X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 11! Na 9:20 więc nie muszę cały dzień czekać :)

Agnella lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
    Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają.

age.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 8.01. Jeszcze tak długo... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 5 stycznia.

• Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    wyszedł krwiomocz ,erytrocyty wyługowane ,liczne nabłonki bakterie i szczawiany . Wiecie jaka ilość białka w moczu jest prawidłowa ?
    Takie wyniki zawsze mialam przy kamicy nerkowej ale mam nadzieje ze to moze poprostu infekcja pecherza w ciazy czesto sie zdarzają.

Chyba nigdy nie zrozumiem czemu oni zlecają badanie ogólne moczu bez badania posiewu. Na samym początku ciąży, w 4 tygodniu, zanim jeszcze trafiłam do mojej ginki to lekarz pierwszego kontaktu zlecił mi badanie ogólne, żeby sprawdzić czy infekcja jest wyleczona. Badanie wyszło super, a z posiewu (zleconego przez ginkę) okazało się, że mam dalej w moczu bakterie !!! Fakt, że w stanie nieinfekcyjnym, ale gdybym tego nie doleczyła to za chwilę byłaby kolejna infekcja! A najlepsze jest to, że bez znajomości posiewu, czy raczej rodzaju i ilości zawartych w moczu bakterii przepisują leki..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach :)

Skończyłam antybiotyk to mi przeszło w kaszel... ja chyba po porodzie wrócę do zdrowia :P mimo to apetyt mi dopisuje, boję się ważenia po świętach :D

Teqz - ja na spinki poprzednio miałam magnez i nospe 3x1. Luteine teraz biore do tej pory, także bierz co zapisują.

Plamienia mi się skończyły i od kilku dni już wyraźniej czuję mini kopniaki, nie tylko łaskotanie. Jestem więc spokojniejsza. Wizyta 4 stycznia i zobaczymy, jak Ignac się miewa :)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 5 stycznia :) a później 22 usg gen. :)

Marya lubi tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać :)
    U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce :)

Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię ;)

Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.

Bycie w ciąży jest mega stresujące.

tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba 3 stycznia już bede mieć połówkowe będzie to 18t3d :)ze moze lekarz bedzie chciał jeszcze poczekac.

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czekam na to USG połówkowe z taką niecierpliwością, że nie umiem Wam tego opisać :)
    U mnie płeć nie jest jeszcze jasna, więc ciągle marzę o córeczce :)

Do tego tak strasznie uwielbiam te dokładne USG, kiedy mogę się napatrzeć na malucha, pewnie wiecie o czym mówię ;)

Z drugiej strony ten stres czy wszystko OK, czy maluch żyje, bo ruchów nie czuję jakoś bardzo wyraźnie i nie wiem na 100% czy maluch się rusza czy nie. Do tego ten stres czy wszystko w porządku z jego zdrowiem, czy nic złego się nie wydarzyło, eh.

Bycie w ciąży jest mega stresujące.
    Mam to samo!! Nie mogę się doczekać tego mega wyraźnego ekranu <3 i też cały czas czekam na 100% potwierdzenia płci :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam w poczekalni u ginki

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 9 stycznia a po nowym roku zapiszę się na polowkowe

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach. :-) Ja mam wizytę jutro a połówkowe 16.01. Jutro też diabetolog i dietetyk przez tą moją cukrzycę ciążową. Nie wiedzą co zeną zrobić bo po obciążeniu miałam 12.8 a norma glukozy po 2h to 7.8. A ja normalnie po posiłkach mam dobre cukry. Nawet po obżeraniu sie wigilijnym miałam 7.4 , a jadłam wszystko plus ciasta i piłam słodkie napoje. Po prostu mają zagadkę ze mną.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, Trojka ja też mam 11.01 wizytę:)

Agnella, Tròjka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara i jak po wizycie?

tomania2806 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze. DziDzi starsze o tydzień. 9, 4 cm :) serducho 150/min zwalnia. Noi prawdopodobnie chłopak:)))

welonka, ptaszek, Ruth, Marya, Vero, Magda33, malka, tomania2806, Tròjka, Arga, anieszka, lilek, ewulek lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Wszystko dobrze. DziDzi starsze o tydzień. 9, 4 cm :) serducho 150/min zwalnia. Noi prawdopodobnie chłopak:)))
    super ;) gratulacje

• Agnella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, super, że po wizycie ok :-) i kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia :-)

Dziewczyny, dostałam od dermatologa Locoid Lipocream, a tam w składzie maślan hydrokortyzonu. Lekarka wie, że jestem w ciąży, kazała stosować krótko i cienkie warstwy. Kurcze, troszkę się boję...Szyja nie wygląda za dobrze. Od dawna, już od dzieciństwa mam te przeklęte AZS, wraca w sytuacjach stresowych, często jak byłam mała i w ciąży.

• Vero Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach , ponadrabiam was i życzę udanych wizyt !

Ja miałam wozek anex cross ivory piękny i gdyby nie to ze musze mieć teraz rok po roku to byśmy przy nim zostali ,
    Nikolai ma sie dobrze czuje pierwsze smyrania i ruchy ale czekam ba kopniaka :) , dzisiaj kupiliśmy. Stojak na przewijak musze wziasc ten z Zosi pokoju i zrobic kącik w swojej łazience bo jak mały bedzie z nami w pokoju bedzie ja budził .
    No i w końcu kupiła fotel taki do pokoju dziecięcego strasznie żałowałam ostatnie miesiące ze go nie ma a teraz cieżko nosic zosie do salonu na karmienie w nocy itd.

Ogolnie to zaczynam przygotowania do Zosi roczku :) święta minęły szybko i dobrze bo strasznie mnie wymeczyly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 21:51

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj wpadłam na chwile do h&m i w fajnych cenach są rajstopy ciążowe (np 200 den za 15 zł z 40) kupiłam sobie kilka par. Dodatkowo w super cenach są biustonosze do karmienia np 2 pak z 80 zł na 40 zł. Ja już kupiłam taki bez fiszbin, miękki do spania. Teraz mam podobny biust jak przy karmieniu z młodym wiec myśle ze będzie Ok.
    Widziałam ze w dobrych cenach były spodnie ciążowe ale ja chyba obejdę się bez.
    Oczywiście kupiłam pare ciuchów młodemu i wzięłam neutralne rampersy dla dzidzi :-)

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ