CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Teqz - normalne
u mnie tak samo, wg wielkości dziecka 14+2 a wg wielkości głowy czy brzucha nawet 15+0
Ja wczoraj byłam wieczorem na wizycie, już jest 8,5 cmi lekarka powiedziała "na chłopca mi to nie wygląda" :p więc prawdopodobnie będzie Laura
następna wizyta 25 stycznia i to już chyba połówkowe będzie można zrobić
Arga, Marya, anna23 lubią tę wiadomość
-
ptaszek wrote:My sylwestra też przed tv. Młoda pewnie się obudzi na fajerwerki. A to już mój trzeci bez alkoholu bo w poprzednich dwóch karmiłam
Co do smoczka, nasza sama się odstawiła jak miała rok i katar. Nie chciała go wcale bo nie mogła oddychać, więc go schowałam i zapomniała
Ja poprzedni też karmiłam ale młoda spała mi po trzy godziny więc jak nakarmiłam za 5 12 to mogłam pół kieliszka szampana się napić
Moja wie, że ma dwa smoczkiCzekam, aż jeden się popsuje bo go trochę zjadła i sama go wyrzuci to zostanie tylko jeden i jak ten się popsuje to zobaczymy ile dni będzie się oduczać.
-
teqz wrote:Odebrałam wypis ze szpitala z opisem USG. Poniżej zdjęcie. To normalne ze różne parametry odpowiadają rożnym tygodniem/dniom ciąży?
Raczej tak, bo na moich badaniach prenatalnych też miałam podobne różnice w tygodniu/dniu ciąży przy różnych parametrach.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
teqz wrote:Odebrałam wypis ze szpitala z opisem USG. Poniżej zdjęcie. To normalne ze różne parametry odpowiadają rożnym tygodniem/dniom ciąży?
-
Tròjka wrote:My przy obu synach po prostu schowaliśmy smoczek. Zasnęli bez i się nie upominali. Czasem mam wrażenie że to my rodzice potrzebujemy tego smoczka bardziej
dzieci szybko zapominają.
Daję jej przez sen bo wtedy zasypia a tak marudzi, jęczy i ja się nie wysyiam eh. Czyli to ja muszę do tego dojrzeć nie ona.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a655910f6bb.jpg
U mnie ostatnio było dokładnie to samo. Możesz być spokojna -
Moi rodzice zabrali do siebie na weekend wnuka a ja już za nim cholernie tęsknię a nie ma go dopiero 3 godziny
zaraz się poryczę
masakra ze mną
chyba pójdę później go odwiedzić :p na sylwestra albo pójdziemy do moich rodziców albo tak jak wy spędzimy go przed tv.szampana nie mamy bo nikomu nie smakuje,oczywiście mówię o piccolo
-
Zazdroszczę wam, że możecie już poczuć wasze maleństwa
u mnie póki co cisza, albo może nie wiem, że to jest ,,to''
Co do sylwestra to tak jak większość widzę spędzamy go w domu z mężem.
3 stycznia mam w końcu wizytę u nowego lekarza, więc niedługo też na pewno dostanę termin na połówkowe
Wiecie może od którego tygodnia sprawdza się tętno detektorem tętna płodu? jako, że tu nie robią USG mam nadzieję, że chociaż sprawdzi lekarz tętno i wreszcie usłyszę serduszko po raz pierwszy.
-
My byliśmy wczoraj na wizycie, najprawdopodobniej chłopczyk
Czyli można wpisać na stronie głównej że kolejny Ignacy
Wszystko jest ok, ale mój lekarz twierdzi że jak na 18 tydzień szyjka 3.66 to trochę mało i że mam bardzo się oszczędzać i sprawdzic za tydzień. Dzownilam tez do znajomej położnej, tez kazała się oszczędzać
A z tego co czytam parę z nas ma podobnie i chyba żadnej tak nikt nie kazał mega się oszczędzać wiec juz nie wiem co o tym myśleć. Ale prewencyjnie jak każą to biorę magnez i wróciłam (mam nadzieję na chwile) do luteiny.
Co do sylwestra to idziemy najpierw na koncert na 17:00 a potem spokojnie do domu i w domu z radiem będziemy czekać na północ jeśli dotrwamyTV nie mamy a ze znajomych/rodziny nikt się narazie nie zgłosił wiec pewnie radośnie pójdziemy spać o albo pogramy w Monopol sobie
Ja uwielbiam spędzać czas z mężem wiec jestem z faktu braku imprezy bardzo zadowolona
Aha! I Ignacy waży juz 250g!!! Jak na ten tydzień to tak jest o wiele starszyciekawe czy to oznacza że szybciej urodzę
Chłop jak dąb mam nadzieję że dam radę urodzić naturalnie
Tort dla męża gotowy! Dzięki inspiracjom udało się coś wymyślić, czekoladowo-orzechowy przełamany dżemem porzeczkowym trzymajcie kciuki żeby smakował jutro
Tez się bardzo ciesze na ten nowy rokBędzie pięknie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:06
Alphelia, lilek, A_n_k_a_80, anieszka, ewulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylotka1990 wrote:Teqz - normalne
u mnie tak samo, wg wielkości dziecka 14+2 a wg wielkości głowy czy brzucha nawet 15+0
Ja wczoraj byłam wieczorem na wizycie, już jest 8,5 cmi lekarka powiedziała "na chłopca mi to nie wygląda" :p więc prawdopodobnie będzie Laura
następna wizyta 25 stycznia i to już chyba połówkowe będzie można zrobić
a ja ostatnio jestem tak leniwa wieczorami i moim ulubionym zajęciem jest spędzanie wieczorów w łóżku przed telewizoremi jeszcze do tego najlepiej podgryzać chipsy
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa moim detektorze napisane jest, że słychać od 9 tygodnia. Ja na gwiazdkę swój dostałam i słyszeliśmy serduszko
Nasz sylwester też w domu, po raz pierwszy. Mieliśmy zaproszenie do znajomych, ale ostatnie dni tak mnie mdli i wymiotuję, że nie będę w stanie tam wysiedzieć.Marya lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u nas też sylwester w domku przychodzą goście więc nie będziemy sami pewnie pogramy w jakieś gry bo będzie dwie ciężarne na pokładzie i mój mąż też nie pijący.
Ja wgl nie czuje ruchów jestem załamana wgl nie czuje ze jestem w ciąży martwi mnie to brzuch mi wgl nie rośnie jak się w 12 tyg zatrzymał tak dalej taki sam... Idę na wizytę 4 stycznia mam nadzieję że Tymuś zdrowo rośnie -
Szumiś niekoniecznie będzie w stanie zaspokoić potrzebę ssania malucha
Ja kupuję zestaw szumiś+kokonik+smoczek.
syn miał smoka tylko do spania, przy czym często wypluwał, ale do zaśnięcia musiał być. Po kilku nieudanych podejściach odstawienia obcięłam mu końcówkę smoka, za co winą obarczyłam ptaszka. Od tej pory wszelkie dziury i uszkodzenia w domu to sprawka ptaszka, ale o smoczku zapomnieliśmy
Sylwester spędzamy u mojej Mamy i dziadka.i tak nie mam chęci na imprezowanie.
Kropka witam w klubie Ignacówgratuluję!
)
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalinka201666 wrote:Alan sam się odciął od smoczka jak miał 6 m-cy
myślałam o tym szumisiu i widzę że większość moich koleżanek je ma lub miało dla dzieci.chyba też sobie zafunduje takie cosik
-
KlaudiaS wrote:Cześć dziewczyny u nas też sylwester w domku przychodzą goście więc nie będziemy sami pewnie pogramy w jakieś gry bo będzie dwie ciężarne na pokładzie i mój mąż też nie pijący.
Ja wgl nie czuje ruchów jestem załamana wgl nie czuje ze jestem w ciąży martwi mnie to brzuch mi wgl nie rośnie jak się w 12 tyg zatrzymał tak dalej taki sam... Idę na wizytę 4 stycznia mam nadzieję że Tymuś zdrowo rośnie
Bez spiny, ja w 1. ciąży ruchy poczułam ok. 19c (a jestem szczupła), a brzuch wylazł dopiero w 7 mcu.