X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9e8cf4edda316538]9e8cf4edda316538med.jpg[/URL] my juz po wizycie,dzidzia ma się dobrze i nadal się nie ujawniła :) ja mam nt na zdjęciu i w opisie od gina.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

Marya, ewulek lubią tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Niestety nie za dobrze :(
    W środę lecę do Polski....
    NT 5mm .... :( pozatym niby wszystko wygląda ok...ale jestem załamana :(
    Rano muszę dzwonić o termin badań mam nadzieję, że mnie szybko przyjmą....

Hefe,

z logicznego punktu widzenia są dwie opcje:

1. Problem z pomiarem - kiedyś wklejałam jak u mnie się mały kręcił i mam 3 zdjęcia z pomiarem NT - każde innej wartości, z tego samego badania oO

2. Nawet jeśli NT jest duże to piszesz, że wszystko inne jest OK, poprzednio dziewczyny przy dużym NT miały też obrzęki maluchów - u Ciebie tego nie ma, więc wskazywałoby, że nie jest tak źle. Ponadto dziewczyny twierdzą, że samo duże NT to nic takiego jeśli nie ma dodatkowych objawów, więc myślę, że będzie dobrze :)

Dobrze, że wracasz do nas to sprawdzić, jeśli potrzebujesz to mogę pomóc ze specjalistami w stolicy.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś też jest tak słabo dzisiaj? Normalnie nie byłam w stanie stać nad garnkiem z jaglanką, musiałam siedzieć na krześle obok :P To chyba przez to ocieplenie, jest 10 stopni a ja czuję się fatalnie. Nie dam rady wyjść teraz na spacer z młodą i mam wyrzuty sumienia bo puściłam jej bajki:( Dodatkowo mdłości w ogóle mi nie przechodzą. Mam nadzieję, że nie będzie tak do końca ciąży.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu nie chca dodawać się moje posty :/ na ten dzień czekałam od miesiąc usłyszałam ze jest czysto wszystko dobrze mogę iść do domu :)

teqz, malka, zielonooka7, Leira, Arga, Ruth, Tròjka, witaminkab, lotka1990, Emisia35, Wonderland, Anitka201, Fufka30, Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj jestem tak zaspana, że w pracy przez laptopem usypiam...

Dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć maleństwo w waszych poprzednich ciążach? Czy jak się jest drobnym i szczupłym to jest szansa, że szybciej się poczuje jakieś ruchy?

• teqz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie wiem czemu nie chca dodawać się moje posty :/ na ten dzień czekałam od miesiąc usłyszałam ze jest czysto wszystko dobrze mogę iść do domu :)
    Cudowna wiadomość przez świętami!!! :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stałam przed badaniem u dygotałam bo wczoraj jeszcze cos było ,jutro wieczorem mam wizytę u swojego lekarza na przegląd nie mogę doczekać sie bo maluszka ostatnio widziałam ponad 6tygodni temu .

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja to dzisiaj jestem tak zaspana, że w pracy przez laptopem usypiam...

Dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć maleństwo w waszych poprzednich ciążach? Czy jak się jest drobnym i szczupłym to jest szansa, że szybciej się poczuje jakieś ruchy?

Podobno najszybciej czują ruchy chude dziewczyny i to w kolejnej - nie pierwszej ciąży :P

Ja chudzielcem nie jestem wiec pewnie sobie jeszcze poczekam, chociaż czasem wydaje mi się, że "poczułam to" :P

W 20 tygodniu już będzie czuć na pewno czyli u mnie jeszcze 4 tygodnie - jakoś wytrzymam (chyba) :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Stałam przed badaniem u dygotałam bo wczoraj jeszcze cos było ,jutro wieczorem mam wizytę u swojego lekarza na przegląd nie mogę doczekać sie bo maluszka ostatnio widziałam ponad 6tygodni temu .

Cieszę się, że wracasz do domu! W końcu! Tylko ciekawe jak się odnajdziesz w domu po takim czasie bycia w szpitalu :D

Powiedz mi jak to jest, że 6 tygodni nie widziałaś dziecka?
    Jak oni Ci tam robią te USG, że Ty nie widzisz malucha? Oo
    Co za katorga dla matki! Okrutni Ci lekarze!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Podobno najszybciej czują ruchy chude dziewczyny i to w kolejnej - nie pierwszej ciąży :P

Ja chudzielcem nie jestem wiec pewnie sobie jeszcze poczekam, chociaż czasem wydaje mi się, że "poczułam to" :P

W 20 tygodniu już będzie czuć na pewno czyli u mnie jeszcze 4 tygodnie - jakoś wytrzymam (chyba) :P
    No mi się też czasami wydaje, że coś mnie w środku musnęło i wiem, jak czuć moje wnętrzności i jestem pewna, że to było dziecko, ale nie wiem na ile w tym prawdy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :D

welonka lubi tę wiadomość

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super!!! Hefe jak tylko NT podwyższone a reszta ok, to musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Super :) To Święta będą rodzinne .

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

Leira myślę, że spokojnie do dwóch tygodni poczujesz:-)

U mnie trzecia ciąża i liczę na to, że niedługo poczuje :-P

Welonka cudownie, nie ma jak w domu <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Cieszę się, że wracasz do domu! W końcu! Tylko ciekawe jak się odnajdziesz w domu po takim czasie bycia w szpitalu :D

Powiedz mi jak to jest, że 6 tygodni nie widziałaś dziecka?
    Jak oni Ci tam robią te USG, że Ty nie widzisz malucha? Oo
    Co za katorga dla matki! Okrutni Ci lekarze!

Niestety tak jest ze w szpitalu nie pokazują raz mi lekarz na poczatku pokazał ale to zatrzymany obraz nosek mi pokazał , a tak ostatnio wizte mialam u swojego lekarza 31pazdziernika wtedy ostatnio widziałam. Ratowało mnie bicie serduszka .

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka super wieści, w końcu do domu! :)
    Hefe na pewno wszystko będzie dobrze! Dobrze że masz możliwość sprawdzić w Polsce, zawsze dobrze mieć drugą opinię.
    Polecam artykuł o podwyższonym NT, nie zawsze to musi oznaczać złe wiadomości: https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się za oganianie mieszkania bo mam jakiś przypływ energii! Aczkolwiek pogoda jest taka paskudna, tak pochmurno, że przed 12 muszę świecić światło bo ciemno!

atdcpiqv8drqss4a.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy poczułam gdzieś w 17+3 tygodniu, więc teraz liczę że podobnie, choć położna tydzień temu już pytała czy coś czuję. Ale myślę, że to bardzo indywidualne więc jedne szybciej drugie później poczują, a potem bedzie narzekanie jak dzieci mocno kopią po żebrach i pęcherzu :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Ha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe trzymam kciuki! Musi byc dobrze!

Ja wczoraj zamówiłam komplet do wózka i do łóżeczka. Pochwalę się jak tylko otrzymam paczkę :) Od stycznia chce powoli zacząć szykować wyprawkę. Ciuszków mam już pół szafy, wszystko firmy Next kupione w second handach. Uwielbiam tą firmę, maja super wzory i fajną jakość :)

Kochane jak to u Was jest z tym libido? U mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Mogłabym nawet dwa razy dziennie... Mojemu mężowi to odpowiada, a ja nie poznaje samej siebie. Przed ciążą moje libido raczej było słabe i boję się że po porodzie znowu wszystko wróci do normy.

Ruth lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Hefe dobrze, ze kedziesz sprawdzić, tak jak dziewczyny piszą, bedzie dobrze! Komcia nie dostałaś zdjęć z badania? Ja na wydruku mam też właśnie NT.
    Ja dziś w domu, bo opiekunka się rozchorowala. A do przyszłego tyg i tak chce wrócić na l4, bo nie dam rady chyba. Nikogo nie interesuje, że jestem w ciąży, mam siedzieć normalnie 8 godz przed komputerem, o 14 jestem już nie do życia, a jak wracam do domu to tylko leżę. Pomyśleć, że w pierwszej ciąży czułam się znakomicie i pracowałam czasem i po 12 godz i nic mi się nie działo! Nie ukrywam, ze myślałam, że często kobiety chowają się za ciążą, żeby nie pracować. To mnie pokaralo :|
    Dostałam 6 zdjęć. 2 w 3d, mierzenie nogi, całkowitej długości, głowy i 3 nie wiem czy to brzuch czy głowa ;) Zadzwoniłam do lekarki i ona zapewnia że to zmierzyła i jeszcze raz mi podała wynik (ten który mam na kartce) i kazała się nie martwić ;) Ufam jej więc kończę panikę. Ja się od tygodnia czułam dobrze i dzisiaj mnie mega siekło ;/ ;P

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Hefe trzymam kciuki! Musi byc dobrze!

Ja wczoraj zamówiłam komplet do wózka i do łóżeczka. Pochwalę się jak tylko otrzymam paczkę :) Od stycznia chce powoli zacząć szykować wyprawkę. Ciuszków mam już pół szafy, wszystko firmy Next kupione w second handach. Uwielbiam tą firmę, maja super wzory i fajną jakość :)

Kochane jak to u Was jest z tym libido? U mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Mogłabym nawet dwa razy dziennie... Mojemu mężowi to odpowiada, a ja nie poznaje samej siebie. Przed ciążą moje libido raczej było słabe i boję się że po porodzie znowu wszystko wróci do normy.
    U mnie libido wysokie niesamowicie, przed ciążą mogłam po kilka razy dziennie, a teraz to ciągle mam ochotę :D

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ