X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie nie mam hemoroidow ;)

• lilek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Aha i wizytą tez w czwartek!!! :)) Także zobaczymy razem Lilek co tam u Ignaców :-D Ja mam na 16:00 :)

Haha, super Kropka, ja na 17.30, to czekam na dobre wieści! :)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 26.06, troche sie obawiam bo moj maz ma taka prace, ze caly sezon prawie sie nie widzimy.. Wczesniej rodzilam w lutym to wzial sobie kiesiac wolnego, a teraz cudem bedzie tydzien i radz sobie sama z dwojka hehe bedzie wesolo.
    Plec juz znamy, tak sie konkretnie rozkraczyl, ze sama zauwazylam nie musial mi mowic. Powiedzial tylko dla meza, ze 100% chlopak u zrobil zdjecie "dowodow" :-). Ciesze sie, bo znam juz instrukcje obslugi i fajnie, ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy chlopakami, beda razem sie bawic, grac w pilke itd.
    Mieszkam na mazurach, tak dokladnie to pod Węgorzewem :-) jest tutaj ktos z Warmii albo Mazur? :-)

Marya lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy prawdziwy wysyp chlopcow ;)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya Wogole mam wrażenie że coraz więcej chłopców się rodzi ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze brzuszki? Widzicie tez tak bardzo widoczna kuleczkę?
    To moja kulka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8e823c99ab4.jpg

Mila920, Anitka201, Ruth, Wiola259, klauuudia, KochamSłońce, Marya, pilik, ewulek lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy bylam lutowka 2016 tez byla przewaga chlopcow :-)

Tez mam spory brzuszek, to chyba prawda, ze w drugiej ciazy szybciej wyskakuje :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Tez mam spory brzuszek, to chyba prawda, ze w drugiej ciazy szybciej wyskakuje :-)
    U mnie pierwsza a brzuch mi szybko wyskoczył, boje się co będzie w drugiej ciąży w takim razie haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Też byłam kiedyś na lutowych mamusiach 2016

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Też byłam kiedyś na lutowych mamusiach 2016

Fajnie zbowu sie spotkac po tej stronie :-) widze po suwaczkach, ze u Ciebie tez drugi potomek w drodze, super wiesci :-)

tomania2806 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

U mnie idzie łeb w łeb z pierwsza ciaza. Nawet bym powiedziała ze jest mniejszy :-) koleżanka ma tak samo, w 1 ciazy miała na prawdę duży a teraz mały i zgrabny brzusio a jest już w 35 tc

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz cudna piłeczka! Ja swój dodałam kilka stron temu ale mimo ze ja widzę różnice to inni jeszcze się nie domyślają ze jestem w ciazy :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Teqz cudna piłeczka! Ja swój dodałam kilka stron temu ale mimo ze ja widzę różnice to inni jeszcze się nie domyślają ze jestem w ciazy :-)
    Właśnie widziałam, ale z Ciebie chudzinka :) pozazdrościć figury, jeszcze widzę się w normalne spodnie mieścisz! Ja już od 3 miesięcy tylko ciążowe bo przed nosiłam ciasne 32 wiec nie było opcji na dopięcie się :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze w normalnych pochodzę do końca. Mam jeszcze kilka większych par z 1 ciazy. Nie przepadałam za spodniami ciążowym. Mam ich ze 3-4 pary i na razie leżą schowane.
    Co do wagi to do chudych nie należę :-) ogólnie jeszcze kilka lat temu miałam spora nadwagę i schudłam ponad 20 kg :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Myśle ze w normalnych pochodzę do końca. Mam jeszcze kilka większych par z 1 ciazy. Nie przepadałam za spodniami ciążowym. Mam ich ze 3-4 pary i na razie leżą schowane.
    Co do wagi to do chudych nie należę :-) ogólnie jeszcze kilka lat temu miałam spora nadwagę i schudłam ponad 20 kg :-)
    To gratuluje :) 20kg to naprawdę dużo! Ja za to zakochałam się w spodniach ciążowych, są niesamowicie wygodne dla mnie, jedynie ubolewam bo zawsze nosiłam jeansy z wyższym stanem i do tego krótkie bluzki, teraz żadnej z nich nie mogę założyć bo materiał ze spodni widać, wiec są plusy i minusy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:44

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od niedawna mam spodnie ciążowe i jak dla mnie są bardzo wygodne, lubię w nich chodzić :) na razie nie mam zbyt dużego brzucha, więc co jakiś czas muszę je podciągnąć.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Anitka 20 kg to mega wyczyn, gratuluję!

Mnie te ciążowe spodnie wkurzaly :P szczególnie jak brzuszek był już duży, ten pas tak mnie drażnił, wszystko przez to swedzialo :P dobrze, że będzie już ciepło jak będziemy na wylocie to w kieckach będę chodzić :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Jak tam wasze brzuszki? Widzicie tez tak bardzo widoczna kuleczkę?
    To moja kulka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8e823c99ab4.jpg
    Brzusio juz naprawde widoczny :) U mnie tylko jak sie najem. Rano mam calkiem plaski. Ale jak leze to czuje twarda kuleczke <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 kg, wooow <3 Niesamowita jestes :) Ja z moimi dziesiecioma walcze, ale dotychczas to byla walka z wiatrakami, za bardzo lubie jesc :-D Teraz tez przez Swieta doszlo 1.5 kg...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    A w ogóle zaczęłam dziś 18tc i 5 miesiąc ciąży! Jestem w szoku, jak ten czas zapierdziela, dopiero się modliłam, żeby jakoś do tego 12tc dojechać, a tu już zaraz połowa, wow :)

Z tej okazji Mami dała mi pierwsze ciuszki dla Ignaca, czapeczke i rampersa w gwiazdki, aż się wzruszyłam :))

W czwartek wizyta i już stresik jest. Kto ze mną 4.01? :)
    Ja na 16

lilek lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ