CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywelonka wrote:Tak ulga bo od soboty również plamienia ustają wiec mam nadzieje wszystko wraca do normy,i w środę po badaniu puszczą mnie
wiadomo na taki dokładny przegląd maluszka musze poczekać do wizyty u swojego lekarza .
Dobre informacje zawsze cieszą -
welonka wrote:Dziewczyny słyszałyście cos ze teraz zwolnienia lekarskie maja byc wysyłane elektronicznie odrazu od lekarza ? Bo dostałam dzisiaj smsa z roboty ze musze udać sie do zusu założyć z tego względu konto .
Info ze strony ZUSu:
"Od 1 stycznia 2016 roku lekarze mogą wystawiać elektroniczne zwolnienia lekarskie, nazywane e-ZLA. Zwolnienia na papierowym formularzu (ZUS ZLA) mogą być wystawiane jeszcze do końca czerwca 2018 r. Natomiast od 1 lipca 2018 r. lekarze będą wystawiać wyłącznie zwolnienia elektroniczne."
więcej info na stronie: http://www.zus.pl/ezlaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 16:27
-
welonka wrote:Dziewczyny słyszałyście cos ze teraz zwolnienia lekarskie maja byc wysyłane elektronicznie odrazu od lekarza ? Bo dostałam dzisiaj smsa z roboty ze musze udać sie do zusu założyć z tego względu konto .
Tak, ja z tego korzystam, bardzo wygodne bo nie trzeba do pracy latać co miesiąc. -
ja od lekarki pierwszego kontaktu zawsze mam elektroniczne ale nie musiałam się z tego powodu nigdzie zgłaszać.
-
nick nieaktualny
-
Widze ze szalejecie z ciuszkami, w pierwszej ciazy tez szal, teraz mam duzo ubranek w piwnicy po corce tylko uprac i poprasowac, jedynie jakies body na krotki rekawek na lato uzupelnie bo tego mam mniej corka sie urodzila we wrzesniu, a teraz czerwiec, pamietam ze zdazylam ja jeszcze na spacery w samo body na krotki ubierac. Dzisiaj w lidlu byly ciuszki, ja czekam na ciuszki na krotki rekawek bo na dlugi mamy sporo.
-
odebrałam dzisiaj wyniki pappa i wszystko jest ok
od razu się umówiłam na usg połówkowe na 22 stycznia :)jutro na 9,00 mam wizytę i mam cichą nadzieję,że poznam płeć.Nawet kupiłam batonika żeby obudzić dzidzie :p
Ruth, witaminkab, A_n_k_a_80, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Welonka, super może wypiszą Cię w tym tygodniu do domu:)?
Saaara dzięki za namiary na detektor.
Kurczę po raz pierwszy, po badaniu wewnętrznym u mojej gin., coś mnie boli, włożyła tam nie wiem jak to się nazywa fachowo wziernik i czuję że coś mnie boli chyba szyjka, nie mocno ale od kilku godzin czuję. Czy też tak czasami macie po badaniu -
malinka201666 wrote:odebrałam dzisiaj wyniki pappa i wszystko jest ok
od razu się umówiłam na usg połówkowe na 22 stycznia :)jutro na 9,00 mam wizytę i mam cichą nadzieję,że poznam płeć.Nawet kupiłam batonika żeby obudzić dzidzie :p
-
Dziewczyny, ja na szybkiego, złapałam jakąś chandrę, mimo że wszystko się układa. Chyba jestem ostro przemęczona, nie dość, że tamten tydzień latania po lekarzach z córcią, wysoka gorączka i choróbsko małej, idzie naraz 5 ząbków, to ten tydz tez zabiegany. Również te usg genetyczne też psychicznie mnie wyczerpało i teraz wszystko odchodzi. Córcia marudzi, no mam dość. Nie ma bata, zaraz wykorzystuję męża do opieki nad Julką i biorę się za Tomasza Sekielskiego i Sejf
Klarunia, książka przeczytana?
Welonka, super, że wszystko ok i gratuluję synusia!!!
Malinka, super, że testy pappa wyszły ok, już teraz można być spokojną. Ja jeszcze czekam na wyniki testu pappa.
Ja nie patrzyłam co kto sądzi o imieniu. Przejmujecie się tym?
Mam Julkę...To moje marzenie już od 8 klasy, od kiedy na bierzmowaniu obrałam sobie to imię. Od tamtej pory chciałam w przyszłości, jak kiedyś będę miała dziewczynkę tak dać na imię. I nie patrzyłam, że w rodzinie kręcili nosem, mężowi niezbyt się podobało, ale go przekabaciłam...Marzenia trzeba spełniać, a nie uszczęśliwiać kogoś, a siebie.
Wojtuś śliczne imię, kiedyś miałam na tapecie, obok Jerzyka i Robercika, przy I ciąży, ale dałam Aniołkowi Adaś.
Wojciech ma na imię mój gin.
U mnie Inga kategoryczne NIE męża, z Julką tak nie było i wygrała Dominika, też mi się zawsze podobało, mam brata Dominika, który miał być...Dominiką, więc jakiś sentyment. Dobrze, że mężowi tez na tak i nie ma dalszego poszukania.
Dziewczyny, wczoraj myślałam, że zadzwonię do lekarza, miałam bóle krzyża, tam jakby przy wejściu do drugiej dziurki...Pachwiny też ciągnęły. Dziś już nie. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje i to tylko z przemęczenia i noszenia dużo Małej. I szyjka ok.
Będę 12-13.12 u gina po L4 i pewnie już będzie wynik pappa, jak będzie dalej się tak działo to mu zgłoszę. Wiem jedno -już trzeba się oszczędzać, a nie szarżować.
Do Dziewczyn z niskim TSH...Mam aktualnie 0,153. Gin mnie spytał na genetycznym czy biorę leki... Tak więc dziś podjechałam do swojej endo, uspokoiła mnie, nie trzeba leków przy takich niskim. Po prostu mam silne i wysokie HCG i wygrywa dziecko i jego łożysko, a nie tarczyca je zwalcza.
Ja na święta odpuszczam, nie szoruję chaty, wczoraj ból mnie wystraszył, kupiony prezent ma moja córcia, o resztę się nie martwię...Coś tam kupię. Wolę dzieciom stworzyć Magię świąt, choć jeszcze córci nie ma na świcie, a ja już o dwójce piszę
Pełnanadziei, jaki ładny brzusio.
Wstawiam swój, niewyrażny...
Powodzenia jutro na wizytach, Dziewczyny będzie dobrze!!! Zobaczycie, że te nerwy okażą sie niepotrzebne.
Czy przeoczyłam którąś z Nas z dzisiejszej wizyty???
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ffcc8510664.jpg
teqz, anna23, Anitka201, klarunia1978, ptaszek, Ha, A_n_k_a_80, Wonderland lubią tę wiadomość
-
teqz wrote:Z ciekawości jakie Ci białko pappa wyszło i beta hcg?
Trisomia 21 1:14038
Trisomia 18 20000
Trisomia 13 20000 -
malinka201666 wrote:Wolne beta 28,4 Iu/i pappa 4,110
Trisomia 18 20000
Trisomia 13 20000 -
malinka201666 wrote:Wolne beta 28,4 Iu/i pappa 4,110
Trisomia 18 20000
Trisomia 13 20000
Beta 42,70 pappa 1,419