CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w 11 tygodniu bylo prawie 3kg na plusie po miesiącu w szpitalu zgubiłam 1kg ,ale wiedząc jak ostatnio jem jeszcze święta to boje sie ze jak pójdę 3stycznis na wizytę to mogę przerazić się:d
Ale mnie okropnie mdli cos czuje ze dzisiaj bede witać sie z porcelana:( -
Dobry wieczór
Proszę jutro rano o kciuki bo mam picie glukozy bleeee W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową i teraz muszę to pić dwa razy bo i w 26 tygodniu. Obym tylko nie zwymiotowała bo trzeba będzie powtarzać.
lotka1990, Alphelia, Marya lubią tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualnyptaszek wrote:Dobry wieczór
Proszę jutro rano o kciuki bo mam picie glukozy bleeee W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową i teraz muszę to pić dwa razy bo i w 26 tygodniu. Obym tylko nie zwymiotowała bo trzeba będzie powtarzać.
Niech wcisną Ci sok do glukozy,dużo lepiej smakuje.
Działa i można
Powodzonka! -
Ja miałam dzisiaj taką ochotę na krewetki i na parmezan ze myślałam ze oszaleje. O 21 podjęłam decyzje o szybkiej kolacji haha
oczywiście parmezanu była potem góra i jedzenie zasypane dlatego zdjęcie przed
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bbfd6685b8e.jpgAlphelia, lilek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eunice. wrote:Oh Teqz jak możesz mi to robić, ja chcę to zjeść!
Kocham krewetki!
a co do hybryd, ja robię sobie sama, jeśli prosto malujesz paznokcie to dasz radę bez problemu
nic trudnego, ale jedna rada - ja kupiłam jakiś zestaw za 100zl i oprócz lampy wszystko jest do dupy. Lakier odchodził po jednym-dwóch dniach. Najlepiej u mnie się spisują lakiery indigo, 29zl za buteleczkę ale warto.
-
eunice. wrote:Myślicie że robienie hybryd jest trudne? Zażyczyłam sobie na wigilię zestaw... Dam radę sobie to robić?
jeśli dokladnie to myśle ze warto
Kolejna sprawa to czy kiedykolwiek robiłaś hybrydę w salonie. Wtedy nawykowo wiesz co robić krok po kroku -
eunice. wrote:Myślicie że robienie hybryd jest trudne? Zażyczyłam sobie na wigilię zestaw... Dam radę sobie to robić?
Robienie hybryd to banał.. nie wiem czemu kobiety wydają na to po 30-50 zł za malowanie jednym kolorem (!) u kosmetyczki, jak mogłyby w domu to robić za dużo mniejsze pieniądze.
Lakier hybrydowy z wysokiej półki to koszt ok. 30 zł, więc czasem płaci się takiej kosmetyczce za dwa lakiery idąc na jednorazowe malowanie
Hybryda jest banalna bo poza faktem, że kładziesz bazę pod lakier i top na wierzch lakieru to wszystko jest dokładnie jak przy zwykłym malowaniu, albo nawet lepiej. Hybryda nie zastygnie tak długo jak nie włożysz palca pod lampę, więc nawet jak nie umiesz malować zwykłym lakierem bo brudzisz skórki to tutaj łatwo to wyczyścisz, chociażby wykałaczką, albo patyczkiem do uszu, a potem możesz utwardzać
Na początek będziesz malować jednym kolorem, a jak się wkręcisz to zaczniesz się bawić zdobieniami, które również są banalne, bo jak zdobienie nie wyjdzie to zmywasz je, a utwardzony pod nim lakier jest nienaruszony, więc możesz próbować od nowa
Zobaczysz sama -
nick nieaktualnyLeira wrote:Robienie hybryd to banał.. nie wiem czemu kobiety wydają na to po 30-50 zł za malowanie jednym kolorem (!) u kosmetyczki, jak mogłyby w domu to robić za dużo mniejsze pieniądze.
Lakier hybrydowy z wysokiej półki to koszt ok. 30 zł, więc czasem płaci się takiej kosmetyczce za dwa lakiery idąc na jednorazowe malowanie
Hybryda jest banalna bo poza faktem, że kładziesz bazę pod lakier i top na wierzch lakieru to wszystko jest dokładnie jak przy zwykłym malowaniu, albo nawet lepiej. Hybryda nie zastygnie tak długo jak nie włożysz palca pod lampę, więc nawet jak nie umiesz malować zwykłym lakierem bo brudzisz skórki to tutaj łatwo to wyczyścisz, chociażby wykałaczką, albo patyczkiem do uszu, a potem możesz utwardzać
Na początek będziesz malować jednym kolorem, a jak się wkręcisz to zaczniesz się bawić zdobieniami, które również są banalne, bo jak zdobienie nie wyjdzie to zmywasz je, a utwardzony pod nim lakier jest nienaruszony, więc możesz próbować od nowa
Zobaczysz sama
Dlaczego idę do kosmetyczki
a) mogę wyjść z domu zostawić Młodego z ojcem na 2,5h więc mam czas dla siebie
b) nikt mi nie marudzi że mu śmierdzi lakier
c)nie mam cierpliwości do takich rzeczy nerwica mnie bierze jak mam lakierem pomazac a co dopiero sama się w to bawić
Więc wolę dac te 50zł wyjść z domu mieć wszystko w d...Ruth, lotka1990 lubią tę wiadomość
-
Ja też maluję sobie sama hybrydy już będzie z 2-3 lata. Jednak trzeba uważać na firmy, bo pierwsza moja przygoda odbyła się z Semilac i skończyła uczuleniem. Teraz używam głównie Shellac i Indigo. Właśnie jutro muszę zająć się swoimi dłońmi na święta, a dziś uwaga uwaga mój kochany mąż sprawił mi tę przyjemność i pomalował mi po raz pierwszy paznokcie u stóp, żebym nie musiała się sama schylać i zginać
ewulek lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualny
-
Co do hybryd robie je na codzien bo jestem kosmetyczką z zawodu
i faktycznie to nic trudnego wystarczy trochę wprawy bo jeśli zalejemy skórki to raz że możemy nabawić się uczulenia a dwa że hybryda się zapowietrzy i szybciej odejdzie. Wracając jeszcze do uczuleń zwracajcie uwagę na moc lampy bo pozornie dobrze utwardzona hybryda w rzeczywistości nie jest utwardzona do końca i wydzielając szkodliwe substancje może uczulić. Bardzo modne swojego czasu były mostki mini lampy o mocy 9w i one niestety były częstym powodem uczuleń u niektórych kobitek w salonie używam lampy o mocy 48w więc różnica jest spora
ewulek lubi tę wiadomość