X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbka zjedzona raz na jakiś czas (np raz w miesiącu) jest Ok. Potwierdziłam tonu lekarza. Nie można jej jeść często ze względudu na wir A. W 1 ciazy jak miałam ochotę to jadłam. Np na św Marcina jeździmy do Czech na gęsinę i tam zawsze serwują pasztet z gęsich wątróbek. W tym roku tez go sobie nie odmówiłam :-)

Co do śledzia to tez Ok :-) nawet dzisiaj jadłam :-)

Łosoś tak ale wędzony na ciepło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 20:44

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha trzymaj się i daj znać co i jak. Mam nadzieje, że szybko przejdzie.

Sama mam problem od kilku dni z bólami głowy a dzisiaj w pakiecie mam ból po wyrwaniu zeba. Dużego, ciężkiego do wyrwania zęba :( a żeby było mało okazało sie, że na jednym z korzeni miałam zmiany zapaleniowe i myślałam, że zejdę z tego fotela mimo znieczulenia.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak za długo postoję/pochodzę to dół kręgosłupa aż piecze i muszę iść leżeć i jestem wtedy bez kontaktu z 2 godziny. Nawet nie umiem wtedy do łazienki wstać.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ja świńskiej wątróbki nie ruszę, no nie ma opcji :-) do wołowej zraziłam się tak ze na sama myśl mnie mdli. Myśle ze te kurczakj żyją tak krótko ze nie nagromadzą dużo toksyn.

To samo tyczy się tuńczyka i ryb morskich. Jak często trzeba by było je jeść aby nam zaszkodziła rtęć w nich gromadzona? Podobno codziennie (kilka razy dziennie).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień sprzątałam, koło 17 miałam już tak mocny ból brzucha ze musiałam odpocząć. Niestety głowa by chciała zrobić więcej, ciało nie pozwala. Po ciazy sobie odbijemy. Wy tez się tak odpalilyscie ze sprzątaniem? Ja dochodzę do takich zakamarków ze aż się mąż łapie za głowę :-)
    Przy miłościach nie byłam w stanie nic zrobić, pomimo ze codziennie przed praca odkurzam to i tak dom był zapuszczony. Teraz szafka po szafce dochodzę do ładu :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Teqz ja świńskiej wątróbki nie ruszę, no nie ma opcji :-) do wołowej zraziłam się tak ze na sama myśl mnie mdli. Myśle ze te kurczakj żyją tak krótko ze nie nagromadzą dużo toksyn.

To samo tyczy się tuńczyka i ryb morskich. Jak często trzeba by było je jeść aby nam zaszkodziła rtęć w nich gromadzona? Podobno codziennie (kilka razy dziennie).
    Ja czytałam ze niekoniecznie codziennie. Tuńczyka (ale nie pamietam ile) można jeść co 3-4 dni w zależności od naszej wagi (im jesteśmy cięższe tym więcej tuńczyka możemy zjeść). Nie powinno się częściej bo rtęć zostaje w naszym organizmie na długo.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja dzisiaj cały dzień sprzątałam, koło 17 miałam już tak mocny ból brzucha ze musiałam odpocząć. Niestety głowa by chciała zrobić więcej, ciało nie pozwala. Po ciazy sobie odbijemy. Wy tez się tak odpalilyscie ze sprzątaniem? Ja dochodzę do takich zakamarków ze aż się mąż łapie za głowę :-)
    Przy miłościach nie byłam w stanie nic zrobić, pomimo ze codziennie przed praca odkurzam to i tak dom był zapuszczony. Teraz szafka po szafce dochodzę do ładu :-)

Mi ginekolog nie pozwolił prawie w ogóle sprzątać a że mąż był ze mną, to się zgadali że podlogi, firanki i wszystko ciężkie mąż robi i będzie robić a na Święta w ogóle mam zakaz podniecania się nawet sprzątaniem, układaniem itp. A ja tak to lubię!!!! Z drugiej strony ogromnie doceniam takiego złotego męża. :)))

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wątróbki powiem tak leze na ginekologii gdzie praktycznie caly oddział kobiet w ciazy i dzisiaj mieliśmy na obiad kawałek wątróbki przez 3tygodnie drugi raz jem w szpitalu wątróbkę można tylko nie za często. To tak jak z marchwią nie wolno duzo jeść bo zawiera witaminę A a w szpitalu bardzo często jest świeża marchew ,naprawdę trzeba jeść na okrągło zeby przesadzic.

Co do pleców mnie od leżenia boli okropnie lewy bok i kość ogonowa po nocy jak wstaje to wyglądam jak babunia zgarbiona , śmieje się ze lepiej ode mnie chodzą dziewczyny w 40tc. Leżąc w szpitalu zaobserwowałam ze jest duży wysp bliźniąt :-)

A powiedzcie smażony/zapiekany ser camembert można ? Bo chodzi za mną juz od dawna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:15

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Co do wątróbki powiem tak leze na ginekologii gdzie praktycznie caly oddział kobiet w ciazy i dzisiaj mieliśmy na obiad kawałek wątróbki przez 3tygodnie drugi raz jem w szpitalu wątróbkę można tylko nie za często. To tak jak z marchwią nie wolno duzo jeść bo zawiera witaminę A a w szpitalu bardzo często jest świeża marchew ,naprawdę trzeba jeść na okrągło zeby przesadzic.

Co do pleców mnie od leżenia boli okropnie lewy bok i kość ogonowa po nocy jak wstaje to wyglądam jak babunia zgarbiona , śmieje się ze lepiej ode mnie chodzą dziewczyny w 40tc. Leżąc w szpitalu zaobserwowałam ze jest duży wysp bliźniąt :-)

A powiedzcie smażony/zapiekany ser camembert można ? Bo chodzi za mną juz od dawna

Wysyp bliźniąt może ze względu na invitro?
    Dużo ludzi ma teraz problem z zajściem w ciążę i invitro staje się coraz powszechniejsze, przynajmniej w moim środowisku. A jak u Was?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak rozmawialam z tymi dziewczynami to ciążę naturalne ale wszystkie juz po 35lat ,jedna urodziła w 36tc dwie dziewczynki i jak przyszla nas odwiedzić to mówi ze malutkie pytamy ile maja a ona ze jedna2600 a druga 2300 t bardzo ładnie jak na bliźniaki jeszcze w tym tyg.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tak jak rozmawialam z tymi dziewczynami to ciążę naturalne ale wszystkie juz po 35lat ,jedna urodziła w 36tc dwie dziewczynki i jak przyszla nas odwiedzić to mówi ze malutkie pytamy ile maja a ona ze jedna2600 a druga 2300 t bardzo ładnie jak na bliźniaki jeszcze w tym tyg.

U mnie kuzynka, po długich staraniach (ok. 10 lat) w tym laparoskopii i trzech poronieniach zdecydowała się na invitro i bliźniaki oczywiście, ale całą ciążę, bite 9 miesięcy leżała, z przerwami na szpital oO

Urodziła szczęśliwie dwóch chłopców mając ok 45 lat, ale swoje przeszła oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde..ja ostatnio miałam straszną ochotę na łosiosa wędzonego. Trochę tych kanapek było. Niby czytalam że nie powinno się jeść w ciąży ale też kilka razy spotkałam się z odpowiedzą ze można ale nie za dużo :/ ciężkie to życie ciężarnej :p teraz będę jeść na ciepło tylko!

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leria ja nie mialam na myśli ze 35lat to ze pozno czy cos ,chodziło mi o to ze po 30r częściej zdarzają sie bliźniaki

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówi sie, ze im kobieta starsza, tym ciężej zajść w ciąże. Ile macie lat i jak długo się staralyscie? Jestem ciekawa jak jest w praktyce :) ja mam 23 lata, udało się w drugim cyklu.

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Leria ja nie mialam na myśli ze 35lat to ze pozno czy cos ,chodziło mi o to ze po 30r częściej zdarzają sie bliźniaki

Nie odebrałam tego w taki sposób, po prostu opisałam historię kuzynki :)

Ale ciekawe jest to co mówisz, nie wiedziałam o tym, czyli być może kolejna moja ciąża (jeśli będzie) to będzie bliźniacza :)))

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki są też po stymulacjach, np clo. Jajeczka są wtedy lepszej jakości, ale skutkiem ubocznym może być ich ilość.
    Ja mam 30 lat, w tę ciąże zaszłam w 28 cyklu.

• anna23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 23 lata, staraliśmy się 9 cykli

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leria tak czytałam gdzies :) no i jak widzę sprawdza sie poniekąd. Podziwiam kobiety które tak dlugo starają sie ja nie wiem czy miałabym tyle sił mi bylo juz ciężko po1,5roku gdzie widziałam ze reaguje na stymulacje i nic .

Dziewczyna na sali opowiadała ze jej siostra miała duże problemy zajściem w ciążę pierwsze dziecko urodziła dzieki iui a później tak się rozkręciła zachodziła naturalnie w ciążę o wieku 33lat ma 6 dzieci i wszystkie po cc .

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Bliźniaki są też po stymulacjach, np clo. Jajeczka są wtedy lepszej jakości, ale skutkiem ubocznym może być ich ilość.
    Ja mam 30 lat, w tę ciąże zaszłam w 28 cyklu.

Ja 30, zaszłam w 1 cyklu, puste jajo, 2 m-ce i znów w pierwszym cyklu starań..

..zajść to jedno, ale utrzymać - przeraża mnie to.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już gorzej ze sprzątaniem, mam spora powierzchnię do sprzątania, zawsze codziennie odkurzałam, na wieczór myłam podłogi...ledwo żyję. A przy małym dziecku chciałam mieć czyste podłogi, nic, odpuszczę. Coś za coś. Drugie maleństwo też ważne.
    Nawet na święta odpuszczę mycie okien czy pranie firan...
    Lepiej sprzątajmy na raty i część rzeczy odpuśćmy. Jeszcze się nasprzątamy ;-)
    Ja jestem z ciąży bliźniaczej, mama naturalnie zaszła. Różnie z tymi dwojaczkami jest, tez znam 2 pary po In Vitro albo po leczeniu, ale tez jedną parę naturalnie. A zawsze myślałam, że bliźniaki najczęściej rodzą się mamom po 20-tce, starsze dziewczyny mają problem z zajściem, a tu proszę.
    Sporo na ulicy widzę podwójnych wózeczków :-) Mam sentyment do takich maluszków.
    To prawda, sporo znam osób,które mają problem z zajściem, albo wcale nie mogą.
    U mnie córa tak jakby w I cyklu, było w jednym miesiącu bez zabezpieczenia, ale nie miałam wtedy owulacji ;-) w I ciąży w ciągu pół roku, ale z córcią już dłużej 11 miesięcy. A teraz szybciutko :-) Nigdy nie byłam w żądnej klinice na szczęscie, ale ciąża z córcią po clo. Nie chciałam czekać na swoją owu 2 miesiąće.

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ