X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja będę mieć za godzinę kolonoskopię. Dostałam jakiś preparat do wypicia i czekam. Trzymajcie kciuki, stresuje się.
    Marya jestem z Tobą <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... Mamy niespodziankę! Mój Stasiu dzisiaj nie nie był w 100% chłopcem. Fakt, że maluszek nie chciał w w ogóle współpracować, ale jedyne co było widać między nóżkami to pępowina. Musimy czekać do kolejnej wizyty, może wtedy nasze wątpliwości się rozwieją :)
    Maluszek waży 318g, wg pomiarów jest większy o tydzień. Termin porodu wg usg przesuwa się na 24 maja. U mnie i tak będzie planowana cesarka więc jak dotrwam to może coś właśnie koło tego terminu :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Anna Stesia, Ruth, Marya, Arga, Anitka201 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się potwornie boję tego skracania się szyjki i twardnienia brzucha. Tomania, możesz coś więcej napisać o tym pessarze? Czy mozna z nim potem normalnie funkcjonować, czy raczej każą więcej lezeć?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w ogóle nie umiem rozpozać skurczy czy twardnienia brzucha

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • mari-in-wonderland Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Powracam do Was bo jednak na żadnym innym forum nie spotkałam się z taką życzliwością i otwartością jak tutaj :)

Jestem w 16 tyg. i mniej wiecej tak o 15stego odczuwam w podbrzuszu bardzo dziwną rzecz. To trochę jak skurcz ale w ogóle bezbolesny. Króciutki ale powtarzający się kilkukrotnie i potem znika. Pojawia się czasem w ciągu dnia, czasem wieczorem.
    Na początku myslalam ze to kopnięcia dziecka, ale myślę że na to za wcześnie, no i za nisko bo czuje te kopnięcia na wysokości macicy. Jak przyłożyłam rękę na dłużej to własnie poczułam coś takiego jak sekundowy skurcz. Tak jak wspomniałam to jest bardzo delikatne i bezbolesne ale trochę się obawiam...
    Z jednej strony słyszałam, że to normalne i że przez całą ciążę macica "uczy się" skurczów, ale z drugiej lepiej bym się poczuła gdyby się okazało, że przynajmniej część z Was potwierdza te objawy.

Z góry dzięki!
    Pozdrawiam,
    M.

• teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja już po wizycie... Mamy niespodziankę! Mój Stasiu dzisiaj nie nie był w 100% chłopcem. Fakt, że maluszek nie chciał w w ogóle współpracować, ale jedyne co było widać między nóżkami to pępowina. Musimy czekać do kolejnej wizyty, może wtedy nasze wątpliwości się rozwieją :)
    Maluszek waży 318g, wg pomiarów jest większy o tydzień. Termin porodu wg usg przesuwa się na 24 maja. U mnie i tak będzie planowana cesarka więc jak dotrwam to może coś właśnie koło tego terminu :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Od 13go tygodnia jakoś już nie patrzy się na zmianę terminu porodu bo każde dziecko rośnie w swoim tempie, najbardziej miarodajnym jest usg z około 8go tygodnia i wg tego jest data porodu.

Marya trzymam kciuki żeby było szybko, bezbolesnie i wszystko wyszło ok :)

Firanki_na_dusze mam ten problem, byłam w szpitalu tydzień temu, biorę magnez i luteinę dopochwowo.

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz - widzę że Ty też 18+1. Na kiedy masz wyznaczony termin? Pytam czystko teoretycznie, ponieważ u mnie spora rozbieżność między data om a USG.
    Ps. Lekarz informował Cię o jakichś ewentualnych konsekwencjach tego twardnienia?

lilek lubi tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsekwencje to w moim przypadku skracajaca się szyjka i skurcze.

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie potrafię odróżnić czy to dziecko tak wypina sie czy moj brzuch twardnieje. U mnie według miesiączki termin porodu 3czerwca a od 10tygodnia co usg wychodzi termin30-31maj wiec różnica nie duza.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam tak że mi się brzuch napina tzn staje robi się taki stożek no nie wiem jak to inaczej nazwać ;) no mi lekarz pierwszy stwierdził ze to nie groźne jeżeli robi się raz góra dwa razy bo to są te skurcze braxtona czy jakoś tak.
    Gorzej jak robią się kilkanaście razy na dzień są bolesne i np promieniuja do krzyża.

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam wcześniej, nie mam ani bóli, ani skurczy itp. jedynie przy dotyku brzuch twardnieje. Mam całkowity zakaz dotykania :/

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Długo mnie nie było generalnie to z ogromnego strachu jaki jest we mnie :(
    Wczoraj Lekarz potwierdził u nas córeczkę wiec będzie Nina :) za tydzień we wtorek mam połówkowe oby wszystko dalej było w porządku... Chociaż mam infekje ale dostałam leki i wierze, że będzie dobrze

Marya, Tròjka, anna23, Kropka89 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Teqz - widzę że Ty też 18+1. Na kiedy masz wyznaczony termin? Pytam czystko teoretycznie, ponieważ u mnie spora rozbieżność między data om a USG.
    Ps. Lekarz informował Cię o jakichś ewentualnych konsekwencjach tego twardnienia?
    Termin na 06.06 wg usg z 8go tygodnia. Wg OM 26.05.
    Szyjkę mam 4cm, brak odklejenia łożyska, mam odpoczywać i się nie przemęczać, mówiła, ze póki nie boli to jest ok :) gdyby się szyjka skracała to by było zle, bóle i skurcze tez są sporym problemem. Ale póki jest dobrze to nie rozmawiamy na temat co będzie gdyby, na razie jest lepiej i tego się trzymamy. Nadal mi twardnieje brzuch, z lekami mniej, jak leżę jest ok, jak chwile pochodzę to się stawia.

• teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Długo mnie nie było generalnie to z ogromnego strachu jaki jest we mnie :(
    Wczoraj Lekarz potwierdził u nas córeczkę wiec będzie Nina :) za tydzień we wtorek mam połówkowe oby wszystko dalej było w porządku... Chociaż mam infekje ale dostałam leki i wierze, że będzie dobrze
    Musi być dobrze, innej opcji nie ma :) gratuluje córeczki! A jaka infekcje? Pęcherza czy pochwy? Bo z tego co pamietam to podczas ciąży zawsze miałaś problemy z infekcjami pęcherza prawda? Wybacz jeśli coś pomieszalam.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwy ale już przenosiła się na pęcherz więc dostałam furagine i globulki doochwowe.
    Raz miałam w ciąży infekcje uk moczowego i to było przyczyna (przynajmniej tak mam na wypisie) a drugi raz nie wiadomo co

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie :) powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które dziś wizytują! Ja jeszcze chwilę muszę poczekać, bo dopiero 17 mam wizytę...

Dziś miałam taki nagły i mocny ból podbrzusza i parcie na odbyt, szybko poleciałam do ubikacji. Nie wiem czy to jest normalne? Piłam wcześniej kawę, w sumie nawet nie zdążyłam jej wypić do końca.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Pochwy ale już przenosiła się na pęcherz więc dostałam furagine i globulki doochwowe.
    Raz miałam w ciąży infekcje uk moczowego i to było przyczyna (przynajmniej tak mam na wypisie) a drugi raz nie wiadomo co
    U mnie tez infekcja przez luteinę wiec łącze się w bólu. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok:)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka
    Ja w tej ciazy tez juz brałam furagine, a obecnie biore globulki :/ w poprzedniej ciazy, tez ciagle cos mi dolegało i praktycznie cały czas brałam rożne globulki. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• lilek Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czekam na wizytę i się denerwuję, Ignac też coś dziś milczący.

Mi brzuch twardnieje sporadycznie, w 1szej ciąży rozkręciło się po 20tc i im dalej, tym było gorzej. Wtedy szyjka mi się co prawda nie skracała, ale jednak urodziłam za wcześnie, czego bardzo bym nie chciała powtórzyć.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llilek
    Nie denerwuj sie, na wizycie na pewno bedzie wszytsko ok.

Ja w poprzedniej ciazy od 26 tc miałam założony szew okrężny na szyjke :/ niestety sie skracała. Licze na to, ze obecna ciaza oszczędzi mi takich atrakcji...

lilek lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ