WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny mnie złapało po raz drugi w tym roku przeziębienie jednak teraz nie mam możliwości zostać w domu bo mam sajgon w pracy ;/ powiedzcie mi czy któraś z was stosowała leki prenalen dla kobiet w ciazy co prawda piszą ze to z samych naturalnych składników ale do tej pory urwało mi sie obejść bez żadnych leków a teraz chyba nie mam wyjścia ;/ jak myślicie można to brać spokojnie ?
    Hej, ja brałam, można spokojnie je brać :) brałam w saszetkach i tabletki na ból gardła.

• Ha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja mam camarello carrera i o ile ż gondoli jestem bardzo zadowolona to już spacerówka pozostawia sporo do życzenia. Córcia szybko przestała się mieścić, spacerówke mam teraz euro cart volt i jestem bardzo zadowolona, z tym że dla niestsbilnie siedzącego maluszka odpada.
    Zgadzam się :) dlatego ja użytkowania spacerówki nie biorę pod uwagę. Również bardzo szybko wymienilam ją na inną. Jednak wersja wózka głębokiego była dla mnie super i tego będę się trzymała. Ten wózek ma bardzo dużą gondole a dla mnie to bardzo ważne :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dopiero 8go stycznia. Można magnez codziennie brać profilaktycznie? Czy tylko przy skurczach?
    Ja biorę codziennie magnez. Nie zaszkodzi w ciąży. Poobserwuj czy te twaardnienie brzucha często się powtarza. Jeśli jest tak jak mówisz, że raz jest twardy raz miękki to jest to normalne.

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Hej, od wczoraj spina mi się brzuch co chwilę.. w nocy budziłam się i co chwile spięty, a jak wstałam do toalety to było już ok, wczoraj rano też spięty, magnez pomógł. Zaczynam się martwić, do gin dzwoniłam, ale nie odbiera. Miała/ma któraś z Was tak i może mi coś doradzić? Bo już mi się panika włącza powoli.
    Mój brzuch się spinal dosc często i gin zapisał mi luteine. Do tego raz dziennie biorę magnez.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny mnie złapało po raz drugi w tym roku przeziębienie jednak teraz nie mam możliwości zostać w domu bo mam sajgon w pracy ;/ powiedzcie mi czy któraś z was stosowała leki prenalen dla kobiet w ciazy co prawda piszą ze to z samych naturalnych składników ale do tej pory urwało mi sie obejść bez żadnych leków a teraz chyba nie mam wyjścia ;/ jak myślicie można to brać spokojnie ?
    Stosowałam to przy kp. Skład jest delikatny więc spokojnie możesz jeśli to tylko przeziębienie to może pomóc. Tak samo nasivin 0,01% do nosa można brać w ciąży i dużo czosnku :P

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka mi choruje od drugiego dnia świąt. Jakis wirus, oby na mnie nie przeszło. Szkoda bo jestem uziemiona z nią jeszcze dziś i chyba jutro. Katar jej tylko został ale , że miała 38,4 stopni to trzymam ją profilaktycznie w domu.

Ja jak na razie schudłam 4 kg a przez święta przybrałam pół kilo bo wymioty odeszły w drugim dniu świąt i na wigilijną kolację. Teraz tylko pilnować aby nie przybrać powyżej tych 10-12 kg i będę zadowolona.

Ja mam wózek adamed ale nie jestem zadowolona :( Jednak nie będę go zmieniać bo i tak zamierzam nosić w chuście więc szkoda mi kasy na nowy. Spacerówki w ogóle nie używałam. Młoda spokojnie robi teraz długie spacery ze mną (1-2 km)więc liczę na to, że nie będę potrzebować kupować nic nowego oprócz rowerka dla młodej :)

Od trzech dni nie mam mdłości :) Niestety mam coraz mniej mleka dla córki :(

Może ktoś polecić suplement z samym omega, dha ? Nie chce nic z kwasem foliowym ani z wit b bo to mam osobno.

age.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekiuje za informacje ;) czyli bez strachu tak jak na ulotce można przydomowa ;) a jeszcze mam pytanie czy któraś z was stosuje magne b 6 to jest lek a nie suplement bo mój gin tylko powiedział dwa razy po 1 tabletce a tych magnezow na rynku jest cała masa

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Dziekiuje za informacje ;) czyli bez strachu tak jak na ulotce można przydomowa ;) a jeszcze mam pytanie czy któraś z was stosuje magne b 6 to jest lek a nie suplement bo mój gin tylko powiedział dwa razy po 1 tabletce a tych magnezow na rynku jest cała masa

Ja biore Magne B6 lek 2x1.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz w poprzedniej ciąży miałam przy stawianiu się macicy zlecone 3x1 magnez :-) plus nospa 3x1 :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się uzqlwzn8ldm od kropli znowu .kupiłam dla dzieci otriwin. Oczywiście poczytałem na jego temat i ciąży i zdecydowałem się kupić bo w nich myślałem że się u duszę. Teraz walczę żeby po 11 dniach przestać używać. Nie mam już siły. W dzień daje jeszcze radę ale noc jest straszna .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie No, strzelę sobie w łeb zaraz :( mam do szpitala rzut beretem wiec stwierdziłam ze się wybiorę żeby sprawdzić czy wszystko Ok, tym bardziej ze usg miałam miesiąc temu. A one mnie przyjmują i straszą ze sobie tutaj poleże. Powiem szczerze, ze pierwszy raz jestem w polskim szpitalu i jestem wręcz przerażona. Wrzucili mnie na sale, gdzie boje się pomyśleć po jakich przejściach leżą kobiety. Zaraz mam usg i inne badania to zobaczymy. Myślicie ze będą mnie długo trzymać? Jak wyglada wypis na rzadanie?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj na wyniki badań, spytaj ile kroplówek musisz przyjąć i jak weźmiesz to zgłoś że chcesz na żądanie się wypisać. Ja uciekłam po cc na drugi dzień do domu :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Nie No, strzelę sobie w łeb zaraz :( mam do szpitala rzut beretem wiec stwierdziłam ze się wybiorę żeby sprawdzić czy wszystko Ok, tym bardziej ze usg miałam miesiąc temu. A one mnie przyjmują i straszą ze sobie tutaj poleże. Powiem szczerze, ze pierwszy raz jestem w polskim szpitalu i jestem wręcz przerażona. Wrzucili mnie na sale, gdzie boje się pomyśleć po jakich przejściach leżą kobiety. Zaraz mam usg i inne badania to zobaczymy. Myślicie ze będą mnie długo trzymać? Jak wyglada wypis na rzadanie?
    Jak cię wzięli to ze trzy dni bo dopiero wtedy im płacą za pacjenta :(

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj stad uciekam, na usg wyszło wszystko dobrze, oczywiście nie pokazali nic a nic... jedyne co to potwierdzili ze na 100% chłopczyk :)

Marya, A_n_k_a_80, ewulek lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Poczekaj na wyniki badań, spytaj ile kroplówek musisz przyjąć i jak weźmiesz to zgłoś że chcesz na żądanie się wypisać. Ja uciekłam po cc na drugi dzień do domu :-P
    Jak to zrobiłaś? A dziecko też wypuścili?

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga samo dha masz w Omegamed pregna DHA, nie z ryb a z alg, podobno lepsze. Ja to biore.

Arga lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra mozna Otrivin w ciazy?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jak to zrobiłaś? A dziecko też wypuścili?
    Poszłam najpierw zapytać czy dziecko może wyjść, powiedzieli, że ono tak, ja nie..i poszłam do ordynatora, ze chce wyjść, i podpisałam, że wychodzę na własne żądanie.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Myślę, że to wymaga przemyślenia, ale najpierw zrób badania, żeby wiedzieć czy wszystko jest OK, bo być może hospitalizacja będzie dla Ciebie błogosławieństwem?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Myślę, że to wymaga przemyślenia, ale najpierw zrób badania, żeby wiedzieć czy wszystko jest OK, bo być może hospitalizacja będzie dla Ciebie błogosławieństwem?
    Tak zrobię badania ale max dzisiaj po południu wychodze, tu jest strasznie... nigdy w zyciu nie byłam w polskim szpitalu i aż mi ręce opadły. Jestem na sali z 10cioma kobietami które wyglądają jak cienie samych siebie a nie jak żywe osoby (oczywiście nikogo nie obrażając), na pewno tu nie zostanę. No i w takim okropnym stanie szpitala wewnątrz jeszcze nie widziałam na oczy (widziałam wiele jak odwiedzałam np rodzine)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:21

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ