CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
eunice. wrote:Hefe, jak wizyta???
W środę lecę do Polski....
NT 5mm ....pozatym niby wszystko wygląda ok...ale jestem załamana
Rano muszę dzwonić o termin badań mam nadzieję, że mnie szybko przyjmą....Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Hefe wrote:Niestety nie za dobrze
W środę lecę do Polski....
NT 5mm ....pozatym niby wszystko wygląda ok...ale jestem załamana
Rano muszę dzwonić o termin badań mam nadzieję, że mnie szybko przyjmą.... -
Pobrali mi dzisiaj krew do badań ale powiedziała, że i tak będą wyniki zawyżone.... że mogę robić biposje kosmowki... ale zdecydowaliśmy że lecę do PL zrobie nifty albo hormony.. Albo już sama nie wiem co
I pójdę na normalne badania prenatalne.... tutaj mam tylko napisane w wyniku badań że 4 kończyny i czaszki nie bylo widać dobrze...a że a NT było ciężkie do zmierzenia że wzgledu na zle ułożenie.... Nie tracę nadziei ale smutek strasznyAniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Wiesz jeżeli warunki do badania nie były za dobre to i te wyniki mogą być zafałszowane. Postaraj się nie stresować, wiem że ciężko zachować spokoj. Dobrze, że jedziesz do Pl, może tu coś więcej się dowiesz. Przytulam wirtualnie :*
pilik lubi tę wiadomość
-
Hej. Jestem po wizycie. Lekarka powiedziała że wszystko ok i że to chłopiec. Poprzednim razem nas nie zawiodła, ale teraz w trakcie wizyty nie wyłapałam momentu w którym mierzyła fałdy przy karku. A cały czas na to czekałam. Jest możliwe abym nie zauważyła??? Nosek piękny, serduszko też, Skarbek pięknie się ustawiał i pozwalał dokładnie obejrzeć. W opisie mam wpisaną grubość fałdy (chyba 1.2 mm) ale naprawdę nie jestem pewna czy zmierzyła czy wpisała jakąś średnią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 08:46
Tròjka, Pysiaczek89, Agnella, Arga, witaminkab, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Hefe, troszkę spore, rozumiem Twój smutek, ale znam przypadki wyższych NT, a z życia mpjej dobrej koleżanki - NT było 6 i dziecko zdrowe, ważne, aby nosek się pojawił, wtedy dziecko jest zdrowe. Przechodziła to moja dobra koleżanka, była amniopunkcja i wynik zdrowa dziewczynka. Trzeba zrobić badania i czekać. Absolutnie nie tracić nadziei i nie załamywać się.
Wejdź na forum o wysokim Nt, zobaczysz, że to nie wyrok. Gorzej jak Nt było 2,9-4. Jak były wyżej ok 5-7 dzieci zdrowe. Wiem, trudno uwierzyć, ale tak się zdarza i dzieci okazują się zdrowe. -
nick nieaktualnyKomcia wrote:Hej. Jestem po wizycie. Lekarka powiedziała że wszystko ok i że to chłopiec. Poprzednim razem nas nie zawiodła, ale teraz w trakcie wizyty nie wyłapałam momentu w którym mierzyła fałdy przy karku. A cały czas na to czekałam. Jest możliwe abym nie zauważyła??? Nosek piękny, serduszko też, Skarbek pięknie się ustawiał i pozwalał dokładnie obejrzeć. W opisie mam wpisaną grubość fałdy (chyba 1.2 mm) ale naprawdę nie jestem pewna czy zmierzyła czy wpisała jakąś średnią.
-
Dziewczyny, kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty
!!!
Komcia, super, że ok i gratuluję synusia!!
Hefe, dobrze, że lecisz do Polski, mam przeczucie, że będzie dobrze.
Odnośnie duphastonu...Mój gin kazał odstawić w 14 tc. Nie wyjaśnił jak to zrobić.
Ja zrobię tak, że tym 14 tc po jednej już i koniec w 15tc. Biorę 2 razy dziennie.
Anna, śliczny piesek. Ja mojej suni już dawno nie kąpałam ani nie czesałam, czas zabrać się za to, ale sama tez nie dam rady. Jak często kąpiesz swojego psiaczka?
Śliczne ciuszki dla maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 09:03
-
Agnella wrote:Dziewczyny, kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty
!!!
Odnośnie duphastonu...Mój gin kazał odstawić w 14 tc.
Ja zrobię tak, że tym 14 tc po jednej już i koniec w 15tc. Biorę 2 razy dziennie.
Anna, śliczny piesek. Ja mojej suni już dawno nie kąpałam ani nie czesałam, czas zabrać się za to, ale sama tez nie dam rady. Jak często kąpiesz swojego psiaczka?
Śliczne ciuszki dla maluszka.zależy jaka wróci z podwórka, bo najczęściej wtedy ma tylko mycie podwozia. Tak całkiem ją kapiemy jak już ją czuć albo jak jest ciepło żeby później nie przewialo
-
Hefe dobrze, ze kedziesz sprawdzić, tak jak dziewczyny piszą, bedzie dobrze! Komcia nie dostałaś zdjęć z badania? Ja na wydruku mam też właśnie NT.
Ja dziś w domu, bo opiekunka się rozchorowala. A do przyszłego tyg i tak chce wrócić na l4, bo nie dam rady chyba. Nikogo nie interesuje, że jestem w ciąży, mam siedzieć normalnie 8 godz przed komputerem, o 14 jestem już nie do życia, a jak wracam do domu to tylko leżę. Pomyśleć, że w pierwszej ciąży czułam się znakomicie i pracowałam czasem i po 12 godz i nic mi się nie działo! Nie ukrywam, ze myślałam, że często kobiety chowają się za ciążą, żeby nie pracować. To mnie pokaralo
-
Komcia wrote:Dziękuję dziewczyny! Jednak tak się zdenerwowałam, że umówiłam się dla pewności do innego jeszcze lekarza. Jak mogłam nie zwrócić uwagi na to badanie ;/
-
Agnella wrote:Dziewczyny, kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty
!!!
Komcia, super, że ok i gratuluję synusia!!
Odnośnie duphastonu...Mój gin kazał odstawić w 14 tc. Nie wyjaśnił jak to zrobić.
Śliczne ciuszki dla maluszka.
Zgodnie z tym co moja ginka mówiła to u Ciebie powinno być tak:
do 14 tygodnia 2x1,
15 tydzień 1x1 + 1 tabletka magne B6 (lek) w zamian za jeden dusphaston
16 tydzień i dalej bez dusphastonu, zamiennie 2x1 magne B6 (co 12h)
Także tak to jest u mnie, tylko ja schodzę z 3x1