X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Czy wiecie czy są jakieś tabletki na uspokojenie które są bezpieczne dla kobiet w ciąży?
    Tabletki to nie wiem, ale zioła typu melisa są bezpieczne i uspokajają. Spróbuj, może pomoże :)

Edit: przejrzałam szybko neta i wszędzie piszą ze są zakazane w ciąży i tak jak Ci pisałam można tylko zioła typu melisa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:43

• Ha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz dziękuję Ci bardzo za informację

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    teqz dziękuję Ci bardzo za informację
    Nie ma za co, jak melisa nie pomoże to wypróbuj yoge, nie próbowałam ale dużo osób poleca jako świetny sposób na wyciszenie :)

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Betty a Ty jak się trzymasz?

Lecę w czwartek do pl rano i o 16.40 mam wizytę u prof Szaflika. Ale jakoś czuje, że niewiele to zmieni,bo jak widzę u dziewczyn, jeśli ktoś zasiał ziarenko niepokoju to się potwierdziły czarne scenariusze.
    Przez tę całą sytuację mam też problem z mężem. Więc jestem ze wszystkim sama- tzn tak się czuje! On twierdzi, że robi dla nas wszystko. Wg mnie prawie nic- bo nie czuje tego zrozumienia i wsparcia.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wiem, że w wyjątkowych wypadkach mój pstchiatra przepisywał hydroxyzynę 5tke, ale to nigdy nie jest bez wpływu na dziecko. Zawsze najlepiej spróbować melisę, bo nawet leki ziołowe z dziurawcem nie są wskazane.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Lecę w czwartek do pl rano i o 16.40 mam wizytę u prof Szaflika. Ale jakoś czuje, że niewiele to zmieni,bo jak widzę u dziewczyn, jeśli ktoś zasiał ziarenko niepokoju to się potwierdziły czarne scenariusze.
    Przez tę całą sytuację mam też problem z mężem. Więc jestem ze wszystkim sama- tzn tak się czuje! On twierdzi, że robi dla nas wszystko. Wg mnie prawie nic- bo nie czuje tego zrozumienia i wsparcia.
    Wiem, ze to pewnie bardzo trudne, ale pamiętaj każdy przypadek jest inny i może akurat u Ciebie wszystko bedzie dobrze. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i mam ogromna nadzieje, ze będzie z maluchem wszystko dobrze. Dobrze, ze przylatujesz i zobaczysz specjalistę. Kochana pamiętaj, ze faceci są inni i może to przeżywa na swój sposób i w środku jest mu zle ale nie chce tego Tobie okazywać. Pamiętaj tez, ze jeśli potrzebujesz rozmowy, wsparcia czy czegokolwiek to pisz do nas, my na pewno Cię wesprzemy :(

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wiem, ze to pewnie bardzo trudne, ale pamiętaj każdy przypadek jest inny i może akurat u Ciebie wszystko bedzie dobrze. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i mam ogromna nadzieje, ze będzie z maluchem wszystko dobrze. Dobrze, ze przylatujesz i zobaczysz specjalistę. Kochana pamiętaj, ze faceci są inni i może to przeżywa na swój sposób i w środku jest mu zle ale nie chce tego Tobie okazywać. Pamiętaj tez, ze jeśli potrzebujesz rozmowy, wsparcia czy czegokolwiek to pisz do nas, my na pewno Cię wesprzemy :(

Ja mam wrażenie, że jego siostra też robi mu mętlik w głowie. Bo przecież tutaj to oni się p***ą jak króliki i nie ta ciąża to następna. Obrzydlistwo. Aż mam ich wszystkich dość!

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja mam wrażenie, że jego siostra też robi mu mętlik w głowie. Bo przecież tutaj to oni się p***ą jak króliki i nie ta ciąża to następna. Obrzydlistwo. Aż mam ich wszystkich dość!
    Współczuję Ci bardzo...nie znam tej kultury ale musi to być bardzo trudne, szczególnie, że my tak bardzo przywiązujemy się do tego nienarodzonego dziecka. Jeżeli chodzi o męża to oni chyba w większości tak reagują jakby balibsie, że jak zaczną to przeżywać na zewnątrz to my się bardziej załamujemy. Nie wiem nie umiem tego wytłumaczyć

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Co kultura to inne obyczaje itp. Szczerze jestem pod wrażeniem ze umiesz żyć w takim kraju, tak bardzo rożnym od naszego. Ja bym nie potrafiła, ze względu na ludzi i kulturę właśnie. Nie rozumiem takich ludzi, masz w sobie żywa istotę, żywe dziecko i nie wyobrażam sobie mówić czegoś typu ze jak nie ta ciaza to następna.. gdzie masz w Polsce rodzine? Może zostań u nich jakis czas?

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• miss90 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam późno bo dopiero kilka dni temu się dowiedziałam że jestem w 11tc.

U mnie ogólnie to śmieszna sytuacja bo ostatni normalny okres miałam 21 września, serduszkowaliśmy w dniach płodnych więc po 11 dniach zrobiłam test ale ujemny, potem dwa dni później dostałam brązowych upławów a na następny dzień (13 października) tak jakby okres który trwał 3 dni więc stwierdziłam, że się nie udało. Następny okres dostałam 3 listopada i też trwał tylko 3 dni. Teraz powinnam dostać około 25 listopada ale nie dostałam. Po tygodniu spóźnienia zrobiłam test i wyszedł pozytywny.

malka, Arga, A_n_k_a_80, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss90 wrote:
    Witam i dołączam późno bo dopiero kilka dni temu się dowiedziałam że jestem w 11tc.

U mnie ogólnie to śmieszna sytuacja bo ostatni normalny okres miałam 21 września, serduszkowaliśmy w dniach płodnych więc po 11 dniach zrobiłam test ale ujemny, potem dwa dni później dostałam brązowych upławów a na następny dzień (13 października) tak jakby okres który trwał 3 dni więc stwierdziłam, że się nie udało. Następny okres dostałam 3 listopada i też trwał tylko 3 dni. Teraz powinnam dostać około 25 listopada ale nie dostałam. Po tygodniu spóźnienia zrobiłam test i wyszedł pozytywny.
    Witaj :) byłaś u ginekologa ze wiesz ze 11sty tydzień? Czy z OM?

• miss90 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Witaj :) byłaś u ginekologa ze wiesz ze 11sty tydzień? Czy z OM?
    OM
    inny tydzień nie może być bo w październiku i listopadzie nie serduszkowaliśmy bo się źle czułam (teraz już wiem czemu haha)

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Co kultura to inne obyczaje itp. Szczerze jestem pod wrażeniem ze umiesz żyć w takim kraju, tak bardzo rożnym od naszego. Ja bym nie potrafiła, ze względu na ludzi i kulturę właśnie. Nie rozumiem takich ludzi, masz w sobie żywa istotę, żywe dziecko i nie wyobrażam sobie mówić czegoś typu ze jak nie ta ciaza to następna.. gdzie masz w Polsce rodzine? Może zostań u nich jakis czas?

Teqz życie tu nie jest takie trudne, brak mi tylko naszego jedzenia. Ja mieszkam w dzielnicy gdzie jest dużo Europejczyków,A szczególnie Polaków. Do rodziny na pewno pojadę ale jak już będę wiedziała co dalej robić. Bo wizytę mam w Łodzi A ja jestem z Mazur.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss90 wrote:
    OM
    inny tydzień nie może być bo w październiku i listopadzie nie serduszkowaliśmy bo się źle czułam (teraz już wiem czemu haha)
    A byłaś już u ginekologa?

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss90 wrote:

Witaj :) zawsze się zastanawiałam jak to możliwe żeby dowiedzieć się o ciąży pod koniec 3 miesiąca hehe. Tak samo jak nie wierzyłam, że można zajść w ciążę zabezpieczając się aż w końcu sama tak nie wpadłam :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Teqz życie tu nie jest takie trudne, brak mi tylko naszego jedzenia. Ja mieszkam w dzielnicy gdzie jest dużo Europejczyków,A szczególnie Polaków. Do rodziny na pewno pojadę ale jak już będę wiedziała co dalej robić. Bo wizytę mam w Łodzi A ja jestem z Mazur.
    To dobrze ze do rodziny pojedziesz, na pewno będziesz mieć w nich wsparcie. A co do jedzenia to się domyślam, jak mieszkałam 4 lata za granica to tez mi brakowało jedzenia polskiego ale i rodziny. A masz tam jakieś przyjaciółki Polki?

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Już po wizycie wszystko w najlepszym porządku leżałam 40 minut każdy narząd zbadany i każda kostka wszystko na miejscu :) No i miałam rację co do płci będzie dziewczynka :) także Maraya proszę o dopisanie mojej Matyldy na pierwszą stronę :* Za chwilkę wkleje zdjęcie :)

teqz, lilek, Ruth, Tròjka, witaminkab, tomania2806, malka, A_n_k_a_80, Arga, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac28417a3a11.jpg

zielonooka7, teqz, anieszka, pilik, anna23, Anitka201, Ruth, Tròjka, 100krotka, Wonderland, Pysiaczek89, malinka201666, tomania2806, Anna Stesia, KochamSłońce, malka, A_n_k_a_80, Arga, Marya, ewulek, Kropka89 lubią tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    To dobrze ze do rodziny pojedziesz, na pewno będziesz mieć w nich wsparcie. A co do jedzenia to się domyślam, jak mieszkałam 4 lata za granica to tez mi brakowało jedzenia polskiego ale i rodziny. A masz tam jakieś przyjaciółki Polki?

Tu na miejscu mam jedną. I wspiera mnie bardzo. Ale ja nie wiem kto i co musiałby zrobić żeby człowiek w takiej sytuacji przestał się czuć samotny. Chyba to jest niemożliwe... bo to każdej kobiety indywidualna i ogromna strata... :-(

w4sq9n733eq67vqu.png
  • miss90 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Witaj :) zawsze się zastanawiałam jak to możliwe żeby dowiedzieć się o ciąży pod koniec 3 miesiąca hehe. Tak samo jak nie wierzyłam, że można zajść w ciążę zabezpieczając się aż w końcu sama tak nie wpadłam :P
    Ja też! I padło na mnie haha
    Mam koleżankę która zaszła w ciąże stosując tabletki anty i używając prezerwatyw to dopiero był szok.

Tròjka lubi tę wiadomość

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ