CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:To im nie zapłacili
mi kiedyś lekarka tak powiedziała, że położy mnie na trzy dni bo dopiero wtedy im zapłacą za moje badania i za to, że leżę.
-
nick nieaktualny
-
BTW. Jak rozpoznać ten twardniejący brzuch?
Są jakieś skurcze czy jak?
Bo u mnie macica jest wyczuwalna pod warstewką tłuszczyku, nie wiem czy jest twarda czy nie, tzn. jest wyczuwalna, dość jędrna i napięta, więc może ja też mam problem z twardnieniem, a nie wiem o tym?
Czy to jest rozpoznawalne? -
Tròjka wrote:Po seksie np najlepiej czuć. Taka twarda kulka poniżej pępka. Normalnie jest miekka Im dalej w ciąży tym te twardnienia mogą się czesciej pojawiać. Jak będziesz regularnie brać magnez to powinno się wyciszyć.
-
teqz wrote:Tak zrobię badania ale max dzisiaj po południu wychodze, tu jest strasznie... nigdy w zyciu nie byłam w polskim szpitalu i aż mi ręce opadły. Jestem na sali z 10cioma kobietami które wyglądają jak cienie samych siebie a nie jak żywe osoby (oczywiście nikogo nie obrażając), na pewno tu nie zostanę. No i w takim okropnym stanie szpitala wewnątrz jeszcze nie widziałam na oczy (widziałam wiele jak odwiedzałam np rodzine)
-
Kalinkaabc wrote:To jest straszne, żeby tyle kobiet było na sali. Ja jak leżałam to byłyśmy we dwie a dwa razy dostałam nawet pojedyncza sale.
-
Macica jest trochę twardsza niż reszta brzucha i zawsze można ją wyczuć
gdy się spina to u szczupłych dziewczyn można to nawet gołym okiem zobaczyć i jeśli się ja nacisnie to stawia mocny opór, jest jak taka twarda piłeczka. Podczas orgazmu to jest normalne, że macica jest w skurczu bo to jest właśnie orgazm. Przy zdrowej niezagrożonj ciąży seks i orgazmy są nawet wskazane bo trenują macicę. Dziewczyny nie nakręcacie się. Tegz zapytaj najlepiej lekarza przy obchodzie o stosunki czy możesz.
-
nick nieaktualnyKalinkaabc wrote:Nawet za kilka godzin pobytu na oddziale płacą. Ja byłam dosłownie 7 godz bo wypisałam się na żądanie. Nie miałam żadnego zabiegu i NFZ zaplacil za mój pobyt szpitalom ponad 1 tys zł. Mam konto na stronie NFZ o to sprawdziłam. Oni chcieli mnie tam trzymać jeszcze przez weekend, żeby więcej pieniędzy dostać.
Nie wiem skąd się wzięła informacja o tym,że nfz płaci szpitalowi za min 3 doby pobytu pacjenta.
Przecież to bzdura.
Dzięki za poparcie
Im dłuższy pobyt,tym więcej kasy i tyle. -
Emisia35 wrote:No właśnie
Nie wiem skąd się wzięła informacja o tym,że nfz płaci szpitalowi za min 3 doby pobytu pacjenta.
Przecież to bzdura.
Dzięki za poparcie
Im dłuższy pobyt,tym więcej kasy i tyle.Ale nie dyskutowałam bo się diagnozowałam i zależało mi na tej doktor wtedy
-
Ja jak zgłosiłam ostatnio gin, ze pobolewa mnie podbrzusze, to zaleciła przez pare dni łykać magne b6 2x2 tabletki. Teraz juz jest ok i biore 2x1 tabletce. Mnie w poprzedniej ciazy skracała sie szyjka i w 26 tc założyli mi szew okrężny, ja na każdy bol podbrzusza jestem juz wyczulona i sie stresuje o ta moja szyjkeMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
teqz wrote:A wiec tak, wypisałam się, oczywiście dostałam niezły opieprz od lekarza.
- mam unikać seksu
- nie chodzić do pracy
- luteina 0,1 x 2 dziennie
- magnez 2 x dziennie
Spytałam go ile szyjka wynosi - 36mm wiec jest Okdo wizyty 2 tyg to akurat będziesz mieć kontrolę czy wszystko oki
-
nick nieaktualnyteqz wrote:A wiec tak, wypisałam się, oczywiście dostałam niezły opieprz od lekarza.
- mam unikać seksu
- nie chodzić do pracy
- luteina 0,1 x 2 dziennie
- magnez 2 x dziennie
Spytałam go ile szyjka wynosi - 36mm wiec jest Ok -
KochamSłońce wrote:Sarrra mozna Otrivin w ciazy?
Kiki1916 lubi tę wiadomość
-
Tegz, też bym się troszkę wystraszyła, szczególnie, że to pierwsza ciąża i bym to sprawdziła. A SOR - chyba najlepsze rozwiązanie. Dobrze, że dali leki, zrobili badania, przynajmniej jest komplet badań, Ty będziesz spokojniejsza.
Jak trzeba to zostań do jutra, może wytrzymasz:-)
Bierz L4 i luz bluesJeszcze się napracujesz w życiu
Gratuluję synusiaNo chłopacy rządzą tutaj na całego. Dziewczyny, naprawdę wojna idzie
Za to nasze forumowe dziewuszki będą miały w kim przebierać
Wczoraj miałam bardzo stresujący dzień, potem z mężem awantura na cały dom, jeszcze dzień przed udzieliło się rodzinne zmęczenie poświąteczne i też się pożarliśmy z babcią i rodzicami;-). Jak potem mnie bolał brzuch, mocno, jakby skurcze. Wzięłam dwie nos-py, duphaston i magnez. Rano było lepiej. Niestety, nie dane mi było wypocząć, musiałam jechać do dermatologa, bo ta egzema coraz większa i swędzi na całego.
Jednak te święta, stresy nie służą. Najgorzej, że nie ma kiedy wypocząć, dom, zakupy, porządki i małe dziecko potrzebujące uwagi mamy. Magnez chyba zagości u mnie na stałe.
Dzis u dermy czułam się jak trędowata, ludzie patrzyli na moją zmianę na szyi, jedna dziewczyna się przesiadłaSpędziłam 3,5 godziny, ale...nudno nie było. Dwóch dziadków mało co się nie pobiło, o kolejkę. Potem jak siedziałam w gabinecie to dwie babki też walczyły słownie. Skąd starsi ludzie mają tyle wigoru i temperamentu
Chyba to tak poswiątecznie.
Miło mi się zrobiło, jak rozpięłam kurtkę i dwie babki przepuściły mnie z kilometrowej kolejki do rejestracji.
Tak gwoli ścisłości - teraz do dermatologa trzeba mieć skierowanie.
Arga, czasami własnie tak jest, że może być niby mniej mleka w ciązy....albo mleko ma zmieniony skład, smak przez hormony i dziecko odrzuca. Przeczekaj, może nie będzie źle i będziesz długo karmiła. Nie należy się tylko stresować i dołować
I tak dieta przecież rozszerzona dla Małej? Może córeczka ma mniejsze potrzeby?
Czy któraś ma wizytę 11 stycznia? Ja nie mogę się już doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 16:49