X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Wczoraj taki radosny dzień tyle dobrych wiadomości a dziś czuję się tak fatalnie boli mnie coś w pochwie nie wiem czy to szyjka szczególnie przy chodzeniu może coś się tam rozciąga nie mam pojęcia ale się martwię bo wcześniej było to sporadyczne kłucie a dziś ledwo chodzę j jak siedzę to też jakoś dziwnie a do tego lekarz nie zbadał mi wczoraj szyjki bo tyle zeszło przy tym USG że albo mu wyleciało z głowy albo po prostu nie bada już teraz za każdym razem. A wy co myślicie o tym dziewczyny ?

Marya prosiłabym jeszcze o zmianę daty porodu bo okazało się że przesunęła się na 15.06 czyli wyrównała się zgodnie z datą ostatniej miesiączki :)

Marya lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Wyobrażam sobie, że takie zmienianie lekarza to nic fajnego. Zamieszanie, człowiek też już się przyzwyczaił do tego konkretnego lekarza a teraz wszystko od początku :/

Niestety.. ale mój lekarz sam sobie zasłużył na stratę pacjentki, mimo że nawet nie powinien mnie prowadzić tylko od razu przekazać do specjalistycznej kliniki - CHYBA CHCIAŁ ZAROBIĆ...
    Teraz od nowa szukanie, dzwonienie, dowiadywanie się...
    nie życzę takich sytuacji nikomu...

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Niestety jestem zawiedziona ;/ nawet nie miałam robionego usg... ;/ Wyniki moczu, krwi prawidłowe...właściwie to dzisiejsza wizyta trwała 5 minut...

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    My już po wizycie. Niestety jestem zawiedziona ;/ nawet nie miałam robionego usg... ;/ Wyniki moczu, krwi prawidłowe...właściwie to dzisiejsza wizyta trwała 5 minut...
    Chodzisz prywatnie czy NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Miałam podobnie ostatnim razem...
    Też jestem mega zawiedziona.
    Podjęłam decyzję o zmianie lekarza bo to nie pierwsza sytuacja,kiedy mój lekarz,któremu do tej pory ufałam,który bez zarzutu poprowadził moją pierwszą ciążę...niestety mnie mówiąc wprost OLAŁ :(
    Wypisał receptę,L4,zważył,zmierzył ciśnienie,skasował 120zł i następna proszę...
    Masakra!
    Nie tego oczekuję.
    Nie chcę po wizycie wracać do domu i zamartwiać się,czy wszystko jest w porządku...
    A czas wizyty,jak u Ciebie...5 minut z zegarkiem w ręku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:01

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    No nie ma go...
    Kocham Słońce, a jeszcze dxisiejsza informacja od mojego lekarza żeby lepiej zrobić to USG wcześniej i nie czekać do ostatnich widełek czasowych, bo lepiej widać i ocenić markery odpowiedzialne za wady dziecka. Mój lekarz miał certyfikat FMC czy jakoś tak. Dziewczyny dobrze Tobą pokierowały co do informacji, umawiaj się jak najszybciej na USG.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiele sie nie zmienilo. Ja sie czuje swietnie (az strach mowic glosno co by sie to nie zmienilo). Czasem troche brzuch kluje i wczoraj mnie bolal jak na okres ale magnez pomogl wiec mysle ze wszystko ok.
    Mlody daje nam popalic. W nocy lepiej sypia ale za to w dzien wzystko jest na nie i juz czasem nie mam sily.
    Juz dni odliczam do wyjazdy do PL i mam nadzieje ze uda mi sie spotkac mojego gina zeby spojrzal czy z dzidzia wszystko ok. Nastepna wizyta w DE 18go. Ciekawe czy sie dowiemy kto tam siedzi w brzuchu.
    Wczoraj wreszcie sie dodzwonilam do gina i pappa wyszla ok. Choc juz sie zestresowalam bo nie moglam go zlapac a pielegniarka caly czas mowila ze musze z nim porozmawiac. To co nie mogla mi powiedziec ze ok rozumiem jakby cos bylo nie tak... wazne ze ok.
    Brzucho rosnie. Juz sie ukryc nie da i niestety zaczelam szukac kurtki ciazowej bo nie uda sie przebimbac zimy w tych co mam bo juz na styk sie mieszcze :( i generalnie czuje sie ochydnie, taka jakas rozlazla, mimo ze tylko 2.2kg przytylam. Z synkiem mialam tylko brzuszek a teraz taka jakas opuchnieta jestem. No coz taki urok. Fota z zeszlego tygodnia (nie wiem czemu za kazdym razem wychodzi w poprzek).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2701339d983.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:18

Anitka201, teqz, Wonderland lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek śliczny brzuszek :-)

Mój M za mną chodzi i ciągle wypytuje co bym chciała na święta..a mój mózg już myśli tylko o dziecku..Już mnie opieprzył, że to ma być prezent dla mnie, nie dla dziecka hihi..a ja naprawdę nic nie mam takiego co bym chciała:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:40

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Chodzisz prywatnie czy NFZ?
    prywatnie ;/ i taki olewacki stosunek :/

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Człowiek nie tego oczekuje....w pierwszej ciąży mój stary gin tak robił i nawet nie wziął mniej kasy tylko tyle co zawsze. Byłam w szoku i nie wiedziałam jak się zachować. :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ostatnio wlasnie tak sie zachowal... Szybkie usg, zdjecie pierwsze lepsze "ujecie" jakie zlapal. Nawet skierowania na badabia mi nie dal, bo przeciez poprzednia ciaza byla calkiem niedawno - taa 6 lat temu. Spytal mnie czy jeszcze ktos do niego czeka, ja mowie ze 3 kobiety a on ze juz nie przyjmie bo jest na zwolneniu. Spkoko... To jak jest na zwolnieniu to niech wcale nie otwiera. Ale pieniazki pachna... Chodze do niego, bo jest ordynatorem, duzo mi pomogl przy poprzednim porodzie. Ale nie darze go jakas szczegolna sympatia...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mowi ze kiedys jak sie szlo do lekarza prywatnie, to malo z siebie nie wychodzil, zeby czlowiek byl zadowolony. A teraz wszyscy chodza prywatnie, im to spowszednialo... Naprawde czesto nie ma roznicy miedzy wizyta na nfz a prywatna.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktoras zainteresowana to na dniach w lidlu beda bejbikowe ubranka. U nas beda w poniedzialek.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Dziewczyny jak ktoras zainteresowana to na dniach w lidlu beda bejbikowe ubranka. U nas beda w poniedzialek.
    Śliczne są...
    Ale płci jeszcze nie znam bo bym poszalała już ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chodzicie prywatnie to wymagajcie! Be wyobrażam sobie iść na wizytę, zapłacić i wyjść rozczarowana przez brak jakiegoś badania czy usg... a jak tak Was lekarze traktują to może warto do innego pójść...
    Ja u mojej spędzam minimum 20 minut, nie raz więcej. Usg bardzo dokładne, na pytania odpowiada, zawsze zbada itp. Macie się czuć bezpiecznie i wiedzieć że wszystko ok, nie po to płacicie żeby nic nie wiedzieć...

Wonderland, Anna Stesia, Kropka89 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dziewczyny jak chodzicie prywatnie to wymagajcie! Be wyobrażam sobie iść na wizytę, zapłacić i wyjść rozczarowana przez brak jakiegoś badania czy usg... a jak tak Was lekarze traktują to może warto do innego pójść...
    Ja u mojej spędzam minimum 20 minut, nie raz więcej. Usg bardzo dokładne, na pytania odpowiada, zawsze zbada itp. Macie się czuć bezpiecznie i wiedzieć że wszystko ok, nie po to płacicie żeby nic nie wiedzieć...
    Dlatego właśnie zmieniam...
    Niektórzy to już chyba za dużo w d...ach mają ;)
    Tylko wiesz...,mega rozczarowanie bo chodzę do tego lekarza już jakieś 10 lat!
    Ok,poza ciążą wizyta 2 razy w roku,ale parę tysiaków już na mnie zarobił.
    Koniec! ;)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w poprzedniej ciąży też raz czy dwa nie zrobił mi usg, ale zapytał czy wszystko ok no i przyłożył głowice od usg żeby sprawdzić czy serduszko bije. Później już mówiłam ze mnie kluje, brzuch mi się stawia albo coś wymyślalam żeby jednak zrobił;) teraz jak nie będzie miał zamiaru to powiem żebyśmy sprawdzili płeć, bo ostatnio nic nie było widać:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Śliczne są...
    Ale płci jeszcze nie znam bo bym poszalała już ;)

Ja mialam zamowic przez neta ale podjade w pon bo kolo mlodego przedszkola jest lidl a chce pomacac najpierw bo wczesniej tych dla maluszkow nie kupowalam. I bede brala takie neutralne, np bezowe. Ktos mi ostatnio mowil ze te bodziaki lidlowskie na zakladke maja duzy dekolt wiec chce zobaczyc.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojego jestem zadowolona. Jak robi usg, to czasami mam wrażenie, że bardziej to przeżywa jak ja ;) Dwa razy nie wziął ode mnie pieniędzy, choć chciałam zapłacić - pierwszy raz, kiedy potwierdził poronienie i drugi raz jak miałam przyjechać sprawdzić czy jest serduszko - normalnie mnie ważył, mierzył ciśnienie itp, zrobił usg, ale pieniędzy nie chciał.
    Zresztą jak byłam u niego po raz pierwszy, to ze stresu zapomniałam zapłacić, po prostu podziękowałam i wyszłam. Dopiero jak mąż mnie zapytał (zdążyliśmy już dość kawałek się oddalić) ile płaciłam, to sobie uświadomiłam, że zapomniałam... ale wróciłam się, przeprosiłam, a lekarz się zachował jakby to było normalne, że kobiety nie płacą ;)

• Arga Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja mialam zamowic przez neta ale podjade w pon bo kolo mlodego przedszkola jest lidl a chce pomacac najpierw bo wczesniej tych dla maluszkow nie kupowalam. I bede brala takie neutralne, np bezowe. Ktos mi ostatnio mowil ze te bodziaki lidlowskie na zakladke maja duzy dekolt wiec chce zobaczyc.
    Tak te bio na zakładkę szybko się rozciągają niestety. Młoda ma teraz 86/92 i połowę klaty jej widać. Takie normalne przez głowę są spoko. Ja lubię tą ich bio bawełnę i pewnie też kupię coś neutralnego bo w takich małych rozmiarach nie mam.

age.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ