CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola259 wrote:Moj przyjmuje dopiero od 16. Ale tyle już poczekam
co najważniejsze dowiem się czy wszystko Okey bo na wcześniejszych wizytach jak byłam to słaby sprzęt jedynie co wiedziałam to to ile dzieciątko urosło.
wiec pojutrze pierwszy raz mojego Czarka zobaczę od ponad miesiąca
także nie mogę się już doczekać!!
-
A ja jutro wizytuje całe szczęście wizytę mam po 9 to szybko zleci:)
Od niedzieli okropnie męczą mnie mdłości , dzisiaj pojechałam po wyniki i poszlam do sklepu i po chwili musiałam wyjść bo zaraz zrobiło mi się słabo i wiedziałam że jak nie usiądę to zemdleje , az boje sie juz wychodzic sama -
Ja teraz smaruję się olejem kokosowym bo nie ma żadnego zapachu a w poprzedniej ciąży to palmers i oliwki, ale wszystko mi śmierdziało. A wyszły mi dwa rozstępy na brzuchu już po terminie, ale smarowałam i teraz nie mam. Kopniaki to ja czuję cały czas, bardzo nisko jak tylko gdzieś usiądę.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Ja też jutro wizyta
odebrałam właśnie wyniki z moczu i wyszły bakterie więc podejrzewam, że skończy się jakąś furaginką.
Zazdroszczę Wam tych kopniaków, ja czasem tylko czuję jego przewroty w środkuMój mąż twierdzi, że czuł wczoraj kopniaka, ale wątpię.
-
nick nieaktualny
-
Ja w sumie smaruje się już od miesiąca, brzuch, piersi i pośladki. Nie nastawiam się, że uniknę rozstępów, bo moja mama je miała, babcia pewnie też. Sama mam też rozstępy z dzieciństwa na pośladkach. Ale nawilżenie skóry jest ważne, a mnie też swędzi czasem brzuch i piersi.
Skoro jesteśmy przy temacie dolegliwości ciążowych, to czy stosujecie coś na hemoroidy?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja smaruje juz brzuch od dobrego miesiąca. W dwóch poprzednich ciazach nie smarowalam się w ogóle i nie pojawi się nawet najmniejszy rozstęp. Teraz ze względu na to że brzuch mi się szybko pojawił stwierdziłam, że lepiej dmuchać na zimne.
-
Też czasami swędzi mnie brzuch
mam balsam z hipp ale mam już rozstępy po pierwszej ciąży i po odchudzaniu to nawet nie wiem czy dojrzę nowe jak się pojawią.. Ne hemoroidy nic nie stosuje
Wizytuje w piątek a wczoraj wieczorem poczułam lekkie kopniaki
I pokazało mo się 5 okienko jestem w szoku -
Ja smaruje jakimś serum na brzuch od lirene dla mam - w 1. Ciąży tym smarowałam i brzuch po ciąży bez zmia, ale to też genetyka swoje robi.
Ruchy czuję gdzieś na linii bioder, nisko. Nie martwcie się, jeśli na początku ruchy są rzadkie, nawet z przerwami kilkudniowymi. Dzidzia ma jeszcze sporo miejsca i czasami się 'chowa'.
Pamiętam jak w ciąży z synem czułam pierwsze ruchy dość regularnie na początku, a później przez kilka dni cisza. Co ja się loďów i czekolady najadłam, żeby gnomka obudzić, dopiero mleko zadziałało -
A w ogóle zaczęłam dziś 18tc i 5 miesiąc ciąży! Jestem w szoku, jak ten czas zapierdziela, dopiero się modliłam, żeby jakoś do tego 12tc dojechać, a tu już zaraz połowa, wow
Z tej okazji Mami dała mi pierwsze ciuszki dla Ignaca, czapeczke i rampersa w gwiazdki, aż się wzruszyłam)
W czwartek wizyta i już stresik jest. Kto ze mną 4.01?Anitka201, ptaszek, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ja w sobote nad ranem ok 6 poczułam jak by młody pedałowal w brzuchu takie dwa kopnięcia jeden po drugim i nawet nie sądziłam ze to moze byc takie magiczne przeżycie
strasznie mi to humor poprawiło na zakończenie roku
ale jak np wczoraj miałam cały dzień przed telewizorem i próbowałam coś poczuć to niestety tylko takie przewracanie ale na kopniaka sie nie doczekałam ale podobno za chwile bd one sie codziennie zdarzać wiec juz sie nie mogę doczekać
-
Ja smaruje się Perfecta Mama od końca 3 miesiąca na zmianę z olejkiem z Rossmana Będę mama. Olejek bardzo ładnie pachnie, przypomina mi też o letnich dniach
A ten krem fajnie się wchłania i nie jest drogi wiec tez ok. Narazie rozstępów nie widzę (a mam skłonność chyba po dorastaniu)
Co do hemoroidów nic nie stosuje ale będę wdzięczna za wszelkie namiary na dozwolone "nasiadowki" czy inne sposoby (hemoroidów nie mam per se ale coś takiego co się nazywa szczelina odbytu - jest tak samo nieciekawe i daje te same efekty mam wrażenie co Hm)
Ruchy czuje od 23 grudnia (chyba taki prezent to był) i jakos narazie codziennie po trochę chociaż mam wrażenie że co dzień uciupinke mocniej.Bardzo lubię to uczucie
)))
-
Na hemoroidy cyclo 3 fort w tabletkach ( tez na żylaki nóg), można używać maść posterisan jest bezpieczna w ciazy. Ważna jest higiena. Po każdej wizycie w toalecie należy się podmywac zimna woda z szarym mydłem, podcierać się ręcznikiem jednorazowym. Ten zestaw stosowałam w 1 ciazy i od momentu rozpoczęcia wszystko się zatrzymało.
Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość