X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angrut ost jak już trzymalam małego na rękach to śmiałam się do lekarza że jednak "wchodzenie" było o wiele przyjemniejsze i łatwiejsze jak " wychodzenie" haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 18:43

Madzik84, Kalarepka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy dni do wizyty, ależ mi się ten czas dłuży... Idę na NFZ, wiec nie mam pewności czy od ręki będzie usg i czy od razu ginka założy mi kartę ciąży. Dopiero jak zobaczę serducho to poinformujemy rodzinę, a tak to wiedzą bliżsi i dalsi znajomi ;) Najbardziej chciałabym powiedzieć już mamie i tylko niej, bo ona mnie wspiera i pomaga od czasu do czasu przy synku. Ojciec i teściowie zaraz pewnie zaczną psioczyć, że mamy za ciasno w mieszkaniu.

Mdłości mam od 5 dpo, ale od kilku dni trochę nabrały na sile. Najgorzej jest nad ranem w okolicach świtu - mnie skręca z głodu, bo milion pobudek w nocy, a jak jestem głodna to niedobrze mi, mąż chrapie, a synek przyspawany do piersi i jak żyć? ;)

Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą? ;) Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bety nie robiłam właśnie ze względu na niepotrzebny stres. Pamietam jak bardzo stresowałam się tymi przyrostami przy 1 ciazy. Wtedy obiecałam sobie ze przy następnej tego nie zrobię.
    Planuje pracować do końca, tzn myśle ze miesiac przed terminem zostanę już w domu. W rzeczywistości pewnie będę dochodziła do pracy. Ale ja się nie nadaje do siedzenia w domu. Nawet macierzyński planuje max 8 miesięczny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jeśli z ciąża będzie wszystko w porządku :-)

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ale naskrobałyście :d ja niestety brak czasu i nie aglad czesto ale ciesze sie ogromnie wynikami ha az kamien z serca bo trzymałam kciuki :*

u mnie z dolegliwosci poki co bole podbrzusza jajników krzyza i pachwin :D no i głodna jestem wiecznie. I zaczeła sie sikanie w nocy eh,,,
    w czwartek wizyta :d juz sie doczekac nie moge :D

Madzik84, Lisiaa lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Mogłabyś również mnie dopisać;> według kalendarza belli mam termin na 6.10. Z góry dziękuję
    gotowe ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 8,9mm maleństwo :) z pięknie bijącym serduszkiem.
    Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 22:14

Vero, Anitka201, Barbarka1984, klauuudia, Marya lubią tę wiadomość

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam z bede pracowala ale juz w 4tc zaczely sie mdlosci i skurcze i dla dobra dzidzi siedze w domu. Nie wiem czy wroce do pracy po "komentarzu" przelozonego w stylu nie sie nie martw odpoczywaj pamietaj mamy duzo pracy ale spokojnie damy rade nic sie nie martw ale pamietaj jest ciezko, duzo pracy ale sie nie stresuj. Z jednej strony bym chciala z drugiej juz mam na moje miejsce kogos . Eh szkoda gadac.

• Tini Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dziesczyny. W piątek beta 2280 dzisiaj 6420. Na USG dzisiaj tylko widać było pęcherzyk bez zarodka. Lekarz oceniła ciążę na 5 tydzien. Ostatnia miesiączka 26 sierpnia. Co i tym sądzicie?
    U mnie w zeszła środę podobnie, ostatnia miesiączka 24 sierpnia, był widoczny tylko pęcherzyk i wyliczony 4 tydzień ;-) wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:06

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Vero Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik u mnie sa szanse bliźniaczej :) i mamy nadzieje ! Moja mama ma rodzeństwo bliźniacze jej siostra również bliźniaków urodziła :) moj dziadek jest bliźniaczy i jego brat również ma bliźniacze wnuki ( ale podobno to tylko ze strony kobiety ) wiec tak czy siak szanse sa ale boje sie trochę . Wtedy Zosia bedzie miała 1.5 roku plus dwa maluchy uff

Marya lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    U mnie w zeszła środę podobnie, ostatnia miesiączka 24 sierpnia, był widoczny tylko pęcherzyk i wyliczony 4 tydzień ;-) wiec myślę, że bądź spokojna. Za tydzień lub dwa powtórz usg i juz powinno być wszystko ok :-)
    Dzięki. Trochę mnie uspokoiłam. Lekarz kazał mi za tydzień przyjść. Ale boję się strasznie aż mi się myśleć o tym nie chce. Jeszcze strasznie głowa mnie boli ;/

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie. Coś niesamowitego! Mój gin ma nowy sprzęt i mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża, po raz pierwszy na tym etapie widziałam tak dokładnie pęcherzyk, a w nim ciałko żółte, pępowinę i moje 89mm maleństwo :) z pięknie bijącym serduszkiem.
    Jak podałam lekarzowi termin OM to zapytał czy sobie z niego żartuję... bo to dokładnie taki sam dzień jak w poprzedniej ciąży. Powiedziałam, że mam cykle od 23-27 dni i też byłam zdziwiona, że się wcelowałam w datę ;)
    Gratuluję :-) rosnijcie zdrowo :-) juz nie mogę się doczekać, kiedy ja tak będę mogła Wam napisać :-) to będą najdłuższe 2 dni czekania ;-) kurcze,jak teraz o tym myślę to nie dwa tylko jeden bo przecież dziś już dzień zlecial :-) jupii jeszcze tylko jutro i jest środa :-) a wizyta z rana więc luzik :-)

Vero, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szanse tez sa poniewaz moja mama jest blizniaczka ale mam nadzieje ze bedzie jedno tylko... juz mamy 4 letnia coreczke i jestesmy sami prawie 2000 kilometrow od jakiejkolwiek rodziny... chyba nie dalabym rady z dwojka na raz i jeszcze 4 latka... no ale co Bozia da to trzeba zaakceptowac i jakos dac rade

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dzięki. Trochę mnie uspokoiłam. Lekarz kazał mi za tydzień przyjść. Ale boję się strasznie aż mi się myśleć o tym nie chce. Jeszcze strasznie głowa mnie boli ;/
    Bądź spokojna. Beta ładnie rośnie, ciąża umiejscowiona w macicy, lekarz kazał Ci przyjść za tydzień więc jest wszystko ok. Gdyby było inaczej to pewnie by powiedział. Trzymam kciuki ale i tak jestem pewna, że będzie ok :-)

Marlena24 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Jak się zapatrujecie na ewentualną ciążę bliźniaczą? ;) Mi się marzą bliźniaki, ale nie sądzę, żeby miało się udać, szanse niskie ;)

Bliźniaki chciałam mieć ostatnio... a urodziłam jedno pod znakiem bliźniąt ;) Teraz, jak mój organizm zwariował z mdłościami, to bałam się, że będą bliźniaki - chyba nie dałabym rady.

Madzik84 lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:

Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrze :)

Marlena24, Tini lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Myślałam że przy takiej becie na pewno będzie już serce widać. Ale to moja pierwsza ciąża więc chyba słabo się orientuje w tym. ;(

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Bliźniaki chciałam mieć ostatnio... a urodziłam jedno pod znakiem bliźniąt ;) Teraz, jak mój organizm zwariował z mdłościami, to bałam się, że będą bliźniaki - chyba nie dałabym rady.
    Teraz tez będzie spod znaku bliźniąt :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Bądź spokojna. U mnie ostatnia @ 24 sierpnia i poszłam do gina w zeszły czwartek, czyli wg OM był to równo 6 tc. Lekarzowi cudem udało się znaleźć malutki, pulsujący punkcik, ale nawet pęcherzyka nie widziałam. Lekarz uznał, ze ciąża jest młodsza i kazał przyjść za tydzień. W piątek zrobiła bete i dzisiaj ją powtórzyłam. Przyrost jest w normie. Nie było nic widać bo na wizytę poszłąm za szybko i u Ciebie na pewno jest taka sama sytuacja. Wszystko będzie dobrze :)
    Ha to mamy tak samo. Ja tez ostatni raz @ miałam 24 sierpnia :-) i była u gin dzień przed Tobą. Tez tylko pecherzyk i ciąża niby o tydzień młodsza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:40

ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ