WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie nie mam hemoroidow ;)

• lilek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Aha i wizytą tez w czwartek!!! :)) Także zobaczymy razem Lilek co tam u Ignaców :-D Ja mam na 16:00 :)

Haha, super Kropka, ja na 17.30, to czekam na dobre wieści! :)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 26.06, troche sie obawiam bo moj maz ma taka prace, ze caly sezon prawie sie nie widzimy.. Wczesniej rodzilam w lutym to wzial sobie kiesiac wolnego, a teraz cudem bedzie tydzien i radz sobie sama z dwojka hehe bedzie wesolo.
    Plec juz znamy, tak sie konkretnie rozkraczyl, ze sama zauwazylam nie musial mi mowic. Powiedzial tylko dla meza, ze 100% chlopak u zrobil zdjecie "dowodow" :-). Ciesze sie, bo znam juz instrukcje obslugi i fajnie, ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy chlopakami, beda razem sie bawic, grac w pilke itd.
    Mieszkam na mazurach, tak dokladnie to pod Węgorzewem :-) jest tutaj ktos z Warmii albo Mazur? :-)

Marya lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy prawdziwy wysyp chlopcow ;)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya Wogole mam wrażenie że coraz więcej chłopców się rodzi ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze brzuszki? Widzicie tez tak bardzo widoczna kuleczkę?
    To moja kulka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8e823c99ab4.jpg

Mila920, Anitka201, Ruth, Wiola259, klauuudia, KochamSłońce, Marya, pilik, ewulek lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy bylam lutowka 2016 tez byla przewaga chlopcow :-)

Tez mam spory brzuszek, to chyba prawda, ze w drugiej ciazy szybciej wyskakuje :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Tez mam spory brzuszek, to chyba prawda, ze w drugiej ciazy szybciej wyskakuje :-)
    U mnie pierwsza a brzuch mi szybko wyskoczył, boje się co będzie w drugiej ciąży w takim razie haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Też byłam kiedyś na lutowych mamusiach 2016

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Też byłam kiedyś na lutowych mamusiach 2016

Fajnie zbowu sie spotkac po tej stronie :-) widze po suwaczkach, ze u Ciebie tez drugi potomek w drodze, super wiesci :-)

tomania2806 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

U mnie idzie łeb w łeb z pierwsza ciaza. Nawet bym powiedziała ze jest mniejszy :-) koleżanka ma tak samo, w 1 ciazy miała na prawdę duży a teraz mały i zgrabny brzusio a jest już w 35 tc

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz cudna piłeczka! Ja swój dodałam kilka stron temu ale mimo ze ja widzę różnice to inni jeszcze się nie domyślają ze jestem w ciazy :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Teqz cudna piłeczka! Ja swój dodałam kilka stron temu ale mimo ze ja widzę różnice to inni jeszcze się nie domyślają ze jestem w ciazy :-)
    Właśnie widziałam, ale z Ciebie chudzinka :) pozazdrościć figury, jeszcze widzę się w normalne spodnie mieścisz! Ja już od 3 miesięcy tylko ciążowe bo przed nosiłam ciasne 32 wiec nie było opcji na dopięcie się :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze w normalnych pochodzę do końca. Mam jeszcze kilka większych par z 1 ciazy. Nie przepadałam za spodniami ciążowym. Mam ich ze 3-4 pary i na razie leżą schowane.
    Co do wagi to do chudych nie należę :-) ogólnie jeszcze kilka lat temu miałam spora nadwagę i schudłam ponad 20 kg :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Myśle ze w normalnych pochodzę do końca. Mam jeszcze kilka większych par z 1 ciazy. Nie przepadałam za spodniami ciążowym. Mam ich ze 3-4 pary i na razie leżą schowane.
    Co do wagi to do chudych nie należę :-) ogólnie jeszcze kilka lat temu miałam spora nadwagę i schudłam ponad 20 kg :-)
    To gratuluje :) 20kg to naprawdę dużo! Ja za to zakochałam się w spodniach ciążowych, są niesamowicie wygodne dla mnie, jedynie ubolewam bo zawsze nosiłam jeansy z wyższym stanem i do tego krótkie bluzki, teraz żadnej z nich nie mogę założyć bo materiał ze spodni widać, wiec są plusy i minusy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:44

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od niedawna mam spodnie ciążowe i jak dla mnie są bardzo wygodne, lubię w nich chodzić :) na razie nie mam zbyt dużego brzucha, więc co jakiś czas muszę je podciągnąć.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Anitka 20 kg to mega wyczyn, gratuluję!

Mnie te ciążowe spodnie wkurzaly :P szczególnie jak brzuszek był już duży, ten pas tak mnie drażnił, wszystko przez to swedzialo :P dobrze, że będzie już ciepło jak będziemy na wylocie to w kieckach będę chodzić :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Jak tam wasze brzuszki? Widzicie tez tak bardzo widoczna kuleczkę?
    To moja kulka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8e823c99ab4.jpg
    Brzusio juz naprawde widoczny :) U mnie tylko jak sie najem. Rano mam calkiem plaski. Ale jak leze to czuje twarda kuleczke <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 kg, wooow <3 Niesamowita jestes :) Ja z moimi dziesiecioma walcze, ale dotychczas to byla walka z wiatrakami, za bardzo lubie jesc :-D Teraz tez przez Swieta doszlo 1.5 kg...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    A w ogóle zaczęłam dziś 18tc i 5 miesiąc ciąży! Jestem w szoku, jak ten czas zapierdziela, dopiero się modliłam, żeby jakoś do tego 12tc dojechać, a tu już zaraz połowa, wow :)

Z tej okazji Mami dała mi pierwsze ciuszki dla Ignaca, czapeczke i rampersa w gwiazdki, aż się wzruszyłam :))

W czwartek wizyta i już stresik jest. Kto ze mną 4.01? :)
    Ja na 16

lilek lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ