X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie moge doczekać sie szykowania wyprawki i urządzania kącika malej ,wczoraj bylam kupic siostrzeńcowi prezent i nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam malutkie body pierwsza rzecz ktora kupiłam:) tez coraz częściej czuje ruchy małej kopniaczki jeszcze nie zdarzają się tak często ale czuje jak sie wierci i widzę to brzuchu :)

My Sylwka tez spędzamy w domu sami na miasto idziemy tylko przywitać nowy rok .

U nas panuje wirus który wywołuje zapalenie oskrzeli i płuc ,co chwile słyszę ze u kogos dziecko chore. Siostrzenica ma zapalenie płuc. Mnie dzisiaj cos rozkłada mam nadzieje ze to zwykle przeziębienie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my witamy się w 19tc ;D

zielonooka7, tomania2806, anna23, ewulek lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    I my witamy się w 19tc ;D
    Jak miłO to czytać :-) to znaczy, że zaraz mamy połowę za sobą :-)

My Sylwester w domu z dziećmi..jakoś nie mam parcia na imprezę, emek się śmieje, że będziemy w Wawie, Zakopanym i Katowicach w tum roku jednej nocy ;-) czyli my picollo i tv hihi :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Sarrra, super, że po wizycie ok :-) i kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia :-)

Dziewczyny, dostałam od dermatologa Locoid Lipocream, a tam w składzie maślan hydrokortyzonu. Lekarka wie, że jestem w ciąży, kazała stosować krótko i cienkie warstwy. Kurcze, troszkę się boję...Szyja nie wygląda za dobrze. Od dawna, już od dzieciństwa mam te przeklęte AZS, wraca w sytuacjach stresowych, często jak byłam mała i w ciąży.
    Niestety ja tez AZS od zawsze i tez mam masci z hydrokortyzonem,stosuje juz od poczatku ciazy,mialam bardzo nasilone objawy,właściwie nadal mam.Mialam i Locoid i Hydrocortisonum.Kolejna ciaza moja z AZS i w kazdej mialam nasilone objawy

19.06.2108r
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, czyli stosujesz ten Locoid :-)? Jakie maści są jeszcze bezpieczne dla nas, brzuchatek :-)?
    U mnie również - co ciąża to nasilone objawy. Na twarzy też mam tak jakby plamki azs-owe.
    Teraz jak gdzieś wychodzę nie wyobrażam sobie bez make upu, chociaż lepiej, aby tutaj cera odpoczęła. Dermatolog podpowiedziała, że w sumie nie powiązane to jest z dietą, ale niektóre pokarmy w wzmożonym okresie mogą nasilać objawy.

Welonka, pamiętam jak w I ciąży tez kupiłam pierwsze ubranko dla dzieciątka, ale celebracja, pamiętam jak składałam te ciuszki to pudełeczka.
    Zawsze można po troszku ciuszków kupować, już ciąża bezpieczna, I trymestr za z nami, niektóre z nas już w połówce ciąży, szok jak czas gna, i zresztą nie ma co wierzyć w głupie przesądy tez :-)

Dziewczyny, jutro lecę po Piccollaca :-) Mam nadzieję, że mi nie wykupią ;-) No szampan musi być. Mąż pojechał w delegację, będzie jutro wieczorem, dziś sama z córcią rządzimy w domu. Czasami dobrze samej pobyć.
    Tez pomyslałam, że założę ładniejszą piżamkę, nawet ją wyprasuję ;-) :-)
    To prawda z maluszkami ciężko coś zorganizować, ale mi nie przeszkadza taki Sylwek :-)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    16 tydzien ♡♡♡
    Ja tez wizytuje 4.01 juz sie nie moge doczekac...wczoraj mialam spadek formy masakra jakas, podbrzusze pobolewalo, staralam sie odpoczac, ale i tak roboty przy 15 miesiecznej dziewczynie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:50

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, z małymi dziećmi, będąc w ciąży, za bardzo nie odpoczniemy ;-) No nudno nie jest.
    Jak moja córcia nie położy się za dnia tez mam dzień wybity, masakra. Czasami nawet jak zbliża się lub sporo przekroczona pora drzemki, sama kładę małą, na ogół zasypia. Na razie choróbska za nami, dobrze, że już minęło te zapalenie jamy ustnej.
    Kiedy macie zamiar odzwyczajać swoje maluszki od smoczka, moja córcia dalej używa tego kauczyku, myślę w styczniu już kapitalnie trzeba się pożegnać.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mogę się doczekać kupienia rzeczy i ubrań dla naszego maleństwa <3 i chyba właśnie przed chwilą poczułam pierwszego kopniaczka, a raczej dwa małe kopniaczki! :D

Nas jeszcze czeka zmiana mieszkania, więc zakupów będzie pewno sporo. A w sylwestra wybieramy się na zabawę z rodziną, ale pewnie zbyt długo nie będziemy siedzieć, zobaczę ile dam radę :) A u mnie zaczyna się 16 (15+0) tydzień ciąży dzisiaj.

ewulek lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciągle używa smoczka. Zabieram jej w dzień i daje do spania bo się upomina. Nie wiem jak to zrobić łagodnie.

age.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella moja jeszcze ma smoczek do spania. W ciągu dnia nie używa, sama odkłada do łóżka. Jakoś nie widzę powodu żeby jej zabierać, mówi ładnie, nie naduzywa bo, więc nie mam z tym problemu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwester spędzamy w łóżku przed telewizorem ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    My sylwester spędzamy w łóżku przed telewizorem ;)
    Ja też:) pierwszy taki w moim życiu ale nie mam na nic ochoty

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Sylwester spędzimy w domu z synem psem i znajomi do nas wpadną ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja też:) pierwszy taki w moim życiu ale nie mam na nic ochoty

Ja juz wole sylwestra w łóżku przed telewizorem niż takiego jak w tamtym roku spędzonego w pracy :p

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka oduczała swoją córcie, że pewnego dnia nie było rano już smoczka, bo powiedziała że piesek się nim bawił i się zepsuł :) i od tego czasu spokój.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra też przed tv. Młoda pewnie się obudzi na fajerwerki. A to już mój trzeci bez alkoholu bo w poprzednich dwóch karmiłam :-)

Co do smoczka, nasza sama się odstawiła jak miała rok i katar. Nie chciała go wcale bo nie mogła oddychać, więc go schowałam i zapomniała :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy obu synach po prostu schowaliśmy smoczek. Zasnęli bez i się nie upominali. Czasem mam wrażenie że to my rodzice potrzebujemy tego smoczka bardziej :P dzieci szybko zapominają.

Arga lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również Sylwester w domu. Pewnie do teściów pojedziemy tylko na kolacje. Ja to chyba jestem jedyną osobą, która w ogóle tego dnia za bardzo nie lubi ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślcie sobie, że właśnie rozpocznie się rok 2018, w którym nasze maleństwa pojawią się na tym świecie! Nie wiem jak Was, ale mnie to bardzo ekscytuje, że tyle zmieni się w naszym życiu :D

Marya, tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wypis ze szpitala z opisem USG. Poniżej zdjęcie. To normalne ze różne parametry odpowiadają rożnym tygodniem/dniom ciąży?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a655910f6bb.jpg

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ