WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz, podobno powinno się co 12 godzin, więc zależy o której rano bierzesz. U mnie to niestety trochę dłużej wychodzi, bo właśnie staram się brać jak już idę do łóżka. A rano muszę zaaplikować przed pracą.
    Ale chyba wieczorem zacznę wcześniej brać, bo w zasadzie rano jakoś szybko nie wypływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 18:02

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczynam ;) kąpiel, łóżeczko przed telewizorem i oczywiście Piccolo ;D

anna23 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja już zaczynam ;) kąpiel, łóżeczko przed telewizorem i oczywiście Piccolo ;D
    Ja wykapana, piccolo się chłodzi ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ja wykapana, piccolo się chłodzi ;-)
    Moje Piccolo też się chłodzi w lodówce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:19

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też przygotowania do Północy...prysznic, mały make up tez jest, lepsza bluza, dżinsy i nowe kapciuchy ;-).
    Wpadli z życzeniami moi rodzicami, miło minął czas, aż za szybko...ponosili i porozpieszczali wnusię...jest już mąż i byle tylko nie usnąć ;-) Piccollo śmieje się na stole.
    Nie wiem, ale dziś mam wilczy apetyt - w ciągu samej godziny zjadłam całą dużą czekoladę, sałatkę jarzynową, kanapki, a jeszcze chyba mąz coś od teściowej przyniósł. Noc jeszcze młoda :-) Od jutra już normalna dieta :-)
    Narobiłyście smaka tą pizzuską :-)

No z tymi bólami to można się wystraszyć...Na razie staram się nie forsować, Małej nie nosze, biorę nos-p i magnez. Naprawdę nie przelewkiz ciążą.
    Dokładnie, lepiej omijać internety w takich sytuacjach :-)

Ja kiedyś używałam luteiny dopochwowej zawsze miałam podrażnienia, czasami nawet grzybka.
    Lepiej nie pomijać nocnej dawki pgr., za duża przerwa.
    A te dawkę ranną weźmiesz po badaniu, możesz nawet zaaplikować w toalecie swojej poradni ginekologicznej.

W ciąży bezpiecznie można stosować LACTOVAGINAL - probiotyk dopochwowy.

Dziewczyny, widzimy się w przyszłym roku :-) Jeszcze raz wszystkiego dobrego :-)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas wpadła teściowa bo by była sama w domu,to oglądamy filmy w tv :)
    Życzę wam szczęśliwego Nowego Roku :)

Marya lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku!

Mnie też trochę boli brzuch i mi niedobrze ale mam wrażenie że to właśnie od luteiny, która lekarz kazał brać jak usłyszał że mam trochę skurczy i twardnieje mi brzuch. A mi magnez pomagał, tylko jakoś on od razu wolał luteinę dać. No ale nic, przemęcze te mdłości jeśli ma to pomoc na rozluźnienie. Chociaż moim zdaniem magnez mi bardziej pomaga :) Tak się wyzalilam też ;) Teraz leżę odpoczywam w drugim pokoju ale zaraz wracam do rodzinki na chwile świętowania :)

Trzymajcie się spokojnie!
    Mnie najbardziej stresują hałasy fajerwerków (mam mega wrażliwy słuch) plus to że pies rodziców tak bardzo się boi i mega szczeka. Ja się boję z kolei jak ona szczeka (ale tylko hałasu) a pieska mi tak ogromnie żal jest wykończony. :(

Marya lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niech ten Nowy Rok bedzie dla nas laskawy <3 Ja ide spac, na szczescie kazdy rozumie, ze w moim stanie tak bywa ;)

tomania2806, Marya lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja suńka tez jest mega wrazliwa na wybuchy, w okolicach polnocy musialam ja trzymac na rekach, taka byla roztrzesiona... Koszmar. Czytalam, ze dla psa ten dzwiek to jak dla nas wybuch bomby.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w Nowym Roku i 19 t:)

Ja stary rok pożegnałam przytulając sie z porcelana:( mysle ze to bylo w starym roku i w nowym juz bedzie bez:)

Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku :) niech się spełniają Wasze marzenia.
    Ja po północy miałam dziwne wahania emocjonalne. Dawno się tak nie upłakałam. Odrazu bolał mnie wtedy cały brzuch. Mam nadzieję, że teraz już będzie ok.

Marya lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn też nie lubi hałasu,w sylwestra ogląda fajerwerki przez okno i boi się wyjść,ja to zawsze pierwsza gonię na balkon :)
    Dzisiaj rano zachciało mi się na obiad mięska z kopytkami,dobrze że mam blisko fresha bo ziemniaka mam aż jednego akurat dla młodego :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku :-)
    Ja wczoraj też różne emocje, wzruszyłam się, cieszę się, że będę miała drugie maleństwo, że spełniają się powoli moje marzenia o rodzince, takiej przynajmniej z 3 dzieci :-)
    Spoko, czyli Żabki i Freshy otwarte :-)? Mnie ciągnie albo na frytki albo chipsy, ziemniaków tez nie mam, wczoraj wszystkie poszły.
    Ostatnio mdłości się uspokoiły, wilczy apetyt mam.

Welonka, wow, zazdroszczę tego 19 tc!!! To już praktycznie połówka, ale czas leci, można robić już nawet te drugie usg- prenatalne.
    Jak jest z tym liczeniem, skoro jestem w 15 tc to w chodzę w 16, czyli jestem w 16 tc?

U mnie piesek też się bał, schowała się sunia na schodach, w ciemności i tak przeczekała huki, córcia zaś zachwycona fajerwerkami na niebie, szkoda, że 24.00 nie doczekała, ale miała małe widowisko przed.
    Ok 2.00 poszłam spać, za to spałam do 9 z córcią :-) Jemy własnie sniadanie noworoczne :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w nowym roku ;)
    Cudem dotrwałam do 12 w nocy, a potem szybciutko spać :D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, masz skończony 15 tc a jesteś w 16 tc. Lekarz będzie mówił o 15 tc, bo posługują się skończonymi tygodniami :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane szczęśliwego Nowego Roku!!!
    Byłam na badaniach 27.12 16tyg3dni
    Maluszek ma się dobrze ma 200 g już :)
    Nie chciał pokazać buzki zaslanial raczkami ;)
    I dalej nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka ;)
    A tu mój skarb

c2ee898ca972807emed.jpg

Ruth, Arga, welonka, anna23, tomania2806, Agnella, KochamSłońce, Anitka201, Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie dotrwałam do 00:00 ? Po 22 już spałam jedynie fajerwerki mnie obudziły na chwilę :p

W nowym roku witam się w 5 miesiącu :D

klauuudia lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziewalam już o 22:30 Ale poradzilam do 1 synek wstał o 8 no i dziś jest kiepsko jednak potrzebuje dużo więcej snu bo zaraz boli mnie głowa.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spałam przed 22 o 23.30 wstaliśmy i pojechaliśmy na bulwary nad Wisłę przywitać nowy rok :)

age.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ