X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja zaczynam czuć ruchy. Takie jakby wpychanie się małej kulki mniej więcej na wysokości lewego jajnika. Nigdy tam nic nie czułam a robi się to od kilku dni w wieczornych godzinach. Szczupła nie jestem ale to druga ciąża więc trochę szybciej. Poprzednio jakoś w17 tygodniu poczułam kopniaka po tem długo nic tylko czasem bulgotki.
    Głowa mi znowu pęka, aż nakrzyczałam na młodą bo już nie dałam rady się kontrolować całe szczęście wytłumaczyłam jej, że to z bólu i ją przepraszam.
    Dziś złożyłam kosz Mojżesza, który siostra mi wysłała z Anglii za 13 funtów. Kosz nówka a plozy używane. Mam nadzieję, że się przyda. U nas w ciuchach jak patrzę to takie kosze po 280 zł.

Dokładnie czułam coś podobnego jak Ty, też na wysokości lewego jajnika i wieczorem.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja , weekend zabiegany ale jestesmy !

W pierwszej ciazy poczułam ok 16+4 jakoś tak ale poczuć mam na myśli konkretnie bo antrakcie to czułam juz wcześniej. Mam 156 i teraz wazę 45kg . Łożysko z przodu ale mysle ze to mało zależy od wagi kazda poczuje pewnie w swoim czasie.

Ja pracuje ostatni tydzień :) od 1.01 juz nie bede pracowała po urodzeniu Zosi musiałam wrócić do pracy po 3 miesiącach ; tyle trwa tu macierzyński ) wiec zdecydowałam dokończyć projekt w pracy do końca roku i przy 2 ciazy zostać w domu mam zamiar zostać na min. 2 lata

U nas bedzie wigilia w tym roku tylko dla naszej 3 - na Wielkanoc pojedziemy do polski . Wiec bedzie barszcz w zeszłym roku była grzybowa , pierogi z kapusta, kapusta z grzybami, kompot z truskawek ( nie lubię suszu ) , oczywiście ziemniaki, sałatka warzywna ze śledziem , śledziki w oleju, makówki , zrobię choinkę makowa. No ale ze tutaj nie uznaje sie postu dla m bedzie kaczka w pomarańczach. Karpia nie lubię wiec w zeszłym roku był dorsz w cytrynach u soli alpejskiej pycha ale m chce mięsko teraz :)

Co do macierzyństwa czas zweryfikował ja mamto szczęście ze śpią to złote dziecko ( poki co ) a ja od lat mam cierpliwość nawet do płaczących narzekać nie mogę a i lubię te swoje kobieco domowe obowiązki czuje sie lepieniu w domu sprzątając i gotując niż u mnie w biurze na spotkaniu do 18.00 i z mega fajnym lunchem ... tak juz mam bardzo sie cieszę na przerwę w pracy

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z 'Mama dha' i oprócz tabelki na wyniki badań, mam tabelkę w której jest szczegółowy opis w jakich tygodniach co lekarz/położna powinni sprawdzać i jakie badania zlecać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam dziewczyny ktore wciaz pracuja ;) ja poszlam na l4 bo nie mam sil.

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, jakie suplementy przyjmujecie? Macie jakieś takie, które bardzo polecacie? Ja biorę femibion natal 2 PLUS.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Właśnie dziewczyny, jakie suplementy przyjmujecie? Macie jakieś takie, które bardzo polecacie? Ja biorę femibion natal 2 PLUS.

o właśnie, co bierzecie? ja brałam cały czas tylko kwas foliowy bo po pregnie było mi okrutnie niedobrze. Teraz chyba mi mdłości przechodzą więc myślę, że mogłabym brać ale ona niby jest na I trymestr. To ma jakieś znaczenie?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Ja biorę Pregna Plus cały czas od ponad pół roku. Na początku niepotrzebnie posłuchałam aptekarki, która doradziła mi witaminy niby o lepszym składzie - wcale nie miały lepszego składu, tylko więcej kwasów DHA, ale pozostałych witamin miały mniej albo nie miały. Czułam się po nich okropnie, tak jakby mnie wypalał ogień od wewnątrz, ból brzucha itd.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    o właśnie, co bierzecie? ja brałam cały czas tylko kwas foliowy bo po pregnie było mi okrutnie niedobrze. Teraz chyba mi mdłości przechodzą więc myślę, że mogłabym brać ale ona niby jest na I trymestr. To ma jakieś znaczenie?
    Tak, bierz coś co jest na dany trymestr bo jest tam więcej potrzebnych na dany trymestr witamin i innych takich, nie znam się aż tak bardzo na tym.

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez caly czas biorę pragnę plus i pragnę dha od początku.

Nie wiem czy to prawda ale ja słyszałam ze lekarze odchodzą od przepisywania witamin które maja w składzie bardzo dużo różnych witamin .

Dziewczyny czy dalej was bola piersi ? Mi bardziej teraz dokuczają niż w piwrwsYm trym bola przy dotknięciu skora okropnie swędzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:05

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    podziwiam dziewczyny ktore wciaz pracuja ;) ja poszlam na l4 bo nie mam sil.

niektóre nie maja zadnego wyboru. Na działalności nie jest łatwo byc na L4. Prowadząc zarabiasz a na L4 masz tylko 2 tyś zł a koszty działalnosci trzeba opłacić:/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

ja biorę tylko konkretne aktywne witaminy

folian 0,8 mg witaminy z grupy B aktywne plus b12, do tego Jod i to tyle

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:47

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam femibion dla starających się i na 1 trymestr..bo kupiłam zanim się 2 zaczął, ale mój lekarz jakoś nie ma parcia żebym brała witaminy, zostawił mi wolna wolę, kiedy przejrzał badania.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc przed i od początku ciąży brałam Femibion 1, ale endo kazała mi przejść na witaminy bez jodu do 16tc, więc mam teraz Elevit. Potem wrócę do Femibionu, już 2 z kwasami DHA. Już je sprawdziłam w ciąży z córcią i miałam dobre wyniki morfo, żelaza.
    Kupiłam te ogóraski z Lidla, pyszne. Woda też :-)

Arga lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, ból brzucha spowodowany jest tym, że ciągną mnie więzadła i "odzywają się" zrosty.Twardnienia brzucha, które odczuwam są niegroźne, szyjka jest dluga i zamknięta. Lekarz potwierdził, ze będzie synek :) Według pomiarów maluszek jest większy niż powinien i waży 185g. Bardzo się uspokoiłam i jestem przeszcześliwa :)

anna23, Ruth, Tròjka, tomania2806, Alphelia, Marya, Pysiaczek89, KochamSłońce, Emisia35, pilik, Kropka89 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:13

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Prenantal DUO + magne B6

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak powiedziałam, że mi po pregnie tak bardzo nie dobrze to lekarz powiedział że kwas foliowy jest NAJ NAJ NAJważniejszy a reszta to są takie dodatki, których jak się nie bierze to i tak z dzieckiem wszystko będzie ok.
    w sumie kiedyś nic się nie brało.. ;p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez b6 ile tabletek dziennie ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt! :)
    Ja już się nie mogę doczekać mojej 3.01., ale bardziej nie mogę się doczekać tych ruchów. Może smyrnie w święta, żeby chociaż raz dobrze je wspominać ;)
    Byłam dziś po kolegę na lotnisku w Pyrzowicach i chyba takie trasy już nie są dla mnie. I tak zrobiłam sobie przerwę w prowadzeniu na 5 minut.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ