X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angrut ost jak już trzymalam małego na rękach to śmiałam się do lekarza że jednak "wchodzenie" było o wiele przyjemniejsze i łatwiejsze jak " wychodzenie" haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:43

Madzik84, Kalarepka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy dni do wizyty, ależ mi się ten czas dłuży... Idę na NFZ, wiec nie mam pewności czy od ręki będzie usg i czy od razu ginka założy mi kartę ciąży. Dopiero jak zobaczę serducho to poinformujemy rodzinę, a tak to wiedzą bliżsi i dalsi znajomi ;) Najbardziej chciałabym powiedzieć już mamie i tylko niej, bo ona mnie wspiera i pomaga od czasu do czasu przy synku. Ojciec i teściowie zaraz pewnie zaczną psioczyć, że mamy za ciasno w mieszkaniu.

Mdłości mam od 5 dpo, ale od kilku dni trochę nabrały na sile. Najgorzej jest nad ranem w okolicach świtu - mnie skręca z głodu, bo milion pobudek w nocy, a jak jestem głodna to niedobrze mi, mąż chrapie, a synek przyspawany do piersi i jak żyć? ;)

Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą? ;) Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bety nie robiłam właśnie ze względu na niepotrzebny stres. Pamietam jak bardzo stresowałam się tymi przyrostami przy 1 ciazy. Wtedy obiecałam sobie ze przy następnej tego nie zrobię.
    Planuje pracować do końca, tzn myśle ze miesiac przed terminem zostanę już w domu. W rzeczywistości pewnie będę dochodziła do pracy. Ale ja się nie nadaje do siedzenia w domu. Nawet macierzyński planuje max 8 miesięczny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jeśli z ciąża będzie wszystko w porządku :-)

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ale naskrobałyście :d ja niestety brak czasu i nie aglad czesto ale ciesze sie ogromnie wynikami ha az kamien z serca bo trzymałam kciuki :*

u mnie z dolegliwosci poki co bole podbrzusza jajników krzyza i pachwin :D no i głodna jestem wiecznie. I zaczeła sie sikanie w nocy eh,,,
    w czwartek wizyta :d juz sie doczekac nie moge :D

Madzik84, Lisiaa lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Mogłabyś również mnie dopisać;> według kalendarza belli mam termin na 6.10. Z góry dziękuję
    gotowe ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 8,9mm maleństwo :) z pięknie bijącym serduszkiem.
    Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 22:14

Vero, Anitka201, Barbarka1984, klauuudia, Marya lubią tę wiadomość

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam z bede pracowala ale juz w 4tc zaczely sie mdlosci i skurcze i dla dobra dzidzi siedze w domu. Nie wiem czy wroce do pracy po "komentarzu" przelozonego w stylu nie sie nie martw odpoczywaj pamietaj mamy duzo pracy ale spokojnie damy rade nic sie nie martw ale pamietaj jest ciezko, duzo pracy ale sie nie stresuj. Z jednej strony bym chciala z drugiej juz mam na moje miejsce kogos . Eh szkoda gadac.

• Tini Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?
    U mnie w zeszła środę podobnie, ostatnia miesiączka 24 sierpnia, był widoczny tylko pęcherzyk i wyliczony 4 tydzień ;-) wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Vero Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik u mnie sa szanse bliźniaczej :) i mamy nadzieje ! Moja mama ma rodzeństwo bliźniacze jej siostra również bliźniaków urodziła :) moj dziadek jest bliźniaczy i jego brat również ma bliźniacze wnuki ( ale podobno to tylko ze strony kobiety ) wiec tak czy siak szanse sa ale boje sie trochę . Wtedy Zosia bedzie miała 1.5 roku plus dwa maluchy uff

Marya lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    U mnie w zeszła środę podobnie, ostatnia miesiączka 24 sierpnia, był widoczny tylko pęcherzyk i wyliczony 4 tydzień ;-) wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok :-)
    Dzięki. Trochę mnie uspokoiłam. Lekarz kazał mi za tydzień przyjść. Ale boję się strasznie aż mi się myśleć o tym nie chce. Jeszcze strasznie głowa mnie boli ;/

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 89mm maleństwo :) z pięknie bijącym serduszkiem.
    Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datę ;)
    Gratuluję :-) rosnijcie zdrowo :-) juz nie mogę się doczekać, kiedy ja tak będę mogła Wam napisać :-) to będą najdłuższe 2 dni czekania ;-) kurcze,jak teraz o tym myślę to nie dwa tylko jeden bo przecież dziś już dzień zlecial :-) jupii jeszcze tylko jutro i jest środa :-) a wizyta z rana więc luzik :-)

Vero, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szanse tez sa poniewaz moja mama jest blizniaczka ale mam nadzieje ze bedzie jedno tylko... juz mamy 4 letnia coreczke i jestesmy sami prawie 2000 kilometrow od jakiejkolwiek rodziny... chyba nie dalabym rady z dwojka na raz i jeszcze 4 latka... no ale co Bozia da to trzeba zaakceptowac i jakos dac rade

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dzięki. Trochę mnie uspokoiłam. Lekarz kazał mi za tydzień przyjść. Ale boję się strasznie aż mi się myśleć o tym nie chce. Jeszcze strasznie głowa mnie boli ;/
    Bądź spokojna. Beta ładnie rośnie, ciąża umiejscowiona w macicy, lekarz kazał Ci przyjść za tydzień więc jest wszystko ok. Gdyby było inaczej to pewnie by powiedział. Trzymam kciuki ale i tak jestem pewna, że będzie ok :-)

Marlena24 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą? ;) Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie ;)

Bliźniaki chciałam mieć ostatnio... a urodziłam jedno pod znakiem bliźniąt ;) Teraz, jak mój organizm zwariował z mdłościami, to bałam się, że będą bliźniaki - chyba nie dałabym rady.

Madzik84 lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:

Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrze :)

Marlena24, Tini lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Myślałam że przy takiej becie na pewno będzie już serce widać. Ale to moja pierwsza ciąża więc chyba słabo się orientuje w tym. ;(

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Bliźniaki chciałam mieć ostatnio... a urodziłam jedno pod znakiem bliźniąt ;) Teraz, jak mój organizm zwariował z mdłościami, to bałam się, że będą bliźniaki - chyba nie dałabym rady.
    Teraz tez będzie spod znaku bliźniąt :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrze :)
    Ha to mamy tak samo. Ja tez ostatni raz @ miałam 24 sierpnia :-) i była u gin dzień przed Tobą. Tez tylko pecherzyk i ciąża niby o tydzień młodsza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:40

ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ