X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    A ja Was dziś pozdrawiam z próbą nowego przepisu ciasteczek na święta ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/711d23535a1e.jpg
    Jednak wiem, że w tym roku przy pieczeniu będę potrzebowała pomocy, bo nie umiem tyle wystać ile bym chciała... Jak za długo postoję to strasznie boli mnie w okolicach korzonek.
    Wygldają pyyyysznie! :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie że idę do teściowej a na pierwszy dzień do mamy. Coś zrobię ale bardzo symbolicznie:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, pysznie wyglądają ciasteczka, poprosze jedno :-)
    Klarunia, limit nieszczęść wyczerpałyśmy, teraz już tylko będzie dobrze :-)
    U mnie mąż będzie przegłosowany - nawet pies ma cipkę ;-) Ale nie ukrywam, bardzo się cieszę z kolejnej córuni. Na usg jak gin pokazał mi płeć troszkę mina mi zrzędła, bo już nastawiłam się na Jerzyka. A teraz czuję radość. Myślę nad Dominiką, Ingą...Ale imienia jeszcze nie mam do końca wybranego.
    I coś czuję, że już na pewno zdecyduję sie na 3 dziecko. Zawsze miałam przeczucia, że będę miała 3, w tym jednego chłopczyka.
    Powiem jeszcze tak - sprawdzają się metody z owulacją, przynajmniej u mnie 100 % - w dniu owulacji wyszedł mi chłopak, parę dni przed dziewuszka.
    Welonka, super,że plamienia ustępują, jeszcze trochę i będziesz w domku.
    Dziewczyny, mam łożysko na tylnej ścianie wysoko - już czuję pukanie i dotykania. Od wczoraj.
    W ciąży z córcią poczułam dużo później, bo miałam na przedniej centralnie.
    Zależy też od temperamentu dziecka.
    To jutro chociaz wolne od wizyt mamy ;-) :)

klarunia1978, Arga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Anna, pysznie wyglądają ciasteczka, poprosze jedno :-)
    Klarunia, limit nieszczęść wyczerpałyśmy, teraz już tylko będzie dobrze :-)
    U mnie mąż będzie przegłosowany - nawet pies ma cipkę ;-) Ale nie ukrywam, bardzo się cieszę z kolejnej córuni. Na usg jak gin pokazał mi płeć troszkę mina mi zrzędła, bo już nastawiłam się na Jerzyka. A teraz czuję radość. Myślę nad Dominiką, Ingą...Ale imienia jeszcze nie mam do końca wybranego.
    I coś czuję, że już na pewno zdecyduję sie na 3 dziecko. Zawsze miałam przeczucia, że będę miała 3, w tym jednego chłopczyka.
    Powiem jeszcze tak - sprawdzają się metody z owulacją, przynajmniej u mnie 100 % - w dniu owulacji wyszedł mi chłopak, parę dni przed dziewuszka.
    Welonka, super,że plamienia ustępują, jeszcze trochę i będziesz w domku.
    Dziewczyny, mam łożysko na tylnej ścianie wysoko - już czuję pukanie i dotykania. Od wczoraj.
    W ciąży z córcią poczułam dużo później, bo miałam na przedniej centralnie.
    Zależy też od temperamentu dziecka.
    To jutro chociaz wolne od wizyt mamy ;-) :)
    U mnie sposób z owulacją też się sprawdził.
    Od zawsze pierwszego chciałam syna i tak też celowaliśmy ;)
    Co do imienia...Inga jest pięknie :)

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo dzisiaj funkcjonuje. Ból głowy i zębów mnie wykańcza. Aktualnie czekam na pomocy doraźnej. Przede mną minimum 1,5 h czekania z bólem niedoopisania.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella super, że wszystko dobrze już masz połowę stresu mniej :D i Inga mi sie tez podoba :) ja mam usg w poniedziałek... strasznie mi się wlecze czas...

Anna ciasteczka wyglądają przepysznie :D nie znikną do świąt?

My dzisiaj kupiliśmy choinkę i w domu zrobiło się klimatycznie ale tego samego nie można powiedzieć o widoku za oknem :/

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie USG na wizytach to tylko po to, żeby sprawdzić czy maluch żyje, aparat jest stary i nawet nie da się pomierzyć szkraba.

Takie dokładnie USG to mam na 12, 21 i 30 tydzień, muszę się na to zapisywać. Więc o płci pewnie dowiem się dopiero w 21 tygodniu :) Niby lekarka przebąkiwała, że na jej oko to chłopak, ale nie zrobiła żadnego ujęcia z penisem, ani nic z tych rzeczy więc nie traktuję tego jako pewne info :P

Marzę o córce, ale już odpuściła mnie ta ciekawość i to myślenie, żeby tylko była córka. Doszłam do etapu, że naprawdę wszystko mi jedno :)

Za to moje piersi szaleją, głównie lewa, poza wrażliwością doszły bóle, nie daj Boże zatrę sutek o bluzkę i już mam 20 min irytacji bólowej, masakra, do tego całe sutki są ciemne i twarde, czekam, aż zacznie z nich się ulewać, podobno po 20 tygodniu się zacznie :P
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam mleka ani siara aż do porodu. Teraz karmię więc mam mleko ale młoda pije coraz mniej i chyba jest gestsze to mleko.

Sylwusia100 lubi tę wiadomość

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    A ja Was dziś pozdrawiam z próbą nowego przepisu ciasteczek na święta ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/711d23535a1e.jpg
    Jednak wiem, że w tym roku przy pieczeniu będę potrzebowała pomocy, bo nie umiem tyle wystać ile bym chciała... Jak za długo postoję to strasznie boli mnie w okolicach korzonek.

Wyglądają pysznie! Ja ze świątecznych wypieków przygotowuję piernika, ale efektem pochwalę się dopiero tuż przed świętami. Na razie ciasto dojrzewa już od około miesiąca :)

U mnie dzisiaj dzień zakupowy, oglądaliśmy dzisiaj wózki w Smyku, żeby zobaczyć co jest. Teraz padłam bo 4h w galerii mnie wykończyły.

No i jeszcze ważniejsze, zakupiona żywa choinka! Jutro ubieramy :) U Was już stoją? :) Ja w domu rodzinnym zawsze ubieram dzień przed Wigilią ale w swoim nie mogę się doczekać tego klimatu i zapachu :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinkę kupimy jakoś przed wigilią.

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Agnella super, że wszystko dobrze już masz połowę stresu mniej :D i Inga mi sie tez podoba :) ja mam usg w poniedziałek... strasznie mi się wlecze czas...

Anna ciasteczka wyglądają przepysznie :D nie znikną do świąt?

My dzisiaj kupiliśmy choinkę i w domu zrobiło się klimatycznie ale tego samego nie można powiedzieć o widoku za oknem :/
    Tych już nie ma (było tylko 70 sztuk). To była próba żeby wiedzieć ile porcji muszę zrobić na święta :D i jak smakują.
    Ja też nie robię wigilii tylko na każdy dzień gdzieś idziemy, jednak ciasta i ciasteczka zawsze robię bo jesteśmy słodkie dupki i ile byśmy nie zrobili to i tak braknie

Anna Stesia lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ale robisz smaka wyglądają apetycznie :)

Strasznie mnie męczą gazy :(:(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jecie w ciąży wątróbkę i śledzie? Wątróbka chodzi za mną już drugi dzień, ale internety huczą, że nie wolno. Śledź to samo...

• lilek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha hej ja wlasnie tez z pytaniem z dziedziny kulinariow: łosoś wędzony - można??

Czara - jakie śledzie? Ja pierwsze tygodnie jadłam niemal wyłącznie śledziki na raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 20:21

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez tak czasami boli w krzyżu? Sprzątałam dzisiaj trochę za długo i jak leżę jest Ok, ale jak próbuje wstać to boli jak cholera... i drugie pytanie - czy któraś z was piecze przy sikaniu? Mi bakterie wyszły Ok, ginekolog w pon nie widziała żeby coś było nie tak w środku, a czasami tak zapiecze ze czuć jak ogień :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 20:22

• teqz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dziewczyny, jecie w ciąży wątróbkę i śledzie? Wątróbka chodzi za mną już drugi dzień, ale internety huczą, że nie wolno. Śledź to samo...
    Wątróbki nie jedz, ale śledzie jak najbardziej są Ok.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krzyz pobolewa jak dlugo stoje/chodze, pol dnia spedzilam w poszukiwaniu prezentow i wlasnie poleguje.

Czekaja mnie pierogi do zrobienia i nie wiem, jak dam rade :/

Agnella -Inga swietne imie, moja siostra takie ma i mi sie b podoba :)

U nas wybor padl na Ignacego - uff poszlo szybko i bez roznicy zdan ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilek, internety nie pozwalają wędzonego łososia ;)

• Axana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Haha hej ja wlasnie tez z pytaniem z dziedziny kulinariow: łosoś wędzony - można??

Czara - jakie śledzie? Ja pierwsze tygodnie jadłam niemal wyłącznie śledziki na raz :D

Generalnie nie wolno nic wędzonego na zimno, co innego np. makrela wędzona na gorąco. Chodzi o bakterie tak samo jak przy surowym mięsie, np. tatarze. Śledzie to inna bajka bo są w solance, a więc nie są surowe.

Co do wątróbki, ma witaminę A więc w dużej ilości na pewno nie wolno, ale mamaginekolog mówiła że w małych ilościach nie zaszkodzi. Pasztety też można jeść bo witaminy A z wątróbki jest w nich niewiele.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Was tez tak czasami boli w krzyżu? Sprzątałam dzisiaj trochę za długo i jak leżę jest Ok, ale jak próbuje wstać to boli jak cholera... i drugie pytanie - czy któraś z was piecze przy sikaniu? Mi bakterie wyszły Ok, ginekolog w pon nie widziała żeby coś było nie tak w środku, a czasami tak zapiecze ze czuć jak ogień :/

Ja od siedzenia mam ból w krzyżu, od długiego stania i nawet od leżenia - jak wstaję to ciężko jest mi się podnieść - kręgosłup doskwiera. Nieco mnie to martwi bo ... co będzie za 3 miesiące? oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wątróbki to ja bym dodała:

Ponadto wątroba jest organem, który odpowiada za oczyszczanie organizmu z toksyn – bez względu na to, czy jest to wątroba człowieka, cielaka, świni czy kurczaka. Gromadzą się w niej szkodliwe substancje, takie jak ołów czy kadm. Mogą one być niebezpieczne dla organizmu mamy, a także rozwijającego się dziecka.

Czy to wszystko oznacza, że kobieta w ciąży nie powinna w ogóle jeść wątróbki? Jeśli zjesz ją raz na jakiś czas, nic złego się nie stanie. Pamiętaj, że wątróbka dostarczy Ci wartościowego białka, żelaza, a także kwasu foliowego.

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ