CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9e8cf4edda316538]
[/URL] my juz po wizycie,dzidzia ma się dobrze i nadal się nie ujawniła
ja mam nt na zdjęciu i w opisie od gina.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*Marya, ewulek lubią tę wiadomość
-
Hefe wrote:Niestety nie za dobrze
W środę lecę do Polski....
NT 5mm ....pozatym niby wszystko wygląda ok...ale jestem załamana
Rano muszę dzwonić o termin badań mam nadzieję, że mnie szybko przyjmą....
Hefe,
z logicznego punktu widzenia są dwie opcje:
1. Problem z pomiarem - kiedyś wklejałam jak u mnie się mały kręcił i mam 3 zdjęcia z pomiarem NT - każde innej wartości, z tego samego badania oO
2. Nawet jeśli NT jest duże to piszesz, że wszystko inne jest OK, poprzednio dziewczyny przy dużym NT miały też obrzęki maluchów - u Ciebie tego nie ma, więc wskazywałoby, że nie jest tak źle. Ponadto dziewczyny twierdzą, że samo duże NT to nic takiego jeśli nie ma dodatkowych objawów, więc myślę, że będzie dobrze
Dobrze, że wracasz do nas to sprawdzić, jeśli potrzebujesz to mogę pomóc ze specjalistami w stolicy.
-
Czy komuś też jest tak słabo dzisiaj? Normalnie nie byłam w stanie stać nad garnkiem z jaglanką, musiałam siedzieć na krześle obok
To chyba przez to ocieplenie, jest 10 stopni a ja czuję się fatalnie. Nie dam rady wyjść teraz na spacer z młodą i mam wyrzuty sumienia bo puściłam jej bajki:( Dodatkowo mdłości w ogóle mi nie przechodzą. Mam nadzieję, że nie będzie tak do końca ciąży.
Kciuki za dzisiejsze wizyty. -
Nie wiem czemu nie chca dodawać się moje posty
na ten dzień czekałam od miesiąc usłyszałam ze jest czysto wszystko dobrze mogę iść do domu
teqz, malka, zielonooka7, Leira, Arga, Ruth, Tròjka, witaminkab, lotka1990, Emisia35, Wonderland, Anitka201, Fufka30, Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
teqz wrote:Ja to dzisiaj jestem tak zaspana, że w pracy przez laptopem usypiam...
Dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć maleństwo w waszych poprzednich ciążach? Czy jak się jest drobnym i szczupłym to jest szansa, że szybciej się poczuje jakieś ruchy?
Podobno najszybciej czują ruchy chude dziewczyny i to w kolejnej - nie pierwszej ciąży
Ja chudzielcem nie jestem wiec pewnie sobie jeszcze poczekam, chociaż czasem wydaje mi się, że "poczułam to"
W 20 tygodniu już będzie czuć na pewno czyli u mnie jeszcze 4 tygodnie - jakoś wytrzymam (chyba) -
welonka wrote:Stałam przed badaniem u dygotałam bo wczoraj jeszcze cos było ,jutro wieczorem mam wizytę u swojego lekarza na przegląd nie mogę doczekać sie bo maluszka ostatnio widziałam ponad 6tygodni temu .
Cieszę się, że wracasz do domu! W końcu! Tylko ciekawe jak się odnajdziesz w domu po takim czasie bycia w szpitalu
Powiedz mi jak to jest, że 6 tygodni nie widziałaś dziecka?
Jak oni Ci tam robią te USG, że Ty nie widzisz malucha? Oo
Co za katorga dla matki! Okrutni Ci lekarze! -
Leira wrote:Podobno najszybciej czują ruchy chude dziewczyny i to w kolejnej - nie pierwszej ciąży
Ja chudzielcem nie jestem wiec pewnie sobie jeszcze poczekam, chociaż czasem wydaje mi się, że "poczułam to"
W 20 tygodniu już będzie czuć na pewno czyli u mnie jeszcze 4 tygodnie - jakoś wytrzymam (chyba) -
nick nieaktualny
-
Leira wrote:Podobno najszybciej czują ruchy chude dziewczyny i to w kolejnej - nie pierwszej ciąży
W 20 tygodniu już będzie czuć na pewno czyli u mnie jeszcze 4 tygodnie - jakoś wytrzymam (chyba)
U mnie trzecia ciąża i liczę na to, że niedługo poczuje
Welonka cudownie, nie ma jak w domu -
Leira wrote:Cieszę się, że wracasz do domu! W końcu! Tylko ciekawe jak się odnajdziesz w domu po takim czasie bycia w szpitalu
Powiedz mi jak to jest, że 6 tygodni nie widziałaś dziecka?
Jak oni Ci tam robią te USG, że Ty nie widzisz malucha? Oo
Co za katorga dla matki! Okrutni Ci lekarze!
Niestety tak jest ze w szpitalu nie pokazują raz mi lekarz na poczatku pokazał ale to zatrzymany obraz nosek mi pokazał , a tak ostatnio wizte mialam u swojego lekarza 31pazdziernika wtedy ostatnio widziałam. Ratowało mnie bicie serduszka . -
welonka super wieści, w końcu do domu!
Hefe na pewno wszystko będzie dobrze! Dobrze że masz możliwość sprawdzić w Polsce, zawsze dobrze mieć drugą opinię.
Polecam artykuł o podwyższonym NT, nie zawsze to musi oznaczać złe wiadomości: https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się za oganianie mieszkania bo mam jakiś przypływ energii! Aczkolwiek pogoda jest taka paskudna, tak pochmurno, że przed 12 muszę świecić światło bo ciemno! -
W pierwszej ciąży ruchy poczułam gdzieś w 17+3 tygodniu, więc teraz liczę że podobnie, choć położna tydzień temu już pytała czy coś czuję. Ale myślę, że to bardzo indywidualne więc jedne szybciej drugie później poczują, a potem bedzie narzekanie jak dzieci mocno kopią po żebrach i pęcherzuMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Hefe trzymam kciuki! Musi byc dobrze!
Ja wczoraj zamówiłam komplet do wózka i do łóżeczka. Pochwalę się jak tylko otrzymam paczkęOd stycznia chce powoli zacząć szykować wyprawkę. Ciuszków mam już pół szafy, wszystko firmy Next kupione w second handach. Uwielbiam tą firmę, maja super wzory i fajną jakość
Kochane jak to u Was jest z tym libido? U mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Mogłabym nawet dwa razy dziennie... Mojemu mężowi to odpowiada, a ja nie poznaje samej siebie. Przed ciążą moje libido raczej było słabe i boję się że po porodzie znowu wszystko wróci do normy.Ruth lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Hefe dobrze, ze kedziesz sprawdzić, tak jak dziewczyny piszą, bedzie dobrze! Komcia nie dostałaś zdjęć z badania? Ja na wydruku mam też właśnie NT.
Ja dziś w domu, bo opiekunka się rozchorowala. A do przyszłego tyg i tak chce wrócić na l4, bo nie dam rady chyba. Nikogo nie interesuje, że jestem w ciąży, mam siedzieć normalnie 8 godz przed komputerem, o 14 jestem już nie do życia, a jak wracam do domu to tylko leżę. Pomyśleć, że w pierwszej ciąży czułam się znakomicie i pracowałam czasem i po 12 godz i nic mi się nie działo! Nie ukrywam, ze myślałam, że często kobiety chowają się za ciążą, żeby nie pracować. To mnie pokaraloZadzwoniłam do lekarki i ona zapewnia że to zmierzyła i jeszcze raz mi podała wynik (ten który mam na kartce) i kazała się nie martwić
Ufam jej więc kończę panikę. Ja się od tygodnia czułam dobrze i dzisiaj mnie mega siekło ;/ ;P
-
Ha wrote:Hefe trzymam kciuki! Musi byc dobrze!
Ja wczoraj zamówiłam komplet do wózka i do łóżeczka. Pochwalę się jak tylko otrzymam paczkęOd stycznia chce powoli zacząć szykować wyprawkę. Ciuszków mam już pół szafy, wszystko firmy Next kupione w second handach. Uwielbiam tą firmę, maja super wzory i fajną jakość
Kochane jak to u Was jest z tym libido? U mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Mogłabym nawet dwa razy dziennie... Mojemu mężowi to odpowiada, a ja nie poznaje samej siebie. Przed ciążą moje libido raczej było słabe i boję się że po porodzie znowu wszystko wróci do normy.