CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angrut ost jak już trzymalam małego na rękach to śmiałam się do lekarza że jednak "wchodzenie" było o wiele przyjemniejsze i łatwiejsze jak " wychodzenie" haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:43
Madzik84, Kalarepka lubią tę wiadomość
-
Trzy dni do wizyty, ależ mi się ten czas dłuży... Idę na NFZ, wiec nie mam pewności czy od ręki będzie usg i czy od razu ginka założy mi kartę ciąży. Dopiero jak zobaczę serducho to poinformujemy rodzinę, a tak to wiedzą bliżsi i dalsi znajomi
Najbardziej chciałabym powiedzieć już mamie i tylko niej, bo ona mnie wspiera i pomaga od czasu do czasu przy synku. Ojciec i teściowie zaraz pewnie zaczną psioczyć, że mamy za ciasno w mieszkaniu.
Mdłości mam od 5 dpo, ale od kilku dni trochę nabrały na sile. Najgorzej jest nad ranem w okolicach świtu - mnie skręca z głodu, bo milion pobudek w nocy, a jak jestem głodna to niedobrze mi, mąż chrapie, a synek przyspawany do piersi i jak żyć?
Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą?Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Ja bety nie robiłam właśnie ze względu na niepotrzebny stres. Pamietam jak bardzo stresowałam się tymi przyrostami przy 1 ciazy. Wtedy obiecałam sobie ze przy następnej tego nie zrobię.
Planuje pracować do końca, tzn myśle ze miesiac przed terminem zostanę już w domu. W rzeczywistości pewnie będę dochodziła do pracy. Ale ja się nie nadaje do siedzenia w domu. Nawet macierzyński planuje max 8 miesięczny. -
hej dziewczyny
ale naskrobałyście :d ja niestety brak czasu i nie aglad czesto ale ciesze sie ogromnie wynikami ha az kamien z serca bo trzymałam kciuki :*
u mnie z dolegliwosci poki co bole podbrzusza jajników krzyza i pachwinno i głodna jestem wiecznie. I zaczeła sie sikanie w nocy eh,,,
w czwartek wizyta :d juz sie doczekac nie moge
Madzik84, Lisiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 8,9mm maleństwo
z pięknie bijącym serduszkiem.
Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 22:14
Vero, Anitka201, Barbarka1984, klauuudia, Marya lubią tę wiadomość
-
Ja tez myslalam z bede pracowala ale juz w 4tc zaczely sie mdlosci i skurcze i dla dobra dzidzi siedze w domu. Nie wiem czy wroce do pracy po "komentarzu" przelozonego w stylu nie sie nie martw odpoczywaj pamietaj mamy duzo pracy ale spokojnie damy rade nic sie nie martw ale pamietaj jest ciezko, duzo pracy ale sie nie stresuj. Z jednej strony bym chciala z drugiej juz mam na moje miejsce kogos . Eh szkoda gadac.
-
Marlena24 wrote:Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?
wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:06
-
Madzik u mnie sa szanse bliźniaczej
i mamy nadzieje ! Moja mama ma rodzeństwo bliźniacze jej siostra również bliźniaków urodziła
moj dziadek jest bliźniaczy i jego brat również ma bliźniacze wnuki ( ale podobno to tylko ze strony kobiety ) wiec tak czy siak szanse sa ale boje sie trochę . Wtedy Zosia bedzie miała 1.5 roku plus dwa maluchy uff
Marya lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
nick nieaktualnyTini wrote:U mnie w zeszła środę podobnie, ostatnia miesiączka 24 sierpnia, był widoczny tylko pęcherzyk i wyliczony 4 tydzień
wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok
-
_nina_ wrote:Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 89mm maleństwo
z pięknie bijącym serduszkiem.
Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datęrosnijcie zdrowo
juz nie mogę się doczekać, kiedy ja tak będę mogła Wam napisać
to będą najdłuższe 2 dni czekania
kurcze,jak teraz o tym myślę to nie dwa tylko jeden bo przecież dziś już dzień zlecial
jupii jeszcze tylko jutro i jest środa
a wizyta z rana więc luzik
Vero, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
U mnie szanse tez sa poniewaz moja mama jest blizniaczka ale mam nadzieje ze bedzie jedno tylko... juz mamy 4 letnia coreczke i jestesmy sami prawie 2000 kilometrow od jakiejkolwiek rodziny... chyba nie dalabym rady z dwojka na raz i jeszcze 4 latka... no ale co Bozia da to trzeba zaakceptowac i jakos dac rade
-
Marlena24 wrote:Dzięki. Trochę mnie uspokoiłam. Lekarz kazał mi za tydzień przyjść. Ale boję się strasznie aż mi się myśleć o tym nie chce. Jeszcze strasznie głowa mnie boli ;/
Marlena24 lubi tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą?
Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie
Bliźniaki chciałam mieć ostatnio... a urodziłam jedno pod znakiem bliźniątTeraz, jak mój organizm zwariował z mdłościami, to bałam się, że będą bliźniaki - chyba nie dałabym rady.
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
Marlena24 wrote:Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?
Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrzeMarlena24, Tini lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ha wrote:Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrze
i była u gin dzień przed Tobą. Tez tylko pecherzyk i ciąża niby o tydzień młodsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:40