X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pięknych wzrostów bety :)
    Ja nie wytrzymałam i umówiłam się prywatnie do lekarza którego poznałam ostatnio w szpitalu. Przyjmuje tylko prywatnie 40km ode mnie, ale wzbudził we mnie duże zaufanie. Jak leżałam po poronieniu to tylko on pytal jak sie czuje i tak jakoś napawał mnie nadzieją, że w końcu sie uda. Wizyta w poniedziałek, będę musiała urwać się z pracy, coś im tu pościemniam bo na razie nie mam zamiaru nikomu nic mówić. Tym bardziej że moi pracodawcy to wyrozumiali nie są :(. Też mam nadzieję usłyszeć juz serduszko mojego skarba :)
    Okropnie się czuje, z dnia na dzień mam coraz mniej siły i też sie zastanawiam nad L4. Tym bardziej że musze codziennie wstawać o 5 i jechac autobusem 40km do pracy,a teraz tyle infekcji dookoła a w domu ląduje dopiero o 18...

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć ;)opowiedz coś o sobie i na kiedy masz termin. Też jestem rocznik 93

Ja równie jestem 93

tomania2806, kasju lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) trochę mnie tu nie było. Witam nowe Mamusie i gratulacje. Piękne przyrosty hcg aż buzia się śmieje :D ja usg mam w środę a od dziś już na L4 :D miłego dnia wszystkim!

kasju, Madzik84 lubią tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Gratuluje pięknych wzrostów bety :)
    Ja nie wytrzymałam i umówiłam się prywatnie do lekarza którego poznałam ostatnio w szpitalu. Przyjmuje tylko prywatnie 40km ode mnie, ale wzbudził we mnie duże zaufanie. Jak leżałam po poronieniu to tylko on pytal jak sie czuje i tak jakoś napawał mnie nadzieją, że w końcu sie uda. Wizyta w poniedziałek, będę musiała urwać się z pracy, coś im tu pościemniam bo na razie nie mam zamiaru nikomu nic mówić. Tym bardziej że moi pracodawcy to wyrozumiali nie są :(. Też mam nadzieję usłyszeć juz serduszko mojego skarba :)
    Okropnie się czuje, z dnia na dzień mam coraz mniej siły i też sie zastanawiam nad L4. Tym bardziej że musze codziennie wstawać o 5 i jechac autobusem 40km do pracy,a teraz tyle infekcji dookoła a w domu ląduje dopiero o 18...

Hej :)

Widze ze podobny czas zajscia :)
    Jak cie to.pocieszy ja we wrzesniu wzielam.slub i wyprowadzilam sie do meza na wies i teraz musze dojeżdżać do.pracy 80 km :/

Martyna
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duzo piszecie witam i gratuluje pieknach bet i wizyt !
    Nadrabiam was ale z Zosienka nie jest az tak latwo :)

Co do bety u mnie w Szwajcarii jej nie robia wogole... wiec nawet nie mozna nigdzie jej zrobic lub na wlasne zyczenie czeka sie 2 tyg na wynik, wiec umowie sie do lekarza na piatek lub przyszly tydzien.

Co do L4 ... ja Zosia pracowalam do 7 miesiaca ( 80% ) i z domu czesciowo po czym spedzilam miesiac w szpitalu przed porodem i Zosia urodzila sie 6 tyg za wczesnie, tutaj jest tylko 12 tyg macierzynskiego ja wzielam dodatkowe 4 bezplatnego i teraz bede pracowala tylko do grudnia pozniej juz przestane pracowac, teraz postapilabym inaczej niz w poprzedniej ciazy ale myslalm jak to bedzie co powiedza itd.

i na pewno bede miala cesarke po raz dtugi :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Czesc ! :)
    Pierwszy test zrobilam w sobote rano , dzien przed @ i byla nie bardzo ciemna ale widoczna kreska, wczoraj zrobilam strumieniowy tylko ze juz o czulosci 25 i byla troche jasniejsza, ten sobotni byl o czuloaci 10 i dzisiaj powtorka, zrobiłam o czulosci 25 i juz gruba krecha dzisiaj :D z wyliczeń wynika ze kolo 17 czerwca ale teraz musze isc do ginekologa potwierdzic ze wszystko ok :) niedawdno wzielam slub wiec musze ogarnac jak sie dostac tam gdzie mieszkam teraz :) zastanwiam sie czy isc na beta hcg caly czas :D ty bylas? Jak u Ciebie wyglada?
    Witaj ;) dopisałam cie do naszej listy :D

Vero lubi tę wiadomość

• Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Dziekuje :)

Martyna
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Mogłabyś również mnie dopisać;> według kalendarza belli mam termin na 6.10. Z góry dziękuję

Marya lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi post. ;/

Martynka współczuję że tak daleko dojeżdżasz do pracy, ja juz wymiękam :(

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Ucięło mi post. ;/

Martynka współczuję że tak daleko dojeżdżasz do pracy, ja juz wymiękam :(

Ja powoli tez :/ poki co czuje sie dobrze wiec zobaczymy ile bedr jezdzic :)

Martyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero za tydz. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Naczytalam sie glupot i teraz mysle

• Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Ja powoli tez :/ poki co czuje sie dobrze wiec zobaczymy ile bedr jezdzic :)

Moj lekarz powtarzał ze chodzenie nie jest tak zle jak siedzenie , ja do pracy od drzwi do drzwi mam 2h w jedna stronę poki co planuje dojeżdżać tylko 2x w tyg reszta z domu oszczedzajcie sie kobietki :*

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M8isia wrote:
    Ja mam wizyte dopiero za tydz. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Naczytalam sie glupot i teraz mysle

No właśnie najgorzej się naczytać :( Też to przerabiałam... i zamiast przestać to czyta się dalej, a potem niepotrzebnie się myśli.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że robienie tej bety co jakiś czas to tylko w stresy może wpedzic. Ja już zaczynam czytać w internecie o przyrostach itd to zaczynam się stresowac. :(

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja już nie robię. Zrobiłam dwie pięknie rośnie :) teraz stres nie jest nam potrzebny

Asiulka88 lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej tez nie miałam szansy zrobic wiec robiłaś testy hahah zeby zobaczyć czy kreska ciemniejsza , nie czytajcie bo tylko bedzie sie stresować !!

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też dochodzę do tego wniosku co ma być to będzie. Jak ma być dobrze to będzie dobrze. Jak ma być źle to i nawet beta mi nie pomoże (chociaż myślę że wszystko będzie dobrze) a czekanie na wyniki i stresowanie się nie ma sensu. Tym bardziej, że każda z nas jest inna i czy wzrost o tyle procent może świadczyć o tysiąc różnych rzeczy. Wszystkim życzę z całego serca pełnych '' BRZUSZKÓW '' :)

Paula2702, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Asiulka
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka pięknie powiedziane :)

Asiulka88 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Angrut Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś się nie stresuje będzie co ma być :p co prawda wynik bety porównam dopiero na wizycie. Weszło haha to i za jakiś czas wyjdzie oby w terminie, a nie przed ;)

kasju lubi tę wiadomość

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie ;) Gratulacje dla wszystkich dziewczyn co robily bete :-)

Ha, widzisz, nie ma sie czym martwic, wszystko bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:32

3jgx9jcgckdpkn2y.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ