland, witaminkab, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze :-)
    Ja jutro skoczę do gina po duphaston, nie starczy mi do wizyty, czyli 12-ego. Nie mogę się doczekać wtorku i usg, a z drugiej str czuję stresik.
    Także emocje już są. Pewnie nie będę mogła zasnąć dzień przed ;-) A jak u Was, tez pewnie tak emocje trzymają/trzymały przed tym badaniem?

Dziewczyny, również lubicie ten stan błogosławiony :-)? Ja bardzo, już myślę o 3 bobo, a drugiego jeszcze nie urodziłam ;-). A kiedyś zdecydowanie - 2 maluchów i starczy.
    Przed prenatalnymi emocje były, ale najpierw miałam pobieraną krew i kilka razy mi się wbijały igłami i nie mogły nic pobrać i przez to cały stres ze mnie zszedł, bo mnie tam pobieranie krwi nie rusza, a one panikowały jak cholera haha :D

Ja też już mówię mężowi o kolejnym dziecku (ze szczegółami co i jak), a on się ze mnie śmieje, że pierwszego jeszcze nie urodziłam a już mówię jak dam na imię drugiemu :D ogólnie mamy z góry postanowione, ze chcemy trójkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Można robić na pewno hybrydy, a co do akrylu to czytałam, że też, ale pewności nie mam :)

https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/

Można tylko do porodu trzeba ściągnąć. ;)

• malka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Hej Dziewczyny , gratuluję udanych wizyt :)

Ja juz jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest ok, niuniki mają po 6cm NT w porządku , prawdopodobieństwo trysomi niskie ale dla pewności zrobiłam pappa i za ok tydzień będę miała wynik.
    Niestety płci nie udało się zobaczyć bo mam małe wierciochy w brzuchu :)
    Miłego dnia :)

No to super wieści :)

U nas wśród znajomych w zdecydowanej większości są dziewczynki. Mi jest obojętnie, ale wiem, ze jak będzie chłopak, to będzie pierwsza awantura o imię, bo mój emek wymyślił ze on chce mieć Wojciecha juniora, na co ja nigdy się nie zgodzę!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wczoraj

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f246e5325da1.jpg

malka, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

• nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też większość dziewczynek, ja wolałam drugą córkę a mąż oczywiście synka. To jeszcze nie jest pewne na 100% więc zobaczymy, zresztą wszystko ma swoje plusy i minusy. Na płeć nie mamy wpływu a i tak najważniejsze żeby było zdrowe:-) z imieniem u nas też problem, 11.12 idę na wizytę to zobaczymy czy się potwierdzi że synek, jesli tak to będziemy już musieli coś wymyslic bo lubię mówić do brzuszka :-) hihi

02.09.2015 Marusia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj usg dzieciaczek ma prawie 9cm ,według usg ciąża starsza o3dni .Przyczyna plamien prawdopodobnie jest kosmowka ktora jest częściowo na bocznej ścianie a częściowo przodujące przy tym plamienia mogą utrzymywać się dość długo trzeba leżeć lezec lezec

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki papp-y.

wolne B-hCG 1,137 MoM
    PAPP-A 0,415 MoM

Czytałam, że trochę niskie pappa.. któraś coś więcej się w tym orientuje?
    Ryzyka mi wzrosły 5cio krotnie, ale nadal są ok.
    Nie pamiętam teraz dokładnie, ale np. ZD miałam z usg około 1:5100 a teraz mam 1:1845.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mialam dzisiaj usg dzieciaczek ma prawie 9cm ,według usg ciąża starsza o3dni .Przyczyna plamien prawdopodobnie jest kosmowka ktora jest częściowo na bocznej ścianie a częściowo przodujące przy tym plamienia mogą utrzymywać się dość długo trzeba leżeć lezec lezec

Welonka a wiesz już kiedy cię wypuszcza ze szpitala?

molly_0108 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam pod pracą faceta aż wyjdzie i jedziemy na usg. Chyba zaraz zemdleję ze stresu. Po usg muszę go odwieźć bo jego szefowa dała mu tylko półtorej godziny wolnego i musi wrócić na półtorej godziny eh. Dobrze, że miałam z kim młodą zostawić bo jeszcze nie spała dziś i mogłaby być jęcząca.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Welonka a wiesz już kiedy cię wypuszcza ze szpitala?
    Wyjde jak sie sama wypisze, inaczej będą trzymać mnie aż plamienie calkowicie ustąpi. Dzisiaj lekarz powiedzial ze przy takiej kosmowce plamienia mogą trwać bardzo długo,czekam jeszcze kilka dni na wymaz.

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    No to super wieści :)

U nas wśród znajomych w zdecydowanej większości są dziewczynki. Mi jest obojętnie, ale wiem, ze jak będzie chłopak, to będzie pierwsza awantura o imię, bo mój emek wymyślił ze on chce mieć Wojciecha juniora, na co ja nigdy się nie zgodzę!
    Wojcievh bedzie u nas za to :-D Ale poki co to wszyscy mi mowia, ze bedzie dziewczynka ;)

malka lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja dziś wizytowałam wszystkie wyniki w normie, nawet mi doktor zrobił test PH i też dobrze. Potwierdził na 100 % chłopca, ale kazał się trzymać tego terminu 1.06.2018 więc jakbym mogła prosić o zmienienie na pierwszej stronie i wpisanie Adasia :) Następna wizyta zaraz po Nowym Roku.
    Równy tydzień temu długość była 67 mm, a dziś już 84 mm :) serduszko 148 na minutę.
    Zmartwił mnie tylko, że łożysko mam z przodu i przez to będę najprawdopodobniej później czuć ruchy Kruszka. Macie z tym jakieś doświadczenia co i jak?
    Tu zdjęcie sprzętu oraz Adama jak sobie śpi ;) to ma po mamie ewidentnie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bedadce96eed.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d1d949fee1a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:26

teqz, malka, Marya, Arga, Anitka201, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja mam częściowo przodujące przez co mam caly czas plamienia,lekarz kaze jak najwięcej lezec, ale o przodującym łożysku mowi sie w 20tc do tego czasu moze zmienić położenie.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i dobrych wieści!

Ja dziś padam glowa mi pęka a dzieciaki są tak nieznośne, że walczę ze sobą żeby ich nie zakneblować :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Anna ja mam częściowo przodujące przez co mam caly czas plamienia,lekarz kaze jak najwięcej lezec, ale o przodującym łożysku mowi sie w 20tc do tego czasu moze zmienić położenie.
    No widzisz, a ze mnie (odpukać) nigdy żadna kropelka nie wyszła.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    No widzisz, a ze mnie (odpukać) nigdy żadna kropelka nie wyszła.
    Przodujące łożysko, a łożysko z przodu to dwie różne rzeczy :) jeśli masz łożysko z przodu to jest super i o nic się martwić nie musisz (ja też mam łożysko z przodu), a tak jak mówi welonka, łożysko przodujące zawsze może zmienić położenie.

Tutaj możesz więcej poczytać na ten temat: https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:51

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna, welonka jak pisze teqz to dwie różne sprawy. Łożysko z przodu oznacza, że jak dotykasz brzucha to najpierw masz łożysko potem maluszka, dlatego ruchy czuje się nieco później, bo łożysko je tłumi. Łożysko z tyłu oznacza, że najpierw masz dziecko a za nim łożysko. Łożysko przodujące - łożysko znajduje się w bliskiej okolicy szyjki, najprostsze wyjaśnienie - trzeba by najpierw urodzić łożysko, żeby dziecko mogło wyjść. To tak na chłopski rozum ;)

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ