X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie nie ma bliźniaków jedynie po stymulacji sa szanse ,ale nie wypatruje bliźniaków.

Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami ja juz nie mam sil do tego nic nie mogę zjeść bo zaraz mnie cofa (nie wymiotuje ) teraz nawet po wodzie z cytryna , i od tego metalicznego posmaku w buzi tez mnie mdli mycie zębów pomaga na chwile od mentosów jest mi niedobrze.

Jutro musze wytrzymać w pracy jakoś i w środę wizyta ale dopiero wieczorem

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się witam. Wszystko wskazuje na to, że również zostanę czerwcową mamą. Belly wyliczyło mi termin na 14.06. Jestem dość ostrozna ż radością, bo początkiem sierpnia straciłam maluszka ☹ zrobiłam bete w piątek i wyszła 92, a dziś 336 więc staram się być dobrej myśli. Wizyta u gin 19.10 do tej pory nie mówię nikomu oprócz męża i siostry bliźniaczki.
    Witajcie czerwcowe mamusie!

Tini, Vero, Madzik84, zielonooka7, kasju, Barbarka1984, jagodowa91, Marya lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U nas w rodzinie nie ma bliźniaków jedynie po stymulacji sa szanse ,ale nie wypatruje bliźniaków.

Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami ja juz nie mam sil do tego nic nie mogę zjeść bo zaraz mnie cofa (nie wymiotuje ) teraz nawet po wodzie z cytryna , i od tego metalicznego posmaku w buzi tez mnie mdli mycie zębów pomaga na chwile od mentosów jest mi niedobrze.

Jutro musze wytrzymać w pracy jakoś i w środę wizyta ale dopiero wieczorem
    Ja staram się jeść mało, powoli i często i nie wiem czy to pomaga czy po prostu rzadko mam mdłości. Dopadaja mnie w sumie tylko rano przed śniadaniem i dziś w trakcie obiadu (ale to dlatego, że był pyszny i za dużo sobie nalozylam :-))

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Myślałam że przy takiej becie na pewno będzie już serce widać. Ale to moja pierwsza ciąża więc chyba słabo się orientuje w tym. ;(

Moja to jest trzecia ciążą i jak widać doświadczenie mnie niczego nie nauczyło ;) To normalne, że każda z nas chce jak najszybciej iść do lekarz i usłyszeć serduszko. Tego nam wszystkim życzę :)

Marlena24, Anna Stesia lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja staram się jeść mało, powoli i często i nie wiem czy to pomaga czy po prostu rzadko mam mdłości. Dopadaja mnie w sumie tylko rano przed śniadaniem i dziś w trakcie obiadu (ale to dlatego, że był pyszny i za dużo sobie nalozylam :-))

U mnie sa 24h. Ja cokolwiek zjem jest mi niedobrze na jedzenie i picie nie mogę patrzeć ,jem na przymus co kolwiek chociaż sucha bułkę.
    Migdały pomagają na chwilę ,banana nie przechodzi mi przez buzie .
    Mam nadzieje ze lekarz cos moze przepisze na mdłości .
    Pracuje na restauracji i ledwo co wytrzymuje pierwsze 4godziny ok pozniej to tylko walczę sama ze sobą.

age.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka gdzieś na forum dziewczyny polecaly jeszcze chyba imbir ale nie jestem pewna. Poszukam, jak znajdę to dam Ci znać. Ale może też faktycznie warto lekarza zapytać. Koleżance pamiętam, że lekarz coś przepisywal z tym, że ona poza mdlosciami to codziennie tez wymiotowala.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wspolczuje... moja kolezanka tak miala dokładnie taka sama sytuacja odrazu musiala iść na zwolnienie bo nie dała rady ciągle w toalecie bo same zapachy ja wykanczaly...
    No i cała ciążę się tak męczyła biedna :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka również polecam imbir. Herbata z plasterkiem imbiru pomagała mi w pierwszej ciąży.tylko potem już nie mogłam znieść zapachu imbiru :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka może zajrzyj jeszcze tu:

http://babyonline.pl/mdlosci-w-ciazy-co-na-mdlosci-kiedy-mdlosci-w-ciazy,dolegliwosci-w-ciazy-artykul,1221,r1p1.html

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak pracujesz w restauracji to obawiam się, że jedyne co Ci pomoże to L4

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Teraz tez będzie spod znaku bliźniąt :-)

Specjalnie celowałam w czerwiec, żeby móc robić jedną imprezę urodzinową ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka współczuje :-( ja w pierwszej ciazy tez miałam takie mdłości. Nic nie pomagało, a syropami nie chacialam się faszerować. Wymęczyło mnie do 13-14 tygodnia. Później jak ręka odjął :-)
    U mnie się chyba powoli rozkręcają. Ja mam dzisiaj 5 tydz 5 dzień wiec myśle ze koło 7 tyg będę miała to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć życzę wam dobrego dnia i samych pozyyynych wiadomości :)

palusia171, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:59

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mnie tez doskwiera brak apetytu, a na slodkie nie moge patrzec. Mdlosci mialam na poczatku, teraz mi przeszly.

Trzymajcie sie dziewczyny.

palusia171 lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje mdlosci, ja tak ja w poprzedniej sa minimalne bardziej uczucie ssania w zoladku wiec wiecej jem :) a moze poprostu czesciej .
    Dzisiaj zrobilam kolejny test ladna tlusta kreseczka . Pozdrawiam

palusia171 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 10 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dołaczam do Was.Termin porodu według bbf to 10.06.2018r
    Na chwilę obecną spokojnie, bez rewelacji.

zielonooka7, Vero, Madzik84, Marya, tomania2806, Barbarka1984, Tini, kasju, jagodowa91 lubią tę wiadomość

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!:) wczoraj zrobiłam test i... bede czerwcowa mamusia :) według BBf termin to 20.06:)

Vero, zielonooka7, Madzik84, tomania2806, Mysza 3, Barbarka1984, palusia171, Tini, kasju, jagodowa91 lubią tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Angrut Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym przyszłym mamusią ;)

Nadal prócz okropnej sennosci i bólów piersi nie mam innych objawów. Praktycznie nie czuję się jakbym była w ciaży ;)

Haha to moja 3 ciąża, a przeżywam gorzej niż dwie poprzednie.

Pozdrawiam

Barbarka1984, Vero, Mysza 3 lubią tę wiadomość

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angrut który to twój tydzień ciąży? :)
    Ja też właśnie nie czuję tej ciąży jedynie co senność, lekki ból podbrzusza i szybko się męczę a w poprzedniej ciąży mdłości zaczęły się niemal od razu, ale to w sumie dopiero początek jeszcze wszystko się może rozkręcić ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ