CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkim wizyt i poznania płci!!
Ewulek po pierwszym synku też chciałam bardo aby druga była dziewczynka, no ale jest drugi chłop. I powiem ci, że teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Chłopaki tak się kochają, bawią się razem. Wiadomo są też spinyale gdzie nie ma
no i wszystko już miałam dla młodszego
A Tytus to bardzo ładne i oryginalne imięi też bym nie patrzyła na innych. Bo często jest tak, że ktoś krytykuje a sam daje na imię dziecku jakoś dziwnie
-
nick nieaktualny
-
Blanka991 wrote:Magnez b6 ile tabletek dziennie ?
Zależy:
jeśli bierzesz jeszcze duphaston to 1 tabletka dziennie;
jeśli nie bierzesz duphastonu to 2 tabletki dziennie.
To zalecenia mojej lekarki.
PS. Nie mam bóli brzucha, więc być może dlatego ma mniej niż moja poprzedniczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:09
-
Ja biorę folik mama, te przepisał mi lekarz, a jemu ufam. On stawia głównie na dha.
Co do hybryd to ja robię co 2 tyg, to taki max. Moje paznokcie rosną bardzo szybko, a ja nie znoszę odrostów wiec czasami mi się zdarzało ze robiłam co 1,5 tygale przy dziecku polecam, godzina pracy i przez te 2 tyg mam spokój.
-
Warto pamiętać zeby nie kupować najtańszy magnez (suplement) tylko magnez (lek). Te faktycznie działają
Właśnie nastawiłam z synkiem ciasto na pierniczkiw środę zostaje w domu i chce piec. Młody jest niesamowicie zainteresowany pracami domowymi i tylko czeka, aż wyciągnę mikser
-
Leira wrote:Zależy:
jeśli bierzesz jeszcze duphaston to 1 tabletka dziennie;
jeśli nie bierzesz duphastonu to 2 tabletki dziennie.
To zalecenia mojej lekarki.
PS. Nie mam bóli brzucha, więc być może dlatego ma mniej niż moja poprzedniczka.
Przepisał mi teraz duphaston ale powiedział żebym brała tylko wtedy jak by sie pojawiły plamienia bo ja mam dość intensywna prace i jestem od 8 do 20 na nogach ale to tylko tak awaryjnie a magnez powiedział ze 2x po 1
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny zaczekam oglądać mebelki dzieciecce i chciałam jakiś słodko pokój urządzić. Znacie jakieś firmy z łóżeczka mi komodkami z przewijakami itd?
Polecam poprzeglądać mebelki na Homebook:
https://www.homebook.pl/produkty/meble-dla-dzieci
https://www.homebook.pl/produkty/pokoj-dziecka
Jak coś Ci się spodoba to wystarczy kliknąć w zdjęcie i przekierowuje do sklepuMoże się też przydać w ramach inspiracji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:12
-
Ha, dobrze, że ok, czasami lepiej sprawdzić u gina niż sie martwić. I gratuluje synka
Ja zarówno w I jak i II ciąży brałam magnez. Albo Magvit b6 lub Magne B6 - sa to leki, bez recepty, a nie zwykłe suplemnety diety. Naprawdę działają.
Piję kawę, więc biorę ten Magne B6 2*2 dziennie. I na pewno długo, pewnie gdzieś do 36 tc jak nie dłużej.
Skusiły mnie te hybrydy, muszę się wcisnąć do kosmetyczki na termin po świętach
Tez podoba mi sie imię Tytus, gdyby było uzgodnione z mężem, na pewno zostawiłabym to imię.
U mnie z Julią każdy kręcił głową, że to takie za słodkie, często nadawane dziewczynkom, że co druga Julia...A ja już od bierzmowania miałam imię dla swojej przyszłej córci i nie patrzyłam na innych.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:47
Ruth, Axana, Pysiaczek89, witaminkab, anna23, teqz, lotka1990, KochamSłońce, welonka, Arga, lilek, Anitka201, Wonderland, Alphelia, A_n_k_a_80, Marya, ewulek, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
ja nie mam w sumie żadnych dolegliwości, ale faktycznie zacznę przyjmować też magnez. Dziś w ciągu dnia spróbowałam wziąć tą pregne i po pół godzinie zrobiło mi się niedobrze
((
a jeśli chodzi o hybrydy to mi dosyć wolno paznokcie rosną więc ja robię co 3 tygodnie a czasem i do 4 dociągałam ale to już ze sporym odrostem, przy niektórych kolorach jasnych to tak nie było widać ;p jutro właśnie idę, ale już ostatni raz bo zazwyczaj robię sobie od października do okolic sylwestra a potem czerwiec-sierpień a w pozostałych okresach pozwalam paznokciom odpocząć
-
Eunice wspaniałe wieści!
Hybrydy robię od kilku lat i nie wyobrażam sobie inaczej. Aktualnie chodzę co 3 tygodnie.
A ja jestem przerażona swoją wagą. Od początku ciąży mam prawie 4kg na plusie. W ciągu ostatnich 11 dni przytylam prawie 1 kg. A jak to wygląda u Was? -
lotka1990 wrote:ja nie mam w sumie żadnych dolegliwości, ale faktycznie zacznę przyjmować też magnez. Dziś w ciągu dnia spróbowałam wziąć tą pregne i po pół godzinie zrobiło mi się niedobrze
((
Może spróbuj inny suplement? One mają dość podobny skład ale może inaczej organizm zareaguje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:14