WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Axana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:19

Alphelia lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Nie..dziś próbuje wyczuć i nic z tego..liczę, że może jak położę się spać to wtedy się młody uruchomi ;-) jestem dziś ciągle w ruchu to pewnie jest ukolysany :-)
    Ja dzisiaj tez cisza, nie lubię tego :D w większość dni go czuje i mi tego brakuje jak nie daje o sobie znać :D

• Ha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wigilii czuję ruchy codziennie, ale nie są to stałe pory dnia :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja to sie obawiam, bo czulam do wigilii, a od wigili cisza. No coz bedzie co bedzie :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz pewnie odsypiają Sylwester ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Jakie to jest uczucie. ? Ja rano jak sobie myślałam o przyjemnych rzeczach (erotycznych - zakaz seksu od początku ciazy do nie wiadomo kiedy) to poczułam musniecie wewnątrz... zastanawiam się czy może to być mały... jest o tydzień większy niż om

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy nieregularne, czasami czuję mocniej, innego dnia słabo albo wcale.

Ja dziś zobaczyłam artykuł na Fb
    http://babyonline.pl/tych-prac-domowych-nie-wolno-wykonywac-w-ciazy,aktualnosci-artykul,23998,r1.html?utm_source=facebook&utm_medium=bol&utm_campaign=fmww180101_18
    Rozumiem mycie okien, już z tego zrezygnowałam, bo chwiałam sie na krzesełku, ale reszta, no dobry artykuł ;-) ;-)
    Także wyglądana to, że mamy tylko leżeć i nic nie robić, bo wszystko zagraża ;-)

Bóle głowy mam często i to silne. Biorę apap, inaczej nie przejdzie, pomaga tez kawka.
    W każdej ciąży mam nasilone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 20:38

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smarujecie już czymś brzuchy??
    Ja od jakiegoś czasu wprowadziłam smarowanie rano i wieczorem bo skóra nieprzyjemnie mi się napinała i swedziala, szczególnie na plecach. Teraz mam balsam dla kobiet w ciazy z rossmanna +olej ze słodkich migdałów ale już zamówiłam sobie kosmetyki z Nacomi (krem + olejek). Myśle zeby dopiero w 7-8 miesiącu wprowadzić elancyl bo jednak koszt butelki jest spory. W poprzedniej ciazy naprzemiennie stosowałam elancyl z balsamem z rossmanna + oleje i rozstępy się nie pojawiły. Nie wiem na ile to geny :-/

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Miewacie straszny bol glowy w ciazy, zaczynam sie martwic bo nie wiem co to moze byc. 4.01 mam wizyte, ale mam dziwne mysli.

Ja miałam straszne bóle głowy w 14, 15 tygodniu teraz już sporadycznie. Wzbranialam się od tabletek jedynie zimne okłady robiłam aczkolwiek to jakiejś wielkiej ulgi nie dawało, ale trochę lepiej się czułam. Druga sprawa od tamtego czasu pojawiają mi się czasem krwotoki z nosa. Nie wiem czy to ma coś wspólnego czy przypadek, ale jednego razu ból odpuścił dopiero właśnie po tym jak krew mi poleciała.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży smaruje oliwka bobini, kiedyś mi lekarz dał mądrą radę- jak masz nawilżać to tylko czymś tłustym i dla dzieci, wszystkie produkty dla kobiet w ciąży to naciągactwo- ma popękać- popęka ;-) po dwóch ciążąch nie mam ani jednego rozstepu, a przytyłam po ok 30 kg :-P teraz smaruje, żeby zapobiec nieprzyjemnego uczucia swedzenia.. czy znów nie popęka? Nie wiem. Smaruje rano i wieczorem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 21:04

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowalam się codziennie, oliwka, mustela, specyfikami przeciwko rozstepom a i tak mi powychodzily. Teraz używam zwykłego balsamu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używam tylko i wyłącznie balsamu zobaczymy czy pomoże :)

• Axana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:19

Ruth lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie głupie pytanie przed ciąża miałam maly biust ale równy a teraz prawa piers jest o prawie 3numery wieksza a lewa jest duzo mniejszej,czy tez tak macie ? Ja na ten moment smaruje oliwka z bio Oli jak niczym nie posmaruje sie przez dwa dni to zaraz swędzi mnie skora na brzuchu

age.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w miarę równo urósł. Ale przecież to normalne później ci się zrównają wiec się tym nie przejmuj :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola właśnie sie martwię bo moja koleżanka tak miała w ciazy i po ciazy tez tak miala dopóki karmiła i na tej piersi bardzo wyszly jej rozstępy .

Dzisiaj zostałam zjedzona wzrokiem koleżanek bo powiedziałam ze dla mnie póki co ciąża to nie sa piękne chwile tylko jeden wielki stres dzuo nieprzyjemnych momentów i dolegliwości a najpiękniejsze to jest to ze wiem pod moim sercem rośnie drugie serduszko, troche oburzyły sie jak tak powiedziałam ale wszystkie przechodziły ciążę idealnie bez mdłości wymiotów bez żadnych komplikacji .

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdażał mi się też ból głowy, ale do 15tc. Ratowałam sie Apapem. Słyszałam że to przez hormony, natomiast teraz to już trzeba by kontrolować ciśnienie.

Od niedawna zaczełam stosować balsam Palmers (trochę wolno się wchłania), wybrałam go bo ma dużo dobrych opinii. Mam nadzieję, że zadziała, bo teraz strasznie zaczął mi się brzuch rozciągać i to na wysokości powyżej pępka.

Ruchów nie czuję jeszcze codziennie, a jak są to raczej delikatne i krótkie. Czekam na więcej.

Piersi mam wrażenie, że rosną cały czas. Troszkę zmieniają kształt i wygląd. Pod ciężarem zrobiły się bardziej wiszące.

Welonka nie przejmuj się opiniami innych, ciąża to indywidualna sprawa każdej z nas. Nie daj się sprowokować, idealnie pisze pod Twoim suwaczkiem "pamiętaj jak duże znaczenie mają Twoje emocje. Twoje zdenerwowanie sprawia, że dziecko też czuje się gorzej"
    Także życzę NAM wszystkim dużo pozytywnej energii

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie przejmuj się, niech zjadają wzrokiem, mówią co chcą, dopóki nie przeżyją choć kawałka dolegliwości to nie zrozumieją ;) Każda ciąża jest inna i jak to mówi mój lekarz, porównywanie to najgorsze co można robić - chodzi mu o to szczególnie jak inne kobietom brakuje właśnie wyrozumiałości. My trzymamy za nas wszystkie kciuki i tak jest fajno :) A niemiłe spojrzenia innych po prostu ignorować :)

Anitka - chudzinko! Moze będziesz miała jak moja mama - prawie nic nie było widać, jak przyszła na oddział w 9mc to się pytali po co Pani przyszła :-P

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ruchami u mnie różnie...
    Smaruję się Perfecta Mama

• teqz Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje Elancyl, trafiłam na promocje za butelkę 500ml zapłaciłam tylko 110zl wiec się opłacało, ale tak jak wiadomo - jeśli ktoś jest genetycznie uwarunkowany to nie będzie miał w ogóle rozstępów lub będzie mieć duże i żadne kremy nie pomogą, mam nadzieje, ze my będziemy mieć szczęście i nas rozstępy obejdą :D

Magda33 lubi tę wiadomość

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ