X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Tu na miejscu mam jedną. I wspiera mnie bardzo. Ale ja nie wiem kto i co musiałby zrobić żeby człowiek w takiej sytuacji przestał się czuć samotny. Chyba to jest niemożliwe... bo to każdej kobiety indywidualna i ogromna strata... :-(
    Pamiętaj, ze póki co żadna strata :) nie trać nadziei kochana! :*

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Pamiętaj, ze póki co żadna strata :) nie trać nadziei kochana! :*

Teqz, nie nastawiam się na to,że będzie dobrze,bo wolę się mile zaskoczyć niż znowu rozczarować i załamać...

w4sq9n733eq67vqu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Teqz, nie nastawiam się na to,że będzie dobrze,bo wolę się mile zaskoczyć niż znowu rozczarować i załamać...
    Rozumiem to, sama pewnie tak samo bym się zachowała. Los jest naprawdę niesprawiedliwy, kobiety które tak bardzo pragną dzieci musza przechodzić przez piekło, gdzie niektóre osoby wręcz obnoszą się z tym ze „wpadły” ale zrobiły aborcje bo „są za młode”, „są zgrabne”, „nie chcą dziecka bo musza się wyszaleć” itp.. albo taka patologia która za przeproszeniem mnoży się jak króliki. Ale los Ci to na pewno wynagrodzi jak nie teraz to później, wierze w to.

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie nie wyobrażam nie mieć wsparcia będąc w ciąży. To jest jeden z tych momentów, gdy kobiety potrzebują wiele zrozumienia i delikatności. Ja na szczęście jestem otoczona wianuszkiem rodziny i przyjaciół a także znajomymi z pracy, którzy są dla mnie ogromnym wsparciem. Jestem im wszystkim bardzo wdzięczna i uważam, że ludzie z natury są dobrzy <3
    Wczoraj mieliśmy mikołajkową wizytę, z której wyszłam przeszczęśliwa. Potwierdziło się, że oczekujemy synka. Młody na początku miał skurczone nóżki ale jak się go trochę podrażniło ładnie pokazał siusiaczka :D Także Franuś mama jest z Ciebie dumna :) Wszystkie wyniki badań mamy w normie, wręcz książkowo nie pozostaje więc nic jak tylko dbać o malucha dalej.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc460a3ea0be.jpg
    Ja swojego brzucha jeszcze nie mogę wykorzystywać bo go za bardzo jeszcze nie widać :D Po naszych trudnych przejściach wysiłek fizyczny był dla mnie odskocznią i nie było dnia bym nie ćwiczyła. Trenerka znając moją historię powiedziała, że zajdę w ciążę w najlepszej życiowej formie, co bardzo mnie motywowało. Zanim zaczęłam ćwiczyć ważyłam niespełna 50 kg, w "życiowej formie" po przybraniu masy mięśniowej prawie 54 kg. W pierwszym trymestrze, po przerwaniu ćwiczeń, mdłościach itd. schudłam i tak waga 51 kg utrzymuje się do teraz. Zapytałam się wczoraj mojej ginekolog, czy powinnam się martwić stosunkowo niską wagą, na co odpowiedziała, że na tym etapie jeszcze nie, więc się nie martwię.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5521e11119f.jpg
    Pozdrawiam serdecznie z 14 tygodnia :)

Pysiaczek89, teqz, klarunia1978, Wonderland, malka, A_n_k_a_80, Anitka201, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy w Łodzi, czy cos to pisz! Postaram sie pomoc!!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Betty jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy w Łodzi, czy cos to pisz! Postaram sie pomoc!!

Dziękuję Ci serdecznie! Bardzo doceniam to :-*

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... tak teraz myślę i jestem wdzięczna Bogu, że postawił niektórych ludzi na mojej drodze...
    Wyobraźcie sobie, że dziewczyna, która w Łodzi wszystko mi załatwia i , która wgl nie chce nic słyszeć na temat hotelu itp- bo mam nocować u niej, jest moją znajomą od 7 września tego roku, i widziałam się z nią 4.5h podczas lotu samolotem. Od tamtej pory piszemy i dzwonimy do siebie. Jak jej powiedziałam, że jest mega problem z dzidzią to ona mnie zmotywowala do działania. Dzwoniła pytała i szukała pomocy dla nas.
    Teraz Ty Pysiasczek89 się oferujesz w miarę swoich możliwości. Aż łzy nachodza do oczu... ludzie mają jednak serce.
    Dziękuję za każdy rodzaj wsparcia! Wszystkim i każdemu z osobna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 20:59

Pysiaczek89, anieszka, pilik, tomania2806, Anna Stesia, malka, A_n_k_a_80, ewulek lubią tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Wiecie... tak teraz myślę i jestem wdzięczna Bogu, że postawił niektórych ludzi na mojej drodze...
    Wyobraźcie sobie, że dziewczyna, która w Łodzi wszystko mi załatwia i , która wgl nie chce nic słyszeć na temat hotelu itp- bo mam nocować u niej, jest moją znajomą od 7 września tego roku, i widziałam się z nią 4.5h podczas lotu samolotem. Od tamtej pory piszemy i dzwonimy do siebie. Jak jej powiedziałam, że jest mega problem z dzidzią to ona mnie zmotywowala do działania. Dzwoniła pytała i szukała pomocy dla nas.
    Teraz Ty Pysiasczek89 się oferujesz w miarę swoich możliwości. Aż łzy nachodza do oczu... ludzie mają jednak serce.
    Dziękuję za każdy rodzaj wsparcia! Wszystkim i każdemu z osobna.
    Betty, mowie serio. Jakby co, służę pomocą! Jakbyś dostała skierowanie do MP, czy cos i czegos byś potrzebowała, to pisz. Ja mieszkam bardzo blisko, wiec chętnie pomogę!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Betty, mowie serio. Jakby co, służę pomocą! Jakbyś dostała skierowanie do MP, czy cos i czegos byś potrzebowała, to pisz. Ja mieszkam bardzo blisko, wiec chętnie pomogę!

Jeśli tam będziemy to "zapraszamy w odwiedziny".
    Jesteś kochana. Dziękuję Ci :-***

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, Mała Mi, tak bardzo mi przykro :( bardzo mocno liczyłam, że jeszcze będzie ok. Tulę Was mocno i życzę dużo sił.

BettyCatriona, trzymam kciuki za czwartkową wizytę i cieszę się, że udało się Wam wszystko załatwić <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Admiralka, Mala Mi bardzo wam współczuje, nic nie jest w stanie wyrazić jakie to niesprawiedliwe. Dużo siły dla was. Betty z Tobą jestem myślami, powodzenia i bądź dobrej myśli.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby ktoś kiedyś coś potrzebował w powiecie bielskim na Śląsku to też jestem na posterunku :)
    Zachciało mi się tak strasznie wrapa klasycznego, dobrze że na maca mam 4 KM :p

BettyCatriona, tomania2806, Anna Stesia, summer86 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, dużo o Was myślę, mam nadzieję, że będziesz teraz pod właściwą opieką, tak samo jak maleństwo. Przesyłam milion ciepłych myśli!

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Betty, dużo o Was myślę, mam nadzieję, że będziesz teraz pod właściwą opieką, tak samo jak maleństwo. Przesyłam milion ciepłych myśli!
    Dziękuję za wsparcie. Bo człowiek w takich chwilach czuje się jakby był na bezludnej wyspie.
    A jak potrzebna pomoc, to przychodzi od ludzi, po których najmniej się tego spodziewasz...

Mała_Mii, Anna Stesia lubią tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię... Tak bardzo się denerwuję przed USG genetycznym. Dobrze, że jest o 9.20. Proszę trzymajcie kciuki za mnie i za pozostałe dziś wizytujace.

tomania2806 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście trzymam kciuki :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki.

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaciskam kciuki:)
    Właśnie się zbieram do pracy, wróciłam we wtorek i powiem Wam że nie jest łatwo. Wieczorem jestem tak zmęczona, że ledwo siedzę, a przecież mam jeszcze córeczkę, która potrzebuje uwagi

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia zaciskam kciuki z całych sił!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Nie śpię... Tak bardzo się denerwuję przed USG genetycznym. Dobrze, że jest o 9.20. Proszę trzymajcie kciuki za mnie i za pozostałe dziś wizytujace.

ja mam dopiero dzisiaj o 15 :) ale jakoś nie mam stresu. Nie wiem czemu mam uczucie, że będzie dobrze :)

pilik lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ