X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) u nas ciężka noc, strasznie wiało.. drzewa na drodze, spadające dachówki, latające kartony po ogrodzie, ale mimo wszystko wybrałam się dziś z moją mamą na zakupy dla Adasia. Trochę nas poniosło, bo jest już ubrany do 9 miesiąca, ale i tak z trudem powstrzymywałyśmy się od ubrań na 1,5 roku :D tu poniżej dam z lidla, a te z outletu co przyjeżdżają ciuszki zza granicy dodam w następnym poście:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97b0aef1092b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bb37022271c.jpg

Marya, Kropka89, Emisia35, ewulek lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie ciuszki z tego postu i ten śpiworek zapłaciliśmy 235 złotych są od narodzin do 9 miesiąca :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ecf253247c5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44771b27c4a6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/842bb7d3489f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/484b2b30bc18.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f19146331da8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b603fab0e285.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec97d757c725.jpg
    Wybaczcie, ale bardzo chciałam się Wam pochwalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:43

Axana, Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:10

atdcpiqv8drqss4a.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę z doskoku piszę, nie mam czasu ostatnio, bo syn choruje już drugi tydzień :(

Drugu syn postanowione na 100% Ignacy - Marya możesz dopisać jak znajdziesz czas :)

Czy pobolewa Was jeszcze czasem podbrzusze/jajniki/pachwiny? Zaczynam 15tc i nie przypominam sobie takich dolegliwosci z 1szej ciazy :/

Marya lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    anna23 śliczne te rzeczy! Tym z outletu nie mogę się napatrzeć! I to tyle ubranek za taką cenę!
    Ja na pewno po Nowym Roku też poszaleję po jakichś second handach bo słyszałam z wielu źródeł że można kupić na prawdę w stanie idealnym ubranka za grosze, bo takie maluszki 0-3 to nie są w stanie zdążyć zniszczyć :)
    No właśnie na second handy się jeszcze nie wybrałam, tu mam nówki z metkami lub już z samą żyłką z metki ;) ale podjęłam decyzję, ze do marca zakaz na ciuszki :P

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna zazdroszczę zakupów :D wszystko śliczne :)

Kupujesz paczki z Anglii? Tutaj ciuszki są na prawdę tanie gdyby któraś z Was coś potrzebowała to mogę pomóc :)

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Anna zazdroszczę zakupów :D wszystko śliczne :)

Kupujesz paczki z Anglii? Tutaj ciuszki są na prawdę tanie gdyby któraś z Was coś potrzebowała to mogę pomóc :)
    Nie z Anglii nigdy nic nie kupowałam przez internet ;) będę kolegę męczyć w Irlandii o wizytę w primarku zanim wybierze się w styczniu do Polski

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak mojego męża spytałam co by chciał, to usłyszałam "Nic, najlepszym prezentem dla mnie jesteś Ty i Czarek" :) przesłodko :)

pilik, Emisia35, malka lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze nic na święta :( nawet pomysłu, nic mi się nie podoba i nie chce mi się chodzić po sklepach. Pewnie w ostatniej chwili coś kupimy dla rodziny...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Hej, trochę z doskoku piszę, nie mam czasu ostatnio, bo syn choruje już drugi tydzień :(

Drugu syn postanowione na 100% Ignacy - Marya możesz dopisać jak znajdziesz czas :)

Czy pobolewa Was jeszcze czasem podbrzusze/jajniki/pachwiny? Zaczynam 15tc i nie przypominam sobie takich dolegliwosci z 1szej ciazy :/
    oki ;D dopisałam

lilek lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:10

atdcpiqv8drqss4a.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:

Tak, mnie też czasami jeszcze pobolewa, nie aż tak mocno jak w 1 trymestrze.

• Hefe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja nie wiem gdzie w PL można dostać paczki z ubranek z Anglii ale nie mogę przeboleć że tu nie ma Primarku. Nie wiem jak z jakością rzeczy dla bobasów, ale 7 funtów za 7 bodziaków albo po 2 funty za pajacyka to kusząca cena :)

Ja Primarka nie mam w swoim mieście ale pewnie po świętach pojadę bo przyjedzie do mnie przyjaciółka więc prędzej się z nią wyrwe na jakieś zakupy....
    Nie wiem jak jest z jakością rzeczy dla dzieci... Ale dla dorosłych ja jestem średnio zadowolona- szybko się rozchodzą i spierają.. cienkie materiały w których robią się małe dziurki.... Jedyne co to lubię kupić tam piżamy :) albo jak coś jest super to znów cena nie jest szałowa.
    Ale jest tutaj też Georg i tam mają na prawdę dobrej jakości ciuszki i można podejrzeć online. Albo na ebay można po 10f kupić niezle zestawy... co prawda używane ale czasami są jak nowe.

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy z primarka to jedno dwu sezonówki. Mam trochę bodziaków po młodej i pewnie będą do wyrzucenia jak drugie dziecko je użyje. Coś się tam rozciągały i nie jestem pewna czy one czy rzeczy z asdy miały zaniżoną numerację. Ale dla niemowlaka są dobre, nie szkoda ci ich jak za przeproszeniem kupa wyjdzie plecami :P Miałam dużo pajaców i nie musiałam prać codziennie bo małe dziecko do co chwilę się przebiera :) Teraz chyba znowu poproszę siostrę aby mi coś kupiła bo młoda jest z zimy a teraz będzie letnie dziecko więc potrzebuję trochę ubrań na upał.

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na zatoki świetne są tabletki Sinupret, sama brałam kiedyś i pomogło. Jest napisane w ulotce żeby skonsultować najpierw z lekarzem lub farmaceutą.

Dziękuję teqz!

Niestety sinuprety i wszystkie pochodne i bezreceptowe przerabiałam od lat jeszcze przed ciążą, ostatecznie pomagał tylko czas a na operację nigdy się nie zdecydowałam i teraz żałuję. Ucieknę się do domowego ogrzewania solą i inhalacji, chociaż jeśli białko crp jutro mi wyjdzie jeszcze wyższe to już dostałam antybiotyk i to standardowy niby pierwszego wyboru dla ciężarnych.. ale ... Duomox :((( Mam wrażenie że Duomox zapisują zawsze na wszystko,, bleee.Tak bardzo nie chce żadnych antybiotyków, i tak go nie wezme bez konsultacji z ginem. Oby to crp wyszło jutro nizsze, trzymajcie kciuki. Zaraz będzie kroma z masłem i czosnkiem, infekcji mówimy Won! :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam secondhandy..a w nich szwedzkie ubranka i produkcji indyjskiej :-) tylko trzeba dobrze poszukać :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupiłam dzisiaj parę ciuszków , ale uniwersalnych ;)

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jakoś nie mogę zebrać za sprzątanie chociaż normalnie baaardzo lubię sprzątać. Ale za to mam już prawie wszystkie prezenty. moja rodzina i męża dosyć liczne, u męża tradycja że każdy każdemu kupuje prezent więc łącznie 24 prezenty były do ogarnięcia i mam już 21 :D więc z tego jestem zadowolona.

Jutro usg prenatalne, dopiero wieczorem, więc cały dzień w nieciepliwości :p
    z tego co kojarzę, kilka dziewczyn też ma jutro wizyty? :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny gdzie kupić jakieś ładne ozdoby świąteczne?
    Popatrz na Eurofirany.
    Uwielbiam ich bombki i te szklane i te plastikowe.
    Są mega!
    A teraz już zaczęły się wyprzedaże.
    Nawet dzisiaj zaglądałam na ich stronę ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do bóli jajników pachwin to pytalam lekarzy w szpitalu bo często mam takie bole to mówią ,ze to jest normalne więzadła rozciągają sie .

Mialam usg maluszek rozwija sie prawidło na usg wszystko wygląda dobrze niż zlego nie dzieje sie ta kosmowka tylko częściowo obniżona ,waży 125g i na ten moment będzie chłopak:)

Emisia35, anna23, lotka1990, Tròjka, Marya, pilik, summer86, lilek, Ruth, witaminkab, Anitka201, Kropka89, malka, KochamSłońce lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ