WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Moj przyjmuje dopiero od 16. Ale tyle już poczekam :) co najważniejsze dowiem się czy wszystko Okey bo na wcześniejszych wizytach jak byłam to słaby sprzęt jedynie co wiedziałam to to ile dzieciątko urosło.
    Ja byłam w szpitalu tydzień temu wiec wiem ze mały szybko i dużo rośnie ale nie pokazali nic :( wiec pojutrze pierwszy raz mojego Czarka zobaczę od ponad miesiąca :) także nie mogę się już doczekać!!

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów wydaje mi się , że wczoraj czułam niesmialego kopniaczka. <3

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a w którym tygodniu jesteś?

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę u nowego lekarza, ale bez USG niestety :( mam nadzieję, że chociaż serduszko usłyszę

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro wizytuje całe szczęście wizytę mam po 9 to szybko zleci:)

Od niedzieli okropnie męczą mnie mdłości , dzisiaj pojechałam po wyniki i poszlam do sklepu i po chwili musiałam wyjść bo zaraz zrobiło mi się słabo i wiedziałam że jak nie usiądę to zemdleje , az boje sie juz wychodzic sama

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz smaruję się olejem kokosowym bo nie ma żadnego zapachu a w poprzedniej ciąży to palmers i oliwki, ale wszystko mi śmierdziało. A wyszły mi dwa rozstępy na brzuchu już po terminie, ale smarowałam i teraz nie mam. Kopniaki to ja czuję cały czas, bardzo nisko jak tylko gdzieś usiądę.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Anitka a w którym tygodniu jesteś?
    W 19 :-) w sumie dopiero zaczęłam 19 tc. Z synem poczułam 16+ kilka dni czyli w 17 tc

• anna23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizyta ;) odebrałam właśnie wyniki z moczu i wyszły bakterie więc podejrzewam, że skończy się jakąś furaginką.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaków, ja czasem tylko czuję jego przewroty w środku ;) Mój mąż twierdzi, że czuł wczoraj kopniaka, ale wątpię.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze większość z nas profilaktycznie się juz smaruje :-) myśle ze watro bo nawet jeśli rozstepy się pojawia to my mamy pewność ze zrobiłyśmy wszystko by temu zapobiec. Mnie najbardziej denerwuje ta swędząca skóra.

• anna23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do smarowania używam na zmianę bio oil i tą oliwkę na rozstępy z Rossmana, narazie nic nie wyskoczyło, a mam do tego skłonność.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolonoskopie mam w czwartek, a w piatek wizyte u mojego gin

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie smaruje się już od miesiąca, brzuch, piersi i pośladki. Nie nastawiam się, że uniknę rozstępów, bo moja mama je miała, babcia pewnie też. Sama mam też rozstępy z dzieciństwa na pośladkach. Ale nawilżenie skóry jest ważne, a mnie też swędzi czasem brzuch i piersi.

Skoro jesteśmy przy temacie dolegliwości ciążowych, to czy stosujecie coś na hemoroidy?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje juz brzuch od dobrego miesiąca. W dwóch poprzednich ciazach nie smarowalam się w ogóle i nie pojawi się nawet najmniejszy rozstęp. Teraz ze względu na to że brzuch mi się szybko pojawił stwierdziłam, że lepiej dmuchać na zimne.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami swędzi mnie brzuch :/ mam balsam z hipp ale mam już rozstępy po pierwszej ciąży i po odchudzaniu to nawet nie wiem czy dojrzę nowe jak się pojawią.. Ne hemoroidy nic nie stosuje :)
    Wizytuje w piątek a wczoraj wieczorem poczułam lekkie kopniaki :D
    I pokazało mo się 5 okienko jestem w szoku :P

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje jakimś serum na brzuch od lirene dla mam - w 1. Ciąży tym smarowałam i brzuch po ciąży bez zmia, ale to też genetyka swoje robi.

Ruchy czuję gdzieś na linii bioder, nisko. Nie martwcie się, jeśli na początku ruchy są rzadkie, nawet z przerwami kilkudniowymi. Dzidzia ma jeszcze sporo miejsca i czasami się 'chowa'.

Pamiętam jak w ciąży z synem czułam pierwsze ruchy dość regularnie na początku, a później przez kilka dni cisza. Co ja się loďów i czekolady najadłam, żeby gnomka obudzić, dopiero mleko zadziałało ;)

• lilek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zaczęłam dziś 18tc i 5 miesiąc ciąży! Jestem w szoku, jak ten czas zapierdziela, dopiero się modliłam, żeby jakoś do tego 12tc dojechać, a tu już zaraz połowa, wow :)

Z tej okazji Mami dała mi pierwsze ciuszki dla Ignaca, czapeczke i rampersa w gwiazdki, aż się wzruszyłam :))

W czwartek wizyta i już stresik jest. Kto ze mną 4.01? :)

Anitka201, ptaszek, witaminkab lubią tę wiadomość

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote nad ranem ok 6 poczułam jak by młody pedałowal w brzuchu takie dwa kopnięcia jeden po drugim i nawet nie sądziłam ze to moze byc takie magiczne przeżycie ;) strasznie mi to humor poprawiło na zakończenie roku ;) ale jak np wczoraj miałam cały dzień przed telewizorem i próbowałam coś poczuć to niestety tylko takie przewracanie ale na kopniaka sie nie doczekałam ale podobno za chwile bd one sie codziennie zdarzać wiec juz sie nie mogę doczekać ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się Perfecta Mama od końca 3 miesiąca na zmianę z olejkiem z Rossmana Będę mama. Olejek bardzo ładnie pachnie, przypomina mi też o letnich dniach :) A ten krem fajnie się wchłania i nie jest drogi wiec tez ok. Narazie rozstępów nie widzę (a mam skłonność chyba po dorastaniu)
    Co do hemoroidów nic nie stosuje ale będę wdzięczna za wszelkie namiary na dozwolone "nasiadowki" czy inne sposoby (hemoroidów nie mam per se ale coś takiego co się nazywa szczelina odbytu - jest tak samo nieciekawe i daje te same efekty mam wrażenie co Hm)

Ruchy czuje od 23 grudnia (chyba taki prezent to był) i jakos narazie codziennie po trochę chociaż mam wrażenie że co dzień uciupinke mocniej. :) Bardzo lubię to uczucie :))))

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i wizytą tez w czwartek!!! :)) Także zobaczymy razem Lilek co tam u Ignaców :-D Ja mam na 16:00 :)

lilek lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hemoroidy cyclo 3 fort w tabletkach ( tez na żylaki nóg), można używać maść posterisan jest bezpieczna w ciazy. Ważna jest higiena. Po każdej wizycie w toalecie należy się podmywac zimna woda z szarym mydłem, podcierać się ręcznikiem jednorazowym. Ten zestaw stosowałam w 1 ciazy i od momentu rozpoczęcia wszystko się zatrzymało.

Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ