X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    I jak chwalą go sobie? Bo myślę, żeby kupić szumisia, ale mam obawy, że może się nie sprawdzić i pieniądze wydane w błoto będą
    Jeśli boisz się tego czy faktycznie u Was się sprawdzi to radzę poczekać do porodu. Po 2 tyg po porodzie dziecko już nie śpi tyle co na początku i wtedy warto uruchomić suszarkę lub odkurzacz do usypiania. Jeśli dziecko szybko odpłynie to uważam ze warto kupić szumisia :-) ja spaliłam odkurzacz, wtedy zdecydowaliśmy się na szumisia :-)

Marya lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Bez spiny, ja w 1. ciąży ruchy poczułam ok. 19c (a jestem szczupła), a brzuch wylazł dopiero w 7 mcu.
    No właśnie mój gin twierdzi ze 19 tc u szczupłych to optymalny i realny termin na 1 ruchy. Wydaje mi się ze przy synu poczułam je w 17 tyg (16+kilka dni) teraz do tej pory nie jestem pewna czy to ruchy czy jelita :-) a w poniedziałek zaczynam 19 tc

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstąpiłam dzisiaj do lumpa i jestem w szoku bo kupiłam za 2 zł od sztuki rampersy z nexta, które chciałam zamówić online i kopertowe bodziaki z h&m :-)
    8baac5d0b2d72930med.jpg
    86059242e4a9bbdamed.jpg

Zeby nie było, płeć u nas nadal nieznana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:13

anna23, lilek, Marya, ptaszek, ewulek lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:17

atdcpiqv8drqss4a.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja jak bylam w szpitalu to sprawdzali dopiero tętno detektorem czy robili katg po skończonym 25tc.

Klaudia a w ktorym tygodniu jestes ? Ja dopiero zaczynam delikatnie czuć i to nie codziennie a w niedziele zacznę 19tc
    W 17 tyg jestem wm szczupła ważę 49 kg i prawie nic nie przytyłam w ciąży lekarz mnie straszy porodem przedwczesnym ale ja całe życie mam problem z przebraniem na wadze bo mam szybką przemianę materii dlatego myślałam że może poczuje coś a tu nic chyba że nie odróżniam od jelit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:26

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia spokojnie! Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 21 tc! A przytyłam może z kilo ok 20 TC też nie było widać brzuszka. Nie stresuj się. Niektóre kobiety np na diecie cukrzycowej tyją do końca ciąży ok 5 kg! Najważniejsze, że maluch rośnie

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mozesz nie odrozniac, bo to naprawde bardzo podobno uczucie, ja kiedy nie bylam w ciazy czesto czulam cos jak kopniaczki ;) Zobaczysz po porodzie ;) Zjedz cos slodkiego i sie poloz, przycisnij reka brzuszek w miejscu gdzie jest uwypuklony (oczywiscie nie za mocno) i zobaczysz ze poczujesz :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz przygotowuje na Sylwestra kielbaske wedzona, w calym domu czuc czosnkiem :-D Dobrze, ze dzisiaj nie mam mdlosci, bo byloby po mnie ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya dorysuj prosze przy mnie na pierwszej stronie serduszko, na ostatniej wizycie wreszcie slyszalam i bije jak dzwon <3

Marya lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    W 17 tyg jestem wm szczupła ważę 49 kg i prawie nic nie przytyłam w ciąży lekarz mnie straszy porodem przedwczesnym ale ja całe życie mam problem z przebraniem na wadze bo mam szybką przemianę materii dlatego myślałam że może poczuje coś a tu nic chyba że nie odróżniam od jelit
    Nie martw sie jeszcze poczujesz ruchy ,ha do tej pory nie jestem wszystkich pewna bo mysle ze to jelita,a tez jestem dość szczupła przed ciąża mialam sporą niedowagę a narazie przytyłam 2kg podobno najbardziej sie przybiera gdzies tak od 6miesiaca

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka ma szumisia, ale użyty był może z 5-6 razy. Przejęła tablet z aplikacją i te szumy jej odpowiadają zdecydowanie bardziej.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma misia i mówi że synek się przy nim uspokaja a druga twierdzi że jej dziecko nie reaguje.za to lubi karuzele nad łóżeczkiem :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy <3 będę czekać w takim razie cierpliwie

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Marya dorysuj prosze przy mnie na pierwszej stronie serduszko, na ostatniej wizycie wreszcie slyszalam i bije jak dzwon <3
    serduszko dorysowane ;)

To poczekam z szumisiem aż się baby urodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:03

KochamSłońce lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Koleżanka ma misia i mówi że synek się przy nim uspokaja a druga twierdzi że jej dziecko nie reaguje.za to lubi karuzele nad łóżeczkiem :)
    Czytałam że na ten szum dziecko reagje po jakimś czasie - nie wiem czy to prawda. Nasza się bardzo uspokaja - mamy aplikację szumiącą na tablecie (w koncu znalazłam dla niego zastosowanie bo od nowości leżał bezużyteczny ;p). Z kolei karuzele ją bardzo denerwowała ;p Co dziecko to inne upodobania. Nam szumiś ratuje czasem sen o 4 nad ranem. Jak sie dziecko przebudzi to szum, pogaworzy chwilę i jeszcze do 7 pośpi ;) Smoczek też ma i też tylko do snu.
    A koleżanki córka nielubi smoczka i szumisia a z karuzelą to podróżują wszędzie ;p

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Witam się po świętach :)
    My w tym roku Sylwestra też zamierzamy spędzić z mężem w domu z kieliszkiem Piccolo :)

Ja wizytuję 05.01, czyli za tydzień. Już nie mogę się doczekać, znowu zobaczę Naszego Skarba! Jeszcze po Nowym Roku muszę skoczyć porobić badania, bo teraz nie było nawet kiedy.

Z zakupami się na razie powstrzymuję, ale mam w planach w połowie stycznia wybrać się na lumpeksowe łowy, zobaczyć co można ciekawego dostać, bo sklepowe ciuszki zawsze są pod ręką :) Chcę też potwierdzić płeć na kolejnej wizycie, coby nie poszaleć z nieodpowiednimi wzorkami :D Zaczęliśmy powoli rozglądać się za wózkiem i jestem w szoku jaki duży jest wybór.

U nas w H&M wyprzedaży na rzeczy ciążowe również nie ma, były w promocji jedne spodnie, ale nie dziwiło mnie że nikt ich nie chciał kupować i musieli przecenić :D Zakupiłam moje pierwsze ciążowe spodnie, aż dwie pary! Niby brzuszka jeszcze nie widać, ale spodnie wieczorami zaczynają uciskać... więc chyba się Mój Mały Astronauta rozpycha :)
    Ja dzisiaj ppszalalam w internecie. Były przeceny w happy mamy. Kupiłam bluzkę oraz 2 pary spodni. Oraz w h and m też parę spodni i z 4 bluzki. Sukienek nie kupuje jeszcze.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dziewczynka na 100% Wszystko na miejscu, machała do nas ręką :-) i ciągle kopała.

Co do mojej cukrzycy ciążowej to jak na razie mam mierzyć tylko 2 razy w tygodniu przez cały dzień.

A przez święta choć jadłam ile mogłam to schudłam i ważę aż 47kg. Choć brzuch już spory :-)

Arga, welonka, anna23, Kropka89, Alphelia, witaminkab, Tròjka, Magda33, tomania2806, A_n_k_a_80, Anitka201, Marya lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, dwie dziewuszki i chłopczyk, super :-)

Ja Szumisia nie będę kupowała,córcia nie miała, radziłyśmy sobie bez.

To też dziś poszalałyście z zakupkami brzuszkowymi :-)
    Rano zamówiłam spodnie Meltem z www.modnybrzuszek.pl, nie mogę się doczekać. Już mnie cisną zwykłe, brzusio coraz większy i widać, że ciąża.
    Dodam,że ten sklep ma spodnie i ciuszki w przystępnej cenie. Porównałam z innymi, mają dużo wyższe.
    Bardzo podoba mi się sukieneczka z BP: https://www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-z-dzianiny-w-norweski-wzor-484760347/?catalogueNumber=952047&category=779&type=image&source=7
    Ale rozmiar za duży, potrzebuję S.
    Najlepiej wywęszyć obniżki w H&M Mama stacjonarnie.

Ten czas tak zleci, z tego co pamiętam po połówkowym już błyskawicznie, po 30tc...szybciutko.
    Ja nie przywiązuję wagi do Sylwka, ale lubię jak zmienia sie rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:59

• anna23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11c2f48cc2d2.jpg
    Pozdrawiamy z Adasiem ;) ja z ruchów jedynie czuję po przebudzeniu i przed pójściem spać kiedy kładę się na plecach na płasko. Takie dziwne uczucie jakby sobie pływał w środku.

Kropka89, Alphelia, teqz, Anitka201, Arga, welonka, witaminkab, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwila się popłakałam ze szczęścia... napiłam się słodkiego soku, położyłam i kazałam mężowi zapukać do Czarka, nacisnął mi na brzuch (tam gdzie najczęściej czuje kopniaki) i maluch takiego kopa sprzedał, ze masakra :) ich pierwsza interakcja :)

anna23, A_n_k_a_80, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ