X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Jak tam dziewczyny Wam idzie z przygotowywaniem do świąt? :) prezenty kupione? :D

Hihi przygotowania marne bo sprzątać się nie chce... narazie myślę co w ogóle ugotować bo na wigilię będziemy sami, ewentualnie młodszy brat męża do nas przyjdzie... więc wielkiego gotowania nie urządzamy :) Prezenty dla dzieciaków z rodziny kupione na amazonie.. miały wczoraj dotrzeć ale w Anglii spadło 5cm śniegu i sparaliżowalo drogi i kurierzy nie dojechali :D

Póki co to tylko choinka stoi.. U mnie w domu zawsze ubieralam choinkę w wigilię ale w zeszłym roku nigdzie nie mogliśmy kupic żywej choinki 2 dni przed świętami więc w tym roku mój mąż mnie pogonił :P

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz jestem w połowie :-) dzieciaki obrobione, mąż wie co chce, tylko trzeba zjechać..ja sobie zamówiłam krzesło na biegunach, będzie idealne do karmienia :-)
    Jeszcze tylko chrześniakom coś i gotowe :-)

A wy? Przyznać się co zamówiłyście u Dzieciątka/Gwiazdora czy Mikołaja?:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Teqz jestem w połowie :-) dzieciaki obrobione, mąż wie co chce, tylko trzeba zjechać..ja sobie zamówiłam krzesło na biegunach, będzie idealne do karmienia :-)
    Jeszcze tylko chrześniakom coś i gotowe :-)

A wy? Przyznać się co zamówiłyście u Dzieciątka/Gwiazdora czy Mikołaja?:-)
    Ja wyprawiam u siebie wigilię na ponad 20 osób, zobowiązałam się zanim wiedziałam o ciąży :D więc teraz każdy kto przyjeżdża będzie coś przygotowywał żebym sama nie musiała wszystkiego robić.

Mężowi wiem co kupię, ale gorzej, ze ja sama nie wiem co chce dostać :D

Choinki będziemy mieć 2 bo mamy sporo miejsca, jedna sztuczna, jedna żywa, w weekend ubieramy :)

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzeslo na biegunach <3 Tylko gdzie ja bym je postawila :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:29

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Jak tam dziewczyny Wam idzie z przygotowywaniem do świąt? :) prezenty kupione? :D
    częściowo, a zostały nie całe dwa tygodnie, szok

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nic. Ja nie mam sily na przygotowania. Dzieci ubiora choinke u babci taka duza, tam i tak odbywaja sie Swieta (za sciana), a ja kupie jakas malutka, tak symbolicznie. Na Wigilie wybiore jakies proste dania, zawsze mamy dwie bo potem jeszcze u moich rodzicow. W drugi dzien Swiat mamy zaproszenie do sostry meza, co za ulga. Moze za dwa tygodnie cos sie zmieni, ale na ten moment to widze Swieta w lozku ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:42

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:10

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz zmotywowałas mnie do kupienia mężowi prezentu. Nie dość,że na święta to i urodziny bo ma drugiego dnia świąt ;) dla tesciow ostatnio kupowałam raczej taki drobiazg. Dla dzieci mam połowę. Dla reszty nie robimy bo rodzina jest tak wielka, że bym później ściany musiała gryźć bo cała kasę na prezenty bym wydała :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wybaczcie nieobecność Zosia miała trzydniówke plus pełen obowiązków weekend. Ja juz prawie zakończyłam przygotowania do świat , większość mam przygotowane pierogi krokiety itd , upieczone , posprzątane okna umyte mam ich sporo i ogromne ale miałam pomoc, tylko ogarnę jeszcze przed 24.12 wszystko To dla nas wyjątkowy czas pierwsze święta z mała plus mini w brzuszku.
    No i dzisiaj dokończę dekoracje, pózniej tylko dania i reszta pieczenia.

Gratuluje wizyt i ślicznych brzuszków i maleństw , ja mam usg genetyczne , panoramę i wszystko jutro stresuje sie ehh ... ale to chyba normalne. Trzymam kciuki za wizytujące !

Kupiłam kilka ubranek w lidlu z lupilu dla malej bardzo je lubię, bo wszystko w neutralnych kolorach pózniej moze dla siebie cos wezme narazie tylko do rozm M były ciążowe rzeczy wiec za duże. Rajstopy gatta za to ma fajne :)

Imiona juz wspominałam bedzie na pewno Liliana dla dziewczynki Nikolai dla chłopca ( tutaj nie mogę dać na imię Mikołaj A szkoda ) oprócz tego podobają mi sie Emma, Emily , Helena , Hanna :) a dla chłopca m podoba sie jeszcze Luca lub Benjamin

Co do nas mam duzo więcej energii niż w pierwszej ciazy ale tez mniej mam czasu sie na niej skupiać a szkoda ale Sofia zabiera cały czas , oczywiście często ja nosze :/ plus praca dom obowiązki . No i biust sporo urósł dzisiaj kupie jakies staniki . Ja lubię wydać więcej ale mieć ładny lubię miękkie z fiszbinami intimissimi lub pol miekie ale bez wkładek i super sie sprawdziły do karmienia kupiłam ostatnio new look i strasznie niewygodny ale za to ładny.

Mam 30lat Co do ciazy z Zosia udało sie za pierwszym razem chociaż lekarze nie dawali szans ( mieliśmy próbować przez 3 miesiące a pózniej miałam byc na liście invitro ( tutaj lekarz tez powiedział ze moze nie byc szans ), a jednak natura lubi zaskakiwać w pierwszym cyklu, z mini udało sie w drugim cyklu wiedziałam co do dnia kiedy owulacja.

Brodawek bym nie hartowała mozna pózniej doczekac sie przedwczesnego porodu zależy jak wrażliwe jestescie, a co do twardnienia brzucha tez trzeba wyczuć po 20tc macica juz zaczyna cwiczyc. Ja miałam cc a mleko tryskało od razu pięknie :) także na spokojnie . Tylko Zosia za mała była urodzona w 34tc wiec odciagalam .

Uff nadrobiłam was a teraz biorę sie za szukanie sweterków świątecznych dla mnie i małej :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moje zatoki umieramy. Dostępne nieszkodliwe dla dzidzi psikacze nie dają rady. W sumie co dzień jest coraz gorzej, teraz juz nawet w południe. Trzymajcie kciuki dziewczyny bo idzie zwariować aż mam oczy zamglone taki ucisk. Mam nadzieje że dzidzia w żaden sposób nie czuje mojego beznadziejnego samopoczucia i słodko sobie podskakuje nieswiadoma.

Co do przygotowan: dla brata i bratowej męża prezenty kupione, dla męża połowicznie (ale ma urodziny zaraz po Świętach więc trochę i tak mało) dla rodziców i cioci/wujków jeszcze nic. Dramat. Za to co ja bym chciała dostać wypisałam aby nikt nie miał wątpliwości że np. ciepły szlafrok mi się bardzo przyda mimo że pewnie nie brzmi jak jakiś super prezent ale ja akurat bardzo bym chciała.

Co do imion: Myśmy wybrali Ignacego i Antoninę lub Apolonie (właśnie po prababci). Ale jak tak Was czytam to może i tak to są popularne imiona a nam się wydawało że wcale nie.

Co do choinki to kupujemy w weekend za tydzień a ubieramy tradycyjnie dzień przed Wigilia. Za to z teściową jestem umówiona na sobotę na lepienie pierogow. I oby do tego czasu zatoki trochę ustały bo będę szorować głową po mące z bolu inaczej.

Dobrego słonecznego poniedziałku!!!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    częściowo, a zostały nie całe dwa tygodnie, szok

Ja w tym tygodniu mam zamiar wszystko kupić . Teraz jakos będą chyba przeceny? wiem, ze przed Świe tami też są. Choinkę kupimy w sb do tego bombki itd :) nic nie mamy ani bombek ani pół świeczki. Nowe mieszkanie a wcześniejsze w ogóle nie ozdabialiśmy. Z porządków oraz gotowannia jestem zwolniona :P

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupić jakieś ładne ozdoby świąteczne?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    My Kupiliśmy trochę w IKeI, bardzo nam się podobają

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Ja sporo kupiłam w sklepie KIK :) Ozdoby na stół i na szafkę lub wiszące.
    Jeśli chodzi o ozdoby choinkowe, to większość bombek szklanych mam z Leroy Merlin.

Ale może supermarkety typu. Tesco/Auchan?

Ruth lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja i moje zatoki umieramy. Dostępne nieszkodliwe dla dzidzi psikacze nie dają rady. W sumie co dzień jest coraz gorzej, teraz juz nawet w południe. Trzymajcie kciuki dziewczyny bo idzie zwariować aż mam oczy zamglone taki ucisk. Mam nadzieje że dzidzia w żaden sposób nie czuje mojego beznadziejnego samopoczucia i słodko sobie podskakuje nieswiadoma.

Co do przygotowan: dla brata i bratowej męża prezenty kupione, dla męża połowicznie (ale ma urodziny zaraz po Świętach więc trochę i tak mało) dla rodziców i cioci/wujków jeszcze nic. Dramat. Za to co ja bym chciała dostać wypisałam aby nikt nie miał wątpliwości że np. ciepły szlafrok mi się bardzo przyda mimo że pewnie nie brzmi jak jakiś super prezent ale ja akurat bardzo bym chciała.

Co do imion: Myśmy wybrali Ignacego i Antoninę lub Apolonie (właśnie po prababci). Ale jak tak Was czytam to może i tak to są popularne imiona a nam się wydawało że wcale nie.

Co do choinki to kupujemy w weekend za tydzień a ubieramy tradycyjnie dzień przed Wigilia. Za to z teściową jestem umówiona na sobotę na lepienie pierogow. I oby do tego czasu zatoki trochę ustały bo będę szorować głową po mące z bolu inaczej.

Dobrego słonecznego poniedziałku!!!
    Na zatoki świetne są tabletki Sinupret, sama brałam kiedyś i pomogło. Jest napisane w ulotce żeby skonsultować najpierw z lekarzem lub farmaceutą.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Sama robiłam bombki coś jak cottonballs i mini pomponiki z tiulu. I w tym roku kupiłam od cioci bombki robione na szydełku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:13

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja sporo kupiłam w sklepie KIK :) Ozdoby na stół i na szafkę lub wiszące.
    Jeśli chodzi o ozdoby choinkowe, to większość bombek szklanych mam z Leroy Merlin.

Ale może supermarkety typu. Tesco/Auchan?
    O, spróbuję w KIK :) a jak cenowo?

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prezenty świąteczne kupione oprócz upominku dla męża - zastanawia się co by chciał dostać. Ja sama nie mam żadnych potrzeb w tej chwili i nie mam pojęcia co by mógł mi kupić :)
    Wczoraj kupiłam kilka bombek w castoramie , choinkę będziemy ubierać żywą przed samymi świętami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Axana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:10

atdcpiqv8drqss4a.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ