X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine ostatnio brałam do 36tc

• Vero Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ! PodcYtuje was ale weekend był bardzo zabiegany

Gratuluje udanych wizyt !! Moja juz za tydzień 12.12 doczekac sie nie mogę chociaż mam częste wizyty co 2.5 tyg czasem cześciej ! O Wow Anitka taki brzuszek ja teraz mam duży jak na 12 tydzien! Ale to druga ciaza i tylko 6miesiecy czekaliśmy wiec podobno to normalne wiec o to on :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecf1476b82c3.jpg

Betty Mała Mii bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 09:22

Arga, Wonderland, Anitka201, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Witam dziewczyny ! PodcYtuje was ale weekend był bardzo zabiegany

Gratuluje udanych wizyt !! Moja juz za tydzień 12.12 doczekac sie nie mogę chociaż mam częste wizyty co 2.5 tyg czasem cześciej ! O Wow Anitka taki brzuszek ja teraz mam duży jak na 12 tydzien! Ale to druga ciaza i tylko 6miesiecy czekaliśmy wiec podobno to normalne wiec o to on :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecf1476b82c3.jpg

Betty Mała Mii bardzo mi przykro :(
    Ja mam podobny brzuch. Też druga ciąża ale odstęp dłuższy okres 22 miesiące ;-) czasem się zastanawiam czy to ciąża czy taka gruba jestem ale widzę, że się jednak zaokraglił.
    Dziś mam usg genetyczne. Stresuję się strasznie.

age.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja nawet lekarza pytałam czy to normalne ale wazę 44kg i przytyłam tylko 2 Haha le brzuch duży jak na 12tc

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj powiedział syn,że brzuch mam większy i że będą ludzie myśleć że za dużo jem,haha :)ja się będę stresować 11.12 bo odbieram wyniki pappy,ale wiem,że będzie ok i tego się trzymam :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    Dwa ❤️❤️
    preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero u mnie tez 2 ciaza ale syna rodziłam równo 2 lata przed ta ciaza :-)
    U mnie na razie brzuch identyczny jak przy synu :-) stał się widoczny koło 24-27 tc :-) ja i tak widzę różnice bo przed ciaza był wklęsły :-)

nataliab87 lubi tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę rodziłam w październiku 2015 i też już widzę że mam brzuch a przytyłam może pół kilo. W pierwszej ciąży to w 20 tyg. miałam taki.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz to schudłam ze trzy kilo. Poprzednio to też czekałam jakoś do 21 tygodnia zanim było widać a teraz od razu wręcz.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch taki lekko uwypuklony...kto mnie nie zna, nie zauważy ciąży.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma trochę tłuszczyku na brzuchu więc generalnie nikt nic nadzwyczajnego nie zobaczy ;p ale widzę, że fałdka jest trochę większa mimo, że mam -3 kg. To jest w ogole dla mnie strasznie dziwne, bo piersi mega urosły, brzuch trochę większy, nogi takie samea ja -3 kg :p nie wiem skąd ubyły te kilogramy bo nic nie widać :( chciałabym żeby już nie mieć fałdki tylko coś więcej, ale jeszcze trochę poczekam :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    ja ma trochę tłuszczyku na brzuchu więc generalnie nikt nic nadzwyczajnego nie zobaczy ;p ale widzę, że fałdka jest trochę większa mimo, że mam -3 kg. To jest w ogole dla mnie strasznie dziwne, bo piersi mega urosły, brzuch trochę większy, nogi takie samea ja -3 kg :p nie wiem skąd ubyły te kilogramy bo nic nie widać :( chciałabym żeby już nie mieć fałdki tylko coś więcej, ale jeszcze trochę poczekam :(
    Minusowe kg to pewnie woda a brzuch jest dlatego, że macica się powiększa. Nie martw się w czerwcu będziesz chciała wreszcie móc się normalnie schylić i widzieć stopy :) Cieszmy się małymi brzuchami bo tak szybko rosną. Ja z córką to miałam jakiś olbrzymi pod koniec ciąży. Wszyscy śmiali się ze mnie, że chodzę jak pingwin a, że to była zima to dostałam sweterek w pingwinka :P

lotka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:35

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was stale ale ciągle nie mam odwagi pisać, choć to przecież nic takiego, eh... Ja byłam już na prenatalnych i wszystko ok. Bedzie chłopiec najprawdopodobniej:-) ja przytyłam ok 2 kilo ale brzucha ciążowego raczej nie widać, czasem jest taki większy ale można pomyśleć że to sadełko, zależy co ubiore. Gratuluję udanych wizyt, Mała Mi i Betty trzymajcie się dzielnie jak do tej pory a pozostałym wizytujacych życzę tylko dobrych wieści i dobrze współpracujących maluszków.

Marya, malka, KochamSłońce lubią tę wiadomość

02.09.2015 Marusia
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend robiliśmy urodziny synka i miałam na sobie małą czarną - goście od razu pytali, czy jestem w ciąży (do tej pory trzmaliśmy to w tajemnicy).
    Dla mnie to zupełne novum, z synem gdy byłam w 6. Mcu ludzie nie wierzyli, że jestem w ciąży, a teraz tak szybko wyszło :) w sumie się cieszę, ale chyba muszę się wziąć za wagę, bo już +2kg :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliab87 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was stale ale ciągle nie mam odwagi pisać, choć to przecież nic takiego, eh... Ja byłam już na prenatalnych i wszystko ok. Bedzie chłopiec najprawdopodobniej:-) ja przytyłam ok 2 kilo ale brzucha ciążowego raczej nie widać, czasem jest taki większy ale można pomyśleć że to sadełko, zależy co ubiore. Gratuluję udanych wizyt, Mała Mi i Betty trzymajcie się dzielnie jak do tej pory a pozostałym wizytujacych życzę tylko dobrych wieści i dobrze współpracujących maluszków.
    gratuluję synka ;)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja odkad odzyskalam energie na pelnych obrotach caly czas. Od tygodnia nie mialam czasu do was zajrzec. Jeszcze na weekend bylismy w Szwecji i mlody nam sie rozchorowal, lot odwolali, walizki zaginely wiec duzo sie dzialo. Na szczescie udalo sie wrocic a walizki przywiezli wczoraj wieczorem.

Z dobrych wiesci ze juz serduszko slyszalam dzis wiec teraz bede sobie podsluchiwac dzidzie co dzien.
    Milego dnia i udanych wizyt!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +2

• malka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe macie już te brzuszki, u mnie wieczorem jak się przyjrzę to coś widać, ale nie wiem czy to nie wzdęcie jakieś ;) ale jestem dość wysoka wiec może się to poprostu jakoś inaczej sie rozkłada. Przytyłam na razie 600g wiec chyba ok.

Już mam instrukcje od mojego giną co do luteiny. Stopniowo odstawiamy, mam brać do końca opakowania po jednej dziennie. Odstawiamy tez clexane. Mam zostać na acardzie.

Ktoś dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze :-)
    Ja jutro skoczę do gina po duphaston, nie starczy mi do wizyty, czyli 12-ego. Nie mogę się doczekać wtorku i usg, a z drugiej str czuję stresik. Także emocje już są. Pewnie nie będę mogła zasnąć dzień przed ;-) A jak u Was, tez pewnie tak emocje trzymają/trzymały przed tym badaniem?
    Mój gin na ogół każe progesteron brać do 14 tc. I pewnie tez tak tu będzie, ale jak Dziewczyny napisały, są różne przypadki, dwie moje znajome brały bardzo długo, nawet do 30 tc. Także jak są wątpliwości lepiej dzwonić i pytać lekarza i lecieć po receptkę ;-) :-)
    Ja też mam tel do swojego prowadzącego i dzwonię w razie jakiś rozterek.
    Śliczne brzuszki, Vero, seksi mama, Anitka, szczuplasek z Ciebie. Ja też szczupła, ale bębenek już mi sterczy,na pewno większy niż w tym samie okresie co w ciąży z córcią. Z córcią długo nie było widać, chyba dopiero coś lekko wzdęło po 16 tc, już ładnie ok 20tc. Zapodam swoją fotkę rano, bo teraz za dużo nabiału i słodkości się najadłam i chyba jeszcze większy jest ;-)
    Dokładnie brzuszki szybko urosną, pamiętam jak robiłam pedicure albo zakładam sandałki w 38 tc, niezły wycisk.
    Własnie, paznokcie akrylowe albo hybrydy są bezpieczne? Jak patrzę na swoje dłonie to masakra, i odrost, fryzjera mam dopiero po 20 grudnia. Tęsknię za czystym naturalnym blondem, który zawsze robię co miesiąc, teraz istny syf - czarny odrost i wyblakły blond. Jednak ciąża nie zwalnia od dbania o siebie, dla samej siebie dobrze fajnie wyglądać ;-)
    Na lato to będziemy zapodały swoje brzuszki w uroczych tuniczkach albo sukieneczkach.
    Dziewczyny, również lubicie ten stan błogosławiony :-)? Ja bardzo, już myślę o 3 bobo, a drugiego jeszcze nie urodziłam ;-). A kiedyś zdecydowanie - 2 maluchów i starczy.

• Agnella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, gratuluję synusia :-) Coś w tym jest, że sporo chłopców się rodzi. Wczoraj dowiedziałam się, że moja koleżanka też w ciąży i chłopczyk, u znajomych męża też. W tym roku już 6 (tydzień temu znajomym się urodził) chłopców śród znajomych, rodziny. Naprawdę wojna idzie ;-) :-) Mnie teraz tez marzy się mały siusiaczek, nawet już imię mam :-), córcię w domu już mam, fajnie by było parkę. le najważniejsze, aby genetyczne wyszło dobrze, wtedy będę przeszczęsliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 12:34

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ