X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się w 16tc ;)
    I dzisiaj wizytujemy ;D kto wie, może dowiem się płci :D

Arga, tomania2806, Wonderland lubią tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, oby same dobre wiesci dzisiaj byly :) Strasznie mi przykro z powodu Mam, ktore cierpia... Nawet nie wiem co napisac, bo chyba zadne slowa nie oddadza tego, jak Wam wspolczuje... Mysle o Was...
    A ja mam problem... Lekarz kazal mi przyjsc za 4 tygodnie na kolejna wizyte. Wtedy to bedzie jakos 14 tydzien. Czy to nie bedzie za pozno na to wazne usg? On jakos inaczej liczy tygodnie, jak bylam ostatnio to byl 9t6d a on mi wpisal 9 tydzien. Wiec idac jego tokiem rozumowania na kolejnym spptkaniu bedzie 13. Nie wiem czy nie isc wczesniej. Co myslicie?

klarunia1978 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo bardzo dziękuję za kciuki, zadziałały:) Lekarz przyjął nas wcześniej, i jest wszystko w normie!!!!! Dzidziuś ma 60 mm, nt 1.5
    Kość nosowa obecna. Chyba mogę zacząć się powolutku cieszyć, jeszcze czekamy na Panoramę, ale lekarz twierdzi, że raczej nic już nam nie namiesza. Maluch się zakrył i nie potwierdził płci.Ake wiecie co jestem taka szczęśliwa, po wyjściu poryczalam się mężowi w kołnierz. Dziękuję za wsparcie, jesteście nieocenione. Buziaki. Trzymam kciuki za resztę wizyt:)

teqz, KochamSłońce, 100krotka, anieszka, anna23, Anitka201, pilik, Tròjka, Pysiaczek89, Anna Stesia, Marya, witaminkab, Wonderland, Arga, A_n_k_a_80, malka lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam w poniedziałek do pracy ale zobaczymy jak to będzie :/ nowy gin mi nie przedłużył l4 bo nic mi nie jest a stary mi dał ze względu na nasilony hałas w pracy i jest zimno,okna są nieszczelne a drzwi są co chwile otwierane bo wchodzą kurierzy i firmy nadać paczki.ostatnio jak byłam donieść l4 to cześć dziewczyn siedziała w kurtce tak było zimno,ogrzewanie jest ale nic nie daję :/ a pracuje na zapleczu na poczcie,jak coś będzie nie tak to wracam na zwolnienie po paru dniach bo za tydzień wizytuje u starego gina :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    A ja mam problem... Lekarz kazal mi przyjsc za 4 tygodnie na kolejna wizyte. Wtedy to bedzie jakos 14 tydzien. Czy to nie bedzie za pozno na to wazne usg? On jakos inaczej liczy tygodnie, jak bylam ostatnio to byl 9t6d a on mi wpisal 9 tydzien. Wiec idac jego tokiem rozumowania na kolejnym spptkaniu bedzie 13. Nie wiem czy nie isc wczesniej. Co myslicie?
    Na prenatalne Twój przyjmuje? Bo zwykła wizyta a prenatalne to dwie różne rzeczy kochana. USG genetyczne może być wykonane tylko przez certyfikowanych lekarzy, sprawdź czy Twój tu jest: https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma go...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    No nie ma go...
    Z jakiego miasta jesteś? Chcesz iść prywatnie (ja płaciłam za USG + test z krwi PAPP-A 350zł) czy masz wskazania na NFZ?
    Żeby iść na NFZ musisz mieć wskazania takie jak:

•Kobieta ma więcej niż 35 lat.
    •W rodzinie ciężarnej lub jej męża występowały wcześniej choroby genetyczne.
    •Przyszła matka urodziła wcześniej dziecko z wadą genetyczną (np. z zespołem Downa) lub z wadą ośrodkowego układu nerwowego (np. wodogłowiem, przepukliną mózgowo-rdzeniową) albo z określoną grupą chorób metabolicznych (m.in. mukowiscydozą).

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamietam ze w poprzedniej ciazy mierzyl przeziernosc karkowa i sprawdzal kosc nosowa, czy to nie wystarczy?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :-)!!!
    Betty, bedzie dobrze :-)
    Pisałyśmy już o farbowaniu włosów...Znowu bratowa mnie nastraszyła, że amoniak przechodzi, że to szkodliwe. Niby gadka szmatka, ale jakoś tak zawsze człowiek ma potem w głowie. Wizytę na odrost u fryzjera mam na 19 grudnia, będzie prawie 14 tc, więc chyba bezpiecznie. Nie moge na siebie patrzec, nie dośc,że końcówki postrzepione, to odrost na pól kilometra, czarny przy blond włosach.
    Jakimi farbami robicie?

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ale pamietam ze w poprzedniej ciazy mierzyl przeziernosc karkowa i sprawdzal kosc nosowa, czy to nie wystarczy?
    Niestety lekarz, który nie ma certyfikatu, może być niedokładny, ale nie wiem jaki Twój lekarz jest i jakie ma doświadczenie. Samo to, ze każe Ci przyjść po 14tyg i nic nie tłumaczył co to prenatalne daje mi do myślenia, że może nie wie dokładnie o co tam chodzi. Bo tam nie tylko chodzi o kość nosową i NT, ale również inne narządy i wyliczenie ryzyka w specjalnym programie. USG genetyczne powinno być zrobione w max 13t 6d (max 84mm CRL)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :-)!!!
    Betty, bedzie dobrze :-)
    Pisałyśmy już o farbowaniu włosów...Znowu bratowa mnie nastraszyła, że amoniak przechodzi, że to szkodliwe. Niby gadka szmatka, ale jakoś tak zawsze człowiek ma potem w głowie. Wizytę na odrost u fryzjera mam na 19 grudnia, będzie prawie 14 tc, więc chyba bezpiecznie. Nie moge na siebie patrzec, nie dośc,że końcówki postrzepione, to odrost na pól kilometra, czarny przy blond włosach.
    Jakimi farbami robicie?
    Moja szwagierka jest fryzjerką i mówi, że można, jedynie jak masz jakieś np. zadrapania, rany na skórze głowy to ten amoniak szkodzi. Ogólnie poleca farby bez amoniaku, więc jak pójdziesz do fryzjera to powiedz, że jesteś w ciąży i chcesz farbę bez amoniaku :)

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Niestety lekarz, który nie ma certyfikatu, może być niedokładny, ale nie wiem jaki Twój lekarz jest i jakie ma doświadczenie. Samo to, ze każe Ci przyjść po 14tyg i nic nie tłumaczył co to prenatalne daje mi do myślenia, że może nie wie dokładnie o co tam chodzi. Bo tam nie tylko chodzi o kość nosową i NT, ale również inne narządy i wyliczenie ryzyka w specjalnym programie. USG genetyczne powinno być zrobione w max 13t 6d (max 84mm CRL)
    Dziekuje Ci za pomoc, pojecia nie mialam, ze tak to wyglada...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziekuje Ci za pomoc, pojecia nie mialam, ze tak to wyglada...
    Nie ma sprawy :) jakbyś się chciała więcej dowiedzieć to pytaj!

Jak masz chwilkę to poczytaj:
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) witam się w II trymestrze :)
    trochę mnie nie było i tyle smutnych wieści, dziewczyny bardzo Wam współczuje i mocno tule :*

Reszcie gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków. :)

U mnie zawirowania bo będę zmieniać lekarza prowadzącego, staram się dostać do kliniki patologi ciąż bliźniaczych.
    Dowiedziałam się że mój lekarz nawet nie powinien mnie prowadzić tylko skierować do lekarza specjalisty i szpitala referencyjnego..
    Dużo nerwów, 18/12 jestem ostatni dzień w pracy, brzusio rośnie i to chyba tyle.

Miłego dnia :)

anieszka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ja z tego wszystkiego zapomniałam się wczoraj pochwalić. Po wczorajszej wizycie na 99% bedzie córka :-) Już 114 gram szczęścia. Wszystko na swoim miejscu, moje wyniki też dobre, więc pozostaje tylko się cieszyć i czekać na ruchy.
    Powodzenia na wizytach :-)

teqz, Tròjka, Pysiaczek89, Marya, Wonderland, anieszka, Arga, witaminkab, malka lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że po wizytach wszystko ok!! No i gratuluję małej dziewczynki :)

My chyba mamy już wybrane imię. Będzie Urszula :) myślałam jeszcze o Alicji ale mężowi bardziej podoba się Ula :)

Marya, anieszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Hej Mamusie :) witam się w II trymestrze :)
    trochę mnie nie było i tyle smutnych wieści, dziewczyny bardzo Wam współczuje i mocno tule :*

Reszcie gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków. :)

U mnie zawirowania bo będę zmieniać lekarza prowadzącego, staram się dostać do kliniki patologi ciąż bliźniaczych.
    Dowiedziałam się że mój lekarz nawet nie powinien mnie prowadzić tylko skierować do lekarza specjalisty i szpitala referencyjnego..
    Dużo nerwów, 18/12 jestem ostatni dzień w pracy, brzusio rośnie i to chyba tyle.

Miłego dnia :)
    Wyobrażam sobie, że takie zmienianie lekarza to nic fajnego. Zamieszanie, człowiek też już się przyzwyczaił do tego konkretnego lekarza a teraz wszystko od początku :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce może Twój lekarz jest z tych, że jak sama nie zapytasz, to nie powie - szczególnie jeśli nie jesteś w tzw. grupie ryzyka. Choć prenatalne są dla każdego, trzeba tylko zapłacić. Mi w poprzedniej ciąży - mimo, że nie miałam wskazań i wszystko było ok - mówił o prenatalnych, a w tej jak weszłam na wizytę, to skierowanie już leżało na biurku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, oby same dobre wiesci dzisiaj byly :) Strasznie mi przykro z powodu Mam, ktore cierpia... Nawet nie wiem co napisac, bo chyba zadne slowa nie oddadza tego, jak Wam wspolczuje... Mysle o Was...
    To nie są typowe badania prenatalne,czy usg genetyczne.
    To,o czym piszesz to standard.
    W każdej ciąży,u każdej kobiety lekarz w tym okresie sprawdza przezierność karkową i kość nosową.I tylko tyle.
    Na prenatalnych sprawdza się jeszcze kształt i rozmiar głowy,położenie serca,obraz jam serca,żołądek,jelita,pęcherz i jeszcze kilka innych rzeczy...
    Tak więc dopytaj Kochana.
    Ale moim zdaniem to standardowa wizyta.

• ewulek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobilam...
    Admiralka, Mala Mi bardzo bardzo mi przykro.

Betty mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, calym serduchem jestem z toba!

Co do chlopakow to jak bylam w pierwszej ciazy bylo tak samo. Sami chlopcy na poczatku. Moze dlatego ze chlopakow szybciej 'widac' ale potem dziewczyny nadrobily i bylo prawie pol na pol.

Te dziewczyny ktore macie detektor po raz pierwszy. Trzeba do niego z dystansem podchodzic. Ja tez nie zawsze slysze bo dzidzia sie schowa. Czasem slysze tylko chwilke i potem juz znalezc nie moge. Raz sie tylko zeschizowalam przy synku bo polozna w 7m nie mogla znalezc. Na prawde dluga chwile jej zajelo i sama juz miala nieciekawa mine ale kazala mi sie pokrecic i w koncu znalazla. Takze to nie jest cos co mozecie brac za pewniaka. Nie slychac, zostawcie, sprobujcie pozniej.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ