CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny , gratuluję udanych wizyt
Ja juz jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest ok, niuniki mają po 6cm NT w porządku , prawdopodobieństwo trysomi niskie ale dla pewności zrobiłam pappa i za ok tydzień będę miała wynik.
Niestety płci nie udało się zobaczyć bo mam małe wierciochy w brzuchu
Miłego dniamalka, teqz, Arga, Wonderland, witaminkab, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość
-
Agnella wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze
Ja jutro skoczę do gina po duphaston, nie starczy mi do wizyty, czyli 12-ego. Nie mogę się doczekać wtorku i usg, a z drugiej str czuję stresik.
Także emocje już są. Pewnie nie będę mogła zasnąć dzień przedA jak u Was, tez pewnie tak emocje trzymają/trzymały przed tym badaniem?
Dziewczyny, również lubicie ten stan błogosławiony? Ja bardzo, już myślę o 3 bobo, a drugiego jeszcze nie urodziłam
. A kiedyś zdecydowanie - 2 maluchów i starczy.
Ja też już mówię mężowi o kolejnym dziecku (ze szczegółami co i jak), a on się ze mnie śmieje, że pierwszego jeszcze nie urodziłam a już mówię jak dam na imię drugiemuogólnie mamy z góry postanowione, ze chcemy trójkę
-
nick nieaktualny
-
pełnanadziei:} wrote:Hej Dziewczyny , gratuluję udanych wizyt
Ja juz jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest ok, niuniki mają po 6cm NT w porządku , prawdopodobieństwo trysomi niskie ale dla pewności zrobiłam pappa i za ok tydzień będę miała wynik.
Niestety płci nie udało się zobaczyć bo mam małe wierciochy w brzuchu
Miłego dnia
No to super wieści
U nas wśród znajomych w zdecydowanej większości są dziewczynki. Mi jest obojętnie, ale wiem, ze jak będzie chłopak, to będzie pierwsza awantura o imię, bo mój emek wymyślił ze on chce mieć Wojciecha juniora, na co ja nigdy się nie zgodzę!
-
U nas też większość dziewczynek, ja wolałam drugą córkę a mąż oczywiście synka. To jeszcze nie jest pewne na 100% więc zobaczymy, zresztą wszystko ma swoje plusy i minusy. Na płeć nie mamy wpływu a i tak najważniejsze żeby było zdrowe:-) z imieniem u nas też problem, 11.12 idę na wizytę to zobaczymy czy się potwierdzi że synek, jesli tak to będziemy już musieli coś wymyslic bo lubię mówić do brzuszka
hihi
02.09.2015 Marusia -
Mialam dzisiaj usg dzieciaczek ma prawie 9cm ,według usg ciąża starsza o3dni .Przyczyna plamien prawdopodobnie jest kosmowka ktora jest częściowo na bocznej ścianie a częściowo przodujące przy tym plamienia mogą utrzymywać się dość długo trzeba leżeć lezec lezec
Arga lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odebrałam wyniki papp-y.
wolne B-hCG 1,137 MoM
PAPP-A 0,415 MoM
Czytałam, że trochę niskie pappa.. któraś coś więcej się w tym orientuje?
Ryzyka mi wzrosły 5cio krotnie, ale nadal są ok.
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale np. ZD miałam z usg około 1:5100 a teraz mam 1:1845. -
welonka wrote:Mialam dzisiaj usg dzieciaczek ma prawie 9cm ,według usg ciąża starsza o3dni .Przyczyna plamien prawdopodobnie jest kosmowka ktora jest częściowo na bocznej ścianie a częściowo przodujące przy tym plamienia mogą utrzymywać się dość długo trzeba leżeć lezec lezec
Welonka a wiesz już kiedy cię wypuszcza ze szpitala?
molly_0108 lubi tę wiadomość
-
Czekam pod pracą faceta aż wyjdzie i jedziemy na usg. Chyba zaraz zemdleję ze stresu. Po usg muszę go odwieźć bo jego szefowa dała mu tylko półtorej godziny wolnego i musi wrócić na półtorej godziny eh. Dobrze, że miałam z kim młodą zostawić bo jeszcze nie spała dziś i mogłaby być jęcząca.
-
zielonooka7 wrote:Welonka a wiesz już kiedy cię wypuszcza ze szpitala?
-
malka wrote:No to super wieści
U nas wśród znajomych w zdecydowanej większości są dziewczynki. Mi jest obojętnie, ale wiem, ze jak będzie chłopak, to będzie pierwsza awantura o imię, bo mój emek wymyślił ze on chce mieć Wojciecha juniora, na co ja nigdy się nie zgodzę!Ale poki co to wszyscy mi mowia, ze bedzie dziewczynka
malka lubi tę wiadomość
-
Cześć
ja dziś wizytowałam wszystkie wyniki w normie, nawet mi doktor zrobił test PH i też dobrze. Potwierdził na 100 % chłopca, ale kazał się trzymać tego terminu 1.06.2018 więc jakbym mogła prosić o zmienienie na pierwszej stronie i wpisanie Adasia
Następna wizyta zaraz po Nowym Roku.
Równy tydzień temu długość była 67 mm, a dziś już 84 mmserduszko 148 na minutę.
Zmartwił mnie tylko, że łożysko mam z przodu i przez to będę najprawdopodobniej później czuć ruchy Kruszka. Macie z tym jakieś doświadczenia co i jak?
Tu zdjęcie sprzętu oraz Adama jak sobie śpito ma po mamie ewidentnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bedadce96eed.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d1d949fee1a.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:26
teqz, malka, Marya, Arga, Anitka201, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Anna ja mam częściowo przodujące przez co mam caly czas plamienia,lekarz kaze jak najwięcej lezec, ale o przodującym łożysku mowi sie w 20tc do tego czasu moze zmienić położenie.
-
anna23 wrote:No widzisz, a ze mnie (odpukać) nigdy żadna kropelka nie wyszła.
jeśli masz łożysko z przodu to jest super i o nic się martwić nie musisz (ja też mam łożysko z przodu), a tak jak mówi welonka, łożysko przodujące zawsze może zmienić położenie.
Tutaj możesz więcej poczytać na ten temat: https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:51
-
anna, welonka jak pisze teqz to dwie różne sprawy. Łożysko z przodu oznacza, że jak dotykasz brzucha to najpierw masz łożysko potem maluszka, dlatego ruchy czuje się nieco później, bo łożysko je tłumi. Łożysko z tyłu oznacza, że najpierw masz dziecko a za nim łożysko. Łożysko przodujące - łożysko znajduje się w bliskiej okolicy szyjki, najprostsze wyjaśnienie - trzeba by najpierw urodzić łożysko, żeby dziecko mogło wyjść. To tak na chłopski rozum