X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo Ruth... Malo tego, jak juz cos zjem, to potem mi sie okropnie odbija... Mdlosci najgorsze wieczorem. Wczoraj zjadlam placki po wegiersku i czuje je do teraz..

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Leira niektorym nie dogodzisz jak widac :-D Ale w koncu to moje dziecko i ostatecznie i tak ja zdecyduje :) Po prostu mnie te reakcje dziwia, bo imie jest cudne. Maly Wojtuś, nastolatek Wojtek, a dostojny pan Wojciech <3 Moja mama wlasnie takie zmyslne wymysla, typu Kajetan czy Alan. A ja lubie imiona tradycyjne, proste przede wszystkim, latwe do zapamietania, ale nie takie zeby bylo w okolicy 15 dzieci z tym samym imieniem :) Moja Jula jest z samego poczatku szału na to imie, w szkole sa tylko dwie, Bartkow tez jest dwoch ale niestety w tej samej grupie. Ale to jeszcze nie tak zle :) Mysle ze Wojtuś bedzie jedyny i niepowtarzalny :)
    Kajetan było tradycyjne za czasów naszych babć :P Mi się nawet podoba. Ja córkę nazwałam Renata i jest to jedyna mała Renatka w okolicy :) Teraz jeśli miałby być chłopiec to nie wiem jak będzie się nazywać bo na pewno nie Brajan :) Myślałam wcześniej Antoni po dziadku ale jest tyle tych Antków, że nie chcę a szkoda. Może też być Remigiusz czyli Renek. Jak będzie córka to i tak nie pobiję Renaty więc zostaje mi Dagmara. Nie chcę słodkiego imienia. Musi mieć moc i silne wibracje :) Ja mam takie ni jakie pospolite imię Agnieszka i najgorsze jest to, że z łaciny znaczy tyle co potulna jak baranek :( Za grzeczne i za popularne .

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia, ja myślę, że Wojtek to super imię. Tylko i wyłącznie nie chce tak dać dziecku na imię, bo mój mąż jest Wojtek a nie chce juniora.

Leira ja odstawiałam luteinę. Dzisiaj mam ostatnia tabletkę. Na początku miałam 2x1, przez ostatni tydzień 1x1 i od jutra koniec.

Też nie mam apetytu. To znaczy mam takie dziwne odczucie, że jestem głodna, ale nie mam na nic ochoty i za bardzo nic mi nie smakuje.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was odstawia Dusphaston?
    Jak to u Was wygląda?
    U mnie ten tydzień 2x1, następny tydzień 1x1, a za dwa tygodnie koniec brania, za to brakujące tabletki mam zastąpić magnezem, niejakim magne B6, który jest lekiem, macie podobnie?

I jak u Was z mdłościami?
    Bo u mnie nadal są..
    Mdłości mnie nie odstępują. Wczoraj to chyba praktycznie nic nie zjadłam bo po każdym jedzeniu wizyta w toalecie. Jak rano nie mam mdłości to wieczorem lub nawet koło 23 potrafią mnie złapać. Z młodą tak nie było. Już mi waga szła do dołu a teraz minus 4 kg :( ciągły ból głowy z odwodnienia i uczucie, że zaraz puszczę pawia gdzie kolwiek jestem.

Co do magne b6 to polecam max. Jeśli nie musisz metyli to jest spoko bo niestety ma zwykłą wit b6. Ja piję magnes z formeds bo jest bez dodatków.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! My w weekend trochę pojeździliśmy po znajomych i nie było czasu tu napisać.

Wojciech to piękne imię! I nie rozumiem jak ktoś się może wtrącać do wyboru imienia. Nawet bliska rodzina.

U nas będzie Urszula. A jeśli się okaże, że jednak chłopak to Czarek. :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Hej!! My w weekend trochę pojeździliśmy po znajomych i nie było czasu tu napisać.

Wojciech to piękne imię! I nie rozumiem jak ktoś się może wtrącać do wyboru imienia. Nawet bliska rodzina.

U nas będzie Urszula. A jeśli się okaże, że jednak chłopak to Czarek. :)
    Urszula też bardzo ładne. Mała Ula duża Urszula :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test z sodą i wychodzi dziewczynka. Zobaczymy czy się sprawdzi:) Mam nadzieję, że 14 tydzień to nie za późno na ten test?

age.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test z sodą też robiłam parę dni temu i też niby wyszła dziewczynka :) A co do imion to właśnie dla dziewczynki nie mam żadnego pomysłu z chłopcem byłoby łatwiej :) podoba mi się Damian i tez Cezary :) ale teraz mam głowę skupiona na tym żeby dzisiaj wszystko okazało się że jest dobrze... na 15 mam wizytę.. pierwsza od 5tyg więc liczę na wasze magiczne kciuki....
    Ostatnio nie mogę wcale spać.. dzisiaj już od 4 się wierce....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 09:44

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe trzymam kciuki.

Hefe lubi tę wiadomość

age.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam po weekendzie :)
    Piękne imiona wybieracie, ja narazie nie mam żadnych konkretnych póki nie poznam płci dzieci :)
    U mnie po odstawieniu dupka było wszystko ok, teraz biorę witaminy pregna plus i mam nadzieję że będzie wszystko ok.

chcialam się pochwalić brzuszkiem :

https://zapodaj.net/f7996fddcf040.jpg.html

Hefe, Arga, Emisia35 lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Ja test z sodą też robiłam parę dni temu i też niby wyszła dziewczynka :) A co do imion to właśnie dla dziewczynki nie mam żadnego pomysłu z chłopcem byłoby łatwiej :) podoba mi się Damian i tez Cezary :) ale teraz mam głowę skupiona na tym żeby dzisiaj wszystko okazało się że jest dobrze... na 15 mam wizytę.. pierwsza od 5tyg więc liczę na wasze magiczne kciuki....
    Ostatnio nie mogę wcale spać.. dzisiaj już od 4 się wierce....
    Kciukam! :D

Hefe lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Filip albo Adam a dziewczynka Oliwia:)

Ordynator dzisiaj stwierdził ze poczekamy jeszcze z badaniem do środy, ale dzisiaj około 12mam usg popatrzeć nie mogę ale przynajmniej posłucham serduszka .

Leży ze mną dziewczyna która jest 21tyg i zaczęło jej sie robic rozwarcie dwie pierwsze ciążę przeszła bezproblemowo.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:41

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mamy wybranych imion,kiedyś chciałam Jagoda dla córci ale zmieniłam zdanie,mąż mówi że Lena,mi się podoba Zuzia,dla synka Kacper,Mateusz lub Natan.Alan sam sobie "wybrał" imię,jak wymieniliśmy z mężem imiona i padło Alan to mały zaczął kopać i tak zostało :) będę myśleć jak poznam płeć

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice jest dokładnie jak piszesz... same Zuzie, Maje, Julki, Amelki i Emilki.... każde imię mi się podoba... Ale w rodzinie i u znajomych jest przynajmniej jedna... podoba mi się Gabrysia ale też jest ich kilka w rodzinie... Moja siostra jest Karolina.. podoba mi się i nie jest teraz takie popularne ale niestety nie wybiorę tego imienia ze względu na siostrę... Moje imię też "wygaslo" w moim otoczeniu... A mam na imię Kasia :) jakoś wydaje mi się, że dla dziewczynki ciężej coś wybrać ;)

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca Michał Ignacy Jan lub Wojtek :) dla dziewczynki Liwia Iga Antosia lub Helenka ;)

• Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:10

Hefe, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Zrobiłam test z sodą i wychodzi dziewczynka. Zobaczymy czy się sprawdzi:) Mam nadzieję, że 14 tydzień to nie za późno na ten test?
    Też właśnie zrobiłam test z sody :D wyszła dziewczynka. Ale nie mam porównania bo w poprzednich ciążach nie robiłam tego :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na podwórku jest dużo Stasiów,Stefanów i Ignasiów,z takich starszych imion to widzi mi się też Tadeusz,jak mój tata :) tylko 2 Tadki w rodzinie to tłok,hehe :) Mam pod oknem żłobek to słyszę jak babki mówią do dzieci i często z dziewczynek słyszę Zosia i Pola

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny Wam idzie z przygotowywaniem do świąt? :) prezenty kupione? :D

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ