X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mam wyniki posiewu z szyjki tlenowo i beztlenowo - nic nie wykryto :) ulga.

Marya lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy lekarz określa wam stopień łożyska ?

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie co myślicie o przeniesieniu tego forum na FB? Widzę, ze inne miesiące przenoszą. W sumie mądre to bo czasami dodajemy to prywatę i każdy to może zobaczyć. A tak to byśmy tylko my to widziały. Opinie? :)

ScarlettKate, Wiola259, tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lutowki 2016 od jakiegos roku jestesmy ma fb :-) jest fajnie tylko nas na koniec garstka zostala

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka mi tylko powiedziała że łożysko wysoko i na przedniej ścianie. Może pózniej będą określać?
    Ja się w kolejki nie wciskam póki daje radę, ale jak będzie gorzej to pewnie będę...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja pierwszy raz właśnie miałam określony stopniej ,patrzyłam w Internecie to drugi stopień powinien być od 3trym . Tez tak jak Ty mam na przedniej ścianie :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny czy lekarz określa wam stopień łożyska ?
    Niee

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Pilik ja pierwszy raz właśnie miałam określony stopniej ,patrzyłam w Internecie to drugi stopień powinien być od 3trym . Tez tak jak Ty mam na przedniej ścianie :)
    W poprzedniej ciąży pamiętam, że w szpitalu mnie straszyli, że koniec 4 miesiąca, a ja mam drugi stopień łożyska..córkę przenosiłam do 42t2d ;-) i jakoś łożysko się nie zestarzało za bardzo hihi

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a czujesz już ruchy? Mi gin powiedziała że muszę być cierpliwa bo pewnie będę czuła pózniej i słabiej ja początku na pewno

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,długo mnie tutaj nie było.Na początku ciazy były problemy ale na szczęście wszytsko zniknęło ;) Teraz mamy się świetnie,termin zmienił się na 06.06. W sylwestra dowiedziałam się ze będę miała Córeczkę,Marysię.
    Pozdrawaim was gorąco dzieczyny i życzę zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 16:16

Marya, KochamSłońce, Alphelia, Mila920, Arga, ewulek lubią tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Welonka a czujesz już ruchy? Mi gin powiedziała że muszę być cierpliwa bo pewnie będę czuła pózniej i słabiej ja początku na pewno
    Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i czuje ruchy i kopniaki, ale lekarka powiedziała, ze dlatego, ze Czarek szybko rośnie a ja jestem bardzo drobna i szczupła i po prostu ma mniej miejsca.

pilik lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik pare razy czułam takie delikatne ruchy ale to zdarza sie raz na kilka dni ,jedynie czuje jak wypina sie to widac. Tak to samo usłyszałam dzisiaj pierwsza ciąża łożysko na przedniej ścianie do tego u mnie maluszek ma mniej miejsca przez vo ruchy ma skrępowane powiedzial ze po 20 tc powinnam poczuć .
    Nasze dziewczynki sa leniwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 16:23

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Powiedzcie co myślicie o przeniesieniu tego forum na FB? Widzę, ze inne miesiące przenoszą. W sumie mądre to bo czasami dodajemy to prywatę i każdy to może zobaczyć. A tak to byśmy tylko my to widziały. Opinie? :)

Ja nie mam FB wiec byłabym zupełnie wyłączona i byłoby mi smutno. :(

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Jestem za. Częściej bym sie na pewno odzywała :-)

U nas prawdopodobnie będzie Kacperek ale poczekam na drugie prenatalne 30.01 by sie potwierdziło ;-)
    Czuje czasem delikatne ruchy. Mam pytanie do mam po cc. Jak to jest czy dają od razu dziecko wam na klatke? Jest ten kontakt skora do skory?

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylviazzz wrote:
    Cześć dziewczyny,długo mnie tutaj nie było.Na początku ciazy były problemy ale na szczęście wszytsko zniknęło ;) Teraz mamy się świetnie,termin zmienił się na 06.06. W sylwestra dowiedziałam się ze będę miała Córeczkę,Marysię.
    Pozdrawaim was gorąco dzieczyny i życzę zdrówka
    Super ;) gratuluję córeczki :D

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala pozostac anonimowa jesli chodzi o przenosiny na fb ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

U nas prawdopodobnie będzie Kacperek ale poczekam na drugie prenatalne 30.01 by sie potwierdziło ;-)
    Czuje czasem delikatne ruchy. Mam pytanie do mam po cc. Jak to jest czy dają od razu dziecko wam na klatke? Jest ten kontakt skora do skory?
    Ja miałam cc, wyglądało to tak, że po wyciągnięciu dziecka pokazali mi małą..potem ja wzięli do badania, mnie poczyscili, pozszywali i położyli mnie przy sali operacyjnej w pokoju, wtedy położyli mi córcie..i po około godziny, dwóch zawieźli nas na salę pooperacyjną. To było osiem lat temu, teraz pewnie się wiele pozmieniało.

Wiesz już, że będzie cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:00

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

Zazwyczaj pokazują malucha, zabierają go na ważenie itp. w tym czasie zszywają mamę. A kontakt skóra do skóry jest z tatą jeżeli chce. Jak mama jest już na sali poporodowej to zazwyczaj zaraz po podłączeniu kroplówek i aparatury przynoszą malucha żeby przystawić do piersi albo po prostu żeby się poprzytulac

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie, mały (tak, zaświecił jajkami ;) wazy 106g. Machał rączkami i nóżkami ;)

zielonooka7, pilik, A_n_k_a_80, Marya, Mila920 lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka czyli tak, jak było u mnie :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ