X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze. Ale ten czas zleciał. Szkoda, że mdłości jeszcze nie odeszły ale liczę, że po mału się uspokoją.

Ja dziś miałam straszne sny o apokalipsie zombie eh. Chyba muszę przestać oglądać walking death :-( tyle się w śnie nalatałam i pozabijałam tych portów, że obudziłam się z strasznym bólem głowy. Zdecydowanie wolę sny dla dorosłych :-P

Ruth lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Witam Was w sobotę!

U mnie przeziębienie, tabletki do ssania prenalen, dużo czosnku i Wit. D w różnych wariantach i będę walczyć. Ale czuje się fatalnie, trochę mnie opowieści o Waszych snach za to rozweseliły. :-*
    Endokrynolog mówił mi aby nie przekraczać 2 tys jednostek wit d bo mogą kości dziecku za szybko stwardnieć.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, tak jak napisała tegz - na tym etapie nie oznacza to jeszcze nic złego, bo łożysko ma czas, żeby się podnieść, ale raczej powinnyśmy się oszczędzać.

Chyba muszę się pogodzić z tym, że mieszkanie w tym roku nie będzie błyszczeć na święta ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez nisko łożysko poki co, ale gin na usg zapewniła, ze narazie nie ma co sie martwić, bo ma czas zeby sie podnieść.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra tak jak dziewczyny piszą ona na ma czas podnieść się, tylko trzeba duzo odpoczywać, mi obniżla sie po krwiaki i lekarz kazał jak najwięcej leżeć ,ale caly czas powtarzają ze jak ciąża będzie rosła to i kosmowka podniesie dopiero po 20tc można mówić o łożysku przodującym.

Tegz mialam ostatnio podobny sen ,tez snilo mi sie ze urodziłam na wizycie u swojego lekarz i poród trwał 5 minut:d zeby nie było zna odwrót ze bedzie trwał bardzo długo:d

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh widzę sny na tapecie :) mi też się dziś śniło dziecko. mała była prześliczna i miała tak gęste piękne włoski :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Jakie to jest meczace... Niby ciagle "spie" a snu w tym tyle co nic. W nocy sie budze i za nic nie moge zasnac. Biore telefon i godzine cos tam czytam. Czasem dwie. Rano wstaje nieprzytomna.
    Ja mam to samo :-)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) Wczoraj byliśmy na imieninach u mojej babci i wróciliśmy koło 23,spałam z synem do 9,00 a mąż wstał wcześniej bo dzisiaj i jutro pracuje.Dzisiaj syn ma zawody w judo to byliśmy tylko na zakupach trochę się poobijamy i idziemy na rozgrzewkę.Później ogarnę mieszkanko,ewentualnie jutro :p choinkę ubierzemy za tydzień.Nie dochodzi do mnie,że za 2 tyg święta,pada deszcz,wieje i wygląda podwórko jesiennie a nie zimowo :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po :-) Tak na szybkiego napiszę, bo zaraz mam gości - rodziców. Będzie dziewczyneczka, wszystko w normie, NT, kostka nosowa też jest :-)!!! Ale emocje, dzięki za kciukasy :-) Mam pobraną krew na test pappa, miałam nie robić, ale lekarz namówił. Męża i córci nie brałam, trochę szkoda, bo razem raźniej jednak.
    Mała po batoniku uciekała, dobra ta metoda na słodko :-) Serce tylko mnie zmartwiło, bo 156. Ale lekarz mówił, ze ok i tego się trzymam.
    Ja albo erotyczne albo tak pokręcone, że hej...Ostatnio śniło mi się, że miałam kochanka, mąż mnie złapał i będzie po porodzie robił testy DNA.
    A co do płci, liczyłam na chłopca, ale jestem szczęśliwa, że dziewczynka, będzie przyjaciółka dla mojej malutkiej córeczki :-) Ważne, że zdrowa :-)
    Pytałam o dźwiganie córci, jednak kazał ograniczyć, mimo że ciążą w porządku przebiega i nie ma zagrożeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 13:13

Ruth, KlaudiaS, pilik, welonka, ptaszek, Tròjka, malka, witaminkab, Anitka201, Wonderland, Arga, Pysiaczek89, Anna Stesia, A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wieści, cieszę się razem z Tobą:):):).
    A dwie panienki z taką małą różnicą pięknie się dogadają.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy juz przed 12 tygodniem znacie pleć a u mnie juz 15i dalej nie wiem co tam siedzi w brzuchu

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie przejmuj się, to bardzo częste że dopiero w 15-16 tygodniu widać, a nie raz lekarze potwierdzają dopiero na połówkowych!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Endokrynolog mówił mi aby nie przekraczać 2 tys jednostek wit d bo mogą kości dziecku za szybko stwardnieć.
    Jejku dziękuję Ci, oczywiście chodziło mi o witaminę C....ale chyba zatoki zacmily mi klawiaturę ;)

Ale dziękuję za czujność :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u swojego lekarza moze tez bym juz wiedziała ,ale w szpitalu to inaczej do wszystkiego podchodzi sie .

Mamy przełom plamienia praktycznie ustały:) trzymać kciuki aby w poniedziałek mnie puścili :p

Tròjka, Kropka89, Arga, anna23, pilik, summer86, KlaudiaS, Anna Stesia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży płeć poznałam dopiero na połówkowych, bo wcześniej się nie dało. Choć koleżance w przez całą ciążę wszyscy lekarze mówili, że będzie córka a urodził sie syn :-) Więc rożnie to bywa.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką poznałam płeć dopiero na połówkowych. Teraz mam nadzieję, że poznam przed świętami ale jak będzie zobaczymy.

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na patologii ciąży to były ze mną 2 dziewczyny które miały mieć córeczki i to do konca ciąży tak było a przy porodzie wyszli chłopcy :)
    Pochwalę się że synuś zajął 2 miejsce w zawodach judo:)
    Oczywiście gratuluję udanych wizyt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 15:34

Ruth, pilik, Emisia35, summer86, Tròjka lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu wcześniejszych dowiedziałam się na usg 11-12 tydzień..teraz myślę że w następny poniedziałek maleństwo się nam pokaże w pięknej krasie :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie USG na wizytach to tylko po to, żeby sprawdzić czy maluch żyje, aparat jest stary i nawet nie da się pomierzyć szkraba.

Takie dokładnie USG to mam na 12, 21 i 30 tydzień, muszę się na to zapisywać. Więc o płci pewnie dowiem się dopiero w 21 tygodniu :) Niby lekarka przebąkiwała, że na jej oko to chłopak, ale nie zrobiła żadnego ujęcia z penisem, ani nic z tych rzeczy więc nie traktuję tego jako pewne info :P

Marzę o córce, ale już odpuściła mnie ta ciekawość i to myślenie, żeby tylko była córka. Doszłam do etapu, że naprawdę wszystko mi jedno :)

Za to moje piersi szaleją, głównie lewa, poza wrażliwością doszły bóle, nie daj Boże zatrę sutek o bluzkę i już mam 20 min irytacji bólowej, masakra, do tego całe sutki są ciemne i twarde, czekam, aż zacznie z nich się ulewać, podobno po 20 tygodniu się zacznie :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was dziś pozdrawiam z próbą nowego przepisu ciasteczek na święta ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/711d23535a1e.jpg
    Jednak wiem, że w tym roku przy pieczeniu będę potrzebowała pomocy, bo nie umiem tyle wystać ile bym chciała... Jak za długo postoję to strasznie boli mnie w okolicach korzonek.

Emisia35, klarunia1978, Axana, Anna Stesia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ