X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny cieszę się w końcu dobrymi wieściami oby ten tydzień tylko takie miał ;)) dlatego pomódlcie się za mojego maluszka niech to wszytko się dzisiaj okaże pomyłka bądź czymś mało kłopotliwym co da się wyleczyć /operować coś zadziałać ja jestem pozytywnie nastawiona i dobrych przeczuć i mam nadzieje ze sa one poprawne ;*<3 bo będę walczyć jak lwica o moje dzieciątko <3
    Tylko same pozytywne myśli...
    Mocno 3mam kciuki :)
    Musi być dobrze!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira pamietam jak mój mąż wrócił ze spaceru z wtedy 2 tygodniowym synem i dosłownie gotował się bo kilka domów dalej stała nasza znajoma w zaawansowanej ciazy (w sumie tydzień przed 0porodem jak się później okazało) i paliła fajkę jedna za druga.

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta, trochę mnie nie było i ciężko nadrobić mi zaległości.
    W piątek odebraliśmy klucze do naszego kochanego mieszkania i przez ostatnie dni oprócz zrobienia z tatą ponad 200 pierogów ruskich i z kapustą miałam jeszcze do ogarnięcia nasze nowe lokum. A wczoraj zdychałam. Wszystko się tak zbiegło w czasie. Ale mam nadzieję, że za to, że byłam grzeczna otrzymam dzisiaj najwspanialszą nagrodę bo mam umówioną wizytę do gina więc zobaczę się z naszym maluszkiem i usłyszę same dobre nowiny :)
    Leira wrote:
    Podziwiam Cię.

Byłam palaczką chyba ze 12 lat, nie wierzyłam, że kiedykolwiek rzucę, paliłam dużo i często. Teraz nie palę w ogóle - bo maluch. Niesamowite to jest. Każdego dnia mnie ciągnie, żeby zapalić i każdego dnia odmawiam bo kocham malucha. To jest nie do opisania, ale wiecie o czym mówię.

Walczmy o nasze maluchy!
    Ja również nie byłam w stanie sobie wyobrazić poświęcenia matki. Co prawda nie jestem osobą palącą i mogę się tylko domyślać, rzucenie papierosów to na prawdę duży wyczyn! Ja natomiast zrezygnowałam całkowicie z kawy i czarnej herbaty oraz chipsów i innych świństw, co również uważam za osiągnięcie. Bardzo pragnę naszego maluszka i jestem skłonna do wszelkich poświęceń, a jak widzę nie ja jedyna :) <3

oar8yx8dab4u94zl.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że czasem można poświęcić wszystko, robić wszystko, dbać o siebie, jak tylko się da, a to i tak nic nie daje :(

Ale mocno trzymam kciuki za wszystkie pozostałe Maluszki tutaj :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki mocno zaciśnięte i czekam na dobre wieści z wizyt:)
    Super ze w tym tygodniu lepsze informacje od was płyną:) Mała Mii U Ciebie tez tak musi być:*

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka bardzo mi przykro:( bądź silna! Wierze ze wkrótce dla was też zaświeci słońce:* może teraz ciężko o cud, ale następnym razem będzie wszystko dobrze!

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka życzę ci dużo siły i wsparcia najbliższych, bo teraz trudny okres przed wami. Pamiętaj jesteś tu z tobą. A wady genetyczne, to nie wasza wina, niestety nie na wszystko mamy wpływ, choć byśmy chcieli.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę poszłam na ta krzywą cukrową, bo już dawno miałam zrobić. Wyniki ok co mnie bardzo cieszy:) Wręcz po wypiciu glukozy niskie.
    Ogólnie to dobrze mi szło. Wypiłam tego pysznego drinka może na 4 razy żeby nie przedłużać. Czułam się ok, mało mulilo, az nagle 5 minut przed ostatnim pobraniem krwi tak mnie cofnelo, że ledwo zdążyłam do wc:o na szczęście zaraz pobrala mi krew i nie musiałam powtarzac tego badania drugi raz. Ufff

Tròjka, ewulek lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za Mikołajkowe wizyty.

Tomania ja miałam hybrydy i nie musiałam ściągać do porodu.

U nas wśród znajomych same dziewczynki w tym roku razem z Zosia urodziło sie 5;) mam nadzieje ze teraz będziemy mieli chłopczyka ale będziemy szczęśliwy jak dziewczynka bedzie tez oczywiście, Nikolai dla chłopczyka lub Lilian dla dziewczynki.

Anna ja miałam łożysko z przodu. A Zosię poczułam pierwszy raz ok 16tygodnia także spokojnie poczujesz :)

Admiralka współczuje tego co przechodzicie :(

anna23 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero mi kazali ściągnąć do porodu no cóż chyba co szpital to inne zasady.

Dziś zaczynamy II trymestr <3 <3 matki jak ten czas szybkob leci.

Życzę udanych wizyt i miłych mikolajek :)

Marya lubi tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty. Mala mi musi być dobrze.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 13 tygodniu..czuję, że powoli mogę odetchnąć ;-)

Dzisiejsze wizyty mikołajkowe na pewno będą szczęśliwe ;-) <3

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się martwię porodem a to jeszcze tyle czasu :p
    Nie boję się że coś się stanie bo będzie ok,musi być ok,ale się denerwuję czy mąż dostanie wolne jak będę w szpitalu,w końcu ktoś musi się zająć synem :/ i po porodzie też,nie będę z noworodkiem biegać do szkoły...

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 trymestrze!! Nie wierze, że tak ten czas leci. Za tydzień odbieram wyniki genetycznych a dzień później mam wizytę u gina :) czuję się już o wiele lepiej, już tydzień bez wymiotów!! :) Miłego dnia dziewczyny!

tomania2806, Marya, Arga, Wonderland lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, będzie dobrze :-)
    Dziś rano byłam na badaniach, niezły krwioupust ;-)
    I przesunęłam wizytę prenatalną na 9.12.17 na 10.00, jednak nie wytrzymam do wtorku. Mój doktor miał jeszcze jedną wolną godzinę. Czy któraś z Nas ma na 9-ego usg ;-)?
    W niedzielę mam spotkanie rodzinne, urodziny chrześniaka męża -bardzo liczne grono, jak ktoś się kapnie po brzuszku, a tam babeczki z rodziny męża kumate i znające te klimaty( zawsze wiedziały, kiedy jestem w ciąży, nawet w 3 miesiącu), przynajmniej będę wiedziała jak się zachować.
    Szczerze - nie mam ochoty na tę imprezkę, mam spory odrost, zaniedbane końcówki...Jakoś przeżyję.
    Jaka pogoda u Was? U mnie od rana deszczysko, po śniegu ani widu ani słychu.
    Chyba pojadę do gina po receptkę i do biblioteki po nowe lektury na wieczór, a raczej na noc.
    Wracając do łożyska w ciąży z córcią miałam je z przodu, ono nie jest zagrożeniem, można jedynie odczuwać słabiej ruchy maluszka, po 18 czy nawet 20 tygodniu było po lewej stronie :-) A maluszka czułam normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Mikołaja ;D udanych wizyt

• nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja też miałam łożysko na przedniej ścianie i koło 20 tygodnia poczulam ruchy, jak patrzę na to z perspektywy czasu to się cieszę że tak miałam, bo ogólnie słabo czułam ruchy a koleżanki mówiły że to czasami jest bardzo bolesne, nie miałam schizy z liczniem ruchów pod koniec ciąży bo i tak to nie miało sensu w moim przypadku. Co do poświęcania w ciąży to nigdy nie paliłam a zrezygnowałam tylko z alkoholu, bo do słodyczy i frytek okropnie mnie ciągnie, a kawa rano z mleczkiem musi być. Po porodzie będę się ograniczać a teraz jeszcze korzystam. Dziewczyny 3mam kciuki za wizyty, dawajcie od razu znać. Pogoda psia

02.09.2015 Marusia
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny :)

Ja zawsze myślałam, że łożysko z przodu jest lepsze bo dziecko jest lepiej chronione :) teraz też mam z przodu, poprzednio też tak miałam i ruchy jak już młoda szalała to były mocno odczuwalne.

Co do poświęceń to przed pierwszą ciążą paliłam z 10 lat, rzuciłam z dnia na dzień i już nie wracałam do tego więc nie palę już 2lata i 9 miesięcy :) W pierwszej ciąży zrezygnowałam też z kawy w tej piję jeszcze jedną słabą rano bo przy młodej to bym chyba chodziła jak zombie. Alkohol praktycznie nie istniał bo karmię i wolałam nie pić. Muszę zrezygnować jeszcze ze słodkiego i chipsów, które zamieniam na domowy popcorn :)

Dziś jestem padnięta, to chyba przez pogodę, jest okropnie. Szaro, buro ,pada a ja mam sanki młodej dziś dać na mikołaja.

age.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Czytam Was od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do Was.
    Jestem w ciąży bliźniaczej i prawdopodobnie pod serduchem noszę dwóch synków. W 11 tygodniu na USG genetycznym lekarz był już w stanie określić płeć. Co do jednego dzidziusia nie był do końca pewny:) USG w porządku. Jeszcze tylko czekam na wynik testu Papa.

Marya proszę o dopsianie na pierwszej stronie datę porodu 21.06.2017. Dziękuję:)

tomania2806, 100krotka, Arga, Marya, Wonderland, lotka1990, anna23, ptaszek, witaminkab, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

w4sqkw7if6213jf0.png
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc super że bliźniaki i że wszystko ok:-) witaj w to Mikołajowe przedpoludnie

02.09.2015 Marusia
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ