CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tini wrote:Coraz więcej jest już nas
a mnie dziś energia rozpiera i razem z M zabraliśmy się za jesienne porządki na ogródku i podwórku
pogoda śliczna, słonko świeci, na termometrze 22 stopnie
cudnie!!!!
Ja też się czuję superMam w sobie mnóstwo pozytywnej energii
-
welonka wrote:Mi dzisiaj rano doszly mdłości , dziewczyny to moja pierwsza ciąża wiec wszystko dla mnie jest nowe dzisiaj zaczął bolec mnie brzuch z lewej strony na wysokości pępka pod żebrami momentami boli mocno
welonka brzuch ma prawo boleć. Ja wczoraj w nocy dość intensywnie odczuwałam bóle okresowe. Mdłości niestety potrafią być upierdliweTrzymam kciuki aby szybko minęło.
-
Ja po calodniowych pracach porządkowych wróciłam właśnie do domu, wykapalam się już, zaraz wykapie dzieciaki i kładę się do wyrka. Jestem zmęczona ale pozytywnie
a jutro jedziemy do miasta wiec nie przepuszcze takiej okazji i będę robić betę
a swoją drogą jutro będę 16 dpo, jaką mialyscie na tym etapie betę?
-
Ja robiłam w 13 dpo i miałam betę 144 i potem właśnie w 16dpo i było 437, nie ważne jest jaki wyniki, najważniejszy jest przyrost najlepiej po 48 godzinach. Wtedy można stwierdzić że najprawdopodobniej ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli betę zrobisz tylko raz to bedzie to tylko potwierdzenie że jesteś w ciąży.02.09.2015 Marusia
-
nataliab87 wrote:Ja robiłam w 13 dpo i miałam betę 144 i potem właśnie w 16dpo i było 437, nie ważne jest jaki wyniki, najważniejszy jest przyrost najlepiej po 48 godzinach. Wtedy można stwierdzić że najprawdopodobniej ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli betę zrobisz tylko raz to bedzie to tylko potwierdzenie że jesteś w ciąży.
U Ciebie piękne są te wartości -
Właśnie ja wcale nie mam jakiś wysokich wartości ale najważniejsze że uroslo. A 40-50 to wcale nie za mało jak na 5 tydzień przecież. Każda z nas ma inną betę w tym samym dpo bo to zależy od tego kiedy tak naprawdę jajeczko się zagniezdzilo i od tego momentu dopiero wydziela się ten hormon. Innym sposobem na sprawdzenie czy beta rośnie jest normalny sikany test ciążowy, jeśli pierwszy pokazuje słabą drugą kreseczke a drugi test robiony po dwóch trzech dniach ma już mocniejszą drugą krske to znaczy że beta rośnie i jest ok:-)
Ha lubi tę wiadomość
02.09.2015 Marusia -
nataliab87 wrote:Właśnie ja wcale nie mam jakiś wysokich wartości ale najważniejsze że uroslo. A 40-50 to wcale nie za mało jak na 5 tydzień przecież. Każda z nas ma inną betę w tym samym dpo bo to zależy od tego kiedy tak naprawdę jajeczko się zagniezdzilo i od tego momentu dopiero wydziela się ten hormon. Innym sposobem na sprawdzenie czy beta rośnie jest normalny sikany test ciążowy, jeśli pierwszy pokazuje słabą drugą kreseczke a drugi test robiony po dwóch trzech dniach ma już mocniejszą drugą krske to znaczy że beta rośnie i jest ok:-)
a mojej przyjaciółce w ogóle sikańce nie wychodziły w żadnej a urodziła dwie zdrowe córeczki
-
To ja chyba jestem takim odstepstwem
u mnie testy w ogóle nie ciemnialy, cały czas blade choć myślałam, że jeśli beta będzie się zwiększać to i kreseczki będą się zmieniać.
Dziś zrobiłam betę wyszła 508 i test, który nadal nie wygląda najlepiej
https://zapodaj.net/826dfb064ccd2.jpg.html
Na szczęście po wyniku bety juz się nie martwię, że ciągle bladzioch -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
welonka wrote:Zaczynam się martwić w dniu testu temperatura 36.67 wczoraj36,64 dzisiaj 36,54 :/wczoraj robiłam wieczorem drugi test i o odrazu wyszla druga wyraźna kreska jutro jadę na betę
jesteś Kochana w ciąży i myśl pozytywnie
relaksuj się i pomyśl o tej Małej Fasolce, że pragnie spokojnej mamusi
tule mocno
-
Welonka na pewno wszystko jest dobrze, też myślę że lepiej nie mierzyć temperatury, po co się stresować
Marya brzuszek ciążowy na pewno się pojawi w swoim czasie, ja długo nie miałam brzuszka aż czasem mnie to wkurzalo za to teraz już mi trochę widać, hihi02.09.2015 Marusia