X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 11! Na 9:20 więc nie muszę cały dzień czekać :)

Agnella lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
    Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają.

age.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 8.01. Jeszcze tak długo... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 5 stycznia.

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
    Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają.

Chyba nigdy nie zrozumiem czemu oni zlecają badanie ogólne moczu bez badania posiewu. Na samym początku ciąży, w 4 tygodniu, zanim jeszcze trafiłam do mojej ginki to lekarz pierwszego kontaktu zlecił mi badanie ogólne, żeby sprawdzić czy infekcja jest wyleczona. Badanie wyszło super, a z posiewu (zleconego przez ginkę) okazało się, że mam dalej w moczu bakterie !!! Fakt, że w stanie nieinfekcyjnym, ale gdybym tego nie doleczyła to za chwilę byłaby kolejna infekcja! A najlepsze jest to, że bez znajomości posiewu, czy raczej rodzaju i ilości zawartych w moczu bakterii przepisują leki..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach :)

Skończyłam antybiotyk to mi przeszło w kaszel... ja chyba po porodzie wrócę do zdrowia :P mimo to apetyt mi dopisuje, boję się ważenia po świętach :D

Teqz - ja na spinki poprzednio miałam magnez i nospe 3x1. Luteine teraz biore do tej pory, także bierz co zapisują.

Plamienia mi się skończyły i od kilku dni już wyraźniej czuję mini kopniaki, nie tylko łaskotanie. Jestem więc spokojniejsza. Wizyta 4 stycznia i zobaczymy, jak Ignac się miewa :)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 5 stycznia :) a później 22 usg gen. :)

Marya lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać :)
    U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce :)

Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię ;)

Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.

Bycie w ciąży jest mega stresujące.

tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba 3 stycznia już bede mieć połówkowe będzie to 18t3d :)ze moze lekarz bedzie chciał jeszcze poczekac.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać :)
    U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce :)

Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię ;)

Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.

Bycie w ciąży jest mega stresujące.
    Mam to samo!! Nie mogę się doczekać tego mega wyraźnego ekranu <3 i też cały czas czekam na 100% potwierdzenia płci :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam w poczekalni u ginki

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 9 stycznia a po nowym roku zapiszę się na polowkowe

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach. :-) Ja mam wizytę jutro a połówkowe 16.01. Jutro też diabetolog i dietetyk przez tą moją cukrzycę ciążową. Nie wiedzą co zeną zrobić bo po obciążeniu miałam 12.8 a norma glukozy po 2h to 7.8. A ja normalnie po posiłkach mam dobre cukry. Nawet po obżeraniu sie wigilijnym miałam 7.4 , a jadłam wszystko plus ciasta i piłam słodkie napoje. Po prostu mają zagadkę ze mną.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, Trojka ja też mam 11.01 wizytę:)

Agnella, Tròjka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara i jak po wizycie?

tomania2806 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze. DziDzi starsze o tydzień. 9, 4 cm :) serducho 150/min zwalnia. Noi prawdopodobnie chłopak:)))

welonka, ptaszek, Ruth, Marya, Vero, Magda33, malka, tomania2806, Tròjka, Arga, anieszka, lilek, ewulek lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Wszystko dobrze. DziDzi starsze o tydzień. 9, 4 cm :) serducho 150/min zwalnia. Noi prawdopodobnie chłopak:)))
    super ;) gratulacje

• Agnella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, super, że po wizycie ok :-) i kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia :-)

Dziewczyny, dostałam od dermatologa Locoid Lipocream, a tam w składzie maślan hydrokortyzonu. Lekarka wie, że jestem w ciąży, kazała stosować krótko i cienkie warstwy. Kurcze, troszkę się boję...Szyja nie wygląda za dobrze. Od dawna, już od dzieciństwa mam te przeklęte AZS, wraca w sytuacjach stresowych, często jak byłam mała i w ciąży.

• Vero Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach , ponadrabiam was i życzę udanych wizyt !

Ja miałam wozek anex cross ivory piękny i gdyby nie to ze musze mieć teraz rok po roku to byśmy przy nim zostali ,
    Nikolai ma sie dobrze czuje pierwsze smyrania i ruchy ale czekam ba kopniaka :) , dzisiaj kupiliśmy. Stojak na przewijak musze wziasc ten z Zosi pokoju i zrobic kącik w swojej łazience bo jak mały bedzie z nami w pokoju bedzie ja budził .
    No i w końcu kupiła fotel taki do pokoju dziecięcego strasznie żałowałam ostatnie miesiące ze go nie ma a teraz cieżko nosic zosie do salonu na karmienie w nocy itd.

Ogolnie to zaczynam przygotowania do Zosi roczku :) święta minęły szybko i dobrze bo strasznie mnie wymeczyly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 21:51

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj wpadłam na chwile do h&m i w fajnych cenach są rajstopy ciążowe (np 200 den za 15 zł z 40) kupiłam sobie kilka par. Dodatkowo w super cenach są biustonosze do karmienia np 2 pak z 80 zł na 40 zł. Ja już kupiłam taki bez fiszbin, miękki do spania. Teraz mam podobny biust jak przy karmieniu z młodym wiec myśle ze będzie Ok.
    Widziałam ze w dobrych cenach były spodnie ciążowe ale ja chyba obejdę się bez.
    Oczywiście kupiłam pare ciuchów młodemu i wzięłam neutralne rampersy dla dzidzi :-)

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ