WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    To im nie zapłacili ;-) mi kiedyś lekarka tak powiedziała, że położy mnie na trzy dni bo dopiero wtedy im zapłacą za moje badania i za to, że leżę.
    Nawet za kilka godzin pobytu na oddziale płacą. Ja byłam dosłownie 7 godz bo wypisałam się na żądanie. Nie miałam żadnego zabiegu i NFZ zaplacil za mój pobyt szpitalom ponad 1 tys zł. Mam konto na stronie NFZ o to sprawdziłam. Oni chcieli mnie tam trzymać jeszcze przez weekend, żeby więcej pieniędzy dostać.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez zdarzają się twardnienia brzucha, ale zwłaszcza wieczorem.

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW. Jak rozpoznać ten twardniejący brzuch?

Są jakieś skurcze czy jak?

Bo u mnie macica jest wyczuwalna pod warstewką tłuszczyku, nie wiem czy jest twarda czy nie, tzn. jest wyczuwalna, dość jędrna i napięta, więc może ja też mam problem z twardnieniem, a nie wiem o tym?

Czy to jest rozpoznawalne?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Po seksie np najlepiej czuć. Taka twarda kulka poniżej pępka. Normalnie jest miekka Im dalej w ciąży tym te twardnienia mogą się czesciej pojawiać. Jak będziesz regularnie brać magnez to powinno się wyciszyć.
    No to to czuje. Mogą orgazmy to potęgować? Lepiej odpuścić na jakiś czas? Mi właśnie rano się zdarza ze taka twarda kulka jest, jak wstanę to jest ok. Eh, ciaza niby tak cieszy, ale ile zmartwień po drodze :(

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tak zrobię badania ale max dzisiaj po południu wychodze, tu jest strasznie... nigdy w zyciu nie byłam w polskim szpitalu i aż mi ręce opadły. Jestem na sali z 10cioma kobietami które wyglądają jak cienie samych siebie a nie jak żywe osoby (oczywiście nikogo nie obrażając), na pewno tu nie zostanę. No i w takim okropnym stanie szpitala wewnątrz jeszcze nie widziałam na oczy (widziałam wiele jak odwiedzałam np rodzine)
    To jest straszne, żeby tyle kobiet było na sali. Ja jak leżałam to byłyśmy we dwie a dwa razy dostałam nawet pojedyncza sale.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    To jest straszne, żeby tyle kobiet było na sali. Ja jak leżałam to byłyśmy we dwie a dwa razy dostałam nawet pojedyncza sale.
    Jakbym była sama, lub ewentualnie z jedna współlokatorka to bym została. Ale fakt, ze tu jest ich tyle, plus u każdej siedzą mężowie to jest w ogóle tłok jak cholera.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica jest trochę twardsza niż reszta brzucha i zawsze można ją wyczuć :) gdy się spina to u szczupłych dziewczyn można to nawet gołym okiem zobaczyć i jeśli się ja nacisnie to stawia mocny opór, jest jak taka twarda piłeczka. Podczas orgazmu to jest normalne, że macica jest w skurczu bo to jest właśnie orgazm. Przy zdrowej niezagrożonj ciąży seks i orgazmy są nawet wskazane bo trenują macicę. Dziewczyny nie nakręcacie się. Tegz zapytaj najlepiej lekarza przy obchodzie o stosunki czy możesz.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Nawet za kilka godzin pobytu na oddziale płacą. Ja byłam dosłownie 7 godz bo wypisałam się na żądanie. Nie miałam żadnego zabiegu i NFZ zaplacil za mój pobyt szpitalom ponad 1 tys zł. Mam konto na stronie NFZ o to sprawdziłam. Oni chcieli mnie tam trzymać jeszcze przez weekend, żeby więcej pieniędzy dostać.
    No właśnie :)
    Nie wiem skąd się wzięła informacja o tym,że nfz płaci szpitalowi za min 3 doby pobytu pacjenta.
    Przecież to bzdura.
    Dzięki za poparcie ;)
    Im dłuższy pobyt,tym więcej kasy i tyle.

• Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    No właśnie :)
    Nie wiem skąd się wzięła informacja o tym,że nfz płaci szpitalowi za min 3 doby pobytu pacjenta.
    Przecież to bzdura.
    Dzięki za poparcie ;)
    Im dłuższy pobyt,tym więcej kasy i tyle.
    To może tak wszystkich trzymali aby mieć więcej kasy? Ja byłam na diagnostyce cyklu z czego właśnie uważałam, że ten jeden dzień to na marne siedzę. Póxniej byłam na rezonansie i tez trzy dni i to już była przesada bo wszystko zrobili pierwszego :( Ale nie dyskutowałam bo się diagnozowałam i zależało mi na tej doktor wtedy :(

age.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zgłosiłam ostatnio gin, ze pobolewa mnie podbrzusze, to zaleciła przez pare dni łykać magne b6 2x2 tabletki. Teraz juz jest ok i biore 2x1 tabletce. Mnie w poprzedniej ciazy skracała sie szyjka i w 26 tc założyli mi szew okrężny, ja na każdy bol podbrzusza jestem juz wyczulona i sie stresuje o ta moja szyjke :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak, wypisałam się, oczywiście dostałam niezły opieprz od lekarza.
    - mam unikać seksu
    - nie chodzić do pracy
    - luteina 0,1 x 2 dziennie
    - magnez 2 x dziennie
    Spytałam go ile szyjka wynosi - 36mm wiec jest Ok :)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    - mam unikać seksu
    - nie chodzić do pracy
    - magnez 2 x dziennie
    To teraz odpoczywaj w domku ;) do wizyty 2 tyg to akurat będziesz mieć kontrolę czy wszystko oki :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    To teraz odpoczywaj w domku ;) do wizyty 2 tyg to akurat będziesz mieć kontrolę czy wszystko oki :)
    Udało mi się do mojej gin na przyszły czwartek zapisać to chociaż L4 dostanę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    - mam unikać seksu
    - nie chodzić do pracy
    - magnez 2 x dziennie
    to teraz dużo odpoczywaj ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Sarrra mozna Otrivin w ciazy?
    Oficjalnie jest napisane że nie zależą się. Ale gadałem i czytałam i doszliśmy do wniosku że niedotlenienue jest gorsze. Teraz walczę żeby nie brać już. Na razie wytrzymuje 10 h :d

Kiki1916 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz, też bym się troszkę wystraszyła, szczególnie, że to pierwsza ciąża i bym to sprawdziła. A SOR - chyba najlepsze rozwiązanie. Dobrze, że dali leki, zrobili badania, przynajmniej jest komplet badań, Ty będziesz spokojniejsza.
    Jak trzeba to zostań do jutra, może wytrzymasz:-)
    Bierz L4 i luz blues :-) Jeszcze się napracujesz w życiu ;-)
    Gratuluję synusia :-) No chłopacy rządzą tutaj na całego. Dziewczyny, naprawdę wojna idzie :-) :-) :-) Za to nasze forumowe dziewuszki będą miały w kim przebierać :-)

Wczoraj miałam bardzo stresujący dzień, potem z mężem awantura na cały dom, jeszcze dzień przed udzieliło się rodzinne zmęczenie poświąteczne i też się pożarliśmy z babcią i rodzicami;-). Jak potem mnie bolał brzuch, mocno, jakby skurcze. Wzięłam dwie nos-py, duphaston i magnez. Rano było lepiej. Niestety, nie dane mi było wypocząć, musiałam jechać do dermatologa, bo ta egzema coraz większa i swędzi na całego.
    Jednak te święta, stresy nie służą. Najgorzej, że nie ma kiedy wypocząć, dom, zakupy, porządki i małe dziecko potrzebujące uwagi mamy. Magnez chyba zagości u mnie na stałe.
    Dzis u dermy czułam się jak trędowata, ludzie patrzyli na moją zmianę na szyi, jedna dziewczyna się przesiadła ;-) Spędziłam 3,5 godziny, ale...nudno nie było. Dwóch dziadków mało co się nie pobiło, o kolejkę. Potem jak siedziałam w gabinecie to dwie babki też walczyły słownie. Skąd starsi ludzie mają tyle wigoru i temperamentu :-) Chyba to tak poswiątecznie.
    Miło mi się zrobiło, jak rozpięłam kurtkę i dwie babki przepuściły mnie z kilometrowej kolejki do rejestracji.
    Tak gwoli ścisłości - teraz do dermatologa trzeba mieć skierowanie.

Arga, czasami własnie tak jest, że może być niby mniej mleka w ciązy....albo mleko ma zmieniony skład, smak przez hormony i dziecko odrzuca. Przeczekaj, może nie będzie źle i będziesz długo karmiła. Nie należy się tylko stresować i dołować :-)
    I tak dieta przecież rozszerzona dla Małej? Może córeczka ma mniejsze potrzeby?

Czy któraś ma wizytę 11 stycznia :-)? Ja nie mogę się już doczekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 16:49

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 18 stycznia! Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 17 stycznia, więc też chwilę poczekam :(

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytuje 3stycznia:)

U mnie jak nie jedno to drugie , wczoraj bylam u gina i ze względu na bóle kazał zrobic mocz i niesyty wyszedł nie najlepiej :(

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A ja wizytuje 3stycznia:)

U mnie jak nie jedno to drugie , wczoraj bylam u gina i ze względu na bóle kazał zrobic mocz i niesyty wyszedł nie najlepiej :(
    Co Ci wyszło?

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ