X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po wizycie ;) lekarz powiedział ze chłopak na 100 % ;) mam do was pytanie co myślicie o imieniu Tytus ja wiem ze to jest co prawda indywidualna sprawa ale z jednej strony bardzo mi sie podoba z drugiej boje sie ze dzieci mogą go przezywać i tak pomyslam zr sie was doradzę moze jest tu juz jakaś mama Tytusa ;)

ewulek, witaminkab, Marya, Tròjka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek, super, że maluszek zdrowy :-) Gratuluje chłopczyka...Ja mam pierworodną córę, teraz też druga córecza...Sytuacja podobna do Twojej z płcią rodzeństwa. Nic, mamy ciuszków w tym kolorze co trzeba, ponoć lepiej jak dzieci w jednej płci się chowają. Na pewno Twój synuś ucieszy się z braciszka.
    U mnie kupa różowych zabawek, dziewczyńskich, więc nie muszę daleko odkładać ;-)
    Najwyżej zrobi się trzecie, może się uda nam - Tobie córunię, a mi synusia. Znam metody, u mnie sprawdziły się w 100%, chodzi o seksior przed owulacją czy w dniu :) Teraz w sumie chciałam chłopca, ale tak mi zależało, żeby być już w ciąży na roczek, żeby nie wracać do pracy, że seks był 5 dni pod rząd przed owulacją, aby nic nie przegapić...I jest dziołcha. W przedostatniej ciąży też - seksior na długo przed owulacją. A w I, gdzie był siuraczek - w dniu owulacji, dzień po pozytywnym teście owu.

Alphelia, gratuluję zdrowego maluszka. Fajnie, że znasz płeć.

Co do cytomegalii, też uważam, że niepotrzebnie robić, nic to nie wniesie. Co innego tokso, różyczka czy wirusologia. Mój gin w każdym razie nie kazał tego badać.
    Moja koleżanka przezywała ogromny stres jak dowiedziała się, że pierwszy raz zachorowała w I trymestrze. Do końca ciąży miała ogromny stres. Niepotrzebnie. Teraz jej synuś ma 3 czy 4 lata i jest zdrowym chłopczykiem, dobrze i prawidłowo się rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:28

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny my po wizycie ;) lekarz powiedział ze chłopak na 100 % ;) mam do was pytanie co myślicie o imieniu Tytus ja wiem ze to jest co prawda indywidualna sprawa ale z jednej strony bardzo mi sie podoba z drugiej boje sie ze dzieci mogą go przezywać i tak pomyslam zr sie was doradzę moze jest tu juz jakaś mama Tytusa ;)

Super, gratuluję! :) Co do imienia to dla mnie brzmi fajnie i oryginalnie. Nie mam pojęcia jakie są teraz trendy wśród imion, ale właśnie przez to, że ciągle są jakieś "trendy" to wydaje mi się, że chyba inne dzieci nie będą go przezywać, bo same mogą mieć bardziej wymyślne imiona :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Ewulek, super, że maluszek zdrowy :-) Gratuluje chłopczyka...Ja mam pierworodną córę, teraz też druga córecza...Sytuacja podobna do Twojej z płcią rodzeństwa. Nic, mamy ciuszków w tym kolorze co trzeba, ponoć lepiej jak dzieci w jednej płci się chowają. Na pewno Twój synuś ucieszy się z braciszka.
    Najwyżej zrobi się trzecie, może się uda nam - Tobie córunię, a mi synusia. Znam metody, u mnie sprawdziły się w 100%, chodzi o seksior przed owulacją czy w dniu :) Teraz w sumie chciałam chłopca, ale tak mi zależało, żeby być już w ciąży na roczek, żeby nie wracać do pracy, że seks był 5 dni pod rząd przed owulacją, aby nic nie przegapić...I jest dziołcha. W przedostatniej ciąży też - seksior na długo przed owulacją. A w I, gdzie był siuraczek - w dniu owulacji, dzień po pozytywnym teście owu.
    Alphelia, gratuluję zdrowego maluszka. Fajnie, że znasz płeć.

Dziękuję, nie wiem na ile ta informacja z dziewczynką jest pewna u nas, ale przypuszczam, że na dużo procent ;)
    Właśnie co do planowania płci to też chcieliśmy mieć pierwszego chłopczyka, ale końcem końców bardziej zależało nam na zajściu znów w ciążę, więc staraliśmy się przez większość okresu dni płodnych, a nie tylko w pobliżu owulacji :P Dlatego się śmiałam do męża, że jednak wygrały wytrzymalsze plemniki żeńskie :D

Agnella lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, gratuluję synusia i zdrowego maluszka :-)
    Tytus - jak Tobie się podoba, to patrz na siebie. Nie brzmi kosmicznie czy kiczowato.
    Nie jest rozdrobnione, więc imię naprawdę fajne i w porządku, z takiego imienia nie będą śmiały się dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:31

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Imię to ciężki temat bo każdy lubi coś innego :) nie patrz na trendy tylko na to co Tobie i mężowi się podoba. Powiem Ci szczerze, że mi np. z imion męskich podoba się tylko Cezary, Artur i Piotr, ale Piotr to mój tata więc odpadało, Artur się źle kojarzy mężowi więc został Czarek :) pamiętaj, że masz jeszcze kupę czasu na decyzje :D

• ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    U mnie kupa różowych zabawek, dziewczyńskich, więc nie muszę daleko odkładać ;-)

U nas trzeciego nie bedzie chyba ze wpadka. Celowalismy w corke wiec to nie tak latwo sobie wybrac. 7miesiecy sie nie udawalo i w 8ym bzyknelismy sie w dzien owu i jest znowu chlopak.
    Wazne ze poki co wszystko ok i mam nadzieje ze tym razem donosze do konca.

tegz No Kuba na pewno bardziej bedzie sie z brata cieszyl :) a juz tak fajnie zaczna reagowac. Pokazuje na moj brzuch i mowi 'dzidzia jest tam' <3

Na zdjeciu jest 11.8cm. Wagi nie ma. Z usg wychodzi 16+4 a z owu 15+5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:38

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Tytus...jak dla mnie bomba :)
    Lubię rzadkie imiona,nie jestem w tej kwestii trendy i nie wybieram imion modnych w danym czasie.
    Nie przejmuj się tym,co będą mówić inni...
    Pamiętam,jak wybraliśmy imię dla syna,Korneliusz,to wszyscy się dziwili i otwierali szeroko oczy.
    Nawet mój gin,jak spytał o imię to powiedział,że dzieci w szkole będą na Niego wołać Korek.
    Teraz Kornelcio ma prawie 9 lat i zdarzało się,że wymyślano różne zdrobnienia,ale nikt nigdy nie nazwał go tak,żeby brzmiało obraźliwie.
    Przeważnie mówią do Niego po prostu Kornel,a w szkole bardzo często Korneliusz.
    On sam lubi mówić o sobie Korneliusz.
    Robiliśmy kilka dni temu wizytówki na gwiazdkowe prezenty,mówiłam Mu po kolei kogo ma napisać i kiedy przyszła kolej na Niego i powiedziałam,żeby napisał Kornel,On na to: mamo,ja chcę Korneliusz :):);)

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam przed chwilą takiego kopniaczka, że aż się wystraszyłam! :D

ewulek, Emisia35, Alphelia, Anitka201, lotka1990, Marya, Wonderland, Ruth, Vero, witaminkab lubią tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Mieszkam w Bad Nauheim, ale właśnie chcemy przeprowadzić się do Frankfurtu w najbliższych miesiącach, bo dojazdy są okropne :/

My szukalismy domu poza Fra zeby kupic bo przeciez ceny w miescie powalaja ale stwierdzilam ze i tak bede ciagle w miescie bo nikomu nie bedzie sie chcialo do nas dojezdzac a tak moge spacerem do centrum skoczyc. Gdyby nie to ze do przedszkola mlodego woze to bym wcale auta nie uzywala. Mamy blisko stacje sbahn plus 4 linie autobusowe a za pare lat bedzie stacja ubahn. A te miejscowosci z dobrym polaczeniem nie sa wcale tansze a nawet i drozsze niektore.

Mojego rodzina liczy ze kiedys na ta ich wioche sie przeprowadzimy ale dla mnie deprecha murowana i juz zaczyna mnie szlag trafiac jak ciagle pytaja kiedy sie tam przeprowadzimy mimo ze dopiero co zmienilismy mieszkanie. Na szczescie moj juz sobie tez nie wyobraza tam mieszkac :)

Axana lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    My szukalismy domu poza Fra zeby kupic bo przeciez ceny w miescie powalaja ale stwierdzilam ze i tak bede ciagle w miescie bo nikomu nie bedzie sie chcialo do nas dojezdzac a tak moge spacerem do centrum skoczyc. Gdyby nie to ze do przedszkola mlodego woze to bym wcale auta nie uzywala. Mamy blisko stacje sbahn plus 4 linie autobusowe a za pare lat bedzie stacja ubahn. A te miejscowosci z dobrym polaczeniem nie sa wcale tansze a nawet i drozsze niektore.

Mojego rodzina liczy ze kiedys na ta ich wioche sie przeprowadzimy ale dla mnie deprecha murowana i juz zaczyna mnie szlag trafiac jak ciagle pytaja kiedy sie tam przeprowadzimy mimo ze dopiero co zmienilismy mieszkanie. Na szczescie moj juz sobie tez nie wyobraza tam mieszkac :)

No niestety, ten mankament że ceny nieruchomości we Frankfurcie są nienormalne :/ Tu gdzie mieszkamy jest naprawdę ładnie i spokojnie i to fajne miejsce pod kątem rodzinnym, ale przez to męża prawie nie ma w domu, bo dojazdy... W ubiegłym tygodniu był taki wypadek na autostradzie, że nawet nie wracał do domu tylko został we Frankfurcie u swojego taty na mieszkaniu. Ja też byłabym bardziej mobilna w mieście, bo mogłabym korzystać z komunikacji miejskiej, a tak to mamy jeden samochód, którym dojeżdża mąż do pracy. Mam nadzieję, że po Nowym Roku wreszcie się coś zacznie układać i znajdziemy coś fajnego i damy radę się przeprowadzić.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pracuje pod Darmstadt ale stara sie wyjechac wczesnie i wrocic przed korkami. Plus taki ze wyjezdza jak wszyscy jada do miasta i wraca jak inni wyjezdzaja ale tez potrafi utknac na pare godzin bo A5 jezdzi. Tydzien temu dostal super oferte pracy ale w Heidelberg. Powiedzialam ze nie mam mowy ze tyle bedzie dojezdzal jak dugie dziecko w drodze szczegolnie ze firma w ktorej pracuje jest prorodzinna i przeciwna nadgodzinom a w piatki jest w domu po 13 wiec prwie jakby weekend mial 3 dni :)

Jak bedziecie czegos szukac to patrzcie czy przedszkola sa blisko i jak tylko sie przeprowadzicie to zapiszcie na liste bo potem masakra z dostaniem miejsca i niestety z lekarzami mega problem we Frakfurcie.

Alphelia lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Moj pracuje pod Darmstadt ale stara sie wyjechac wczesnie i wrocic przed korkami. Plus taki ze wyjezdza jak wszyscy jada do miasta i wraca jak inni wyjezdzaja ale tez potrafi utknac na pare godzin bo A5 jezdzi. Tydzien temu dostal super oferte pracy ale w Heidelberg. Powiedzialam ze nie mam mowy ze tyle bedzie dojezdzal jak dugie dziecko w drodze szczegolnie ze firma w ktorej pracuje jest prorodzinna i przeciwna nadgodzinom a w piatki jest w domu po 13 wiec prwie jakby weekend mial 3 dni :)

Jak bedziecie czegos szukac to patrzcie czy przedszkola sa blisko i jak tylko sie przeprowadzicie to zapiszcie na liste bo potem masakra z dostaniem miejsca i niestety z lekarzami mega problem we Frakfurcie.

Mogę napisać do Ciebie na priv? Bo mam parę pytań odnośnie Frankfurtu :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie ;) to prawdę mamy jeszcze sporo czasu ale jak nam lekarz powiedział ze nie ma wątpliwości to zaczęliśmy intensywnie szukać ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny w pracy czy w domu? Ja w pracy, takie nudy, że nie wiem jak dożyje 15stej :D do kiedy planujecie pracować? Ja tak do końca stycznia w biurze, a od lutego z domu i zobaczymy do kiedy będzie mi się chciało :D

• ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy do konca 7m pracowalam. Pracowalabym do konca 8 ale kraj zmienilam. Ciezko mi bylo juz na koniec wysiedziec ale czas szybko lecial bo zapiernicz byl. Poki co nie pracuje. Dopiero jak drugie pojdzie do przedszkola to bede szukac pracy.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Mogę napisać do Ciebie na priv? Bo mam parę pytań odnośnie Frankfurtu :)

Dodalam cie. Chyba musisz zaakceptowac. Nie bardzo wiem jak to tu dziala bo przy pierwszej ciazy szybko zrobilysmy grupe na fb i juz z belly nie korzystalam

Alphelia lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja w pierwszej ciazy do konca 7m pracowalam. Pracowalabym do konca 8 ale kraj zmienilam. Ciezko mi bylo juz na koniec wysiedziec ale czas szybko lecial bo zapiernicz byl. Poki co nie pracuje. Dopiero jak drugie pojdzie do przedszkola to bede szukac pracy.
    Ja z chęcią bym się poleniuchowała, ale szef prosi żebym chociaż z domu po 4h pracowała żeby nie musiał szukać zastępstwa za mnie, a w sumie tak myślę, że zanudziłabym się siedząc w domu.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny dostałam przed chwilą takiego kopniaczka, że aż się wystraszyłam! :D

Ale super! zazdroszczę Wam dziewczyny tych ruchów, ja dopiero jutro zaczynam drugi trymestr

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Ale super! zazdroszczę Wam dziewczyny tych ruchów, ja dopiero jutro zaczynam drugi trymestr
    Teraz święta to czas szybko zleci, nim się obejrzysz, a już będziesz czuć :)

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ