CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w drugim trymestrze. Ale ten czas zleciał. Szkoda, że mdłości jeszcze nie odeszły ale liczę, że po mału się uspokoją.
Ja dziś miałam straszne sny o apokalipsie zombie eh. Chyba muszę przestać oglądać walking deathtyle się w śnie nalatałam i pozabijałam tych portów, że obudziłam się z strasznym bólem głowy. Zdecydowanie wolę sny dla dorosłych
Ruth lubi tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Witam Was w sobotę!
U mnie przeziębienie, tabletki do ssania prenalen, dużo czosnku i Wit. D w różnych wariantach i będę walczyć. Ale czuje się fatalnie, trochę mnie opowieści o Waszych snach za to rozweseliły. :-* -
Sarrra, tak jak napisała tegz - na tym etapie nie oznacza to jeszcze nic złego, bo łożysko ma czas, żeby się podnieść, ale raczej powinnyśmy się oszczędzać.
Chyba muszę się pogodzić z tym, że mieszkanie w tym roku nie będzie błyszczeć na święta -
Sarra tak jak dziewczyny piszą ona na ma czas podnieść się, tylko trzeba duzo odpoczywać, mi obniżla sie po krwiaki i lekarz kazał jak najwięcej leżeć ,ale caly czas powtarzają ze jak ciąża będzie rosła to i kosmowka podniesie dopiero po 20tc można mówić o łożysku przodującym.
Tegz mialam ostatnio podobny sen ,tez snilo mi sie ze urodziłam na wizycie u swojego lekarz i poród trwał 5 minut:d zeby nie było zna odwrót ze bedzie trwał bardzo długo:d -
KochamSłońce wrote:Jakie to jest meczace... Niby ciagle "spie" a snu w tym tyle co nic. W nocy sie budze i za nic nie moge zasnac. Biore telefon i godzine cos tam czytam. Czasem dwie. Rano wstaje nieprzytomna.
KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Hej laski
Wczoraj byliśmy na imieninach u mojej babci i wróciliśmy koło 23,spałam z synem do 9,00 a mąż wstał wcześniej bo dzisiaj i jutro pracuje.Dzisiaj syn ma zawody w judo to byliśmy tylko na zakupach trochę się poobijamy i idziemy na rozgrzewkę.Później ogarnę mieszkanko,ewentualnie jutro :p choinkę ubierzemy za tydzień.Nie dochodzi do mnie,że za 2 tyg święta,pada deszcz,wieje i wygląda podwórko jesiennie a nie zimowo
-
Dziewczyny, jestem po
Tak na szybkiego napiszę, bo zaraz mam gości - rodziców. Będzie dziewczyneczka, wszystko w normie, NT, kostka nosowa też jest
!!! Ale emocje, dzięki za kciukasy
Mam pobraną krew na test pappa, miałam nie robić, ale lekarz namówił. Męża i córci nie brałam, trochę szkoda, bo razem raźniej jednak.
Mała po batoniku uciekała, dobra ta metoda na słodkoSerce tylko mnie zmartwiło, bo 156. Ale lekarz mówił, ze ok i tego się trzymam.
Ja albo erotyczne albo tak pokręcone, że hej...Ostatnio śniło mi się, że miałam kochanka, mąż mnie złapał i będzie po porodzie robił testy DNA.
A co do płci, liczyłam na chłopca, ale jestem szczęśliwa, że dziewczynka, będzie przyjaciółka dla mojej malutkiej córeczkiWażne, że zdrowa
Pytałam o dźwiganie córci, jednak kazał ograniczyć, mimo że ciążą w porządku przebiega i nie ma zagrożeń.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 13:13
Ruth, KlaudiaS, pilik, welonka, ptaszek, Tròjka, malka, witaminkab, Anitka201, Wonderland, Arga, Pysiaczek89, Anna Stesia, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Endokrynolog mówił mi aby nie przekraczać 2 tys jednostek wit d bo mogą kości dziecku za szybko stwardnieć.
Ale dziękuję za czujność :-* -
Pilik u swojego lekarza moze tez bym juz wiedziała ,ale w szpitalu to inaczej do wszystkiego podchodzi sie .
Mamy przełom plamienia praktycznie ustały:) trzymać kciuki aby w poniedziałek mnie puścili :pTròjka, Kropka89, Arga, anna23, pilik, summer86, KlaudiaS, Anna Stesia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży płeć poznałam dopiero na połówkowych, bo wcześniej się nie dało. Choć koleżance w przez całą ciążę wszyscy lekarze mówili, że będzie córka a urodził sie syn
Więc rożnie to bywa.
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Jak leżałam na patologii ciąży to były ze mną 2 dziewczyny które miały mieć córeczki i to do konca ciąży tak było a przy porodzie wyszli chłopcy
Pochwalę się że synuś zajął 2 miejsce w zawodach judo:)
Oczywiście gratuluję udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 15:34
Ruth, pilik, Emisia35, summer86, Tròjka lubią tę wiadomość
-
U mnie USG na wizytach to tylko po to, żeby sprawdzić czy maluch żyje, aparat jest stary i nawet nie da się pomierzyć szkraba.
Takie dokładnie USG to mam na 12, 21 i 30 tydzień, muszę się na to zapisywać. Więc o płci pewnie dowiem się dopiero w 21 tygodniuNiby lekarka przebąkiwała, że na jej oko to chłopak, ale nie zrobiła żadnego ujęcia z penisem, ani nic z tych rzeczy więc nie traktuję tego jako pewne info
Marzę o córce, ale już odpuściła mnie ta ciekawość i to myślenie, żeby tylko była córka. Doszłam do etapu, że naprawdę wszystko mi jedno
Za to moje piersi szaleją, głównie lewa, poza wrażliwością doszły bóle, nie daj Boże zatrę sutek o bluzkę i już mam 20 min irytacji bólowej, masakra, do tego całe sutki są ciemne i twarde, czekam, aż zacznie z nich się ulewać, podobno po 20 tygodniu się zacznie -
A ja Was dziś pozdrawiam z próbą nowego przepisu ciasteczek na święta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/711d23535a1e.jpg
Jednak wiem, że w tym roku przy pieczeniu będę potrzebowała pomocy, bo nie umiem tyle wystać ile bym chciała... Jak za długo postoję to strasznie boli mnie w okolicach korzonek.Emisia35, klarunia1978, Axana, Anna Stesia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość