WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Axana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:19

atdcpiqv8drqss4a.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Rzadko tu ostatnio zaglądam, ale moja siostra z siostrzenicą przyjechały do mnie na miesiąc i nie mam tyle czasu, żeby siedzieć na forum ;) ale wpadłam się pochwalić, że na dzisiejszym USG dowiedziałam się, że będzie dziewczyna! Więc można wpisać na pierwszą stronę. Jak tylko będę miała więcej czasu to znowu zacznę to regularnie zaglądać! Pozdrawiam

anna23, Ruth, Mila920, KochamSłońce, witaminkab, Anitka201, Tròjka, Magda33, lilek, Wiola259, Marya, Arga lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka cudnie! :-) ja wizytuje w poniedziałek..też liczę, że się dowiem ;-)

malka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie było mnie mnóstwo czasu, miałam zawirowania w życiu.
    Po pierwsze przesyłam spóźnione życzenia: aby wszystkie urodziły zdrowe silne bobasy i szybko doszły do siebie i cieszyły się każdą wspólną chwilą :*
    Mam nadzieję że u każdej z Was jest wszystko w porządku i mimo że rzadko będę tu bywać to za każdą trzymam kciuki ! :*

A co u mnie:dzieci są zdrowe , mają po 11 cm każde - na zdjęciu u góry glowka Niuni a na dole Niunio.
    Prawdopodobnie wybierzemy imiona : Franio i Marcelinka :)
    To chyba tyle i przesyłam mnostwo pozytywnej energi dla Was !:*

https://zapodaj.net/f6349396be553.jpg.html

teqz, Mila920, Ruth, Anitka201, Tròjka, Kropka89, lilek, Wiola259, Marya, pilik, KochamSłońce, Arga, Alphelia, ewulek lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Hej Dziewczyny, nie było mnie mnóstwo czasu, miałam zawirowania w życiu.
    Po pierwsze przesyłam spóźnione życzenia: aby wszystkie urodziły zdrowe silne bobasy i szybko doszły do siebie i cieszyły się każdą wspólną chwilą :*
    Mam nadzieję że u każdej z Was jest wszystko w porządku i mimo że rzadko będę tu bywać to za każdą trzymam kciuki ! :*

A co u mnie:dzieci są zdrowe , mają po 11 cm każde - na zdjęciu u góry glowka Niuni a na dole Niunio.
    Prawdopodobnie wybierzemy imiona : Franio i Marcelinka :)
    To chyba tyle i przesyłam mnostwo pozytywnej energi dla Was !:*

https://zapodaj.net/f6349396be553.jpg.html
    Akurat dzisiaj o Tobie myślałam i zastanawiałam się co u Ciebie! :) ale cudnie ze będziesz mieć parke, lepiej być nie mogło .D

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Akurat dzisiaj o Tobie myślałam i zastanawiałam się co u Ciebie! :) ale cudnie ze będziesz mieć parke, lepiej być nie mogło .D

Bardzo mi miło!:) ja też mam Was cały czas w serduszku !:)
    Mąż zacznie grać w lotka bo jak parkę utrafił to.może i 6 stka się trafi :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bylo tak dobrze przez ponad tydzień zero plamien a teraz zauważyłam plamienie tak si przez to zdenerwowałam ze caly brzuch zaczął mnie bolec :/ jak pojawilo sie plamienie to prawdopodobnie dalej jest krwiak :/

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:

Mnie te ciążowe spodnie wkurzaly :P szczególnie jak brzuszek był już duży, ten pas tak mnie drażnił, wszystko przez to swedzialo :P dobrze, że będzie już ciepło jak będziemy na wylocie to w kieckach będę chodzić :)
    Dokładnie to! Ciagle podciągałam ten panel, brzuch musiałam ostro smarować bo ciagle mnie swedzial No i ostatnie miesiące ciazy przeszłam przez całe mega gorące lato 2015. Młody wykluł się na początku września :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Bardzo mi miło!:) ja też mam Was cały czas w serduszku !:)
    Mąż zacznie grać w lotka bo jak parkę utrafił to.może i 6 stka się trafi :D
    Próbujcie próbujcie haha :D bo takie szczęście to naprawdę trzeba wykorzystać :D

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was brzuszki też tak pięknie rosną jak u teqz?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Jak u was brzuszki też tak pięknie rosną jak u teqz?
    U mnie mini brzuszek
    Od 15 tyg podobno czuć dzidzi a ja nie czuje

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ja czułam (lub wydawało mi sie ), że kopniak już jeden był, ale to był taki nieśmiały więc nie masz się co martwić. Raz dwa zleci i będziemy czuć nasze maluszki codziennie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny! Rzadko tu ostatnio zaglądam, ale moja siostra z siostrzenicą przyjechały do mnie na miesiąc i nie mam tyle czasu, żeby siedzieć na forum ;) ale wpadłam się pochwalić, że na dzisiejszym USG dowiedziałam się, że będzie dziewczyna! Więc można wpisać na pierwszą stronę. Jak tylko będę miała więcej czasu to znowu zacznę to regularnie zaglądać! Pozdrawiam
    Super gratulacje :) oczywiście wpisałam ;)

pełnanadziei super, że parka ;) również wpisałam na pierwszą stronę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:48

malka, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:19

atdcpiqv8drqss4a.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam ze 100 stron zaległości więc nawet nie próbuje...
    mi ostatnio brzuch zaczął intensywniej rosnąć :) ginekolog mówi że w okolicach 16 tygodnia najintensywniej macica rośnie, co odczuwam bo czasami tak ciągnie i kłuje że się budzę. Ale uspokoiła mnie dzisiaj na wizycie.
    Widzę że wysyp chłopców, więc troszkę na wyrównanie - u nas ma być dziewczynka :) tp 29.06 mi wychodzi z usg od kilku wizyt. Malutka waży już 100g, nadal się zastanawiam jak oni to mierzą :p
    Sara ruchy w pierwszej ciąży możesz poczuć i po 20 tygodniu i to nadal norma! Szczególnie jak masz łożysko na przedniej ścianie - ja tak mam i mi dzisiaj właśnie mówiła ginekolog żebym cierpliwie czekała bo ruchu mogę czuć pózniej i na początku słabsze.
    Pozdrawiamy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5bd776ba12a.jpg

malka, teqz, anna23, Marya, Arga, Alphelia, ewulek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, uspokoił mnie twoj wpis. Mnie tez co chwila coś ciągnie, kłuje i zaczęłam się niepokoić, bo koleżance zupełnie nic nie dolega.
    Twoja mała wazy aż 100 g? Dlaczego w suwaczku jest 14? Skąd taka różnica? Ja wizytuje jutro :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara gin powiedziała że wszystko w normie, pomiar może być troszeczkę zafałszowany bo się bardzo ruszała, ale ogólnie tydzien do przodu wyszła, a na usg zawsze było dwa-trzy dni do przodu. Jak zerkałam też na wymiary w tabelkach to 100g odpowiada 15-16 tygodniowi więc nie jakaś wielka różnica :) może będzie kluska po mamie, hehe.
    Ja mam od piątku bóle brzucha, a ciągnięcie często, szczególnie jak się obracam, zmieniam pozycje. To potrafi tak nieprzyjemnie szarpnąć że się budzę. Wszystko sprawdziła no i nie dzieje się nic niepokojącego. Ja mam jeszcze teorię (z której mąż się śmieje :p) - jak gorzej śpię w nocy przez brzuch to zawsze rano jest nagle większy... jakbym czuła że rośnie ;)...
    Trzymam kciuki za wizytę! Ciekawe jakie u Ciebie pomiary będą przy takiej samej dacie z om :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 00:26

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Czara gin powiedziała że wszystko w normie, pomiar może być troszeczkę zafałszowany bo się bardzo ruszała, ale ogólnie tydzien do przodu wyszła, a na usg zawsze było dwa-trzy dni do przodu. Jak zerkałam też na wymiary w tabelkach to 100g odpowiada 15-16 tygodniowi więc nie jakaś wielka różnica :) może będzie kluska po mamie, hehe.
    Ja mam od piątku bóle brzucha, a ciągnięcie często, szczególnie jak się obracam, zmieniam pozycje. To potrafi tak nieprzyjemnie szarpnąć że się budzę. Wszystko sprawdziła no i nie dzieje się nic niepokojącego. Ja mam jeszcze teorię (z której mąż się śmieje :p) - jak gorzej śpię w nocy przez brzuch to zawsze rano jest nagle większy... jakbym czuła że rośnie ;)...
    Trzymam kciuki za wizytę! Ciekawe jakie u Ciebie pomiary będą przy takiej samej dacie z om :)
    Pilik coś chyba w tym jest..bo od czasu do czasu miewam kiepską noc, wczoraj czułam jakby bolało mnie "dziecko"..Taki miejscowy ból, to pewnie macica ostro działała ;-)

pilik lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny, mam ze 100 stron zaległości więc nawet nie próbuje...
    mi ostatnio brzuch zaczął intensywniej rosnąć :) ginekolog mówi że w okolicach 16 tygodnia najintensywniej macica rośnie, co odczuwam bo czasami tak ciągnie i kłuje że się budzę. Ale uspokoiła mnie dzisiaj na wizycie.
    Widzę że wysyp chłopców, więc troszkę na wyrównanie - u nas ma być dziewczynka :) tp 29.06 mi wychodzi z usg od kilku wizyt. Malutka waży już 100g, nadal się zastanawiam jak oni to mierzą :p
    Sara ruchy w pierwszej ciąży możesz poczuć i po 20 tygodniu i to nadal norma! Szczególnie jak masz łożysko na przedniej ścianie - ja tak mam i mi dzisiaj właśnie mówiła ginekolog żebym cierpliwie czekała bo ruchu mogę czuć pózniej i na początku słabsze.
    Pozdrawiamy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5bd776ba12a.jpg
    super ;) gratuluję córeczki :)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu :)
    Pilik mam podobne odczucia, więc może coś w tym być.

Marya lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ