X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balsam Palmers kupiłam też w promocji 250ml za 22zł.
    Moja mama nie ma rozstępów to może ja też nie będę miała. Liczę na to!

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obu poprzednich ciążach smarowalam się zwykłymi balsamami i nie mam żadnych rozstępów ale u mnie w rodzinie nikt nie ma. Koleżanka smarowała biooil i calutki brzuszek i biodra w pręgach. Raczej rodzaj kremów nie robi różnicy a po prostu pomaga na swędząca skórę :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) jestem Milena i jestem czerwcowka 2018, jestem tez mama niespelna dwuletniego Tymonka. Poprzednia ciaze, cala calutka spedzilam na belly, teraz jakos tak czasu mniej i jakos tak zaspalam. Mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc? :-)

W poprzedniej ciazy smarowalam kremem tołpa na rozstepy plus oliwka hipp i jakos udalo sie, ze nie mam ani jednego rozstepu, smarowalam codziennie czasem nawet 2 razy dziennie. Bylam zaskoczona, bo mam sporo rozstepow po okresie dojrzewania wiec mam sklonnosci. Teraz smaruje jak sobie przypomnie i cos czuje, ze spotka mnie za to kara

Arga, Marya, Kropka89, KochamSłońce, ewulek lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo bio oil też stosowalam. Myślę, że u mnie miało też znaczenie, że dość późno wyszedł mi brzuszek, ale za to bardzo szybko

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam palmers narazie na wieczor, od 5 miesiaca bede smarowala tez rano. Brzuch mi dziwnie stanol to nie ma co smarowac. Powiedzialam dzisiaj mezowi o moich obawach ze jakos dziwnie wszystkk stanelo to on mi na to ze napewno wszystko jest ok i mam urojenia...dowiemy sie w czwartek czy tak wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 00:47

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milena na kiedy masz termin?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth zarówno bambino jak i bobini maja na 1 miejscu w składzie parafinę czyli pochodna ropy naftowej. Ja tego unikam jak ognia. Świetne składy oliwek ma rossmann (pod marka własna) naturalne i fajnie działające.
    Ja już się przekonałam ze to co jest sprzedawane dla dzieci niekoniecznie jest bezpieczne.
    Co do rozstępów to pewnie masz racje. Tez obstawiam geny bo niektóre dziewczyny namiętnie się smarują a rozstępy i tak wychodzą. Moja mama niczym się nie smarowała i nigdy żaden rozstęp się u niej nie pojawił.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Wiola właśnie sie martwię bo moja koleżanka tak miała w ciazy i po ciazy tez tak miala dopóki karmiła i na tej piersi bardzo wyszly jej rozstępy .

Dzisiaj zostałam zjedzona wzrokiem koleżanek bo powiedziałam ze dla mnie póki co ciąża to nie sa piękne chwile tylko jeden wielki stres dzuo nieprzyjemnych momentów i dolegliwości a najpiękniejsze to jest to ze wiem pod moim sercem rośnie drugie serduszko, troche oburzyły sie jak tak powiedziałam ale wszystkie przechodziły ciążę idealnie bez mdłości wymiotów bez żadnych komplikacji .
    Co do biustu to się nie przejmuj. Ja ogólnie mam mały, cała poprzednia ciaze był mały a jak zaczęłam karmić to w ciągu kilku dni stał się ogromny. Po 2-3 tyg wrócił do normalności tzn był większy ale z normalnego B przez okres karmienia miałam D. Po karmieniu (karmiłam 14 m-cy) ładnie się obkurczył i znowu cieszyłam się swoim małym biustem i mimo tej różnicy w wielkości nie zrobily się rozstępy. Ja tez miałam jedna pierś większa. Później to się wyrównało.

Co do ciazy to u mnie to samo. Jak ktoś mi mówi ze to taki cudowny stan (zazwyczaj te które nigdy w ciazy nie były) to zapraszam. Żylaki, hemoroidy, twarz wysypana jak pizza, mdlosci, bóle głowy i huśtawka emocjonalna. Później zatrzymywanie wody oto moja ciaza. Co z tego ze mam mały brzuch o wg większości powinnam się cieszyć z tego jak wyglądam. Tez mówię o tym głośno i tez jestem za to linczowana. Poczekaj aż młode się urodzi i będziesz chciała się jakiejś mądrej koleżance wyżalić.. masz dziecko i masz się cieszyć, masz się stać udręczona matka-Polka tak to u nas mniej więcej wyglada.
    Wiecie co mnie śmieszy? Ja zawsze otwarcie mówiłam prawdę. Jeśli moje dziecko miało problem ze spaniem to o tym mówiłam jak któraś z dzieciatych koleżanek zapytała, jak był problem z jedzeniem (rozszerzaniem diety) tez o tym mówiłam to samo tyczyło się rehabilitacji, a jakieś 90% znajomych nabiera wodę w usta i twierdzi ze ich dziecko jest idealne o nigdy nie było z nim żadnych problemów. Dopiero później „przypadkowo” wychodziło ze problemy jednak byly i są. Nie rozumiem takiego podejscia, po co oszukiwać innych? Łatwiej żyje się mówiąc prawdę.

Magda33, lilek, Alphelia lubią tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wpadłam życzyć Wam Szczęśliwego nowego Roku 2018!!!!! :-D

Trochę mało udzielam się na forum ale pamiętam o Was i pozdrawiam Was serdecznie :-)

Marya, Kropka89, KochamSłońce, Nadi17 lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mam takie głupie pytanie przed ciąża miałam maly biust ale równy a teraz prawa piers jest o prawie 3numery wieksza a lewa jest duzo mniejszej,czy tez tak macie ? Ja na ten moment smaruje oliwka z bio Oli jak niczym nie posmaruje sie przez dwa dni to zaraz swędzi mnie skora na brzuchu
    Ja mam takie same ale u mnie ciągle jest karmienie piersią młodej jako tako. Później przy nawale po porodzie nieraz miałam jednego melona a druga pierś malutka ;-) to pewnie przez hormony i jest to normalne bo zawsze jedna pierś jest większa a druga mniejsza i jak rosną to pewnie lepiej to widać.

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Wiola właśnie sie martwię bo moja koleżanka tak miała w ciazy i po ciazy tez tak miala dopóki karmiła i na tej piersi bardzo wyszly jej rozstępy .

Dzisiaj zostałam zjedzona wzrokiem koleżanek bo powiedziałam ze dla mnie póki co ciąża to nie sa piękne chwile tylko jeden wielki stres dzuo nieprzyjemnych momentów i dolegliwości a najpiękniejsze to jest to ze wiem pod moim sercem rośnie drugie serduszko, troche oburzyły sie jak tak powiedziałam ale wszystkie przechodziły ciążę idealnie bez mdłości wymiotów bez żadnych komplikacji .
    Bo to nie jest pod sercem tylko bardziej pod żołądkiem lub nereczką ;-) a tak na poważnie to każda ciąża inna i każda kobieta ma inne emocje i dolegliwości. Ja nigdy nie rozumiałam tej zawiści u kobiet, pewnie dlatego nie mam dużo psiapsiółek ;-) nie przejmuj się gadaniem innych tylko skup się na sobie.

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    ja ciągle czuję kopnięcia ale pod lewym żebrem. Na pewno dziecko tam nie sięga i nie ma jeszcze tyle siły, to mocne ruchy. Czasem jak się poruszę to mam wrażenie jakbym tam miała jakiś kawałek patyka, który mnie blokuje albo przeskakuje. Nie wiem co to może być. A taką rybkę w podbrzuszu poczułam od wczoraj kilka razy.

Myślę że ze smarowaniem to jest tak, że nie istnieje cudowny środek który nas całkiem uchroni,ale nawilżanie może trochę złagodzić nasze objawy. W końcu sucha skóra jest mniej elastyczna, łatwiej jej popękać.
    Ja smarowałam olejem kokosowym. Na brzuchu nie mam nic, piersi i pośladki trochę. Moja mama miała na brzuchu mocno. Myślę że nawilżanie to nie do końca placebo, coś tam pewnie daje tylko niewiele. Ale może jakby nie nawilżać to rozstępy byłyby jeszcze gorsze albo więcej ich?
    Ja też czuję jakby kopniaki pod żebrami lub trochę nad pępkiem ale też wydaje mi się to nie możliwe. Chyba, że kopie we wnętrzności i akurat czuję jak one się wypychają? A tak to nie chce się temu małemu czlowieczkowi ze mną porozmawiać poprzez wyczuwalne ruchy :-( chyba siedzi plecami do mnie bo z jednej strony brzucha czuję wybrzuszenie i tylko tyle.

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Hej dziewczyny :-) jestem Milena i jestem czerwcowka 2018, jestem tez mama niespelna dwuletniego Tymonka. Poprzednia ciaze, cala calutka spedzilam na belly, teraz jakos tak czasu mniej i jakos tak zaspalam. Mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc? :-)

W poprzedniej ciazy smarowalam kremem tołpa na rozstepy plus oliwka hipp i jakos udalo sie, ze nie mam ani jednego rozstepu, smarowalam codziennie czasem nawet 2 razy dziennie. Bylam zaskoczona, bo mam sporo rozstepow po okresie dojrzewania wiec mam sklonnosci. Teraz smaruje jak sobie przypomnie i cos czuje, ze spotka mnie za to kara
    Witaj ;) na którego masz termin porodu?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mileno :-)
    Na kiedy masz termin, znasz płeć maluszka? Z jakiego miasta piszesz?

Ja smaruję się Pallmers'em, też kupiłam ostatnio na promocji w Rossie, w ciąży z córcią też go stosowałam. Po I i II ciąży żadnego rozstępu ani rozciągniętego brzucha :-) U mnie w rodzinie babki mimo ciąż bliżniaczych nigdy nie miały tych pręgów.
    Na zmianę stosuję oliwkę Hipp lub Babydream. Jednak najczęściej zapominam o regularnym...smarowaniu. Od 5 miesiąca już będe oto dbała, trzeba skórę nawilżać.

Ciąża to szczęśliwy stan dla kobiety, będzie mamą, spełniąą się marzenia o rodzicielstwie, ale...u mnie nasilenie AZS - nieładnie to wygląda, też hemoroidy...Ta ciąża chociaż bezproblemowa, bez plamień, stresów, o tyle dobrze...Jednak przy małych dziecku nie mam czasu na odpoczynek,nie jest lekko,męża w większości nie ma w domu...Ale coś za coś...Wychodzi na ogromny plus i nie mam na co narzekać:-)
    A gadanie koleżanek, przyjaciółek...każda ciąża jest inna, wiem coś o tym, najgorzej jak są jakieś komplikacje czy hospitalizacja, nie ma co brać do głowy.
    Moja teściówka cały często mówi, jak jej koleżanki ciężko pracowały i nie siedziały w domu tak jak ja na L4, taka słaba i powolną kobieta jestem w życiu - spoko,lepiej zna mój temperament, nie ma co. I mam iść do pracy, hm, gdzie oddam dziecko pod opiekę? Już nie biorę do głowy. Najważniejsze, że kasa z L4 będzie :-)

Nie mogę się doczekać czerwca...i porodu...Tego momentu jak położą mi kolejnego maluszka na brzuchu :) Byle doczekać do 38 tc, moja klinika poniżej tych tygodni nie bierze do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 09:40

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mi brzuch przestał twardniec, jutro wyniki posiewu z szyjki i już wiem, ze mój Czarek jest bardzo aktywny po północy :D

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za 2 dni wizytujemy <3 może uda się poznać pleć. 4d już nie umiem się doczekać :)
    A wy kiedy macie wizyty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 11:44

• teqz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    My za 2 dni wizytujemy <3 może uda się poznać pleć. 4d już nie umiem się doczekać :)
    A wy kiedy macie wizyty?
    Ja tez w czwartek wizyta :) na która idziesz? Ja mam na 9, wiec przynajmniej szybko z rana :D

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przyjmuje dopiero od 16. Ale tyle już poczekam :) co najważniejsze dowiem się czy wszystko Okey bo na wcześniejszych wizytach jak byłam to słaby sprzęt jedynie co wiedziałam to to ile dzieciątko urosło.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni czuje regularne kopniaczki! :-) na razie takie nieśmiałe ale mam 100% pewność ze to dziecko, a nie jelita :-)
    Wyczuwam je bardzo nisko dużo niżej niż pępek :-)

teqz, ewulek lubią tę wiadomość

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ