X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz - normalne ;) u mnie tak samo, wg wielkości dziecka 14+2 a wg wielkości głowy czy brzucha nawet 15+0 ;)
    Ja wczoraj byłam wieczorem na wizycie, już jest 8,5 cm <3 i lekarka powiedziała "na chłopca mi to nie wygląda" :p więc prawdopodobnie będzie Laura :) następna wizyta 25 stycznia i to już chyba połówkowe będzie można zrobić :)

Arga, Marya, anna23 lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    My sylwestra też przed tv. Młoda pewnie się obudzi na fajerwerki. A to już mój trzeci bez alkoholu bo w poprzednich dwóch karmiłam :-)

Co do smoczka, nasza sama się odstawiła jak miała rok i katar. Nie chciała go wcale bo nie mogła oddychać, więc go schowałam i zapomniała :-)

Ja poprzedni też karmiłam ale młoda spała mi po trzy godziny więc jak nakarmiłam za 5 12 to mogłam pół kieliszka szampana się napić :)

Moja wie, że ma dwa smoczki :( Czekam, aż jeden się popsuje bo go trochę zjadła i sama go wyrzuci to zostanie tylko jeden i jak ten się popsuje to zobaczymy ile dni będzie się oduczać.

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Odebrałam wypis ze szpitala z opisem USG. Poniżej zdjęcie. To normalne ze różne parametry odpowiadają rożnym tygodniem/dniom ciąży?

Raczej tak, bo na moich badaniach prenatalnych też miałam podobne różnice w tygodniu/dniu ciąży przy różnych parametrach.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Odebrałam wypis ze szpitala z opisem USG. Poniżej zdjęcie. To normalne ze różne parametry odpowiadają rożnym tygodniem/dniom ciąży?
    Tak. Ja zawsze miałam różne. Np. długość uda zawsze o tydzień do przodu w porównaniu z innymi parametrami. A ty mas minimalne różnice, niczym się nie przejmuj :P

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    My przy obu synach po prostu schowaliśmy smoczek. Zasnęli bez i się nie upominali. Czasem mam wrażenie że to my rodzice potrzebujemy tego smoczka bardziej :P dzieci szybko zapominają.
    To prawda :( Daję jej przez sen bo wtedy zasypia a tak marudzi, jęczy i ja się nie wysyiam eh. Czyli to ja muszę do tego dojrzeć nie ona.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) bierze któraś Scopolan może i może się na temat tego leku wypowiedzieć?

• Ha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a655910f6bb.jpg

U mnie ostatnio było dokładnie to samo. Możesz być spokojna :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice zabrali do siebie na weekend wnuka a ja już za nim cholernie tęsknię a nie ma go dopiero 3 godziny :( zaraz się poryczę :( masakra ze mną :/ chyba pójdę później go odwiedzić :p na sylwestra albo pójdziemy do moich rodziców albo tak jak wy spędzimy go przed tv.szampana nie mamy bo nikomu nie smakuje,oczywiście mówię o piccolo :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam, że możecie już poczuć wasze maleństwa :) u mnie póki co cisza, albo może nie wiem, że to jest ,,to'' ;)

Co do sylwestra to tak jak większość widzę spędzamy go w domu z mężem.

3 stycznia mam w końcu wizytę u nowego lekarza, więc niedługo też na pewno dostanę termin na połówkowe :D

Wiecie może od którego tygodnia sprawdza się tętno detektorem tętna płodu? jako, że tu nie robią USG mam nadzieję, że chociaż sprawdzi lekarz tętno i wreszcie usłyszę serduszko po raz pierwszy.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na wizycie, najprawdopodobniej chłopczyk :-D Czyli można wpisać na stronie głównej że kolejny Ignacy :-D
    Wszystko jest ok, ale mój lekarz twierdzi że jak na 18 tydzień szyjka 3.66 to trochę mało i że mam bardzo się oszczędzać i sprawdzic za tydzień. Dzownilam tez do znajomej położnej, tez kazała się oszczędzać
    A z tego co czytam parę z nas ma podobnie i chyba żadnej tak nikt nie kazał mega się oszczędzać wiec juz nie wiem co o tym myśleć. Ale prewencyjnie jak każą to biorę magnez i wróciłam (mam nadzieję na chwile) do luteiny.
    Co do sylwestra to idziemy najpierw na koncert na 17:00 a potem spokojnie do domu i w domu z radiem będziemy czekać na północ jeśli dotrwamy ;) TV nie mamy a ze znajomych/rodziny nikt się narazie nie zgłosił wiec pewnie radośnie pójdziemy spać o albo pogramy w Monopol sobie :-D Ja uwielbiam spędzać czas z mężem wiec jestem z faktu braku imprezy bardzo zadowolona :-D

Aha! I Ignacy waży juz 250g!!! Jak na ten tydzień to tak jest o wiele starszy :-D ciekawe czy to oznacza że szybciej urodzę ;) Chłop jak dąb mam nadzieję że dam radę urodzić naturalnie :-D

Tort dla męża gotowy! Dzięki inspiracjom udało się coś wymyślić, czekoladowo-orzechowy przełamany dżemem porzeczkowym trzymajcie kciuki żeby smakował jutro :-D

Tez się bardzo ciesze na ten nowy rok :) Będzie pięknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:06

Alphelia, lilek, A_n_k_a_80, anieszka, ewulek lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Teqz - normalne ;) u mnie tak samo, wg wielkości dziecka 14+2 a wg wielkości głowy czy brzucha nawet 15+0 ;)
    Ja wczoraj byłam wieczorem na wizycie, już jest 8,5 cm <3 i lekarka powiedziała "na chłopca mi to nie wygląda" :p więc prawdopodobnie będzie Laura :) następna wizyta 25 stycznia i to już chyba połówkowe będzie można zrobić :)
    Gratuluję córeczki ;)

a ja ostatnio jestem tak leniwa wieczorami i moim ulubionym zajęciem jest spędzanie wieczorów w łóżku przed telewizorem ;) i jeszcze do tego najlepiej podgryzać chipsy ;)

lotka1990 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja Łusia szuka smoczka, pyta o niego a jak nie może znaleźć to płacze. Aczkolwiek łatwiej mi ja uśpić jak przebudzi się w nocy przebudzi.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałyście może żeby zamiast smoczka kupić szumisia?

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alan sam się odciął od smoczka jak miał 6 m-cy :) myślałam o tym szumisiu i widzę że większość moich koleżanek je ma lub miało dla dzieci.chyba też sobie zafunduje takie cosik :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim detektorze napisane jest, że słychać od 9 tygodnia. Ja na gwiazdkę swój dostałam i słyszeliśmy serduszko :)

Nasz sylwester też w domu, po raz pierwszy. Mieliśmy zaproszenie do znajomych, ale ostatnie dni tak mnie mdli i wymiotuję, że nie będę w stanie tam wysiedzieć.

Marya lubi tę wiadomość

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u nas też sylwester w domku przychodzą goście więc nie będziemy sami pewnie pogramy w jakieś gry bo będzie dwie ciężarne na pokładzie i mój mąż też nie pijący.
    Ja wgl nie czuje ruchów jestem załamana wgl nie czuje ze jestem w ciąży martwi mnie to brzuch mi wgl nie rośnie jak się w 12 tyg zatrzymał tak dalej taki sam... Idę na wizytę 4 stycznia mam nadzieję że Tymuś zdrowo rośnie

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam w szpitalu to sprawdzali dopiero tętno detektorem czy robili katg po skończonym 25tc.

Klaudia a w ktorym tygodniu jestes ? Ja dopiero zaczynam delikatnie czuć i to nie codziennie a w niedziele zacznę 19tc

age.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumiś niekoniecznie będzie w stanie zaspokoić potrzebę ssania malucha ;)
    Ja kupuję zestaw szumiś+kokonik+smoczek.
    syn miał smoka tylko do spania, przy czym często wypluwał, ale do zaśnięcia musiał być. Po kilku nieudanych podejściach odstawienia obcięłam mu końcówkę smoka, za co winą obarczyłam ptaszka. Od tej pory wszelkie dziury i uszkodzenia w domu to sprawka ptaszka, ale o smoczku zapomnieliśmy ;)

Sylwester spędzamy u mojej Mamy i dziadka.i tak nie mam chęci na imprezowanie.

Kropka witam w klubie Ignaców :D gratuluję! :))

Kropka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Alan sam się odciął od smoczka jak miał 6 m-cy :) myślałam o tym szumisiu i widzę że większość moich koleżanek je ma lub miało dla dzieci.chyba też sobie zafunduje takie cosik :)
    I jak chwalą go sobie? Bo myślę, żeby kupić szumisia, ale mam obawy, że może się nie sprawdzić i pieniądze wydane w błoto będą

• lilek Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Cześć dziewczyny u nas też sylwester w domku przychodzą goście więc nie będziemy sami pewnie pogramy w jakieś gry bo będzie dwie ciężarne na pokładzie i mój mąż też nie pijący.
    Ja wgl nie czuje ruchów jestem załamana wgl nie czuje ze jestem w ciąży martwi mnie to brzuch mi wgl nie rośnie jak się w 12 tyg zatrzymał tak dalej taki sam... Idę na wizytę 4 stycznia mam nadzieję że Tymuś zdrowo rośnie

Bez spiny, ja w 1. ciąży ruchy poczułam ok. 19c (a jestem szczupła), a brzuch wylazł dopiero w 7 mcu.

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ