X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pięknych wzrostów bety :)
    Ja nie wytrzymałam i umówiłam się prywatnie do lekarza którego poznałam ostatnio w szpitalu. Przyjmuje tylko prywatnie 40km ode mnie, ale wzbudził we mnie duże zaufanie. Jak leżałam po poronieniu to tylko on pytal jak sie czuje i tak jakoś napawał mnie nadzieją, że w końcu sie uda. Wizyta w poniedziałek, będę musiała urwać się z pracy, coś im tu pościemniam bo na razie nie mam zamiaru nikomu nic mówić. Tym bardziej że moi pracodawcy to wyrozumiali nie są :(. Też mam nadzieję usłyszeć juz serduszko mojego skarba :)
    Okropnie się czuje, z dnia na dzień mam coraz mniej siły i też sie zastanawiam nad L4. Tym bardziej że musze codziennie wstawać o 5 i jechac autobusem 40km do pracy,a teraz tyle infekcji dookoła a w domu ląduje dopiero o 18...

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć ;)opowiedz coś o sobie i na kiedy masz termin. Też jestem rocznik 93

Ja równie jestem 93

tomania2806, kasju lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) trochę mnie tu nie było. Witam nowe Mamusie i gratulacje. Piękne przyrosty hcg aż buzia się śmieje :D ja usg mam w środę a od dziś już na L4 :D miłego dnia wszystkim!

kasju, Madzik84 lubią tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Gratuluje pięknych wzrostów bety :)
    Ja nie wytrzymałam i umówiłam się prywatnie do lekarza którego poznałam ostatnio w szpitalu. Przyjmuje tylko prywatnie 40km ode mnie, ale wzbudził we mnie duże zaufanie. Jak leżałam po poronieniu to tylko on pytal jak sie czuje i tak jakoś napawał mnie nadzieją, że w końcu sie uda. Wizyta w poniedziałek, będę musiała urwać się z pracy, coś im tu pościemniam bo na razie nie mam zamiaru nikomu nic mówić. Tym bardziej że moi pracodawcy to wyrozumiali nie są :(. Też mam nadzieję usłyszeć juz serduszko mojego skarba :)
    Okropnie się czuje, z dnia na dzień mam coraz mniej siły i też sie zastanawiam nad L4. Tym bardziej że musze codziennie wstawać o 5 i jechac autobusem 40km do pracy,a teraz tyle infekcji dookoła a w domu ląduje dopiero o 18...

Hej :)

Widze ze podobny czas zajscia :)
    Jak cie to.pocieszy ja we wrzesniu wzielam.slub i wyprowadzilam sie do meza na wies i teraz musze dojeżdżać do.pracy 80 km :/

Martyna
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duzo piszecie witam i gratuluje pieknach bet i wizyt !
    Nadrabiam was ale z Zosienka nie jest az tak latwo :)

Co do bety u mnie w Szwajcarii jej nie robia wogole... wiec nawet nie mozna nigdzie jej zrobic lub na wlasne zyczenie czeka sie 2 tyg na wynik, wiec umowie sie do lekarza na piatek lub przyszly tydzien.

Co do L4 ... ja Zosia pracowalam do 7 miesiaca ( 80% ) i z domu czesciowo po czym spedzilam miesiac w szpitalu przed porodem i Zosia urodzila sie 6 tyg za wczesnie, tutaj jest tylko 12 tyg macierzynskiego ja wzielam dodatkowe 4 bezplatnego i teraz bede pracowala tylko do grudnia pozniej juz przestane pracowac, teraz postapilabym inaczej niz w poprzedniej ciazy ale myslalm jak to bedzie co powiedza itd.

i na pewno bede miala cesarke po raz dtugi :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Czesc ! :)
    Pierwszy test zrobilam w sobote rano , dzien przed @ i byla nie bardzo ciemna ale widoczna kreska, wczoraj zrobilam strumieniowy tylko ze juz o czulosci 25 i byla troche jasniejsza, ten sobotni byl o czuloaci 10 i dzisiaj powtorka, zrobiłam o czulosci 25 i juz gruba krecha dzisiaj :D z wyliczeń wynika ze kolo 17 czerwca ale teraz musze isc do ginekologa potwierdzic ze wszystko ok :) niedawdno wzielam slub wiec musze ogarnac jak sie dostac tam gdzie mieszkam teraz :) zastanwiam sie czy isc na beta hcg caly czas :D ty bylas? Jak u Ciebie wyglada?
    Witaj ;) dopisałam cie do naszej listy :D

Vero lubi tę wiadomość

• Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Dziekuje :)

Martyna
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Mogłabyś również mnie dopisać;> według kalendarza belli mam termin na 6.10. Z góry dziękuję

Marya lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi post. ;/

Martynka współczuję że tak daleko dojeżdżasz do pracy, ja juz wymiękam :(

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Ucięło mi post. ;/

Martynka współczuję że tak daleko dojeżdżasz do pracy, ja juz wymiękam :(

Ja powoli tez :/ poki co czuje sie dobrze wiec zobaczymy ile bedr jezdzic :)

Martyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero za tydz. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Naczytalam sie glupot i teraz mysle

• Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Ja powoli tez :/ poki co czuje sie dobrze wiec zobaczymy ile bedr jezdzic :)

Moj lekarz powtarzał ze chodzenie nie jest tak zle jak siedzenie , ja do pracy od drzwi do drzwi mam 2h w jedna stronę poki co planuje dojeżdżać tylko 2x w tyg reszta z domu oszczedzajcie sie kobietki :*

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M8isia wrote:
    Ja mam wizyte dopiero za tydz. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Naczytalam sie glupot i teraz mysle

No właśnie najgorzej się naczytać :( Też to przerabiałam... i zamiast przestać to czyta się dalej, a potem niepotrzebnie się myśli.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że robienie tej bety co jakiś czas to tylko w stresy może wpedzic. Ja już zaczynam czytać w internecie o przyrostach itd to zaczynam się stresowac. :(

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja już nie robię. Zrobiłam dwie pięknie rośnie :) teraz stres nie jest nam potrzebny

Asiulka88 lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej tez nie miałam szansy zrobic wiec robiłaś testy hahah zeby zobaczyć czy kreska ciemniejsza , nie czytajcie bo tylko bedzie sie stresować !!

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też dochodzę do tego wniosku co ma być to będzie. Jak ma być dobrze to będzie dobrze. Jak ma być źle to i nawet beta mi nie pomoże (chociaż myślę że wszystko będzie dobrze) a czekanie na wyniki i stresowanie się nie ma sensu. Tym bardziej, że każda z nas jest inna i czy wzrost o tyle procent może świadczyć o tysiąc różnych rzeczy. Wszystkim życzę z całego serca pełnych '' BRZUSZKÓW '' :)

Paula2702, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Asiulka
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka pięknie powiedziane :)

Asiulka88 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Angrut Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś się nie stresuje będzie co ma być :p co prawda wynik bety porównam dopiero na wizycie. Weszło haha to i za jakiś czas wyjdzie oby w terminie, a nie przed ;)

kasju lubi tę wiadomość

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie ;) Gratulacje dla wszystkich dziewczyn co robily bete :-)

Ha, widzisz, nie ma sie czym martwic, wszystko bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:32

3jgx9jcgckdpkn2y.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ