CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Moja pierwsza ciąża i prawdopodobnie bede miec cc wiec tez wcześniej.
U mnie większy apetyt i rozdrażnienie i brzuch boli mnie jak na @. -
Fufka30 wrote:Hej ja będę dzwonić do lekarza w poniedziałek i zobaczymy co mi powie ja niestety mam ciążę wysokiego ryzyka... za mną dwa porody przedwczesne w 23tv i 22tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 21:16
-
Infekcje w pierwszej uk. moczowego i nerek w drugiej nie wiadomo... Skurcze, skracanie szyjki i krwawienia/plamienie w ciąży, szpital, kroplowki, lekarstwa, reżim łożkowy wszystko na nic. Zmieniłam lekarza bo poprzedni mnie mocno zawiódł - długa histora. Teraz mam steryd brać w ciąży i zastrzyki w brzuch
-
Fufka bardzo mi przykro :(teraz będzie lepiej. U mnie tez moja ciąża od początku jest zagrożona ze względu na nieprawidłową budowę macicy i większe dziecko tym większe zagrożenie,ale jestem dobrej myśli .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 07:13
-
nick nieaktualnySwan wrote:Witam Was. Mam pytanie, hcg z wczoraj to 317, dzis 503. Czy nie jest za maly przyrost? I czy ktoras z Was miewa skurcze szyjki macicy? Ja mam takie i strasznie mnie to martwi. Dzis zauwazylam, ze po takiej sesji szyjka zrobila sie miekka...
-
nick nieaktualnyFufka30 wrote:Infekcje w pierwszej uk. moczowego i nerek w drugiej nie wiadomo... Skurcze, skracanie szyjki i krwawienia/plamienie w ciąży, szpital, kroplowki, lekarstwa, reżim łożkowy wszystko na nic. Zmieniłam lekarza bo poprzedni mnie mocno zawiódł - długa histora. Teraz mam steryd brać w ciąży i zastrzyki w brzuch
Kurczę ja tez od początku mojej ciąży i już zanim zaszłam mam non stop infekcje pęcherza i ból nerki , można coś z tym zrobić jak zapobiegać ? Z infekcja nic się nie da zrobić leki nie działają -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ja co prawda mam termin na 25.05 ale raczej w czerwcu urodze bo pierwsza córa tydzień po terminie się urodziła i dlatego zaglądam na Wasz wątek. Poza tym Majówki w większości bardziej zaawansowane niż ja. Co do problemów z pęcherzem to na pewno żurawina jest dobra i nawet w ciąży wskazana z tego co wiem najlepiej też w aptece zapytać lub poprosić o przeczytanie w ulotce czy można w ciąży dany lek zanim coś się kupi, ja zawsze tak robię. Na przeziębienie jak tylko można to jak najwięcej leżeć i odpoczywać żeby organizm mógł się regenerowac i dużo pić. Dobre jest mleko z miodem masłem i czosnkiem, tylko miód dodawać jak mleko będzie chłodniejsze. Na ból gardła na pewno płukanie woda z solą kilka razy dziennie. Prawda jest taka że i tak Leczenie trwa o wiele dłużej niż gdy się bierze normalne leki ale trzeba przerpiec. Ja żeby nie chorować codziennie pije wodę z łyżeczka miodu to dobrze hartuje. Ja jak na razie oprócz braku miesiączki to nie mam żadnych objawów, zachcianek boli no nic... Pozdrawiam wszystkie czerwcowki i gratuluje 2 kresek, mam nadzieję że wszystkie dotrwamy te 9 miesięcy, tego Wam i sobie życzę
Marya, Ha lubią tę wiadomość
02.09.2015 Marusia -
Marya wrote:Witaj na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?
Na 1 czerwca, ale pewnie jak w ciąży z synkiem rozpakuję się wcześniej. W 37 tc odeszły mi wody.
Co do objawów to zmęczenie, bóle podbrzusza, mdłości, odbija mi się często, wzdęcia i głupie sny Apetyt mi siadł, ale to i dobrze, bo mam jeszcze nadwyżkę 4 kg z poprzedniej ciążyMarya lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)