CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, oby same dobre wiesci dzisiaj byly
Strasznie mi przykro z powodu Mam, ktore cierpia... Nawet nie wiem co napisac, bo chyba zadne slowa nie oddadza tego, jak Wam wspolczuje... Mysle o Was...
A ja mam problem... Lekarz kazal mi przyjsc za 4 tygodnie na kolejna wizyte. Wtedy to bedzie jakos 14 tydzien. Czy to nie bedzie za pozno na to wazne usg? On jakos inaczej liczy tygodnie, jak bylam ostatnio to byl 9t6d a on mi wpisal 9 tydzien. Wiec idac jego tokiem rozumowania na kolejnym spptkaniu bedzie 13. Nie wiem czy nie isc wczesniej. Co myslicie?klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bardzo bardzo dziękuję za kciuki, zadziałały:) Lekarz przyjął nas wcześniej, i jest wszystko w normie!!!!! Dzidziuś ma 60 mm, nt 1.5
Kość nosowa obecna. Chyba mogę zacząć się powolutku cieszyć, jeszcze czekamy na Panoramę, ale lekarz twierdzi, że raczej nic już nam nie namiesza. Maluch się zakrył i nie potwierdził płci.Ake wiecie co jestem taka szczęśliwa, po wyjściu poryczalam się mężowi w kołnierz. Dziękuję za wsparcie, jesteście nieocenione. Buziaki. Trzymam kciuki za resztę wizyt:)
teqz, KochamSłońce, 100krotka, anieszka, anna23, Anitka201, pilik, Tròjka, Pysiaczek89, Anna Stesia, Marya, witaminkab, Wonderland, Arga, A_n_k_a_80, malka lubią tę wiadomość
-
Ja wracam w poniedziałek do pracy ale zobaczymy jak to będzie
nowy gin mi nie przedłużył l4 bo nic mi nie jest a stary mi dał ze względu na nasilony hałas w pracy i jest zimno,okna są nieszczelne a drzwi są co chwile otwierane bo wchodzą kurierzy i firmy nadać paczki.ostatnio jak byłam donieść l4 to cześć dziewczyn siedziała w kurtce tak było zimno,ogrzewanie jest ale nic nie daję
a pracuje na zapleczu na poczcie,jak coś będzie nie tak to wracam na zwolnienie po paru dniach bo za tydzień wizytuje u starego gina
-
KochamSłońce wrote:A ja mam problem... Lekarz kazal mi przyjsc za 4 tygodnie na kolejna wizyte. Wtedy to bedzie jakos 14 tydzien. Czy to nie bedzie za pozno na to wazne usg? On jakos inaczej liczy tygodnie, jak bylam ostatnio to byl 9t6d a on mi wpisal 9 tydzien. Wiec idac jego tokiem rozumowania na kolejnym spptkaniu bedzie 13. Nie wiem czy nie isc wczesniej. Co myslicie?
-
KochamSłońce wrote:No nie ma go...
Żeby iść na NFZ musisz mieć wskazania takie jak:
•Kobieta ma więcej niż 35 lat.
•W rodzinie ciężarnej lub jej męża występowały wcześniej choroby genetyczne.
•Przyszła matka urodziła wcześniej dziecko z wadą genetyczną (np. z zespołem Downa) lub z wadą ośrodkowego układu nerwowego (np. wodogłowiem, przepukliną mózgowo-rdzeniową) albo z określoną grupą chorób metabolicznych (m.in. mukowiscydozą).
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach
!!!
Betty, bedzie dobrze
Pisałyśmy już o farbowaniu włosów...Znowu bratowa mnie nastraszyła, że amoniak przechodzi, że to szkodliwe. Niby gadka szmatka, ale jakoś tak zawsze człowiek ma potem w głowie. Wizytę na odrost u fryzjera mam na 19 grudnia, będzie prawie 14 tc, więc chyba bezpiecznie. Nie moge na siebie patrzec, nie dośc,że końcówki postrzepione, to odrost na pól kilometra, czarny przy blond włosach.
Jakimi farbami robicie?
-
KochamSłońce wrote:Ale pamietam ze w poprzedniej ciazy mierzyl przeziernosc karkowa i sprawdzal kosc nosowa, czy to nie wystarczy?
KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Agnella wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach
!!!
Betty, bedzie dobrze
Pisałyśmy już o farbowaniu włosów...Znowu bratowa mnie nastraszyła, że amoniak przechodzi, że to szkodliwe. Niby gadka szmatka, ale jakoś tak zawsze człowiek ma potem w głowie. Wizytę na odrost u fryzjera mam na 19 grudnia, będzie prawie 14 tc, więc chyba bezpiecznie. Nie moge na siebie patrzec, nie dośc,że końcówki postrzepione, to odrost na pól kilometra, czarny przy blond włosach.
Jakimi farbami robicie? -
teqz wrote:Niestety lekarz, który nie ma certyfikatu, może być niedokładny, ale nie wiem jaki Twój lekarz jest i jakie ma doświadczenie. Samo to, ze każe Ci przyjść po 14tyg i nic nie tłumaczył co to prenatalne daje mi do myślenia, że może nie wie dokładnie o co tam chodzi. Bo tam nie tylko chodzi o kość nosową i NT, ale również inne narządy i wyliczenie ryzyka w specjalnym programie. USG genetyczne powinno być zrobione w max 13t 6d (max 84mm CRL)
-
KochamSłońce wrote:Dziekuje Ci za pomoc, pojecia nie mialam, ze tak to wyglada...
jakbyś się chciała więcej dowiedzieć to pytaj!
Jak masz chwilkę to poczytaj:
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie
witam się w II trymestrze
trochę mnie nie było i tyle smutnych wieści, dziewczyny bardzo Wam współczuje i mocno tule :*
Reszcie gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków.
U mnie zawirowania bo będę zmieniać lekarza prowadzącego, staram się dostać do kliniki patologi ciąż bliźniaczych.
Dowiedziałam się że mój lekarz nawet nie powinien mnie prowadzić tylko skierować do lekarza specjalisty i szpitala referencyjnego..
Dużo nerwów, 18/12 jestem ostatni dzień w pracy, brzusio rośnie i to chyba tyle.
Miłego dniaanieszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Ja z tego wszystkiego zapomniałam się wczoraj pochwalić. Po wczorajszej wizycie na 99% bedzie córka
Już 114 gram szczęścia. Wszystko na swoim miejscu, moje wyniki też dobre, więc pozostaje tylko się cieszyć i czekać na ruchy.
Powodzenia na wizytachteqz, Tròjka, Pysiaczek89, Marya, Wonderland, anieszka, Arga, witaminkab, malka lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
pełnanadziei:} wrote:Hej Mamusie
witam się w II trymestrze
trochę mnie nie było i tyle smutnych wieści, dziewczyny bardzo Wam współczuje i mocno tule :*
Reszcie gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków.
U mnie zawirowania bo będę zmieniać lekarza prowadzącego, staram się dostać do kliniki patologi ciąż bliźniaczych.
Dowiedziałam się że mój lekarz nawet nie powinien mnie prowadzić tylko skierować do lekarza specjalisty i szpitala referencyjnego..
Dużo nerwów, 18/12 jestem ostatni dzień w pracy, brzusio rośnie i to chyba tyle.
Miłego dnia -
KochamSłońce może Twój lekarz jest z tych, że jak sama nie zapytasz, to nie powie - szczególnie jeśli nie jesteś w tzw. grupie ryzyka. Choć prenatalne są dla każdego, trzeba tylko zapłacić. Mi w poprzedniej ciąży - mimo, że nie miałam wskazań i wszystko było ok - mówił o prenatalnych, a w tej jak weszłam na wizytę, to skierowanie już leżało na biurku.
KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochamSłońce wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, oby same dobre wiesci dzisiaj byly
Strasznie mi przykro z powodu Mam, ktore cierpia... Nawet nie wiem co napisac, bo chyba zadne slowa nie oddadza tego, jak Wam wspolczuje... Mysle o Was...
A ja mam problem... Lekarz kazal mi przyjsc za 4 tygodnie na kolejna wizyte. Wtedy to bedzie jakos 14 tydzien. Czy to nie bedzie za pozno na to wazne usg? On jakos inaczej liczy tygodnie, jak bylam ostatnio to byl 9t6d a on mi wpisal 9 tydzien. Wiec idac jego tokiem rozumowania na kolejnym spptkaniu bedzie 13. Nie wiem czy nie isc wczesniej. Co myslicie?
To,o czym piszesz to standard.
W każdej ciąży,u każdej kobiety lekarz w tym okresie sprawdza przezierność karkową i kość nosową.I tylko tyle.
Na prenatalnych sprawdza się jeszcze kształt i rozmiar głowy,położenie serca,obraz jam serca,żołądek,jelita,pęcherz i jeszcze kilka innych rzeczy...
Tak więc dopytaj Kochana.
Ale moim zdaniem to standardowa wizyta.KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Wreszcie Was nadrobilam...
Admiralka, Mala Mi bardzo bardzo mi przykro.
Betty mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, calym serduchem jestem z toba!
Co do chlopakow to jak bylam w pierwszej ciazy bylo tak samo. Sami chlopcy na poczatku. Moze dlatego ze chlopakow szybciej 'widac' ale potem dziewczyny nadrobily i bylo prawie pol na pol.
Te dziewczyny ktore macie detektor po raz pierwszy. Trzeba do niego z dystansem podchodzic. Ja tez nie zawsze slysze bo dzidzia sie schowa. Czasem slysze tylko chwilke i potem juz znalezc nie moge. Raz sie tylko zeschizowalam przy synku bo polozna w 7m nie mogla znalezc. Na prawde dluga chwile jej zajelo i sama juz miala nieciekawa mine ale kazala mi sie pokrecic i w koncu znalazla. Takze to nie jest cos co mozecie brac za pewniaka. Nie slychac, zostawcie, sprobujcie pozniej.