CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Ja zaczynam czuć ruchy. Takie jakby wpychanie się małej kulki mniej więcej na wysokości lewego jajnika. Nigdy tam nic nie czułam a robi się to od kilku dni w wieczornych godzinach. Szczupła nie jestem ale to druga ciąża więc trochę szybciej. Poprzednio jakoś w17 tygodniu poczułam kopniaka po tem długo nic tylko czasem bulgotki.
Głowa mi znowu pęka, aż nakrzyczałam na młodą bo już nie dałam rady się kontrolować całe szczęście wytłumaczyłam jej, że to z bólu i ją przepraszam.
Dziś złożyłam kosz Mojżesza, który siostra mi wysłała z Anglii za 13 funtów. Kosz nówka a plozy używane. Mam nadzieję, że się przyda. U nas w ciuchach jak patrzę to takie kosze po 280 zł.
Dokładnie czułam coś podobnego jak Ty, też na wysokości lewego jajnika i wieczorem.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Witam i ja , weekend zabiegany ale jestesmy !
W pierwszej ciazy poczułam ok 16+4 jakoś tak ale poczuć mam na myśli konkretnie bo antrakcie to czułam juz wcześniej. Mam 156 i teraz wazę 45kg . Łożysko z przodu ale mysle ze to mało zależy od wagi kazda poczuje pewnie w swoim czasie.
Ja pracuje ostatni tydzieńod 1.01 juz nie bede pracowała po urodzeniu Zosi musiałam wrócić do pracy po 3 miesiącach ; tyle trwa tu macierzyński ) wiec zdecydowałam dokończyć projekt w pracy do końca roku i przy 2 ciazy zostać w domu mam zamiar zostać na min. 2 lata
U nas bedzie wigilia w tym roku tylko dla naszej 3 - na Wielkanoc pojedziemy do polski . Wiec bedzie barszcz w zeszłym roku była grzybowa , pierogi z kapusta, kapusta z grzybami, kompot z truskawek ( nie lubię suszu ) , oczywiście ziemniaki, sałatka warzywna ze śledziem , śledziki w oleju, makówki , zrobię choinkę makowa. No ale ze tutaj nie uznaje sie postu dla m bedzie kaczka w pomarańczach. Karpia nie lubię wiec w zeszłym roku był dorsz w cytrynach u soli alpejskiej pycha ale m chce mięsko teraz
Co do macierzyństwa czas zweryfikował ja mamto szczęście ze śpią to złote dziecko ( poki co ) a ja od lat mam cierpliwość nawet do płaczących narzekać nie mogę a i lubię te swoje kobieco domowe obowiązki czuje sie lepieniu w domu sprzątając i gotując niż u mnie w biurze na spotkaniu do 18.00 i z mega fajnym lunchem ... tak juz mam bardzo sie cieszę na przerwę w pracy17.03.2017Sofia
-
nick nieaktualny
-
teqz wrote:Właśnie dziewczyny, jakie suplementy przyjmujecie? Macie jakieś takie, które bardzo polecacie? Ja biorę femibion natal 2 PLUS.
o właśnie, co bierzecie? ja brałam cały czas tylko kwas foliowy bo po pregnie było mi okrutnie niedobrze. Teraz chyba mi mdłości przechodzą więc myślę, że mogłabym brać ale ona niby jest na I trymestr. To ma jakieś znaczenie?
-
teqz wrote:Właśnie dziewczyny, jakie suplementy przyjmujecie? Macie jakieś takie, które bardzo polecacie? Ja biorę femibion natal 2 PLUS.
Ja biorę Pregna Plus cały czas od ponad pół roku. Na początku niepotrzebnie posłuchałam aptekarki, która doradziła mi witaminy niby o lepszym składzie - wcale nie miały lepszego składu, tylko więcej kwasów DHA, ale pozostałych witamin miały mniej albo nie miały. Czułam się po nich okropnie, tak jakby mnie wypalał ogień od wewnątrz, ból brzucha itd.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
lotka1990 wrote:o właśnie, co bierzecie? ja brałam cały czas tylko kwas foliowy bo po pregnie było mi okrutnie niedobrze. Teraz chyba mi mdłości przechodzą więc myślę, że mogłabym brać ale ona niby jest na I trymestr. To ma jakieś znaczenie?
-
Ja tez caly czas biorę pragnę plus i pragnę dha od początku.
Nie wiem czy to prawda ale ja słyszałam ze lekarze odchodzą od przepisywania witamin które maja w składzie bardzo dużo różnych witamin .
Dziewczyny czy dalej was bola piersi ? Mi bardziej teraz dokuczają niż w piwrwsYm trym bola przy dotknięciu skora okropnie swędziWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:05
-
Marya wrote:podziwiam dziewczyny ktore wciaz pracuja
ja poszlam na l4 bo nie mam sil.
niektóre nie maja zadnego wyboru. Na działalności nie jest łatwo byc na L4. Prowadząc zarabiasz a na L4 masz tylko 2 tyś zł a koszty działalnosci trzeba opłacić -
lotka1990 wrote:o właśnie, co bierzecie? ja brałam cały czas tylko kwas foliowy bo po pregnie było mi okrutnie niedobrze. Teraz chyba mi mdłości przechodzą więc myślę, że mogłabym brać ale ona niby jest na I trymestr. To ma jakieś znaczenie?
ja biorę tylko konkretne aktywne witaminy
folian 0,8 mg witaminy z grupy B aktywne plus b12, do tego Jod i to tyle -
Miesiąc przed i od początku ciąży brałam Femibion 1, ale endo kazała mi przejść na witaminy bez jodu do 16tc, więc mam teraz Elevit. Potem wrócę do Femibionu, już 2 z kwasami DHA. Już je sprawdziłam w ciąży z córcią i miałam dobre wyniki morfo, żelaza.
Kupiłam te ogóraski z Lidla, pyszne. Woda też
Arga lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, ból brzucha spowodowany jest tym, że ciągną mnie więzadła i "odzywają się" zrosty.Twardnienia brzucha, które odczuwam są niegroźne, szyjka jest dluga i zamknięta. Lekarz potwierdził, ze będzie synek
Według pomiarów maluszek jest większy niż powinien i waży 185g. Bardzo się uspokoiłam i jestem przeszcześliwa
anna23, Ruth, Tròjka, tomania2806, Alphelia, Marya, Pysiaczek89, KochamSłońce, Emisia35, pilik, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
ja jak powiedziałam, że mi po pregnie tak bardzo nie dobrze to lekarz powiedział że kwas foliowy jest NAJ NAJ NAJważniejszy a reszta to są takie dodatki, których jak się nie bierze to i tak z dzieckiem wszystko będzie ok.
w sumie kiedyś nic się nie brało.. ;p
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Ja już się nie mogę doczekać mojej 3.01., ale bardziej nie mogę się doczekać tych ruchów. Może smyrnie w święta, żeby chociaż raz dobrze je wspominać
Byłam dziś po kolegę na lotnisku w Pyrzowicach i chyba takie trasy już nie są dla mnie. I tak zrobiłam sobie przerwę w prowadzeniu na 5 minut.