X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Dodalam cie. Chyba musisz zaakceptowac. Nie bardzo wiem jak to tu dziala bo przy pierwszej ciazy szybko zrobilysmy grupe na fb i juz z belly nie korzystalam

Dzięki! Napisałam :)

Ja też zazdroszczę Wam ruchów dziecka, właśnie się zastanawiam kiedy ja będę mogła je poczuć :) Wczoraj wydawało mi się, że czuję takie smyranie, ale nie wiem czy to możliwe, żebym już coś mogła czuć?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Teraz święta to czas szybko zleci, nim się obejrzysz, a już będziesz czuć :)

no pewnie tak, ale moge poczuć późno,nigdy nic nie wiadomo :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytus bardzo ladne imie ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    no pewnie tak, ale moge poczuć późno,nigdy nic nie wiadomo :p
    To ode mnie rada - wsłuchuj się w swój brzuch i naucz się idealnie rozpoznawać ruchy i odgłosy jelit póki co, będzie Ci łatwiej zauważyć ruchy dziecka :) No i przede wszystkim ruchy czuć poniżej linii pępka wiec powinnaś je rozróżnić :) ja nastawiłam się na ruchy około 18-20 tygodnia, ale chyba przez to ze tak doskonale rozumiem i czuje swoje ciało i może przez to ze jestem naprawdę drobna to od razu wiedziałam ze to maluch :) zaczęłam czuć tydzień temu w weekend jakoś chyba.

lotka1990 lubi tę wiadomość

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję pracować jak najdłużej się da może do kwietnia się uda zobaczymy jak wszystko będzie przebiegało

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Nie dane mi kupowac sukienki i robic warkoczyki. Bedzie drugi chlopak i co do tego nie ma najmniejszej watpliwosci. Wszystko z dzidzia dobrze. Fikala jak szalona.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c8416b8fa3a.jpg
    Super ;-) chłopaki to słodziaki ;-)

Blanka piękne imię <3

Mnie zmartwila dziś moja waga bo wzrosła az o 10 dag :-P ale z dzieckiem szydło ok..poki co czerpie ze mnie, chudne wizualnie a brzuch rośnie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:01

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i jednocześnie zazdroszczę.
    Swoją mam dopiero 3.01, a 18.01 - połówkowe.

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze chociaż w święta zrobi nam prezent i poczuje jak kopie ,u mnie może byc ciężko bo mam łożysko na przedniej ścianie podobno .

Nina to wizytujemy razem po nowym roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 13:49

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja mam nadzieje ze chociaż w święta zrobi nam prezent i poczuje jak kopie ,u mnie może byc ciężko bo mam łożysko na przedniej ścianie podobno .

Nina to wizytujemy razem po nowym roku :)
    Ja też mam łożysko z przodu jeśli to Cię pocieszy :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz nie pocieszyło bo Ty juz czujesz ruchy wyrazie a u mnie cisza cos te moje dziecko spokojne co usg zarzuca nogi na głowę i tak prawie cale usg :p u mnie łożysko juz nir jest problem bo nie przoduje i jest podobno na przedniej ścianie wiec ok :)

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Teqz nie pocieszyło bo Ty juz czujesz ruchy wyrazie a u mnie cisza cos te moje dziecko spokojne co usg zarzuca nogi na głowę i tak prawie cale usg :p u mnie łożysko juz nir jest problem bo nie przoduje i jest podobno na przedniej ścianie wiec ok :)
    Tak tak, moje też na przedniej, wiesz każda z nas czuje inaczej, nie wiem jaka jest Twoja sylwetka, ale ja mam 150cm tylko, szczupła i drobna jestem, więc może przez to, że u mnie w brzuchu tak mało miejsca to czuję maluszka :) wg OM powinnam być 2 tygodnie do przodu, ale miałam chyba owulację późno, może to też ma jakieś znaczenie chociaż wątpię :D spokojnie, niedługo poczujesz :)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam zapytać, jak wygląda wasza karta ciąży, bo z tego co niektóre piszą nie mają robionych wszystkich potrzebnych badań... nie macie ich wyszczególnionych w karcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 14:11

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi ruchami?

Miałam taki dzień (kilka dni temu), że byłam przekonana, że je czuję, ale od tamtej pory się to nie powtórzyło, czy to normalne?
    Czy od momentu jak poczułyśmy pierwszy ruch to ruchy powinno się już odczuwać regularnie? Czy niekoniecznie? oO

Kropka89 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jeszcze poczuje ,ale chyba kazdy czeka zeby szybko poczuć :) no ja mam 173cm i obecnie 54kg wiec tez szczuplutka i myślałam tez ze przez moja macie nogę czuć szybciej :)no nic czekam mam nadzieje ze na gwiazdkę zrobi prezent :)

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja jak leżałam w szpitalu to co druga miala kartę ciazy z pregny plus a tam sa właśnie wypisane badania np toxo jest chyba nawet dwa razy .

Leria ja mialam wrażenie ze czułam ruchy po usg w środę i w piatek tak wyrazie a na godzien nic a dużo leze wsłuchuje sie w ten brzuch godzinami o nic :p

age.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Ja w pierwszej ciazy mialam z przodu i prawdziwe kopniaki poczulam dopiero w 23tc

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

Miałam taki dzień (kilka dni temu), że byłam przekonana, że je czuję, ale od tamtej pory się to nie powtórzyło, czy to normalne?
    Czy od momentu jak poczułyśmy pierwszy ruch to ruchy powinno się już odczuwać regularnie? Czy niekoniecznie? oO

Niekoniecznie. Ja raz czuje raz nie. Mysle ze aluszek jeszcze jest na tyle maly ze jak sie schowa i kopie w plecy to nie czuc

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

Ja też nie czuję codziennie, maluch jest zbyt mały jeszcze. Czasami poczuje kilka razy w dzień, a np. wczoraj zero.
    "W zależności od źródła kobiety w ciąży powinny liczyć ruchy dziecka od 25 – 28 tygodnia ciąży. Warto obserwować jego aktywność trzy razy w ciągu dnia. Jeśli nie jest, to możliwe, to chociaż 2 razy." więc mamy jeszcze kupę czasu :) na razie będą to pojedyncze puknięcia, więc bardzo możliwe, że kilka dni temu poczułaś malucha :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ruchy to smyranka ;) :-) Ja nie czuje ich regularnie, ale już poznaję, że to nie...jelita :-) Na tym etapie mogą już bym, też jestem blisko 14 tc.
    Wczoraj w nocy poczułam jakby małego słabego kopniaczka. Wiem, że to to, moja III ciąża. Teraz mam łożysko z tyłu. Dużo zależy od położenia łożyska, tkanki tłuszczowej itp., także na spokojnie.
    W ciąży z córcią miałam z przodu, dużo pózniej czułam smyrania, potem kopniaczki.
    Z I ciąży już nie pamiętam.

Ja siedzę w domu, z macierzyńskiego wskoczyłam w L4, i tak nie miałam z kim dziecka zostawić, w żłobku nie było miejsc, więc decyzja o drugim bobo zapadła.

Karta ciąża - mam ze swojej Polikliniki porodowej, jest tam miejsce na tokso, rózyczkę, HCV, HIV, weneryczne, cytologię, grupę krwi matki i ojca, odczyn Coombsa, posiew z pochwy, HBs, glukoza.

Już nie mogę się doczekać czerwca.

Dziś byłam na zakupach, czułam się jak...kopciuch. Dziewczyny czy w ciąży czy nie - gęste brwi prosto od kosmetyczki, fryzurki jak z pudełeczka, pazurki zrobione...A ja wyskoczyłam na szybkiego bez make-up, z takim odrostem, że hej, włosy w kitkę, bo niemyte...Dobrze, że we czwartek fryzjerka :-) Niewiele trzeba, aby humor się poprawił. Straciłam już linię cięcia, końcówki rozdwojone, takżemoja pani od włosów będzie miała pracy ;-)
    Kusi mnie na hybrydy, zrobię sobie po świętach :-) Co ile je trzeba uzupełniać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 14:26

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam czuć ruchy. Takie jakby wpychanie się małej kulki mniej więcej na wysokości lewego jajnika. Nigdy tam nic nie czułam a robi się to od kilku dni w wieczornych godzinach. Szczupła nie jestem ale to druga ciąża więc trochę szybciej. Poprzednio jakoś w17 tygodniu poczułam kopniaka po tem długo nic tylko czasem bulgotki.
    Głowa mi znowu pęka, aż nakrzyczałam na młodą bo już nie dałam rady się kontrolować całe szczęście wytłumaczyłam jej, że to z bólu i ją przepraszam.
    Dziś złożyłam kosz Mojżesza, który siostra mi wysłała z Anglii za 13 funtów. Kosz nówka a plozy używane. Mam nadzieję, że się przyda. U nas w ciuchach jak patrzę to takie kosze po 280 zł.

age.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ