CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają. -
nick nieaktualny
-
welonka wrote:wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają.
Chyba nigdy nie zrozumiem czemu oni zlecają badanie ogólne moczu bez badania posiewu. Na samym początku ciąży, w 4 tygodniu, zanim jeszcze trafiłam do mojej ginki to lekarz pierwszego kontaktu zlecił mi badanie ogólne, żeby sprawdzić czy infekcja jest wyleczona. Badanie wyszło super, a z posiewu (zleconego przez ginkę) okazało się, że mam dalej w moczu bakterie !!! Fakt, że w stanie nieinfekcyjnym, ale gdybym tego nie doleczyła to za chwilę byłaby kolejna infekcja! A najlepsze jest to, że bez znajomości posiewu, czy raczej rodzaju i ilości zawartych w moczu bakterii przepisują leki.. -
Cześć po świętach
Skończyłam antybiotyk to mi przeszło w kaszel... ja chyba po porodzie wrócę do zdrowiamimo to apetyt mi dopisuje, boję się ważenia po świętach
Teqz - ja na spinki poprzednio miałam magnez i nospe 3x1. Luteine teraz biore do tej pory, także bierz co zapisują.
Plamienia mi się skończyły i od kilku dni już wyraźniej czuję mini kopniaki, nie tylko łaskotanie. Jestem więc spokojniejsza. Wizyta 4 stycznia i zobaczymy, jak Ignac się miewa -
Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać
U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce
Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię
Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.
Bycie w ciąży jest mega stresujące.tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać
U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce
Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię
Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.
Bycie w ciąży jest mega stresujące.i też cały czas czekam na 100% potwierdzenia płci
-
nick nieaktualny
-
Cześć po świętach.
Ja mam wizytę jutro a połówkowe 16.01. Jutro też diabetolog i dietetyk przez tą moją cukrzycę ciążową. Nie wiedzą co zeną zrobić bo po obciążeniu miałam 12.8 a norma glukozy po 2h to 7.8. A ja normalnie po posiłkach mam dobre cukry. Nawet po obżeraniu sie wigilijnym miałam 7.4 , a jadłam wszystko plus ciasta i piłam słodkie napoje. Po prostu mają zagadkę ze mną.
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
nick nieaktualny
-
Sarrra, super, że po wizycie ok
i kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia
Dziewczyny, dostałam od dermatologa Locoid Lipocream, a tam w składzie maślan hydrokortyzonu. Lekarka wie, że jestem w ciąży, kazała stosować krótko i cienkie warstwy. Kurcze, troszkę się boję...Szyja nie wygląda za dobrze. Od dawna, już od dzieciństwa mam te przeklęte AZS, wraca w sytuacjach stresowych, często jak byłam mała i w ciąży.
-
Witam po świętach , ponadrabiam was i życzę udanych wizyt !
Ja miałam wozek anex cross ivory piękny i gdyby nie to ze musze mieć teraz rok po roku to byśmy przy nim zostali ,
Nikolai ma sie dobrze czuje pierwsze smyrania i ruchy ale czekam ba kopniaka, dzisiaj kupiliśmy. Stojak na przewijak musze wziasc ten z Zosi pokoju i zrobic kącik w swojej łazience bo jak mały bedzie z nami w pokoju bedzie ja budził .
No i w końcu kupiła fotel taki do pokoju dziecięcego strasznie żałowałam ostatnie miesiące ze go nie ma a teraz cieżko nosic zosie do salonu na karmienie w nocy itd.
Ogolnie to zaczynam przygotowania do Zosi roczkuświęta minęły szybko i dobrze bo strasznie mnie wymeczyly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 21:51
17.03.2017Sofia
-
Dziewczyny dzisiaj wpadłam na chwile do h&m i w fajnych cenach są rajstopy ciążowe (np 200 den za 15 zł z 40) kupiłam sobie kilka par. Dodatkowo w super cenach są biustonosze do karmienia np 2 pak z 80 zł na 40 zł. Ja już kupiłam taki bez fiszbin, miękki do spania. Teraz mam podobny biust jak przy karmieniu z młodym wiec myśle ze będzie Ok.
Widziałam ze w dobrych cenach były spodnie ciążowe ale ja chyba obejdę się bez.
Oczywiście kupiłam pare ciuchów młodemu i wzięłam neutralne rampersy dla dzidzi